Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4555 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ביום שני הייתי מעורב בתאונת שרשרת, בכביש יחסית עמוס עם שני נתיבים באותו כיוון, נסעתי בנתיב השמאלי ונעצרתי ברמזור, ביציאה מהרמזור אחרי הצומת בנתיב השמאלי מישהי התעסקה בפלאפון נכנסה ברכב שלפניה ונעצרה בפתאומיות בו, אחרי זה אני נכנסתי בה מאחורה תוך כדי בלימה והתחמקות ימינה.

הנזק שלי: כל הצד השמאלי של הטמבון הקדמי נמעך.

מה מידת האשמה שלי בתאונה?

האם אפשר לגלגל את האשמה עליי?

האם אני יכול לתבוע את הביטוח שלה?

איך ממזערים נזקים?

תודה.

Detailer.gif
  • תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה לא יכול לתבוע את הביטוח שלה, אתה ניכנסת בה מאחור אי שמירת רווח,אתה תובע אך ורק את הביטוח שלך, או לחילופין אם אין הרבה נזק לתקן בכדי שאם תערב את הביטוח לא יהיה לך כבר העדר תביעות.

פורסם

הנזק שלי בגובה ההשתתפות העצמית ואפילו פחות, היא כנראה גם תרצה לתבוע את הביטוח שלי אז ההעדר תביעות גם ככה הלך.

Detailer.gif
פורסם

מבאס נורא אבל כפי שישראל ציין,

חובה עליך לשמור מרחק סביר בכדי להספיק ולבלום בחירום.

במקרה הזה זה לא המצב... ולכן גם הרכב שהיה קדימה וגם הרכב שנכנס ברכב מקדימה יגלגלו אליך את התביעה.

פורסם (נערך)

לא נשמע לי סביר שהרכב הראשון יגלגל אליי את התביעה, כי היא נכנסה בו ראשונה ואני נכנסתי בה אחרי זה מאחורה בקטנה, התוצאה היא שהטמבון הקדמי נמעך בנקודה אחת וחוץ מזה לא נשבר או נהרס כלום.

לאומת זאת הקדימה של הרכב האמצעי ספג נזק לטמבון קדמי, מכסה מנוע, פנסים ואולי גם רדיאטור, הרכב הראשון ספג מכה קלה בטמבון האחורי ולמעט פיצוץ בצבע לא קרה לו כלום (רכב מסחרי).

כנראה הפרשי הגובה בין הרכבים גרמו לנזקים (שלי ושל הראשון) להיות מופחתים.

עריכה אחרונה על ידי lei1989
Detailer.gif
פורסם

שלום שלום,

אני מקווה שלא הודית באשמך במקום. אני כלל לא בטוח שהתאונה באשמך.

הא לך מקרה חריג, רכב פורץ באדום לצומת, הרכב לפניך מתנגש בו ואתה מתנגש אחריו.

אשם מי שפרץ לצומת באדום.

אוהד

פורסם

בגלל המצב המיוחד אני ממליץ לך להפעיל ביטוח.

בגלל שהיא התנגשה ברכב שלפניה ואתה התנגשת בה, הביטוח שלה כנראה ילך בשיטת "איזה יופי, מישהו נכנס בה מאחור, בוא ננסה להפיל את כל התאונה עליו",

אתה מפעיל את הביטוח שלך ונותן להם לריב ביניהם.

אתה אשם בתאונה איתה כי לא שמרת מרחק, אך אתה לא אשם בתאונה שלה עם הרכב שלפניה.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

אתה לא אשם בנזק שלך או שלה

מי שאשם בכל הנזקים כולל אלו שלך הוא השני שנבלם על הראשון.

אין כאן כלל שאלה של שמירת רווח.

פורסם
מכיון שהשתתפות עצמית משלמים פעם אחת לכל מקרה, מה זה משנה אם כבר "יפילו" הכל עליו ?

ובגלל זה המלצתי לו להפעיל ביטוח לכל מקרה בכדי להמנע ממצב שיתקן לבד ויקבל אחר כך פתאום הודעה שהביטוח של הגברת מאשים אותו בתאונה.

אתה לא אשם בנזק שלך או שלה

מי שאשם בכל הנזקים כולל אלו שלך הוא השני שנבלם על הראשון.

אין כאן כלל שאלה של שמירת רווח.

איך בדיוק היא אשמה אם הוא התנגש בה מאחור והיתה לה סיבה לבלום בלימת חירום (או במקרה הזה קרתה תאונה ונעצרה ע"י חוקי הפיזיקה), זה דיי ברור לפי התיאור שלו שהוא לא שמר על מרחק סביר ממנה ולכן התנגש בה.

פורסם
יש הבדל מהותי אם הרכב שלפניך בלם או נבלם.

כשרכב שלפנייך נבלם אין כלל משמעות לשמירת מרחק.

אז אתה בעצם רוצה להגיד שאם רכב בלם סתם כך יש למרחק משמעות, אך בזמן תאונת אמת כשהרכב נבלם במקרה זה ע"י רכב אחר לשמירת המרחק אין שום משמעות?

אני אשמח לשמוע מה עומד מאחורי התאוריה שלך.

פורסם (נערך)

לא הודתי באשמה כי אני עדיין חושב שזאת לא אשמתי, בגלל שהיא לא שמרה מרחק, המרחק שאני שמרתי לא הספיק ולכן לא הצלחתי לבלום עד כדי עצירה או לברוח ימינה במלואו, השמטתי כמה פרטים שעכשיו נראים לי חשובים.

זה הלך ככה: יש כביש שאחריו יש צומת T ואחריו (כ-100 מטר) צומת רגילה, אני באתי מהנתיב השמאלי ביותר בכיוון הנסיעה לחצות את הצומת T ורציתי לעבור לנתיב הימני אחרי הצומת T, הנתיב שלי היה פנוי לפני שנכנסתי לצומת T (היה מרחק של כ-50 מטר מהצומת T) והרכב שלפניי עמד באמצע הצומת T וחסם אותה (כנראה בגלל זה לא שמרה מרחק), בצומת הרגילה בדיוק התחלף לאדום ובגלל שהנתיב השמאלי לפניה שמאלה היה מלא (בצומת הרגילה) התנועה הזדחלה לה ואז הבחורה נכנסה ברכב שלפניה (לא יודע איך ולמה) ורק אז אני נכנסתי בה, למזלי הצלחתי ללחוץ על הבלמים וחצי לברוח ימינה אחרת המצב היה הרבה הרבה יותר חמור עד כדי טוטאלוס לרכב ונזק גופני חמור.

בגלל שאני יודע שינסו לגלגל הכל עליי, אז לא חשבתי לשניה אפילו לא לערב את הביטוח, למרות ההשתתפות העצמית.

DJI נראה לי שיגאל מתכוון לכך שהעצירה בעצירת חירום פחות אלימה ופתאומית, מאשר שאתה נבלם ע"י רכב או חפץ ואז באמת לשמירת המרחק אין באמת משמעות.

עריכה אחרונה על ידי lei1989
Detailer.gif

• תוכן חדש...