Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7867 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, תוך כדי שדרוג המערכת החלתטי ללכת על מונובלוק , שישבו עליו זוק וופרים של רוקפורד מדגם RFZ3412 , שיודעים לתת 150 רמס ליחידה, כלומר ביחידם הם נותנים 300 רמס .

עכשיו היתה לי בעיה לבחור מונובלוק מתאים לזוג הוופרים, בגלל שלא כל מגבר יכולן לרדת ל-1 אוהם .

בדקתי מגברים של רוקפורד, קיקר , והחלטתי לעצור על לאנזאר OPTI1400D , http://www.lanzar.com/itempage.asp?MODEL=OPTI1400D .

מה דעתכם עליו ? אולי למישהו יש הצעה אחרת בישבילי ? אני לא מעוניין במגברים של 2 ן-4 יציאות, אלה רק מונובלוק !

1000 Watts RMS Power into 1.3 Ohms

500 Watts RMS Power into 4 Ohms

800 Watts RMS Power into 2 Ohms

תודה לכל העונים מראש !

מש"ק זרזור

פורסם

סתם לכללי סאבים לא נותנים RMS הם מקבלים

מגבר = יצרן

סאב = צרכן

בקשר למגבר כמה התקציב שלך ?

לפי ההספקים שלו הוא הרבה יותר ממה שאתה צריך...אתה זקוק בסך הכול ל 300 RMS

פורסם

התקציב הוא 1800 ש"ח +\- , והחלטתי ללכת על המגבר הזה בגלל שהוא יורד ל 1 אוהם, זה מה שאני צריך כדי להושיב עליו זוג וופרים שלי .

מש"ק זרזור

פורסם

לפי ההספקים של לאנזר, זה בדיוק מה שהוא צריך ! :)

סתם...

מי קבע שאתה צריך מגבר שיציב ב1 אוהם ?

ועל איזה תקציב מדובר פה?

הסאבים שלך בעלי סלילים כפולים ?

או סליל יחיד של 4 אוהם?

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

למה להשקיע תקציב כפול על הגברה, וחצי תקציב על האלמנטים שלך.

אפילו לא מדובר פה בהספקים רצחניים..

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

אוקיי אז איזה מגבר (מונובלוק חייב) תציאו לי שיעמוד בתקציב שלי ויתאים בול לוופרים שלי ?

וגם שהמגבר ירד ל-1 אוהם, חיפשתי ולא מצאתי ...

מש"ק זרזור

פורסם

למה אתה צריך מגבר של 1אוהם, עדיין לא הסברת.

וכל מגבר יתן תמורה גדולה יותר ממה שהסאבים שלך מוצהרים, אפילו המגבר מונובלוק הכי זול של מאגנט קלאסיק

שעולה אלפיה.

אין לך ניצול של יותר מזה, אלה אם כן יש בכוונתך לשדרג את הסאבים לכאלה עוצמתיים יותר.

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

איזה כמות של שטויות...

אתה לא צריך מגבר שעובד ב1 אום.

יש לך שני סאבים שכל אחד מהם 4 אום,ההתנגדות השקולה שלהם בחיבור במקביל היא 2אום.

רוקפורד 301M יספיק לך,הנתונים שלו:

2אום 300W RMS

4 אום 150W RMS

אם תחבר אליו את שני הסאבים שלך כל אחד מהם יקבל 150W RMS שזה בדיוק מה שהם צריכים

פורסם
למה אתה צריך מגבר של 1אוהם, עדיין לא הסברת.

וכל מגבר יתן תמורה גדולה יותר ממה שהסאבים שלך מוצהרים, אפילו המגבר מונובלוק הכי זול של מאגנט קלאסיק

שעולה אלפיה.

אין לך ניצול של יותר מזה, אלה אם כן יש בכוונתך לשדרג את הסאבים לכאלה עוצמתיים יותר.

כל סאב הוא סליל אחד של 4 אוהם .

ולשאלה שלך למה אני מחפש מגבר שירד ל- אחד אוהם, כדי שהוא יוכל לשחוב לי אותם ולא יתנתק .

האם אני צודק ?

גם כן אני רוצה מגבר שקצת יהיה מעבר לנתונים של הוופרים, בגלל שאני מתכוון לשדרג אותם גם בזמן הקרוב .

מש"ק זרזור

פורסם

אתה רוצה להזרים 500RMS ב4אום ל2 סאבים של 200RMS של רוקפורד? זה עלול לישרוף אותם בתווך הקרוב או הרחוק

אבל אם אתה מיתכוון לשדרג את הסאבים בעדיף אז המחשב על המונו הזה נכונה!

פורסם

stas התבלבלת כניראה בין ההתנגדויות.

מגברים "רגילים", של 4 ערוצים, יציבים ב 4 אוהם סטראו.(4ערוצים), ויציבים ב2אוהם סטראו.(4 ערוצים). ויציבים ב2אוהם מונו. (2 ערוצים)

מגברי מונובלוק, גם כן, יציבים ב2 אוהם. וחלקם יציבים ב1 אוהם.

חיבור מקבילי של שני אלמנטים של 4 אוהם, מצריך התנגדות של 2 אוהם, לא נראה לי שיש מונובלוק שאינו יציב בהתנגדות הזו.

ואם הוא מתנתק, זה מגבר לקוי או זול, שאינו עומד בתפוקה..(בתנאי שמוצהר 2אוהם)

ואכן, אם אתה מתכוון לשדרג את הסאבים, תביא מונובלוק בריא.

תמיד עדיף הגברה בריאה, על הגברה דלה.. בתנאי שבאמת יהיה הצדקה לשם כך.

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

mikmik , אז מה אתה ממתליץ לי, איזה מונובלוק תתאים לי הכי טוב + שיהיה לי 200 רמס מעבר על הוופרים ..

ואתה אומר שגם מונובלוק שלא יורד לאחד אוהם ישחוב אותם יפה ?

מש"ק זרזור

פורסם

ההתנגדות שהמגבר יכול לרדת אליה, אינה משליכה על אופן הפעולה שלו בהתנגדויות אחרות.

כל מונובלוק שמוצהר ב2 אוהם, צריך לעבוד ללא דופי, בדיוק כמו כל מגבר אחר שיוצהר גם 1אוהם.

קשה לי להמליץ, אין לי הרבה ניסיון, אך בגדול אתה מחפש יציב ב2 אוהם, עם הספק של משהו כמו600-800 וואט.

דרך אגב, תקח בחשבון שזה הספק גדול.

ואם באמת תממש אותו בעתיד, יהיו השלכות לצריכת החשמל (בתנאי שאינה בריאה)

ויהיו השלכות על רמת הסאונד ברכב שלך (בגדול, הויסות בין הסאונד של האלמנטים שלך, לעומת באס חזק)

המשתמש עזב את הפורום.

• תוכן חדש...