Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4256 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

לפני מספר שבועות החלפתי את נורות הלהט הרגילות שבלוח המחוונים בנורות לד לבנות.

נורות לד, בניגוד לנורות להט, הן בעלות תאורה ממוקדת וחזקה מאוד, מה שהופך להיות בעייתי בעיקר בנהיגה בלילה בכבישים חשוכים וללא תאורה. בלוח המחוונים של היאריס הבעייה אף מחמירה בשל הזווית האלכסונית של לוח המחוונים והשתקפות גם מהשמשה הקדמית. מציק ומפריע.

הפתרון לבעייה הגיע בדמות מסך LCD עתיק שנפח נשמתו ושימוש בפירזמות ובפילטרים שהוא הכיל. התוצאה הסופית היא שהפילטרים עשו את העבודה, שיפרו את פיזור האור והעלימו את הסינוור של הלוח לחלוטין.

זה היה המצב לאחר התקנת הלדים, אפשר לראות שגם בתנאי תאורה חזקה של תחנת דלק לוח המחוונים היה אפוף תאורה כחולה חזקה ומסנוורת שהגיעה בעיקר מהפאנל המרכזי.

IMG_20141119_235804.jpg

לוח המחוונים לאחר הסרת החופה והרמת מסך ה LCD. המשטח הלבן שמתחתיו הוא סוג של diffuser שמסנן ומפזר את האור מהנורות שתחתיו.

IMG_20141121_111529.jpg

ולאחר שליפת הדיפיוזר:

IMG_20141121_111656.jpg

את הדיפיוזר לקחתי הביתה והשתמשתי בו כתבנית כדי לחתוך חתיכות ממסך ה LCD התורם:

IMG_20141121_112435.jpg

IMG_20141121_121350.jpg

אחד הפילטרים שמשתמש בהם מסך LCD הוא של חומר מקטב (פולרי) אשר תורם לפיזור האור במימד הרוחב ופילטר נוסף למימד האורך. שמתי פנס מתחת הלוח כדי להדגים מה הוא עושה לאור:

IMG_20141121_112526.jpg

IMG_20141121_112612.jpg

לאחר שניקיתי את הפילטרים הרכבתי אותם בלוח המחוונים, בדיקה באוויר לראות שהכל עבר בשלום:

IMG_20141121_123109.jpg

והתוצאה הסופית:

IMG_20141121_173448.jpg

אפשר לראות שבחושך מוחלט נעלמה ההילה הכחולה שהייתה מקודם וגם ההשתקפות מחלון הנהג נעלמה לחלוטין. פשוט וקל :wink:

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

יפה לך.

מספר הערות/הארות.

אפשר לשפר את ההלחמה של הלדים מסוג SMD. איפה הנגד בטור ללד ? מאחורה ?

הלדים שרכשת אינם אידיאליים לשימוש בלוח מחוונים בגלל הסיבות שציינת ואני מאמין שגם זרם העבודה המקסימלי הוא כ-20-30 מיליאמפר. יישנם לדים ייעודים ללוחות שעונים בעלי עדשה מפזרת ככה שזווית הארה שלהם היא רחבה יותר.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרקו מרקו מרקו, אני נעלב, ככה אתה מכיר אותי?

הנורות הנ"ל הן נורות שמתאימות לתושבת T5 ומגיעות עם שלוש נורות לד ונגד, תמונה מצורפת (קצת שונה ממה שהזמנתי, אבל לצורך ההמחשה). נורה מהסוג שציינת (כזו עם מנסרה לפיזור האור) לא טובה לשימוש הספציפי כי יש להאיר גם את הפריזמות של שעון המהירות והסל"ד ולכן הייתי צריך נורה שיודעת להאיר גם לצדדים.

זאת ועוד, עשיתי פשיטה על כל נורות ה T5 באליאקפרס ו DX והזמנתי את כל הנורות שקיימות בתושבת T5, זה יצא הכי מוצלח.

איתמר

sku_48717_1.jpg

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

חייב להגיד שהרעיון עם הLCD מעולה!

כשאני התקנתי את הלדים בלוח השעונים נתקלתי בבעיה דומה לשלך (עוצמה חזקה מידי בלילה), התקנתי מפסק כמו של ווליום שניתן לשלוט בעוצמת התאורה.

כל הכבוד על העבודה כיף לראות פרוייקטים כאלו.

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

פורסם
מרקו מרקו מרקו, אני נעלב, ככה אתה מכיר אותי?

הנורות הנ"ל הן נורות שמתאימות לתושבת T5 ומגיעות עם שלוש נורות לד ונגד, תמונה מצורפת (קצת שונה ממה שהזמנתי, אבל לצורך ההמחשה). נורה מהסוג שציינת (כזו עם מנסרה לפיזור האור) לא טובה לשימוש הספציפי כי יש להאיר גם את הפריזמות של שעון המהירות והסל"ד ולכן הייתי צריך נורה שיודעת להאיר גם לצדדים.

זאת ועוד, עשיתי פשיטה על כל נורות ה T5 באליאקפרס ו DX והזמנתי את כל הנורות שקיימות בתושבת T5, זה יצא הכי מוצלח.

איתמר

בתמונה שצירפת בהודעה הראשונה קשה לראות את מבנה הלד. אני לתומי חשבתי שאתה בנית מעגל עם לדים בעצמך.

פורסם

לא דימר, יש לחצן שמאפשר שני מצבים, תאורה חלשה ותאורה חזקה יותר. הלחצן מגיב אותו דבר, רק שגם במצב החלש זה מסנוור.

פורסם

אולי הנגדים פשוט מחוברים במקביל במקום נגד אחד בודד בכדי לפזר את ההספק (חום) בצורה טובה יותר כאשר מדובר על זרמים גדולים.

פורסם

על הנגד שיש על הנורות שלי רשום 510 ויש עוד נגד שלא רשום עליו כלום :?

כמו שאמרתי, עשיתי הזמנה של כל הנורות שיש, גם כמו אלה שטום צירף (ואפילו שני סוגים כאלה עם לכאורה עוצמות שונות ולדים שונים) ומה שהשארתי הן הנורות החלשות ביותר.

טום כל הרעיון של הלד הלבן הוא הצבע הלבן הנקי. לכה שקופה אני לא יודע כמה היא הייתה אפקטיבית וצבע / קונדום כמו שיש על מנורה רגילה משנה את הגוון הלבן של הלד, ואת זה אני לא רוצה.

פורסם

לא אמרתי לצבוע בוורוד זרחני :wink:. לדעתי לכה שקופה (או חוצץ/קונדום) בגוון כחול או שחור/אפור לא תשנה יותר מדי את הגוון.

אפשר לנסות על הנורות האחרות שרכשת.

פורסם

גם את זה ניסיתי. ניסיתי בצבעים כחול (כהה ובהיר יותר), ירוק, כתום, צהוב ואדום. כולם משנים את הגוון של הלד. לדעתי כיסוי עבה לבן / שקוף בגוון חלבי היה עושה את העבודה, אבל לא הצלחתי למצוא משהו כזה.

• תוכן חדש...