Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4183 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שאני הולך להשקיע סכום 4 ספרתי אני מעוניין לעשות בדיקה ולאשש את השערתי שכרטיס קול OB זה דרעק.

אם למישהו יש כרטיס לתרומה אני יותר מאשמח לשמוע.

תודה,

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם (נערך)

בידיוק ההתלבטות שלי, בינתיים ממה שהצלחתי להבין מהאינסוף חומר ודיונים ברשת הוא שDAC חיצוני עדיף על כרטיס קול פנימי למי שרוצה להאזין למוזיקה באיכות גבוהה.

לסרטים ומישחקים עדיף הכרטיס כל עם שלל הפיצ'רים מהתחום.

אני למוזיקה שוקל ליקנות את הMODI 2- ככה לפחות הבנתי מהמלצות בפורומים ברשת ביחס למחיר שלו, רק מפחד להיתבאס אם לא באמת יהיה הבדל רציני בתוצאה המתקבלת לעומת הALC889 שמובנה בלוח.

אגב איזה כרטיס קול יש לך כרגע? ומה המטרה לשידרוג?

http://www.tomshardware.com/reviews/high-end-pc-audio,3733.html

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

כרטיס קול טוב הוא למעשה גם DAC טוב. לא הייתי נותן יתרון כלשהוא ל DAC חיצוני מלבד עניין הנוחות.

כרטיס קול on board מהווה פיתרון זול ונוח ליצרני לוחות האם להציע כרטיס קול מחד וחוסך לצרכן את הצורך בקניית כרטיס ייעודי מאידך. ל 99% מהאוכלוסייה הפתרון הזה מספיק ולכן הוא כל כך פופולרי, העסק מסתבך כאשר רוצים יותר, על אחת אם יש ציוד טוב ואוזן רגישה.

יש ברשת אין סוף מבחנים שמוכיחים מעל כל ספק שלכרטיס ייעודי, אפילו אחד זול, יש איכות קול שונה בתכלית וטובה משמעותית מכרטיס מובנה. זה בא לידי ביטוי בשלל ביטויים ציוריים, אבל אין כמו משמע אוזניים כדי להבין עד כמה ההבדלים האלה מוחשיים.

כיום אני משתמש ב realtek שנמצא על ה MB, הצ'יפ הוא ALC892. אגב, ה codec הזה הוא למעשה כמעט כל כרטיס הקול, זה שאחראי גם על העיבוד וגם על ההגברה. רק מעצם המבנה הזה ניתן להסיק שכל קשר בינו לבין 'איכות' הוא מקרי בהחלט.

אני פוזל חזק לכיוון ה Essence STX של Asus, שחוץ מזה שהוא בנוי למופת ושהוא כנראה יעשה עבודה משובחת, יש לו גם מגבר אוזניות פנימי שזו הסיבה העיקרית לשדרוג ומה שאני צריך.

בכרטיסי קול החיים הרבה יותר קלים, יש ASUS ויש קריאטיב. אם אנחנו מדברים על העולם של ה DACים החיצוניים כאן השמיים הם הגבול והקו בין מוצר טוב לבולשיט אודיופילי הוא דק מאוד. בגלל שאני לא מאמין בוודואים ושאר שטויות אודיופיליות, אני רוצה להאמין שה ODAC Combo של objective 2 יעשה עבודה משובחת במחיר טוב, הבעייה איתו שהוא מכוער וסתם מסבך את הכבלים על שולחן העבודה.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

כרטיס קול חיצוני באיכות ח*ה (שזה מצוין ל99% מהמשתמשים) קונים בEBAY ב10 שח לערך

http://www.ebay.com/itm/1x-USB-DAC-Headphone-Amplifier-f-Computer-PC-Virtual-8-1ch-USB-Sound-Card-NEW-/371020430600?pt=US_Pro_Audio_Amplifiers&hash=item56628a7d08

כרטיס קול חיצוני אדירול 1000 (על חשבון המעסיק) הוא אכן ברמה אחרת (במיוחד במחיר).

פורסם

אני קניתי במבצעי ה BF שהיו כרטיס קול חדש וניפתרתי מהצרה שנקראת כרטיס קול OB.

רכשתי את ה sound blaster z במחיר של 65$ -יש לו מגבר אוזניות עצמאי די טוב.

אני ממליץ לך חפש אחד כזה.

אגב בארץ משום מה הוא עולה כמעט 600 שח.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא יודע כמה זה טוב, אבל שמעתי המון המלצות לFIIO -

DAC סיני למיטב ידיעתי, עם מחיר סיני אבל איכות מפתיעה.

פורסם

לי יש את הasus stx המגבר אוזניות שלו פשוט מעולה וגם אוזניות מחורבנת נשמעות איתו טוב.

הוא כרטיס מאוד איכותי, רק אני מקווה שיש לך רמקולים ומגבר טובים כדי שתוכל לשמוע את ההבדל.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

יכול להיות שיש לי איזשהו סאונד בלאסטר של קרייטיב (כן, ענתיקה) בחיבור PCI, זה עוזר לך?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

גם אצלי יש קרייטיב סאונד אקסטרים בחיבור PCI לתרום.

האם נשקלה אפשרות לקנות ASUS XONAR כרטיס שעלה בזמנו הרבה אלפי ש"ח,

ותאמין או לא, שום דבר קריטי לא ישתנה מאז.

Golf MK4 TDI 1999

פורסם (נערך)

התחום הזה מפחיד אותי כי ברגע ששמעתי במערכת איכותית מאז הכל נישמע לי זוועה ואני מפחד שכל המשכורות שלי ילכו על הציוד :-(.

מה גם שקניתי את הMICROLAB 8C וגם 7C החדש לסלון(מי רוצה השוואה?) ולמרות שהם רמקולים פשוטים יחסית , אבל בכל זאת כבר נתנו לי את הכאפה לפנים מהאיכות של כרטיס OB, וכעת גם אני בחיפושים אחר כרטיס קול איכותי בתקציב מוגבל שיתן לי להינות משמיעת המוזיקה ולא יגרום לי להרגשה שזה לא אמור להישמע ככה.

אני עוד רציתי ליפתוח דיון לגבי התייעצות לשידרוג הOP AMP שיש במגבר של הרמקולים ST C4558(הבנתי ש***, שוקל לשדרג לLME49860).

הבנתי שזה גם מאוד מעניין בכרטיסים של ה

Essence

ששידרוג הOP AMP נתן לאנשים תוצאות טובות יותר.

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
גם אצלי יש קרייטיב סאונד אקסטרים בחיבור PCI לתרום.

האם נשקלה אפשרות לקנות ASUS XONAR כרטיס שעלה בזמנו הרבה אלפי ש"ח,

ותאמין או לא, שום דבר קריטי לא ישתנה מאז.

הדגם הכי בכיר של xonar עלה בזמנו פחות מאלפייה, גם היום המחיר דומה.

יצא דגם חדש asus xonar stx 2 לא יודע מה ההבדלים בינו לבין הדגם הישן.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

תודה לכל התורמים :-D

לי יש את הasus stx המגבר אוזניות שלו פשוט מעולה וגם אוזניות מחורבנת נשמעות איתו טוב.

הוא כרטיס מאוד איכותי, רק אני מקווה שיש לך רמקולים ומגבר טובים כדי שתוכל לשמוע את ההבדל.

מאיפה רכשת את ה STX ובכמה אם אפשר לשאול?

אני כמעט ולא מאזין לרמקולים של המחשב (Altec Lansing VS2421) אלא בעיקר עם אוזניות Audio Technica ATH-M50.

איתמר

פורסם

ברגע של אימופלסיביות...

IMG_20150126_183823.jpg

• תוכן חדש...