Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4301 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מישהו מכיר את החוטים המעצבנים האלה (בדרך כלל באוזניות וכ"ו) שהבידוד שלהם לא עשוי מפלסטיק אלא מעין לקה שקופה ובלתי נראית?

מדובר בחוטים דקים מאוד שהבידוד הוא כביכול חלק מהחוט עצמו-

איך מתחברים לחוטים האלה?

ניסיתי לשרוף את הבידוד והגעתי להצלחה חלקית ביותר (יש נקודות מגע אבל לא מספיק בשביל לעבוד איתו).

• חברי המעגל הראשון
פורסם
מסיר בידוד מקצועי ייעשה את העבודה.

לא שורפים את הבידוד כפי שעשית.

למה הכוונה?

מסיר הבידוד היחידי שאני מכיר זה הפלייר הזה שלא רלבנטי לחוט הנ"ל (החוט דק מידי והבידוד שלו לא עשוי פלסטיק עם עובי)

או שאתה מתכוון לאיזה תמיסה מסויימת שממיסה את הציפוי?

אתה יכול להיות יותר ספציפי?

פורסם

אני תמיד הסתפקתי באולר למטרה הזאת. פשוט שים את להב האולר כנגד האגודל של אותה יד, כאשר החוט בין הלהב לאגודל. משוך את החוט. סובב קצת את החוט וחזור על הפעולה. החוט יהיה חשוף תוך עשר שניות ובלי כלים מיוחדים. גם השיטה של הנייר שיוף שהומלצה פה עובדת, אבל איכשהו אולר תמיד היה זמין יותר :loco:.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אוקיי, תודה על ההמלצות,

אני אנסה את מה שאמרתם (כנראה עם אולר, כמו שנאמר לעיל- יותר זמין :-) )

פורסם
למה הכוונה?

מסיר הבידוד היחידי שאני מכיר זה הפלייר הזה שלא רלבנטי לחוט הנ"ל (החוט דק מידי והבידוד שלו לא עשוי פלסטיק עם עובי)

או שאתה מתכוון לאיזה תמיסה מסויימת שממיסה את הציפוי?

אתה יכול להיות יותר ספציפי?

מסיר בידוד עם אפשרות להסרת בידוד מחוטים במידה של 36AWG-32AWG.

כנראה שלך מוגבל עד למידה 26 או 30AWG.

איזה כייף לי :)

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
מסיר בידוד עם אפשרות להסרת בידוד מחוטים במידה של 36AWG-32AWG.

כנראה שלך מוגבל עד למידה 26 או 30AWG.

רק כדי שנהיה מסונכרנים,

אני מדבר על החוטים שהציפוי שלהם בעובי אפסי (דומים לחוטים שמקיפים סליל), הציפוי שלהם הוא משהו שדומה ללקה-

יש מסיר בידוד (זה שדומה לקאטר) שמסוגל להוריד את הלקה הזו? חידשת לי...

עריכה: אני רואה שזה לא דומה למסיר בידוד שאני מכיר (שדומה יותר לקאטר עם חורים בגודל המתאים) ומדובר בכלי לא זול:

http://www.ebay.com/itm/Wire-Stripper-36-to-26-AWG-3-7-x2f-8-In-ST-450-/301217725359?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4621f9bbaf

נראה לי שאין לי ברירה אלא ללכת על האופציה של האולר...

עריכה אחרונה על ידי flytomars
פורסם

אם החוטים אכן מצופים בלכה כמו חוטים של הסליל ברמקול אז יש לך מספר אופציות פשוטות.

1. אם ציפוי הלכה הוא באיכות סינית אתה יכול לנסות לטבול את קצה החוט באציטון למספר דקות ולנקות עם חתיכת בד את שאריות הלכה.

2. השיטה שלי היא פשוטה מאוד ופופולארית בקרב חובבי רדיו שבונים סלילים. על קצה המלחם אתה ממסיס טיפת בדיל ולאחר מכן מחמם את החוט יחיד עם הבדיל מספר שניות וכול לכה נעלמת (באחריות) ולאחר מכן רצוי לנקות עם אלכוהול.

3. שפשוף עם בד שמיר אכן יסיר את הלכה אבל בחוטים דקים מאוד אתה עלול גם לגזור את החוט.

פורסם

ברגע שהבדיל נתפס או מצפה את החוט זו אינדקציה שהלכה ירדה.

קשה לבצע ציפוי של חוטים דקים מאוד בבדיל אבל אם קצת ניסיון וסבלנות הכול אפשרי.

• תוכן חדש...