Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4066 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

בבניין אליו עברנו לא מזמן יש גדר עם שער שמוביל אל הרחוב שמאחורי הבניין.

על השער מופיע סימן אין כניסה והכיתוב 'שטח פרטי - העבריין ייענש'.

הבניין שוכן באזור עם הרבה גנים וגם בית ספר אחד. לכן, בכל בוקר ואחר צהריים מתרחשת טיילת של הורים וילדים שעוברים דרך החנייה של הבניין.

הבנתי שלאורך השנים נעשו ניסיונות להגביל את התנועה דרך השער הנ"ל אך ללא הועיל. כאשר הותקן מנעול על השער, מישהו מילא את הצילינדר בדבק (זה חזר על עצמו כמה פעמים) ולכן כרגע השער ללא מנעול.

כיום הבניין עומד לפני שיפוץ חזיתות אחרי שהטיח התחיל להתפרק ממנו ומהווה סכנה ממשית לעוברים בחניה.

כמה דיירים הציעו לנעול כרגע את השער באופן קבוע, מכיוון שהם חוששים שאנו נהיה אחראים לנזק שיקרה חס וחלילה למישהו שהחליט לעבור במקום.

כל הדיירים גם מסכימים שהשער הזה נוח מאד מאחר והוא מאפשר מעבר מהיר לרחוב הראשי הסמוך. הוא גם מאפשר לחנות ברחוב שמאחורי הבניין מה שמאד מקל על כל הדיירים שברשותם יותר מרכב אחד.

מה למעשה המשמעות החוקית והביטוחית של כל העניין?

האם אדם שמתעלם משלט ברור ומחליט בכל זאת לעבור בשטח פרטי יכול לבוא בטענות על נזק שנגרם לו באותו שטח?

מדובר בשאלה היפותטית כמובן - אנחנו מעוניינים למנוע נזק לעוברים בין אם האחריות עלינו ובין אם לאו.

אשמח לשמוע את דעתכם ומחשבותיכם בנושא.

אולי יש למישהו הצעה איך ניתן להגביל את התנועה בשער, אבל כן לאפשר לנו הדיירים להשתמש בו (אולי שלט שבו כתוב שהטיח מתפרק ומהווה סכנה ישכנע אנשים לא לעבור?)

ואנא - תשובות בנושא המשפטי רצוי שייתן מי שבאמת מבין בנושא :wink:

תודה,

צביקי

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

פורסם

אין לי מושג לגבי הצד המשפטי, אבל נראה לי ששלט לא יפתור אתכם מאחריות במקרה ומישהו יפגע בשטח הבניין.

אם הבנתי נכון השער הוא שער להולכי רגל ולא שער לרכבים.

הפתרון שעלה לי לראש שיאפשר שימוש בשער הוא מנעול מגנטי או מנעול כמו שיש בדלתות אינטרקום שניתן לשחרר ולפתוח..

הכניסה והיציאה יהיו באמצעות קוד/קורא תגי קרבה בלבד וככה יהיה ניתן להגביל את האנשים שיכולים לעבור בשער

225500.jpg

תג כזה עולה בערך 10-12 שקל, הקורא קרבה אני מאמין שעולה לא יותר מ200-300 (או לחילופין קודנית).

מנעול אלקטרוני נדמה לי עולה באזור ה200 ומנעול מגנטי אני חושב עולה קרוב ל1000 שקל

אשמח אם תוכל לעדכן לגבי הצד המשפטי עם השלטים במידה ותלמד משהו בעניין

Instagram:

VWPolo6R

פורסם

לא מבין בצד המשפטי, אבל כדאי מאד שועד הבית ידאג לביטוח הרכחוש המשותף, ביטוח שיכלול גם כיסוי לנזקי צד ג'. יש פוליסות ייעודיות למטרה זו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עקרונית לבניין יש ביטוח, אבל ממה שהבנתי חברת הביטוח מתנה את המשך הביטוח בתיקון הבעיה.

אכן מדובר על שער למעבר הולכי רגל.

חשבתי גם על פתרון אלקטרוני כלשהו - אולי אפילו מנעול ביומטרי (שכבר נהיה נפוץ יותר ויותר ממה שראיתי).

הבעיה היא שצריך מערכת עמידה שתהיי חסינה להתנכלויות. אני בטוח שבין עשרות האנשים שהתרגלו לעבור בחניה מדי יום, אפשר למצוא כמה שישמחו ללמד אותנו לקח על 'החוצפה' שלנו.

יכול להיות, שבסופו של דבר פשוט נבטל את המעבר הזה לחלוטין מחוסר ברירה.

אבל עדיין מסקרן אותי העניין העקרוני כאן.

בואו נקצין מעט את המקרה -

נניח שישנו בניין דומה, אך בשני צדדיו מותקנים שערים נעולים שרק הדיירים יכולים לפתוח אותם.

אני מחליט לקצר בכל זאת דרך הבניין ולכן אני קופץ מעל הגדר. בעודי עובר בחניה נוחתת על ראשי אבן מחיפוי הבניין.

על מי האחריות כאן?

ועוד דוגמה אחרת לגמרי -

שכחתי לנעול את דלת הדירה. גנב מזדמן שעובר ובודק דלתות מוצא את הדירה ונכנס אליה.

הגנב פותח ארון ועל ראשו נוחת סיר כבד ומעלף אותו.

אחרי שהוא משתחרר מבית החולים אל חיק המשטרה - הוא יכול לבוא בדרישות ממישהו לגבי פיצוי על הנזק הגופני?

יאללה חפרתי :shock:

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

• תוכן חדש...