Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4161 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשל מורכבות ועלות של מערכת אודיו שלמה, החלטתי לפצל את זה לחלקים ובתור שלב ראשון להתחיל מקניית רדיו דיסק שאותו אני חייב להחליף (בעיקר בשל חוסר יכולת של חיבור USB/AUX). אז לאחר שקראתי מכמה מקורות שונים על רדיו דיסקים, מגברים, ורמקולים בכדי לגבש החלטה בנוגע לרדיו דיסק שהכי יתאים לי, עלו לי כמה שאלות שאני חייב לחדד.

נתחיל בנתונים "יבשים" של רדיו דיסקים:

• האם בולם זעזועים מיועד ל CD/DVD בלבד או שיש לו שימוש גם עבור דיסק און קי ו-SD? חוץ מזה, איך אפשר לדעת האם יש בולם זעזועים ברדיו דיסק מסויים? מעיון במפרטים של רדיו דיסקים שונים, לא יצא לי להתקל במושג הזה.
  • מה ההבדל בין CD Text, ID3 Tag, Dot Matrix (האם יש עוד)?
  • האם ניווט בין תיקיות זה משהו שיש כיום בכל רדיו דיסק (כולל סינון אמנים, אלבומים וכו...) או שישנם עדיין רדיו דיסקים בסיסים בלי אופציה כזאת בכלל? אם יש, אז איך אפשר לדעת?
  • הבנתי שהחלפת הרדיו דיסק הבסיסי אמורה רק היא לבדה לשפר את איכות השמע באוטו. מה הגורם לכך? המגבר המובנה? אם כן אז איך אני יכול להשוות איכות בין רדיו דיסקים שונים אם רוב רובם כוללים נתון הגברה של 50x4?
  • האם יש הבדל באיכות שיתן רדיו דיסק לבין מערכת דאבל דין?
  • הכוונה ביציאות פנימיות של AUX USB היא שצריך לאלתר שקע כלשהו בדשבורד?
  • רוצה לוודא שהבנתי נכון, A2DP אומר שאני יכול לשמוע מוזיקה דרך ה-BT, ו-RDS אומר שבמקום מספר התחנה (91.8) לדוגמא, יהיה רשום לי GLGLTZ? או שיש נתונים נוספים שיופיעו?

הנקודה הבאות כבר קשורות לתחום הרמקולים והמגברים:

• הבנתי שמהרדיו דיסק יכולים לצאת מספר יציאות (=ערוצים?) כמספר המגברים שברצוני לחבר. בהנחה שכרגע אין לי מושג כמה מגברים אני אחליט לרכוש בעתיד (אם בכלל יותר מאחד), האם יש מספר ערוצים מינימאלי שכדאי לי ללכת עליו? כנ"ל בנוגע לאיכות היציאות, האם מתח גבוה יותר מצביע על איכות גבוהה יותר?
  • מבחינת ערוצים במגברים, בהנחה שאני אקנה רמקולים קומפוננט, האם כל ערוץ שיוצא ממגבר אני מחבר לקרוסאובר אחד (מה שנותן לי אופציה לחבר ערוץ אחד לשני רמקולים) או שיש הכרח בחיבור כל ערוץ לכל רמקול?
  • אם מצויין כי למגבר ישנו גישור לסאב, זה אומר כי יש לו 2 ערוצים בנוסף שמיועדים להתחבר לסאב, או שהכוונה היא ש-2 מתוך ה-X ערוצים שיש למגבר מסויים אפשר לחבר לערוץ אחד?
  • כאשר אני קונה סט רמקולים קומפוננט, האם זה כולל את כל ה-4 הרמקולים שמכסים לי את כל התדרים או שזה כולל רק זוג אחד של טוויר+סאב או טוויטר+טוויטר/סאב+סאב שבעצם אומר שאני אמור לקנות שני סטים של רמקולים כאלה?
  • אם במערכת קומפוננט יש סאב שמחסה את התדרים הנמוכים, אז במה עוזר סאב וופר שגם הוא מספק את התדרים הנמוכים?
  • האם לחבר קומפוננט זה משהו מקובל או שזה סתם ביזבוז שלא מאפשר לנצל את הרמקולים כנדרש?

אני יודע שזה הרבה שאלות, אבל אשמח אם בכל זאת תוכלו לעזור ולענות לי עליהם, גם אם במספר הודעות שונות.

פורסם

כדי לקצר את ההליך, למה שלא תגדיר מה אתה רוצה מהמערכת ותקציב (קצר וארוך טווח), ואנחנו נייעץ על אפשרויות?

תשובות לרוב שאלותיך תמצא בחיפוש או בהסתכלות ב-FAQ, או אפילו בשרשור של אדי.

עדין לא מצאת, תקבל בסופו של דבר מענה ממני או ממישהו אחר :wink:

פורסם

האמת שאת כל השאלות האלה שמרתי בצד אחרי שלא מצאתי תשובות, לא בקישורים שנתת ולא במדריכים אחרים ברשת שקראתי. רוב השאלות ששאלתי הן דברים קטנים שכביכול אמורים להיות מובנים מאליו (ולא באמת אמורים לכלול תשובות מורכבות במיוחד) ולכן לא מקבלים התייחסות במדריכים השונים. לכן אני מעדיף לשאול אותן עכשיו ולצאת טיפש לרגע מאשר סתם לקנות דברים שאנשים המליצו לי מבלי שום הבנה איך הדברים עובדים ומתחברים אחד לשני.

חוץ מזה, גם אחרי שאנשים ימליצו לי על דגמים שונים, איך אדע לבחר מבינהם אם לא אדע דברים בסיסים שכאלה?

פורסם

נתחיל בנתונים "יבשים" של רדיו דיסקים:

• האם בולם זעזועים מיועד ל CD/DVD בלבד או שיש לו שימוש גם עבור דיסק און קי ו-SD? חוץ מזה, איך אפשר לדעת האם יש בולם זעזועים ברדיו דיסק מסויים? מעיון במפרטים של רדיו דיסקים שונים, לא יצא לי להתקל במושג הזה.
  • לא יצא לי להתקל בענין בולם הזעזועים מאז ימי הדיסקמן.אני מניח שקיים משהו מובנה גם היום. הדבר לא רלוונטי לדיסק און קי או ל-SD, וגם ב-CD כאשר אתה מנגן קבצי MP3 וכד' (ולא דיסק מוזיקה רגיל) הדבר פחות בעייתי משום שמהמערכת קוראת את הקובץ ועושה לו buffering.
  • מה ההבדל בין CD Text, ID3 Tag, Dot Matrix (האם יש עוד)?
  • הראשון קשור למבנה הכתב על הפאנל (האותיות בנויות מנקודות), השני קשור למידע קובץ כמו שם, שם אלבום וכיוצב', השלישי אותו הדבר רק לדיסק אודיו רגיל.
  • האם ניווט בין תיקיות זה משהו שיש כיום בכל רדיו דיסק (כולל סינון אמנים, אלבומים וכו...) או שישנם עדיין רדיו דיסקים בסיסים בלי אופציה כזאת בכלל? אם יש, אז איך אפשר לדעת?
  • למיטב ידיעתי השיטות הנפוצות הן מיון לפי א'-ב' (אנגלית) או לפי סדר הצריבה/העתקה. כדי לדעת במדויק יש לעיין בספר ההוראות של הדגם המבוקש.
  • הבנתי שהחלפת הרדיו דיסק הבסיסי אמורה רק היא לבדה לשפר את איכות השמע באוטו. מה הגורם לכך? המגבר המובנה? אם כן אז איך אני יכול להשוות איכות בין רדיו דיסקים שונים אם רוב רובם כוללים נתון הגברה של 50x4?
  • מגבר או מעבד קול בעיקר לדעתי. חפש נתונים כמו THD ו-SNR. נתון ההגברה כמעט חסר משמעות לחלוטין, מה גם שההספק הרלוונטי (RMS) הוא בערך חצי מהמספר שציינת.
  • האם יש הבדל באיכות שיתן רדיו דיסק לבין מערכת דאבל דין?
  • לפעמים כן, לפעמים לא. תלוי בדגם. לרוב, תוכל להשיג מכשיר 1DIN איכותי יותר באותו מחיר של 2DIN.
  • הכוונה ביציאות פנימיות של AUX USB היא שצריך לאלתר שקע כלשהו בדשבורד?
  • לא יודע למה אתה קורא פנימיות. או שהחיבורים הם מקדימה על הפאנל או שהם מאחור ואז נדרש כבל מאריך קדימה או ליצור שקע ייעודי בדש.
  • רוצה לוודא שהבנתי נכון, A2DP אומר שאני יכול לשמוע מוזיקה דרך ה-BT, ו-RDS אומר שבמקום מספר התחנה (91.8) לדוגמא, יהיה רשום לי GLGLTZ? או שיש נתונים נוספים שיופיעו?
  • בגדול אתה צודק.

אף אחד מהשאלות האלו לא אמור להטריד אותך יותר מדי לדעתי, מאחר והמצב דומה אצל רוב החברות הטובות והדגמים הפופולארים.

ישנן פונקציות אחרות שיכולות להיות חשובות, כמו מספר יציאות למגבר, שליטה על חיתוכי תדרים, איקוולייזר, תיקוני זמן (Time Alignment/Correction) וכיוצב'.

הנקודה הבאות כבר קשורות לתחום הרמקולים והמגברים:

• הבנתי שמהרדיו דיסק יכולים לצאת מספר יציאות (=ערוצים?) כמספר המגברים שברצוני לחבר. בהנחה שכרגע אין לי מושג כמה מגברים אני אחליט לרכוש בעתיד (אם בכלל יותר מאחד), האם יש מספר ערוצים מינימאלי שכדאי לי ללכת עליו? כנ"ל בנוגע לאיכות היציאות, האם מתח גבוה יותר מצביע על איכות גבוהה יותר?
  • אין קשר למספר המגברים, אלא למספר הערוצים שיש לך שליטה עליהם. לדעתי תמצא מכשיר עם לפחות 2 זוגות יציאות. העדיפות היא כמובן ל-3 זוגות (4 יהיה חריג ויקר). מתח גבוהה יותר יעזור בעקרון לסנן רעשים החוצה - לא משהו שהייתי מתעכב עליו יותר מדי ברמת הבסיס. יש לוודא גם שהמגבר המיועד יודע לעבוד עם המתח הזה.
  • מבחינת ערוצים במגברים, בהנחה שאני אקנה רמקולים קומפוננט, האם כל ערוץ שיוצא ממגבר אני מחבר לקרוסאובר אחד (מה שנותן לי אופציה לחבר ערוץ אחד לשני רמקולים) או שיש הכרח בחיבור כל ערוץ לכל רמקול?
  • חיבור פאסיבי - ערוץ הגברה עבור הסט כולו (דרך הקרוס). חיבור אקטיבי - כל אלמנט בסט מקבל ערוץ הגברה משלו.
  • אם מצויין כי למגבר ישנו גישור לסאב, זה אומר כי יש לו 2 ערוצים בנוסף שמיועדים להתחבר לסאב, או שהכוונה היא ש-2 מתוך ה-X ערוצים שיש למגבר מסויים אפשר לחבר לערוץ אחד?
  • האופציה השניה שכתבת.
  • כאשר אני קונה סט רמקולים קומפוננט, האם זה כולל את כל ה-4 הרמקולים שמכסים לי את כל התדרים או שזה כולל רק זוג אחד של טוויר+סאב או טוויטר+טוויטר/סאב+סאב שבעצם אומר שאני אמור לקנות שני סטים של רמקולים כאלה?
  • סט = רמקולים עבור צד ימין ושמאל. כל צד עשוי להיות מורכב מ-2 רמקולים (מיד-וופר וטוויטר) או מ-3 רמקולים (מיד-וופר, מיד, טוויטר). כל אחד אחראי על תחום תדרים אחר.
  • אם במערכת קומפוננט יש סאב שמחסה את התדרים הנמוכים, אז במה עוזר סאב וופר שגם הוא מספק את התדרים הנמוכים?
  • בקומפוננט יש וופר. בשל גודלו המוגבל ביכולת שלו לרדת בתדרים נמוכים מוגבלת, וזה גם תלוי בטיב ההתקנה שלו. לא כל אחד חייב סאבוופר וזה תלוי טעם אישי. סאבוופר הוא גדול יותר, עם שטח ממברנה גדול יותר שמזיז יותר אוויר ובנוי במיוחד עבור ניגון תדרים נמוכים ולכן טוב יותר למטרה זו.
  • האם לחבר קומפוננט זה משהו מקובל או שזה סתם ביזבוז שלא מאפשר לנצל את הרמקולים כנדרש?
  • בהחלט מקובל, עדיף ואפילו לא יקר בהרבה מרמקולים רגילים (ברמות הבסיסיות). גם לא תמיד נדרש מגבר. היתרון הוא בהפרדת צלילים טובה יותר, אפשרות למקם במת סאונד טובה יותר וכו' וכו'.

בכחול.

פורסם (נערך)

אם זה לא יהיה מוגזם לבקש, אפשר פירוט (בקצרה) על הפונקציות החשובות באמת שציינת?

וזה מספיק שיש אותן במכשיר או שגם הן מגיעות ברמות שונות?

חיבור פאסיבי - ערוץ הגברה עבור הסט כולו (דרך הקרוס). חיבור אקטיבי - כל אלמנט בסט מקבל ערוץ הגברה משלו.

אז בעצם מספיק חיבור אחד עבור כל ארבעת הרמקולים ואת השניים האחרים אני מחבר לסאב (במקרה ויש)?

ואני קובע אם אני רוצה לחבר דרך חיבור פאסיבי או אקטיבי או שיש צורך במוצר נוסף שיאפשר לי לחבר דרך חיבור אקטיבי?

אין קשר למספר המגברים, אלא למספר הערוצים שיש לך שליטה עליהם. לדעתי תמצא מכשיר עם לפחות 2 זוגות יציאות. העדיפות היא כמובן ל-3 זוגות (4 יהיה חריג ויקר). מתח גבוהה יותר יעזור בעקרון לסנן רעשים החוצה - לא משהו שהייתי מתעכב עליו יותר מדי ברמת הבסיס. יש לוודא גם שהמגבר המיועד יודע לעבוד עם המתח הזה.

רק בשביל לוודא שהבנתי נכון, כמות הערוצים שאני אחבר מהרדיו דיסק למגבר היא תהיה הכמות ערוצים שבהם אני אוכל לשלוט במגבר (אני לא אמור לשלוט בהגברה דרך המגבר עצמו)?

כלומר, אם אני קונה לדוגמא רדיו דיסק של 3 ערוצים, אין לי שום סיבה לקנות בהמשך מגבר עם 4 ערוצים?

*כרגע לפי מה שהבנתי, אני יוצא מנקודת הנחה שערוץ = חיבור/כבל, תקנו אותי אם אני טועה.

ויש איזשהו תרשים/שרטוט שמראה איך כל דבר מתחבר למה (רדיו דיסק/רקמולים/מגבר/סאב/קרוסאובר וכו'...), דרך איזה ערוצים/כבלים? זה יעשה לי סדר בראש.

עריכה אחרונה על ידי serg90
פורסם (נערך)

עברת על השרשורים שצירפתי בהודעה #2?

אתה מדבר על אלו:

מספר יציאות למגבר - הוסבר קודם ויוסבר בהמשך.

שליטה על חיתוכי תדרים - קרוסאובר. מגיע ברמות שונות. HUים בסיסיים יציעו לרוב HPF מוגבל עבור רמקולים קדמיים/אחוריים ו-LPF עבור סאבוופר. HUים מתקדמים יותר שתומכים בעבודה 3WAY או 4WAY יציעו טווח תדרים נרחב יותר עבור הקרוסים הנ"ל כמו גם אולי BPF. האופציה המתקדמת יותר נדרשת עבור עבודה אקטיבית (או לחילופין, נדרש קרוס אקטיבי חיצוני).

איקוולייזר - מאזן תדרים. מגיע ברמות שונות. כמות התדרים אליהם הוא מפוצל וניתנים לשליטה כמו גם סוג האיקוולייזר.

תיקוני זמן - קיים ב-HUים מתקדמים יותר ומאפשר לכוון את במת הסאונד בצורה טובה יותר ע"י מירכוז מדומה של השומע. העקרון זהה בכל אלו שמצויידים בפונקציה אך הם עשויים להיות מוצגים בצורה שונה (מרחק פיזי מול דיליי במילי שניות).

כמות היציאות ב-HU היא זוגית (ולעיתים אי-זוגית אם היציאה של הסאב מופרדת משום מה). 2 ערוצים קדמיים (ימין/שמאל), 2 אחוריים, 2 עבור סאבוופר (למרות שמדובר במונו).

במכשירים שתומכים ב-4WAY, יהיה עוד זוג יציאות.

כל ערוץ מוקדש עבור חלק אחד במערכת, בין אם יהיה רמקול בודד או צד בסט קומפוננט (דרך חיבור לקרוס שלו).

במצבים מסויימים ניתן לגשר במגבר שני ערוצים על מנת ליצור ערוץ אחד חזק יותר (ע"ח נתונים אחרים).

חיבור פאסיבי, הוא הפשוט ביותר והנפוץ בקרב משתמשים ממוצעים (וגם מעבר). הקרוס שמגיע עם הקומפוננט קובע את נקודות החיתוך ולא ניתן לשנות זאת.

חיבור אקטיבי, מורכב מעט יותר, מכיל מטבעו יותר אפשרויות כיוון ולכן נדרשת הבנה טובה יותר בשלב הכיוונים, כמו גם ציוד תומך.

רוצה תרשים - חפש בגוגל תמונות car audio system diagram/layout/setup.

אתה יכול גם לחפש חוברות הפעלה של מכשירים שונים, שבהם קיים שרטוט לענין זה.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

תודה רבה על התשובות, עזרת לי מאוד לסגור כמה פינות.

ועכשיו למהות העניין, כששאלת "מה אני רוצה מהמערכת", למה בדיוק הכוונה? איזו סגנון מוזיקה אני שומע או שיש קטגוריות שונות של מערכות שאפשר להרכיב? אשמח לקצת הכוונה בנושא שאדע להגדיר בדיוק את המטרה שלי.

מבחינת התקציב, אני מאמין שאוכל להשקיע עד אזור 1500 שקל ברדיו דיסק, הכל תלוי באם אני צריך בכלל את הדברים שיש לרדיו דיסק כזה להציע.

השאלה, האם אפשר בכלל לחלק את הרדיו דיסקים לפי קטגורית מחירים ולהגיד למשל, שרדיו דיסקים ממחיר X עד מחיר Y כוללים לרוב איכות Z ויש להם תכונות כאלה ואחרות?

נגיד, רדיו דיסקים שכוללים 3 יציאות למגבר, כוללים את כל התכונות שציינת וגם בעלי איכות סאונד טובה מאוד, יתחילו מאיזה מחיר?

פורסם

עם כפית של כסף אתה רוצה את התשובות, הא?! :wink:

פתח את זאפ ובדוק תמחורים.

החברות המובילות פחות או יותר הן - פיוניר, קלריון, אלפיין, קנווד, אקליפס. יש עוד כמה חברות טובות יחסית אבל הקודמות לרוב עדיפות.

סגנון המוזיקה שאתה שומע לא ממש רלוונטי לבחירת הר"ד לדעתי.

מה שכן, מקור המוזיקה (CD מקורי/צרוב, USB, טלפון נייד, BT, קבצי MP3, קבצי Lossless כלשהם וכו') כן ישפיע מאחר ולא כולם תומכים בהכל.

התקציב שלך יכול לאפשר לדוגמה את סדרה 9 של פיוניר, או קלריון CZ703.

במתיחה קלה של התקציב מעלה, ניתן לייבא את הפיוניר PRS80.

לא בקיא לחלוטין בתמחורים ובפונקציות המלאות של עוד מכשירים.

כמובן שאם אתה פתוח למכשירים יד שניה, אז יש עוד אפשרויות, ישנות יותר אולי, ואולי לא מכילות תמיכה בכל המקורות, אבל איכותיות.

מבחינת קטגרויות מחיר, הייתי אומר עד 400 לבסיס, עד 700 לבסיס טוב פלוס דיבורית BT, עד 1500 למכשירים טובים ומתקדמים יחסית, ומעל 1500 כתוצאה מתמחור יקר או מכשיר מתקדם יותר.

פורסם

Lossless = FLAC?

הרדיו דיסקים שבתקציב שלי יתמכו בפורמט הנ"ל? אני לא רואה את עצמי משתמש בזה כפורמט עיקרי, אבל משאיר כאופציה פתוחה להמשך (אלא אם אצטרך להוסיף על זה עוד כמה מאות שקלים או אצטרך להתפשר על איכות סאונד, ואז במקרה כזה אעדיף לוותר).

מקור המוזיקה העיקרי שלי יהיה USB כשמדי פעם אשתמש גם ב-BT. דיסקים אין לי צורך בכלל וזכרונות SD CARD יכולים להוות תוספת מבוחרת אם לא יבואו על חשבון איכות השמע.

אז ממה שאני מבין, DEH-X9659BT יהווה אופציה טובה עבורי? אם להסתכל עליו לפי התכונות שרשמת:

• רואה שיש לו 3 ערוצים למגבר (עם וולט יחסית גבוה בהשווה לשאר הרדיו דיסקים במחיר הזה).

• איקוולייזר (לא מבין איך אני יודע באיזו רמה ואיך אני יכול לדעת אם הוא יספיק לי).
  • חיתוך תדרים - לא הבנתי אם יש, על איזה נתון להתסכל?
  • תיקון זמן, לא מוזכר שיש, עדיף לשקול רדיו דיסק אחר בשל כך?

פורסם

Flac הוא אכן לוסלס. אבל צריך לדאוג שמי שיצר אותו, יצר אותו ממקור איכותי ולא סתם המיר איזה MP3 באיכות נמוכה לפורמט הנ"ל.

אפשר תמיד להשתמש ב-WAV, שנתמך לדעתי בכל המכשירים, פשוט הקובץ יהיה גדול יותר.

תמיכה בפורמט הנ"ל נכנסת לאט במכשירים חדשים. לדעתי המכשירים שציינתי אינם תומכים עדין.

פיוניר DEH-X8750BT הוא גם מכשיר טוב, שיצא השנה ומכיל תמיכה בפורמט. ה-9650BT הוא מכשיר של שנה שעברה וכאמור לדעתי לא כולל תמיכה. כשיצא הדגם העדכני, אני מניח שיתמוך.

תיקוני זמן - לדעתי שניהם לא מכילים פנקציית תיקוני זמן (לעומת הקלריון שהצעתי שכן, וגם ה-PRS).

איקוולייזר - בשלושתם גרפי 5 ערוצים לדעתי (ה-PRS יותר מתקדם מהשאר שהוזכרו, שים לב שמחיר בארץ גבוהה בכ-1000 ש"ח מהשאר).

חיתוך תדרים - High Pass Filter או HPF בקיצור, Low Pass Filter או LPF בקיצור.

אגב, אני מציע לבדוק בשרשורים הדביקים, אצל הספונסרים יש מכירת חיסול של מספר דגמים שאולי רלוונטים.

פורסם

ה-PRS80 יהיה כבר באמת מעל התקציב שלי ואני מעדיף לקנות בארץ, אז נראה שבסוף הקלריון בסוף מהווה את הבחירה העדיפה בשל פונקציית התיקון זמן, אלא אם לפיוניר יש משהו אחר שאין לקלריון שאני צריך לדעת?

חוץ מזה המון תודה, באמת מעריך את זמן והסבלנות שהקדשת לעזור לי.

פורסם

על פניו, לדעתי כן.

ההבדלים הם בעיקר בממשק כנראה. צריך לשבת לעומק על המפרטים השונים.

יתכן גם הבדל במיקום כניסת ה-AUX ו/או ה-USB לדוגמה.

שוב, יתכנו מכשירים נוספים שיענו על הדרישות ויספקו איכות טובה, בין אם חדשים או משומשים במצב טוב (והבלאי ברדיו דיסקים נמוך לרוב ומתרכז בעיקר במנגנון הדיסק לדעתי).

אולי זה המקום לפתוח שרשור התייעצות חדש שיפרט בדיוק את הדרישות שלך מהמערכת בתקציב מוגדר. ולא רק בלעדית לגבי הר"ד.

מאחר ובשרשורים קודמים שלך הזכרת מערכת מולטימדיה, דע שהמצב שם מבחינת פונקציות ומחיר שונה.

וגם לא יזיק כמו שהומלץ לך בעבר, להגיע לאחד מהמפגשים.

• תוכן חדש...