Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4026 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קיבלתי עצה מכמה אנשים שטוענים שמאלפים אמרו להם שכשהגורה נושכת לצעוק פו או אסור ולתת מכות חלשות מהצד בלסת או בישבן. אני מאוד לא מרוצה מהרעיון שצריך להרביץ לגורה. דעת המנוסים פה?

ברור שאתה לא יכול להתמודד לבד.

מאלפים יש הרבה עם כל מיני גישות.

קצרה היריעה מלסקור אותן כאן.

אני רק ממליץ לא לנסות מאמנים שהבסיס של האילוף שלהם הוא ענישה פיסית. מניסיוני, אילוף שלא מבוסס בעיקרו על חיזוק חיובי, הרבה פחות יעיל. זה לא אומר שאני בעד הגישה שדוגלת רק בחיזוקים חיוביים, מצד שני.

פעל בבחינת "עשה לך רב". בחר מאלף מומלץ. ראה שיש לך קשר טוב איתו ולך עם השיטה שלו. אם לא עובד טוב, תחליף.

אבל תזכור, מאלף הוא כמו מדריך בקראטה או מורה לשחייה. הוא מבין, אתה לא.

המטרה שלו ללמד אותך, ואתה עושה מה שהוא אומר, לא מה שנראה לך.

המטרה שלך היא להתאמן ולהיות כמוהו. הוא לא יועץ ממליץ, שאתה שוקל את חוות דעתו. מי שמתייחס למאלף כמו ליועץ, לא מגיע לתוצאות בשום דרך.

וכן, יותר קשה לאלף גורה שהופרדה מהשגר בגיל צעיר מדי, בטח כשהיא מגזע עבודה וגדולה יחסית. יותר קשה, אבל לגמרי אפשרי.

הרי אתה לא רוצה להיות אחד האנשים הללו, שהכלב מוציא אותם לטיול, ובשאר הזמן מוציא אותם מדעתם...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
אני רוצה גם :-(,

בעיקר בשביל האחיינים שלי שאני לא רוצה שיגדלו רק עם אייפדים וכל השטויות הטכנולוגיות אלא יפתחו אחריות, רגשות, חום, אכפתיות ואהבה כמו שרק בעלי החיים יכולים ללמד את הילדים הקטנים.

באופן כללי, איזה כלב הייתם ממליצים בתור כלב ראשון לאנשים ללא נסיון? (מאלף מקצועי לצבי אוזן אדומה לאקוורייום ניחשב? :lol: )

ומאיזה גיל לאמץ(שלא יהיה כבר בוגר אבל אני רואה שעדיף גם שלא ממש יהיה גור שרק הופרד מאימו).

שיהיה קל יותר לגידול/חינוך ולא רגיש למחלות ידועות(זוכר שקראתי שיש גזעים שמפתחים יותר מחלות מסויימות).

תודה מראש! :-).

אם אתה רוצה חיים קלים תקח כלב בוגר. מחונך לצרכים ומחונך להכל. לקחת אחד שמסתדר עם ילדים קטנים (איפה שמאמצים אומרים לך מי מתאים ומי לא) ועדיפות לכמה שיותר מעורב. אם אין לך מושג מה הוא - זה יעבוד. יש גזעים בריאים אבל אתה לא תאמץ אחד עם תעודות לכן עדיף להתרחק מדמוי גזעי.

כלב בן שנתיים-שלוש הוא לא בוגר, גם הרצון רק לגור-תינוק-חמודי הוא לא בוגר אבל זה לנושא אחר.

---

לגבי מאלף, אני (כמעט ו)לא ממליץ ללכת לשפוך סכומים אדירים על זה. יש לך לברדור, לך תמצא בכל קבוצת פייסבוק של אוניברסיטה מישהו שלקח לברדור בתור כלב נחייה (סטודנטים מאמנים כלבי נחייה בתמורה למלגה והם עוברים הכשרה מלאה עבור זה), תיצור איתו/איתה קשר ותבקש (אולי תמורת תשלום סמלי בכל זאת סטודנט) שיעבור איתך על מה שלימדו אותו.

רצוי גם לבקש אחד שהכלב נחייה שלו עדיין אצלי ותוכל להתרשם ממנו.

מאלפים לוקחים סכומים גבוהים מאוד (ממי שיצא לי לראות). לא נכנס לך לכיס אבל אני אישית במצבך לא הייתי משקיע על זה. אם הילד לא מחונך לא זורקים אותו לאופר/מערכת החינוך. רק בתור מוצא אחרון.

עריכה אחרונה על ידי ARKODrama
"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם
אני רוצה גם :-(,

בעיקר בשביל האחיינים שלי שאני לא רוצה שיגדלו רק עם אייפדים וכל השטויות הטכנולוגיות אלא יפתחו אחריות, רגשות, חום, אכפתיות ואהבה כמו שרק בעלי החיים יכולים ללמד את הילדים הקטנים.

באופן כללי, איזה כלב הייתם ממליצים בתור כלב ראשון לאנשים ללא נסיון? (מאלף מקצועי לצבי אוזן אדומה לאקוורייום ניחשב? :lol: )

ומאיזה גיל לאמץ(שלא יהיה כבר בוגר אבל אני רואה שעדיף גם שלא ממש יהיה גור שרק הופרד מאימו).

שיהיה קל יותר לגידול/חינוך ולא רגיש למחלות ידועות(זוכר שקראתי שיש גזעים שמפתחים יותר מחלות מסויימות).

תודה מראש! :-).

בצער בעלי חיים ובתי מחסה בסגנון ‚ כלבים בני שנה + כבר מגיעים עם אילוף בסיסי וכל החיסונים ב-500 ש"ח בלבד ! מאוד מומלץ ולצערי מבחר לא חסר .

פורסם

hwgeek, אימצתי את הבחור שלי מ"תנו לחיות לחיות" בכפר רות לפני חצי שנה.

יש סרטון שלו למי שפיספס :-o (כחודש לאחר האימוץ)

הוא היה בערך בן שנה, אולי אפילו קצת פחות. עדיין הייתה לו הליכה של גור (היה משתין עם שתי רגליים על הקרקע), אבל מנגד היה כבר פיזית בגודל "מלא" כמעט, כלומר אפשר היה לראות איך הוא יראה, בניגוד לגורים שלא ניתן לדעת מה יגדל מהם, לא בגודל ולא בצבע.

מקבלים את הכלבים אחרי טיפול 10000 עם חיסונים הדרושים, עקירה\סירוס, וציוד בסיסי להתחלה (קולר, רצועה ומזון 3 קילו) כל זה תמורת 500-600 ש"ח סל אימוץ.

כמו שאמרו, מבחר לא חסר... אנחנו בחרנו בין 4 פיינליסטים. היה מאוד קשה.

נב - הכלבים מהכלביות לא מורגלים לצרכים. אבל במקרה שלנו תוך חודש +/- סגרנו את הפינה הזו, ככה שזה ממש לא נורא.

פורסם

גור זה דבר שדורש הרבה השקעה והקרבה,

בפרט אם תרצה בוגר נוח שמותאם לחיים בבית.

באילוף "נכון" משתדלים, בהכללה, לא להגיד לכלב מה 'לא', אלא מה 'כן'.

תוכל לקרוא על פוזיטיב טריינינג. [נשמע כמו אופנת טרנינגים לעולים מנצרת עלית, אבל לא!].

הנשיכות אופייניות בגיל צעיר ובדרך צפויה גם החלפת שיניים ואז זה יתגבר.

זה אסור שיקרה. הפתרון הפשוט הוא מלאי של צעצועים שונים וזולים :

בכל פעם שהגור משחק בשיניו על אדם אתה מסיט אותו מזה בעדינות ותוך כדי

מכניס לפיו צעצוע נשיכה נחמד. מהר מאוד יעלמו הנשיכות, והכל בדרך נעימה,

הגור יקשר נשכנות לשרוך\כדור וכד'.

אל תשאיר צעצועים על הרצפה אלא רק את זה שהגור משחק בו,

תחליף בינהם הרבה, כך כולם יישארו חדשים ואטרקטיביים עבורו.

פיפיקקי - למד לצפות את הפגיעה ודמיין את ה'חוץ' כסל גדול :

גורים משתינים ומחרבנים בזמנים די צפויים.

בכל פעם שהצלחת להיות עם הגור בחוץ והוא הפריש שם, סל ! התקדמת עוד צעד.

בדירת קרקע זה יותר קל. בשום מצב אין מה לכעוס על הגור - זה לא יעיל יותר

מלכעוס על תינוק שהשתין בחיתול. הגור ילמד לבד ועם הזמן.

משיכות בהליכה הן עניין חשוב מאוד שישפיע לא מעט בעתיד.

כלל פשוט : יש משיכה - אין הליכה. הגור שנלהב לפרוץ קדימה

יקשר [ככל שתתמידו] משיכות עם עיכוב ולאט [לאטט] יתאים עצמו לקצב הליכה.

שינוי כיוון כתגובה למשיכה גם עובד טוב, וגם משדר 'בוס', וגם נראה מצחיק עבור

העוברים והשבים לכן אין לגור בערים גדולות כי הן מסריחות.

אכילת שטויות - שוב, לא עוזר להגיד מה לא - "תגיד לי מה כן".

צא בכיס עם מגוון חטיפים זעירים [הכי טוב להשיג שקית דוגמא של מזון גורים אחר].

כשאתה מוציא לה שטות מהפה, תן לה לא-שטות במקום, אחרת רק תיצור משיכה יגירוי חזקים יותר.

כל הנ"ל דורשים סבלנות וחזרה של עשרות [ומאות] פעמים.

אני ממליץ על ערוץ הטיוב של היוזר TAB289 שמדגים נהדר לא מעט דברים ועושה זאת נכון.

מעבר לזה, כלבים וכלבי עבודה בפרט חייבים שני דברים בסיסיים-

פריקת אנרגיה יגירוי מנטאלי, וקל לשלב בין השניים. גור בלי אנרגיה

הוא חיה מתוקה מאוד שמניחה ראש על הכפות על הרצפה ועוקבת אחריך בעיניה.

אילוף נכון מבוסס לדעתי הרבה יותר על 'אל תעשה' מאשר על 'עשה',

לאדם יותר קל להסביר מה לא. שיטות של תגמול חיובי תמיד עדיפות

וכן לגרום לכלב להצליח ולעצור כל עוד הוא בהצלחה. אל תמתין עד שיתחיל לטעות כדי להגיד 'לא',

הקדם אותו באיזה 'כן' כלשהו כשאתה רואה שהוא עומד לבצע התנהגות לא רצויה.

ככל שתתמיד ייכחדו ההתנהגויות הלא רצויות והתנהגות 'רצויה' [ שהיא אותו דבר עבור הכלב]

תחליף את מקומה. אם תפנים עבודה עם תגמול וחיזוקים חיוביים חייך יהיו פשוטים.

פאלו דיבר על 'הדהייה' של המחזק ועושים זאת גם בפעם כן-פעם לא-פעמיים לא-פעם כן- עוד פעם כן -

שלוש פעמים לא - כלומר בתדירות משתנה ולא צפויה : בנוסף שים לב שכל אהבה מכם היא

אחד התגמולים החיוביים הכי חזקים [ומניעתה - ההפך] כך שאין לתת אהבה ללא סיבה, או בזמן שהכלב

לחוץ וכד'. אהבה נותנים רק לכלב שפרק את כל האנרגיה שלו ונשכב :

ככה הוא יתרגל לשכב לנוח, למשל, כי זו התנהגות שמעניקה לו תגמול.

התנהגות טובה קשה להכחדה בדיוק כמו התנהגות רעה :)

והטבע שתקנה לכלב יישאר לו. זה תכל'ס ממש פשוט כשיודעים,

אבל הרוב לא יודעים ומוסרים את הכלב בגיל 7-9 חוד' אחרי שברון לב ודירה.

קשה מאוד להעביר בכתב, קל מאוד לבצע.

סבלנות, מנהיגות בטוחה ואפס היסטריה וצעקות יעשו את רוב העבודה.

מגניב !!! תתחדשו !!

The first one to get angry loses

פורסם (נערך)

תודה על העצות, הבאתם לי המון חומר למחשבה וכיוונים לעבוד עם גורה.

שוב שואל שאלות מיותרות והפעם מבקש עזרה לבחור מזון.

הציעו לי שק 13 ק"ג אקנה ב280 ש"ח או GO/NOW ב300 וקצת.

מכר שעובד בחנות חיות מאוד ממליץ על אקנה, או BIL-JAC אם מתקמצנים. עוד לא שאלתי כמה עולה אצלו אבל הוא הבטיח שזה המחיר הכי זול בארץ(כמו כל חנות חיות שהייתי בה בימים האחרונים).

מנגד, חבר טוען שאם לא מדובר בכלב גזעי אז אין בכלל טעם לקנות מזון כל כך יקר.

אז... מה נשמע?

עריכה אחרונה על ידי kookoo
פורסם

Go מתחרה באוריג'ן, Now מתחרה באקנה

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

Go ו-Now זה אותו יצרן אם אני לא טועה.

במחיר הזה אתה יכול לנסות גם את Taste of the wild או Blackwood.

ולא הבנתי את הקו מחשבה של חבר שלך - אם הכלב לא גזעי אפשר גם לתת לו לאכול פופקורן?

תחליט מה התקציב שלך למזון, ותלך לפי זה.

חלחליק לשעבר (או חיליק, תלוי את מי שואלים).

פורסם (נערך)

תודה על ההבהרה. קצת מוזר שGO וNOW עולים אותו הדבר כשיש הפרש רמות.

לא פופקורן - אבל גם לא מזונות אולטרה פרימיום.

אני יכול לעמוד ב300 ומשהו שקלים בחודש, כמובן שהייתי מעדיף לשלם 200 ומשהו.

היות שלכלב אין ביטוח בריאות במכבי, אני מוכן להוסיף עוד כמה שקלים בחודש תמורת הסתברות גבוהה לבריאות טובה יותר. השאלה היא אם ההפרש ברמות בין למשל אקנה לGO (בגו יש כמעט 2 קילו פחות ועולה 100 שקלים יותר), שווה את זה.

בגלל שאני עושה את הקניות בבאר שבע, אני די מוגבל ביצרנים.

פורסם
ברור שאתה לא יכול להתמודד לבד.

מאלפים יש הרבה עם כל מיני גישות.

קצרה היריעה מלסקור אותן כאן.

אני רק ממליץ לא לנסות מאמנים שהבסיס של האילוף שלהם הוא ענישה פיסית. מניסיוני, אילוף שלא מבוסס בעיקרו על חיזוק חיובי, הרבה פחות יעיל. זה לא אומר שאני בעד הגישה שדוגלת רק בחיזוקים חיוביים, מצד שני.

פעל בבחינת "עשה לך רב". בחר מאלף מומלץ. ראה שיש לך קשר טוב איתו ולך עם השיטה שלו. אם לא עובד טוב, תחליף.

אבל תזכור, מאלף הוא כמו מדריך בקראטה או מורה לשחייה. הוא מבין, אתה לא.

המטרה שלו ללמד אותך, ואתה עושה מה שהוא אומר, לא מה שנראה לך.

המטרה שלך היא להתאמן ולהיות כמוהו. הוא לא יועץ ממליץ, שאתה שוקל את חוות דעתו. מי שמתייחס למאלף כמו ליועץ, לא מגיע לתוצאות בשום דרך.

וכן, יותר קשה לאלף גורה שהופרדה מהשגר בגיל צעיר מדי, בטח כשהיא מגזע עבודה וגדולה יחסית. יותר קשה, אבל לגמרי אפשרי.

הרי אתה לא רוצה להיות אחד האנשים הללו, שהכלב מוציא אותם לטיול, ובשאר הזמן מוציא אותם מדעתם...

כל מה שנאמר פה , במיוחד העניין של "עשה לך רב" . לדעתי אם תתחיל להקשיב להמון עצות מהמון גורמים רק תבלבל ותבלבל את הכלב יותר. גש למאלף מומלץ ותתחיל מיד בהתחלה זה הסברים להתנהגות , שליטה בצרכים ובשלב מאוחר יותר אילוף. ודבר נוסף סבלנות, סבלנות , סבלנות. זה לוקח זמן לאלף כלב נכון

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

אחד המוכרים מילמל משהו על צורת הכנה יחודית שהופכת את המזון להכי טעים לכלבים ושהם מתחייבים שהכלב תמיד יעדיף את המזון שלהם.

בכל מקרה, נרכש שק של אקנה.

פורסם (נערך)

כמו שרשמתי בהודעה הקודמת, נרכש שק של אקנה PUPPY&JUNIOR כשהתוקף ליותר מחצי שנה קדימה. מהרגע שהכלבה נגעה במזון, היא משלשלת. אנרגטית, שמחה, אוכלת ושותה כרגיל.

בימים הראשונים האכלתי אותה במשהו שנקרא ספורטמיקס גורים, יום אחד בדוגמית של ביל-גק ואז עברתי לאקנה.

לתת לה עוד כמה ימים להתרגל או ללכת להזדכות על השק?

פורסם

כמה זמן היא אוכלת את האקנה?

בעיקרון גם אצלי בכמה ימים עד שבוע הראשון אחרי החלפת מזון הם משלשלים

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...