Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4290 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה רבה אסף.

לגבי הגריז נחושת- אם במקרה ובמקום לשים גריז נחושת נשתמש בגריז רגיל, שחור או אדום.

מה ההשלכות?

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
  • תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

גריז לשימוש בחלקי בלם צריך להיות עמיד בטמפרטורות גבוהות. למשל גריז של liqui moly שמופיע כאן עמיד עד 1100 מעלות.

גריז "רגיל" יהפוך לנוזלי בטפרטורה של נניח 70-80 מעלות ולכן אי אפשר להשתמש בו.

פורסם

תודה רבה!

יש לי גריז אדום- מה ההבדל בין הגריז השחור או שזה רק הצבע?

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם

תודה לכולם על התגובות.

כן, גירזתי את כל המקומות "לפי הספר". צברתי כבר כמה מאות קילומטרים מאז ההחלפה והכל תקין, אין חריקות, שריקות ואפילו הבלמים עובדים!

לגבי הגריזים, זה עולם שלם ומורכב למדי. כשתשאל בעל חנות איזה גריזים יש לו הוא יגיד לך "לבן, צהוב או אדום" ואף אחד לא ידע לומר מהם המאפיינים של הגריז או היכן ניתן או לא ניתן להתשמש בהם.

ה"גריז האדום" לרוב מיועד לסיכוך מיסבי גלגלים ושאר מקומות שדורשים גריז סמיך, נמצאים תחת עומס רב ובעיקר עובדים בסביבה עם חום גבוה. אני לא בטוח שגריז כזה מתאים לשימוש ברפידות הבלמים, גריז הנחושת שרכשתי הוא גריז מאוד דליל, משחתי כמעט, בעוד הגריז האדום הוא סמיך וצמיגי ואני לא בטוח עד כמה זה טוב לשימוש ובעיקר מה קורה לו לאחר פרק זמן.

בגלל שנראה שעולם הגריזים הוא עולם מורכב העדפתי שלא לפתוח, לנקות ולגרז מחדש את מובילי הקליפר שכן לא הצלחתי להשיג את הגריז שטויוטה מבקשת, ובכל מקום שביקשתי "גריז סבון ליתיום מבוסס גליקול" הסתכלו עלי כאילו נפלתי מהירח, אבל זה בסדר, נראה שגם דוד גוגל לא ממש מבין מה זה :roll:

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם (נערך)

ד"א, לגריז הזה יש מק"ט:

08887-01206 Toyota Rubber Grease or Lithium Soap Glycol Base Grease

עדכון:נראה ש TSB של טויוטה שינה את הגריז ואת המק"ט.

dfa141839537.jpg

עריכה אחרונה על ידי matanfr
פורסם (נערך)
איתמר עובד לפי הספר ולא כמו בהרבה מוסכים שעובדים לא מוסמכים וללא ידע וללא ספרות מטפלים במערכת הבלמים. אם כתוב שצריך לגרז אני בטוח שהוא גירז את הפחיות.

גם בשרטוט ניתן לראות את המקומות שיש לגרז.

מה אתה קופץ כמו אתון השאלה הייתה לגיטימית לגמרי כי הוא ציין שגירז את האוזניים של הרפידות בכזו חגיגיות אבל לא ציין שגירז את הפחיות

עריכה אחרונה על ידי Dan-idin
פורסם

מתן, גם אני מצאתי את מה שצירפת, לא יודע מה זה. לא מצאתי את ה TSB המקורי. הגריז שנתנו שם את המק"ט שלו עולה 137 שקל (לפני מע"מ) לשפורפרת של 50 גרם (!) ואני לא יודע מה זה ולמה הוא משמש. בכל הספרות הטכנית שיש לי רשום גריז סבון ליתיום על בסיס גליקול למעט המסמך המשונה הזה שאין לו שום אסמכתא רשמית.

במקומות נוספים ברשת אנשים נותנים מק"ט אחר לגריז של טויוטה שגם נקרא rubber grease. רק אלוהים יודע מה באמת צריך לשים שם.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

בשני התיאורים להמלצת טויוטה- לפחות לפי דעתי- הכוונה לגריז שמיועד לשימוש עם גומי.

מחקירה בנושא שונה אך דומה- הגריז היחיד שלא תוקף גומי וגם עמיד בטמפ' גבוהות הוא גריז סיליקון.

אכן הגריז הנ"ל יקר ולא נפוץ במיוחד. עם זאת, יש מפעל בארץ שמייצר אותו- בעיקר לייצוא.

דרך אגב, זו גם ההמלצה מהקובץ שאיתמר העלה- לפחות לפי הבנתי.

פורסם

יש לך לינק ליצרן ולמוצר?

למיטב הבנתי גם "גריז סיליקון" הוא שם כללי למשפחת גריזים ולא מפרט איזה גריז בדיוק צריך לשים.

איתמר

פורסם

היצרן הוא אידכים. בעבר יצרתי איתם קשר בנוגע לגריז למשאבה כלשהי.

באתר אין הרבה מידע אבל אם תתקשר ידעו להסביר לך יותר.

http://www.aidchim.com/

פורסם (נערך)

איתמר, אכן אתה צודק וחומרי סיכה ובמיוחד גריזים הם תורה שלימה. בחנויות אספקה טכנית החלוקה היא לפי צבע הגריז ולפעמים לפי שמות כמו גריז ליתיום, סיליקון, נחושת.

אם אתה רוצה לפענח את ההגדרות של הגריז שייצרן הרכב ממליץ עליו נסה לבדוק המלצות של ייצרני OEM כמו ATE על איזה סוג גריז הם ממליצים ובדרך כלל ייצרני OEM משתמשים במונחים טכניים ושמות מוצרים שניתן למצוא להם דף נתונים.

בגדול רוב ייצרני הרכב משתמשים כמעט באותם גריזים למערכת הבלימה עם שמות שונים ולפעמים מפרט טיפלה שונה.

ראה פעינוח של שמות של גריזים של ייצרנים שונים.

http://huskey.com/Product/item/18/220R-Silicone

תעשה לנו מחקר :oops:

Substitutes of OE Aftermarket greases for Brake Applications_v4.pdf

techtip1.pdf

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

שלב שלישי: שליפת הרפידות מתוך בית הקליפר. פתחתי את שני ברגי תושבת הקליפר והפכתי אותו. לפני שליפת הרפידות ביצעתי החזרה של בוכנת הקליפר אל הבית שלה על מנת שיהיה נוח (ואפשרי) להלביש את הרפידות החדשות ואת כל העסק בחזרה על הצלחת. את הלחיצה ביצעתי באמצעות קלמפת C בגודל 6".

אתה יכול להרחיב קצת בבקשה על איך החזרת את הבוכנה עם קלמפה?

פורסם

זה נראה בדיוק כמו בתמונה המצורפת.

איתמר

brake4p.JPG

• תוכן חדש...