Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4246 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

חיפשתי בפורום ולא מצאתי תשובה. אם אני קונה רכב מלפני שנת 2008, החישוב על בסיס חודשי אינו חל עליו. אם כך, מה קורה בעצם במעבר בין השנים האזרחיות? האם המוכר סופג ירידת ערך של שנה שלמה והקונה מרוויח אותה, ממש "כמו פעם"?

אם כך, לי כקונה יש אינטרס לקנות אחרי ינואר ולמוכר יש אינטרס למכור לפני ינואר. מה מוכר חכם ומה קונה חכם עושים, כל אחד, במצב כזה?

:idea:
פורסם

שיטת החישוב היא כמו שרשמת אבל ירידת מחיר מחירון של רכב משומש אינה מתרחשת פעם בשנה אלא כל חודש\חודשיים\שלושה בערך בהתאם ל"סקרים" של מפיק המחירון ולכן אין ירידה אחת גדולה בינואר.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

לאחרונה שמעתי שגם ברכבי 2008 כבר לא מסתכלים על חודש העליה לכביש.

אני לא בטוח עד כמה זה מדויק ונכון, אבל שמעתי את זה מנציג שעובד באלבר.

הוא טוען שזה רק משנת 2009 נכון לעכשיו, ושהחל משנה הבאה זה כבר יהיה מ 2010.

הפירוש לטענתו, זה שמדובר על רכבים של עד 5 שנים על הכביש. מהשנה השישית- כבר לא סופרים חודש עליה.

אם זה אכן כך, זה יוצר מצב שרכבים שעלו בינואר, מרויחים, בעוד רכבים שעלו לקראת סוף השנה, מפסידים.

פורסם

עדיין לא ברור לי מה עושים במעבר השנה.. הקונה החכם יושב רגל על רגל וממתין לבוא השנה החדשה בעוד המוכר החכם מחפש בקדחתנות אחר קונה (טיפש) בזמן שנותר עד בוא השנה החדשה?

פורסם

אני לא מבין מה לא ברור לך, תקנה או תמכור מתי שנוח לך.

בדצמבר 2014 המחירון יהיה נגיד 45000 ש"ח, בינואר 2015 המחירון יהיה נגיד 44000 ש"ח.

רכב עם נתון תאריך עלייה לכביש מאוחר יותר יהיה יקר יותר.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

אתה לא מבין מה לא ברור לי כי לא הבנת את השאלה. מדובר ברכבים שהם בני 5 שנים ומעלה ולכן אין להם מחירון על בסיס חודשי, אלא על בסיס שנתי. המחירון מתעדכן רק אחת לשנה ועל כן ירידת הערך עם היכנס ינואר היא גדולה..

פורסם

פות"ש, מחירונים מתעדכנים אחת לחודש, תקח לדוגמא מאזדה 3 שעלתה לכביש ביולי 2006 אבל נחשבת לשנת דגם 2007 (גם ברישיון יהיה רשום שנת ייצור:2007, תאריך רישום: 01.7.2006) אז במחירון בודקים מחיר למאזדה 3 2007.

המחירון שלה לא ירד ב1.1.15 ב10K אלא כל חודש המחירון מתעדכן בכמה מאות שקלים, ככה שההבדל בין המחירון של דצבמר 14 לינואר 15 לא יהיה כ-זה משמעותי.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

אבל במחירון לא מתעדכן כל כמה חודשים.. עובדה שאין מידע על המחיר של המאזדה שהבאת כדוגמא על בסיס חודשי באף מחירון. מה אני מפספס?

פורסם

כנראה שאתה לא יודע\לא מבין איך לקרוא מחירון. לרכב משנת 2007 אין חשיבות לחודש עליה לכביש, מתייחסים לבסיס שנתי.

אם תקח חוברת של לוי יצחק של חודש אוקטובר 2014 ושל חודש נובמבר 2014 תראה מחירים שונים, כשיצא מחירון ינואר 2015 מחיר לא יתרסק בצורה דרסטית, אלא ישמיך בערך באותו הקצב.

אם תקח לדוגמא רכב שעלה על הכביש בפברואר 2009, אז תראה מחירון בסיס שונה ולפעמים גם סכום שונה שמוסיפים עבור חודש נוסף של "עליה לכביש".

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

הבנתי. אז בפועל אין משמעות להתעקשות על רכישה של רכב משנת 2009 ואילך רק כדי להינות מחירון על בסיס חודשי? במילים אחרות, גם רכב מלפני 2009 זוכה להפחתה חודשית?

אם ככה, מתוך סקרנות, למה יש בידול בין 2009 ואילך לבין מה שבא לפני?

פורסם

כשהמכונית מיתיישנת לחודש העלייה על הכביש יש פחות ופחות רלוונטיות.

בכל מקרה, אין מפתח קבוע לירידת ערך; ישנן מכוניות שמאבדות במהירות גדולה מערכן, וישנן כאלו שלא.

כל מכונית ושמירת הערך שלה, זה מאד אינדיבידואלי.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
הבנתי. אז בפועל אין משמעות להתעקשות על רכישה של רכב משנת 2009 ואילך רק כדי להינות מחירון על בסיס חודשי? במילים אחרות, גם רכב מלפני 2009 זוכה להפחתה חודשית?

אם ככה, מתוך סקרנות, למה יש בידול בין 2009 ואילך לבין מה שבא לפני?

כל הנושא הזה של ״הפחתה חודשית״ זאת המצאה של לוי יצחק ולא חוק. כרגע הוא החליט ככה וכל השוק מיישר לפיו קו, אולי בשנה הבאה יחליט אחרת.

למה דווקא 2009? השיטה הזאת של חודשי עליה לכביש התחילה ב-2008 ולא הייתה קיימת קודם. לכן אפשר לצמצם משמעותית את טווח השנים שבשאלתך ולהוריד את השנים 1948 עד 2008. נשארה שנת 2008 שכביכול היו אמורים להיות בה חודשי עליה לכביש ואכן היו, עד לתחילת השנה הנוכחית. ההיגיון אומר שגם 2009 ״תהנה״ מגורל דומה במחירון שיצא בינואר 2015, אבל ימים יגידו. כנראה שלוי יצחק החליט שאחרי 5 שנים ההפרש בין חודשי העליה לכביש הפך לזניח ואפשר להתעלם ממנו.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...