Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4314 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה מחליפים?

האם בהחלפת רצועת טיימר חובה להחליף מותחן?

האם חובה החלפת משאבת מים?

בקיצור נאמר לי שזה טיפול ארוך עם עבודה רבה,מה בעצם עושים בטיפול כזה?

מאחר ואין לי שמץ של מושג לגבי הנדרש בטיפול זה אודה לעזרתכם המומחים והמבינים.:-D

פורסם

שלום, חובה אצלינו בפורום טכני לציין דגם רכב, סוג ונפח מנוע ושנת ייצור בכל הודעה.

אחרת אי אפשר לענות על השאלה שלך.

• ספונסר פורום
פורסם

טיפול 120 אלף בפוקוס אכן כולל החלפה של טיימינג. רצוי להחליף מותחנים ומשאבת מים כיוון שזה טיפול לטווח ארוך ויהיה פחות כיף להחליף מנוע בעוד שנה כי המותחן כשל.

הטיפול אכן קצת מסובך אבל בוא לא ניסחף בסופרלטיבים. העלות במוסך מורשה די יקרה אבל אפשר למצוא מוסכים שיעשו עבודה טובה במחיר סביר יותר. מהיכן אתה בארץ?

פורסם

אני מראשל"צ,

יש בראשון 2 מוסכים מורשים,פניתי אליהם להצעת מחיר אחד ביקש 3000 ש"ח והשני 2600 ש"ח

הומלץ לי בעבר על מוסך של מוטי ניסים מראשל"צ והוא ביקש לטיפול הזה 1400 ש"ח דבר שגרם לי לחשוד עקב ההפרש משני הקודמים,

מאחר וחשוב לי האמינות והאיכות אני בהחלט בדילמה אצל מי להחליט לטפל.

אודה לכל מי שיגיב כאן על המלצה למקום אנין ומקצועי.

פורסם

שלום,

עלות סט טיימינג לרכב שלך תוצרת גרמניה (INA) הוא 300 שקלים

עלות משאבת מים 250 שקלים

במידה ותרצה נוכל להפנות אותך למוסך שאנו עובדים איתו ותוכל לחסוך כסף בלי להתפשר על איכות החלפים.

• ספונסר פורום
פורסם
אני מראשל"צ,

יש בראשון 2 מוסכים מורשים,פניתי אליהם להצעת מחיר אחד ביקש 3000 ש"ח והשני 2600 ש"ח

הומלץ לי בעבר על מוסך של מוטי ניסים מראשל"צ והוא ביקש לטיפול הזה 1400 ש"ח דבר שגרם לי לחשוד עקב ההפרש משני הקודמים,

מאחר וחשוב לי האמינות והאיכות אני בהחלט בדילמה אצל מי להחליט לטפל.

אודה לכל מי שיגיב כאן על המלצה למקום אנין ומקצועי.

המוסכים המורשים של פורד אכן יקרים יחסית, אז לא צריך להיבהל.

מוטי ניסים בראשון לציון הוא מוסך טוב שקיבל לא מעט המלצות פה באתר. ראה בקישור שצירפתי. אין לך סיבה לחשוד.

אופציה נוספת שאתה יכול לבדוק היא מוסך השלושה בתל אביב. בתחילת השנה היה להם מבצע של 50 אחוז הנחה על כל הטיפולים לפורד, שווה לבדוק אם זה עדיין בתוקף.

פורסם

גם אני בזמנו החלפתי טיימינג ל-2 פוקוסים יחד: 2004 ו-2010.

ישנו שירשור ישן שלי שבו ציינתי את המחירים - עד כמה שאני זוכר החלפים יצאו בסביבות 500 או 550ש"ח (כולל מע"מ. לקיט טיימינג כולל מותחנים ומשאבת מים - נקנו בנפרד תוצרת GATES) והעבודה בוצעה במוסך מורשה פורד ב-500 ש"ח לרכב (לפני מע"מ).

פורסם

נראה לי יקר מאד!!! אני בדיוק לפני שנה החלפתי טיימינג + מותחן+ ברקסים בסכום יותר נמוך משמעותית ממה שציינת וזה היה במורשה פורד.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

תודה על התשובות,

-מוסך השלושה ביקש 2300 שקל ואין כאן שום 50% הנחה ההנחה המובטחת במסגרת המבצע היא לא על המחיר הכולל דבר שבהחלט לא משאיר אותי עם תחושת אמון,

-לגבי מוסך מוטי ניסים המחיר שסוכם היה 1400 שקלים כולל מע"מ וכאשר פניתי שוב וביקשתי פירוט של מהות החלפים במדוייק המחיר קפץ ל-2600 שקלים ושוב המסקנה שהאמינות ...

-מוסף תכלת מורשה פורד בראשל"צ המחיר המבוקש 2900 שקלים בנחלט מחיר בשמים.

-מוסן חן מורשה פורד בראשל"צ המחיר לאחר הנחת חבר מועדון עומד על 2150 שקלים.

עצוב אך המחירים גבוהים וכל אחד משחק ומסתיר חלק זה או אחר בנוגע לטיפול הנ"ל.

פורסם

עם מחירים כאלה, שווה לך להגיע לעפולה למוסך מורשה פורד :)

אין להן שם בעיה שתגיע עם חלפים שלך, ולגבי העבודה, כמו שרשמתי: 500ש"ח לפני מע"מ (אולי היום זה קצת יותר).

כלומר כולל חלפים תעבור בקצת את ה-1000ש"ח.

יתכן והמחיר הוא מכיוון שהגעתי אליו עם 2 רכבים, אך עדיין לא תגיע אפילו ל-1500ש"ח.

פורסם

להגיע לעפולה ממש לא רעיון...

המרגיז כאן שגם במוסכים מורשים מחסירים פרטים על הטיפול,

אחד מחליף את הרצועות החיצוניות בטיפול הנ"ל ואומר שזה חלק מהוראות היצרן ושני לא מחליף אלא אם הן סדוקות...ואז כמובן שהמחיר מטפס למעלה,

כמובן ששני אלה שהזכרתי כרגע הם מוסכים מורשים,

כל אחד משחק עם הרכיבים הנדרשים לטיפול 120000 אחד מחליף חלק וחלק לא שני מחליף את כל הנדרש...

ובשורה התחתונה זה משחק במחירים כאשר אני מגיע לטיפול והמחיר שסוכם הוא לא המחיר בפועל,

שבוע הבא אצטרך להכניס את הרכב לטיפול בכל מקרה אני עדיין מתלבט בבחירת המוסך מבחינת מה מבצעים בטיפול ומה נדרש באמת...וכמובן מבחינת מחיר.

מתסכל זו צילה עדינה למה שאני חש :cry:

פורסם

תיקון - הרכב (של אחותי) הוא פוקוס 2008, ושם בנוסף להחלפה של הטיימינג ומשאבת המים, החלפתי גם רצועת "אביזרים" -

במחיר של 260ש"ח לקיט 2 רצועות כולל החלקים שצריך כדי להקפיץ את הרצועה למקום.

כמובן שלא חייבים - ניתן להחליף במועד אחר, זה לא סיפור כזה גדול, אך לגבי במשאבת מים במידה והיא תלך במועד מאוחר יותר יהיה צורך

להוריד שוב טיימינג כדי להחליפה ולכן מחליפים בכל מקרה (עלות המשאבה גם ככה זניחה).

בנוסף יש את נוזל הקירור שיש לרכוש בנפרד - אני לא זוכר את המחיר.

פורסם

בשעה טובה אתמול עשיתי את הטיפול 120000 הדרוש ואציין שטיפלתי במוסך מורשה פורד ובמחיר סביר ויצאתי מרוצה.

הדבר שיש לי לציין מההתרשמות שלי:

שאי יושר זה הדבר הבולט כאשר פניתי למוסכים בבקשת הצעת מחיר,

פנו אלי 3 מוסכים שונים לא מורשים שהציעו טיפול 120000 במחיר הנמוך ביותר 1400 שקלים,

ו...

פניתי לאחד מהם וכמעט קבענו אך כאשר ביקשתי פירוט של מה נעשה בטיפול מה מוחלף וכו...נוספו עוד רכיבים והמחיר כמובן החל לטפס מעלה בהרבה ואף הגיע למחיר הגבוה יותר מהמוסכים המורשים.

מוסך שני לא מורשה הציע עם חלפים לא מקוריים מחיר מעט יותר זול וזניח מהמוסכים המורשים ועם חלפים מקוריים מחיר זהה למורשים.

מיותר לציין שלמוסך השלישי הלא מורשה כבר לא טרחתי לפנות ולבקש פירוט...

3 מוסכים מורשים שפניתי אליהם - אחד ביקש סכום מופרז של 2900 שקלים,מוסך שני 2300 שקלים ומוסך שלישי 2150 שקלים לאחר הנחה נוספת מאחר ויש לי כרטיס חבר מועדון אצלו.

לסיכום:

במוסך בו הרכב טופל אתמול העבודה נעשתה בשקיפות מלאה כאשר אני עומד לצד הבחור שעשה את העבודה אשר הסביר והראה כל דבר שטופל או הוחלף בשלבי העבודה,

לצערי ההתרשמות הכללית לאחר שפניתי ל-6 מוסכים שהאמינות והשקיפות ברמה נמוכה והניצול של אדם שלא מבין במכונאות רכב זוכה ל"הפתעות" כאשר כל אחד מנסה להכניס את "האלמנט..."

עצוב שכך נראה שוק המוסכים כאן בארץ.

• תוכן חדש...