Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיות קשות בהנעת הרכב - סובארו 1600 שנת 87

החנזיר
שימו לב! השרשור הזה בן 7270 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

בימים האחרונים ניתקלתי בבעיה חדשה ברכב - ההנעה מאד קשה. רק בסטרטר החמישי הרכב נדלק וגם אז הוא נכבה מיד כי האוטו קצת מזייף.

אני יודע שבימים קרים מאד צריך למשוך צ'וק, אבל תאמינו או לא אין לי שום כפתור באוטו שנראה כמו צ'וק.

מה יכולה להיות הבעיה?

אכא זילוך?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בימים האחרונים ניתקלתי בבעיה חדשה ברכב - ההנעה מאד קשה. רק בסטרטר החמישי הרכב נדלק וגם אז הוא נכבה מיד כי האוטו קצת מזייף.

אני יודע שבימים קרים מאד צריך למשוך צ'וק, אבל תאמינו או לא אין לי שום כפתור באוטו שנראה כמו צ'וק.

מה יכולה להיות הבעיה?

אין לך צוק רגיל יש לך צוק אוטומטי ברגע שהוא תקין הוא צריך לעשות את העבודה לבד אבל מכיוון שאלו מכוניות ישנות הוא לא יעבוד כמו חדש לכן צריך לעזור לו משאתה צריך לעשות זה לפני שאתה מביא סטרטר

לחץ בערך כ 3 לחיצות מלאות של דוושת הגז ואז תן סטרטר הרכב יתניע כמו גדול ופעולת הצוק האוטמטי תתחיל והוא יגביר טורים

תראה ב 99 אחוז מהסובארו לאונות ככה מניעים מביעים לחיצה שתים ואז סטרטר ככה זה באוטו הזה זה תלוי לפי מצב הצוק לפעמים מספיקה לחיצה לפעמים צריך יותר אבל סך הכל אין לך מה לדאוג

http://photos.walla.co.il/sagishu <--אלבום תמונות של הרכב
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בדרך כלל הפעלת משנק (צ'וק) אוטומטי מתבצעת ע"י לחיצה אחת על דוושת התאוצה (גז) עד לרצפה ועזיבתה ורק אז להניע המנוע.

מומחה הפורום לקרבורטורים, צביקה קרבורטורים יתן בודאי, בקרוב, תשובה מדוייקת יותר.

בברכה - רפי לין :-)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בדרך כלל הפעלת משנק (צ'וק) אוטומטי מתבצעת ע"י לחיצה אחת על דוושת התאוצה (גז) עד לרצפה ועזיבתה ורק אז להניע המנוע.

מומחה הפורום לקרבורטורים, צביקה קרבורטורים יתן בודאי, בקרוב, תשובה מדוייקת יותר.

מצטרף להמלצות על צביקה!!!

בשבילי הוא הגדול מכולם!!!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הוא בוודאי יאמר שצריך שיפוץ קרבוטרור :-P .

גם אצלי יש את הבעיה הזו, 2\3 לחיצות מלאות למספר שניות על הגז לפני ההנעה והאוטו מניע כמו גדול.

כנראה שיש בעיה בצ'וק האוטומטי, אבל אם זה יעזור חבל סתם להתחיל להתרוצץ.

לפעמים תוכל לשמוע את הצ'וק האוטומטי עובד לאחר הפעולות האלה (מין עבודה חזקה יותר של המנוע, אתה מרגיש את זרימת הדלק, כאילו אתה לוחץ מעט על הגז). הצ'וק כבר ידאג לחימום המנוע, ואם לא אז כ-2 לחיצות לפני ההתנעה, כמו שאמרתי, ואז תעמוד במקום מספר קצר של דקות עם מנוע פועל ואם תרצה תלחץ קצת על הגז בין לבין.

מקווה שעזרתי.

יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כמו תמיד אחרי רפי לין אין לי מה להוסיף! רפי צודק לחיצה אחת מספיקה להפעלת הצוק האוםומטי,

בניגוד להדרכתו של יוסי וניטרו 86!

ולחנזיר ! צור קשר בפרטי, ואו בטלפון הרשום בחתימה, ואנסה לעזור לך לעבור את החורף בשלום, עם התנעה קלה, וחסכון בדלק, וזאת בנגוד לידידנו יוסי, שניתן לסדר התנעה, וצוק אוטומטי,בסובארו, דרך המחשב. בלי להגיע אלי!

לחנזיר צור קשר, ולא תתאכזב!

וליוסי ברכות על הסימלון החדש עם אבי נמני!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כמו תמיד אחרי רפי לין אין לי מה להוסיף! רפי צודק לחיצה אחת מספיקה להפעלת הצוק האוםומטי,

בניגוד להדרכתו של יוסי וניטרו 86!

ולחנזיר ! צור קשר בפרטי, ואו בטלפון הרשום בחתימה, ואנסה לעזור לך לעבור את החורף בשלום, עם התנעה קלה, וחסכון בדלק, וזאת בנגוד לידידנו יוסי, שניתן לסדר התנעה, וצוק אוטומטי,בסובארו, דרך המחשב. בלי להגיע אלי!

לחנזיר צור קשר, ולא תתאכזב!

וליוסי ברכות על הסימלון החדש עם אבי נמני!

בברכה

צביקה

צביקה מה לעשות, ככה זה תלמיד יב' שלא עובד וצריך לחסוך כמה שיותר, אם זה לא שבור אז אני לא מתקן את זה :-P.

שינסה עם הגז לפני ההתנעה, אם זה יעבוד חבל לו סתם לבזבז כסף על שיפוץ קרבורטור. זה עבד אצלי.

ותודה, דווקא יצא טוב הסמלון...

ברכות גם לך צביקה על הסמלון שלך, מה שזה לא יהיה..(קרבורטור?).

יוסי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הוא בוודאי יאמר שצריך שיפוץ קרבוטרור :-P .

גם אצלי יש את הבעיה הזו, 2\3 לחיצות מלאות למספר שניות על הגז לפני ההנעה והאוטו מניע כמו גדול.

כנראה שיש בעיה בצ'וק האוטומטי, אבל אם זה יעזור חבל סתם להתחיל להתרוצץ.

לפעמים תוכל לשמוע את הצ'וק האוטומטי עובד לאחר הפעולות האלה (מין עבודה חזקה יותר של המנוע, אתה מרגיש את זרימת הדלק, כאילו אתה לוחץ מעט על הגז). הצ'וק כבר ידאג לחימום המנוע, ואם לא אז כ-2 לחיצות לפני ההתנעה, כמו שאמרתי, ואז תעמוד במקום מספר קצר של דקות עם מנוע פועל ואם תרצה תלחץ קצת על הגז בין לבין.

מקווה שעזרתי.

יוסי.

יוסי לא רק שלא עזרת אתה גם טועה וגם מטעה.

הצ'וק לא ידאג לחימום המנוע (אין לא תנור). תפקיד הצ'וק הוא להעשיר את תערובת הדלק כאשר המנוע קר - נקודה.

אם אתה לא מבין המלצה לי אליך אל תכתוב.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

צביקה מה לעשות, ככה זה תלמיד יב' שלא עובד וצריך לחסוך כמה שיותר, אם זה לא שבור אז אני לא מתקן את זה :-P.

שינסה עם הגז לפני ההתנעה, אם זה יעבוד חבל לו סתם לבזבז כסף על שיפוץ קרבורטור. זה עבד אצלי.

ותודה, דווקא יצא טוב הסמלון...

ברכות גם לך צביקה על הסמלון שלך, מה שזה לא יהיה..(קרבורטור?).

יוסי.

ליוסי שלום רב!

אומנם אתה צעיר ותמים, אך קבל עצה של מנוסים ממך," חיסכון" בטיפול בקרבורטור, הוא חסכון, לטווח הקצר בלבד,לטוח הארוך אתה גורם לבלאי של מכלולים אחרים,[כמו למשל מצבר, מתנע, ו/או אלטרנטור],כך שיוצא שרתה רק דוחה את הקץ, אך אתה לא חוסך שום דבר, אתה רק דוחה את

ההוצאה המתבקשת!

ושוב אני חוזר ומזכיר לך, החורף האמיתי, עדיין לא הגיע!!!

נתראה ונשתמע בחורף!

הסמלון שלי הוא קרבורטור של חיפושית!

בהצלחה למכבי חל אביב, ולמכבי נתניה!

בברכה

צביקה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יוסי לא רק שלא עזרת אתה גם טועה וגם מטעה.

הצ'וק לא ידאג לחימום המנוע (אין לא תנור). תפקיד הצ'וק הוא להעשיר את תערובת הדלק כאשר המנוע קר - נקודה.

אם אתה לא מבין המלצה לי אליך אל תכתוב.

וואלה באמת? הצ'וק לא מחמם?? חשבתי דווקא שיש לו באמת מין תנור שמחמם את המנוע ואז פתאום המחוג קופץ לאמצע ואז אפשר לנסוע....! ומה זה לא אותו תנור פנימי נסתר שמחמם כאשר אני מפעיל את המזגן ואז יוצא חום... זה לא הוא?!?! :evil: .

אל תזלזל בידע שלי ברכבים, אני לא מכונאי ולא מתיימר להבין במנועים אבל יש לי בעיות הנעה כל בוקר ואני צריך להתעסק עם מנוע קר בכל פעם שאני מניע (אם לא נסעתי מקודם והמנוע נשאר חם). אז אולי אני מבין בזה מעט, קצת יותר מאשר לקבל המלצות מאנשים כמוך לא לכתוב אם אני לא מבין.

אני מודע לכך שתפקיד הצ'וק הוא להזרים עוד דלק למנוע, וכנראה אצלי הוא לא עובד כי אני צריך להזרים דלק באופן ידני (או רגלי..) למנוע כדי שהוא לא יחנק ויכבה.

בזה שאמרתי שהמנוע יתחמם, התכוונתי שיגיע לטמפרטורת עבודה.

וזה שאמרתי שהצ'וק יחמם את המנוע התכוונתי שהוא ידאג כבר שהמנוע יגיע לטמפ' עבודה ע"י הזרמת עוד דלק לתערובת.

אם אתה לא מבין את הסלנג הישראלי המלצה לי אליך אל תעיר סתם.

יוסי.

ליוסי שלום רב!

אומנם אתה צעיר ותמים, אך קבל עצה של מנוסים ממך," חיסכון" בטיפול בקרבורטור, הוא חסכון, לטווח הקצר בלבד,לטוח הארוך אתה גורם לבלאי של מכלולים אחרים,[כמו למשל מצבר, מתנע, ו/או אלטרנטור],כך שיוצא שרתה רק דוחה את הקץ, אך אתה לא חוסך שום דבר, אתה רק דוחה את

ההוצאה המתבקשת!

ושוב אני חוזר ומזכיר לך, החורף האמיתי, עדיין לא הגיע!!!

נתראה ונשתמע בחורף!

הסמלון שלי הוא קרבורטור של חיפושית!

בהצלחה למכבי חל אביב, ולמכבי נתניה!

בברכה

צביקה

אני תמיד שמח לשמוע על עצות ממנוסים ממני, תודה על האזהרות...

אם האוטו לא יניע בחורף ה"אמיתי" לדבריך, אני כמעט אשמח לשפץ אתה קרבטורטור אם זה יפתור את בעיית ההנעה.

יוסי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

וואלה באמת? הצ'וק לא מחמם?? חשבתי דווקא שיש לו באמת מין תנור שמחמם את המנוע ואז פתאום המחוג קופץ לאמצע ואז אפשר לנסוע....! ומה זה לא אותו תנור פנימי נסתר שמחמם כאשר אני מפעיל את המזגן ואז יוצא חום... זה לא הוא?!?! :evil: .

אל תזלזל בידע שלי ברכבים, אני לא מכונאי ולא מתיימר להבין במנועים אבל יש לי בעיות הנעה כל בוקר ואני צריך להתעסק עם מנוע קר בכל פעם שאני מניע (אם לא נסעתי מקודם והמנוע נשאר חם). אז אולי אני מבין בזה מעט, קצת יותר מאשר לקבל המלצות מאנשים כמוך לא לכתוב אם אני לא מבין.

אני מודע לכך שתפקיד הצ'וק הוא להזרים עוד דלק למנוע, וכנראה אצלי הוא לא עובד כי אני צריך להזרים דלק באופן ידני (או רגלי..) למנוע כדי שהוא לא יחנק ויכבה.

בזה שאמרתי שהמנוע יתחמם, התכוונתי שיגיע לטמפרטורת עבודה.

וזה שאמרתי שהצ'וק יחמם את המנוע התכוונתי שהוא ידאג כבר שהמנוע יגיע לטמפ' עבודה ע"י הזרמת עוד דלק לתערובת.

אם אתה לא מבין את הסלנג הישראלי המלצה לי אליך אל תעיר סתם.

יוסי.

ליוסי שלום רב!

תרשה לי להרגיע אותך, ואין צורך שתגיב באירוניה!

אך תרשה לי גם לתקן אותך: תפקיד הצוק הוא לא להזרים דלק נוסף למנוע,אלא להעשיר תערובת,

על ידי סגירת מצערת הצוק , אשר מספק תערטובת עשירה, ומנגנון נוסף, אשר גורם לעליה,

בסלד,ובצוק תקין ומתפקד, [ מה שכנראה לא אצלך],אין צורך,להזרים דלק באופן רגלי,

כדי שהוא לא יחנק ויתכבה,וכמו שאמרת הצוק לא מחמם את המנוע, הוא רק מעשירתערובת,

וגורם שהרכב יתניע , בהתנעה ראשונה, וללא החזקת רגל על דוושת התאוצה, כדי למנוע

את כיבוי הרכב. דבר אשר גורם לבלאי למנוע לטווה ארוך!

מה לעשות יוסי את זה לא לומדים בבית הספר!

אבל קיבלת שיעור חינם!

בברכה

צביקה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ליוסי שלום רב!

תרשה לי להרגיע אותך, ואין צורך שתגיב באירוניה!

אך תרשה לי גם לתקן אותך: תפקיד הצוק הוא לא להזרים דלק נוסף למנוע,אלא להעשיר תערובת,

על ידי סגירת מצערת הצוק , אשר מספק תערטובת עשירה, ומנגנון נוסף, אשר גורם לעליה,

בסלד,ובצוק תקין ומתפקד, [ מה שכנראה לא אצלך],אין צורך,להזרים דלק באופן רגלי,

כדי שהוא לא יחנק ויתכבה,וכמו שאמרת הצוק לא מחמם את המנוע, הוא רק מעשירתערובת,

וגורם שהרכב יתניע , בהתנעה ראשונה, וללא החזקת רגל על דוושת התאוצה, כדי למנוע

את כיבוי הרכב. דבר אשר גורם לבלאי למנוע לטווה ארוך!

מה לעשות יוסי את זה לא לומדים בבית הספר!

אבל קיבלת שיעור חינם!

בברכה

צביקה

תודה על השיעור חינם צביקה, כמו שאמרת לא לומדים את זה בבית הספר ודברים כאלה לומדים עם הזמן והוא כבר עושה את שלו. הלוואי שהיה לי ידע רציני במכונאות. אין כמו מכוניות..

ואולי לא צריך להגיב באירוניה, אבל כמו שאתה יודע אני צריך להתמודד כל בוקר עם מנוע קר, ואני לא אוהב שאומרים לי שאני "לא מבין כלום" ועדיף שאני לא אגיב וכל זה ללא ביסוס. אם לא הייתי מבין באמת הייתי כבר שותק ומתנצל.

יוסי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה על השיעור חינם צביקה, כמו שאמרת לא לומדים את זה בבית הספר ודברים כאלה לומדים עם הזמן והוא כבר עושה את שלו. הלוואי שהיה לי ידע רציני במכונאות. אין כמו מכוניות..

ואולי לא צריך להגיב באירוניה, אבל כמו שאתה יודע אני צריך להתמודד כל בוקר עם מנוע קר, ואני לא אוהב שאומרים לי שאני "לא מבין כלום" ועדיף שאני לא אגיב וכל זה ללא ביסוס. אם לא הייתי מבין באמת הייתי כבר שותק ומתנצל.

יוסי.

תנוח דעתך!

אני בגילך אפילו לא היה לי רשיון!

רק בגיל 22 הוצאתי רישיון!

רמת הידע שאתה מפגין יחסית לגילך , היא מעולה!

בברכה

צביקה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תנוח דעתך!

אני בגילך אפילו לא היה לי רשיון!

רק בגיל 22 הוצאתי רישיון!

רמת הידע שאתה מפגין יחסית לגילך , היא מעולה!

בברכה

צביקה

שוב תודה צביקה! גרמת לי להסמיק :-D , אבל יש לי עוד המון המון מה ללמוד. אני כרגע על תקן תלמיד.

תמיד נחמד לראות פירגונים מאנשים אחרים כאן בפורום, ובמיוחד מבעלי מקצוע שמקום לומר "אל תגיב אל תדבר אתה לא מבין כלום", תומכים ועוזרים ולא מקניטים.

אני שמח להיות איתך באותו הפורום וכמובן שתמיד שמח ללמוד ממך עוד ועוד דברים.

בברכה

יוסי :wink:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שוב תודה צביקה! גרמת לי להסמיק :-D , אבל יש לי עוד המון המון מה ללמוד. אני כרגע על תקן תלמיד.

תמיד נחמד לראות פירגונים מאנשים אחרים כאן בפורום, ובמיוחד מבעלי מקצוע שמקום לומר "אל תגיב אל תדבר אתה לא מבין כלום", תומכים ועוזרים ולא מקניטים.

אני שמח להיות איתך באותו הפורום וכמובן שתמיד שמח ללמוד ממך עוד ועוד דברים.

בברכה

יוסי :wink:

"מכל מלמדי השכלתי!

החיים הם הבית הספר הטוב ביותר!

בברכה

צביקה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 7270 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...