Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4565 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מישהו יודע מה העלות של בולמי זעזועים חדשים או מפירוק לדגם הנ"ל?

ואם החלפתם תשפר נסיעה על במפרים מהמורות וכו.

תודה מראש

פורסם
מישהו יודע מה העלות של בולמי זעזועים חדשים או מפירוק לדגם הנ"ל?

ואם החלפתם תשפר נסיעה על במפרים מהמורות וכו.

תודה מראש

כדאי שתסביר מה בדיוק הבעיה, והאם אתה מתכוון לאחוריים או קדמיים. אני חושב שבדגם הזה הקדמיים מצויינים ואילו האחוריים פשוטים מדי ונוטים לסגור מהלך בכניסה לבורות. לכן שקלתי בעבר להחליף את האחוריים, אבל אחרי כמה נסיעות מגוונות הבנתי שההתנהגות הכללית בכבישים טובים היא מצויינת, וגם במעבר באמפרים הרכב הזה עדיף על כל דבר יפני/קוריאני שניסיתי.

פורסם

הבעיה היא שמרגישים כל מהמורה ובמיוחד את פסי ההאטה הדקים הקטנים הכי מעצבן לעבור עליהם צריך להאט עד כדי עצירה

פורסם
הבעיה היא שמרגישים כל מהמורה ובמיוחד את פסי ההאטה הדקים הקטנים הכי מעצבן לעבור עליהם צריך להאט עד כדי עצירה

עדיין לא אמרת אם קדימה או אחורה. אם זה נכון, אז מדובר בתקלה כי ה- C4 זה אחד הרכבים שעובר יותר יפה במפרים.

1. יש לי רעיון מקורי בשבילך - תתקשר למוסך ותשאל.

2. עוד רעיון ענק - תן למוסכניק שמכיר C4 לעשות סיבוב ולומר לך אם יש תקלה ואם החלפה תעזור.

3. אתה יכול גם לזחול מתחת לאוטו ולבדוק אם בולם נוזל או נראה לא טוב. ואפילו לצלם ולהראות כאן.

4. יש על הבולמים האחוריים מדבקה עם מק"ט שאתה יכול לבדוק באי.ביי.

פורסם

הבעיה בד"כ בצמיגים, לא ברכב.

איזה צמיגים מותקנים כרגע על הרכב ? (יצרן ודגם ספציפי)

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

נצל"ש.

גם אצלי ב-C4 האחוריים נוטים "להיטרק" גם בבמפרים עדינים יחסית, ובכביש משובש אין על מה לדבר.

גם לאחר איזון גלגלים וכיוון פרונט + בדיקה (חוזרת) של ל"א בצמיגים, הבעיה ככל הנראה בבולמים.

הקדמיים עוד איכשהו סבירים.

האם יש משהו שניתן לעשות?

בעולם האופנועים יש אפשרות לשפץ בולמים (מבחינת גז\שמן\קפיץ, תלוי בבולם)

האם ניתן לבצע את זה גם ברכבים או שאין מנוס?

והאם יש חברות חליפיות שניתן לרכוש מהם סט בולמים?

Citroen C4 2.0 SX-PK

Renault Clio ​Sport 172 ph2

• ספונסר פורום
פורסם

הבולמים האחוריים בC4 מסיימים את חייהם מוקדם מהצפוי.

אך כמו שכבר נכתב לפני, זהו לא רכב רך ומגהץ כמו מה שהורגלנו מסיטרואן.

אורן

פורסם
נצל"ש.

גם אצלי ב-C4 האחוריים נוטים "להיטרק" גם בבמפרים עדינים יחסית, ובכביש משובש אין על מה לדבר.

גם לאחר איזון גלגלים וכיוון פרונט + בדיקה (חוזרת) של ל"א בצמיגים, הבעיה ככל הנראה בבולמים.

הקדמיים עוד איכשהו סבירים.

האם יש משהו שניתן לעשות?

בעולם האופנועים יש אפשרות לשפץ בולמים (מבחינת גז\שמן\קפיץ, תלוי בבולם)

האם ניתן לבצע את זה גם ברכבים או שאין מנוס?

והאם יש חברות חליפיות שניתן לרכוש מהם סט בולמים?

אני ארחיב קצת לגבי הניסיון שלי עם זה. כשקניתי את ה- C4 טורבו, שמתי לב שבעקומה במהירות גבוהה, אם אני נכנס לבור, הבולם נטרק. באופן דומה, נסיעה עם 4 מבוגרים באוטו וכניסה לבור - ובום. מה זה אומר? שהקפיץ והבולם מאפשרים למתלה להגיע לסוף המהלך.

אז הלכתי למוסך מורשה, הם בדקו ואישרו שזה לא תקין, והחליפו לי את הבולמים באחריות לאותו הדבר אבל חדש. זה שיפר רק מעט את המצב. אז נשארו לי שתי אפשרויות - להחליף לבולם אחר ו/או להקשיח את הקפיץ. בדקתי כמה אפשרויות ובסוף החלטתי לא להיכנס להרפתקאה הזו. למה? כי אחד התפקידים החשובים של הבולם האחורי הוא למנוע נדנודים של המרכב בכביש גלי (כל כבישי ישראל כמעט), ואת זה אין לי בכלל. כלומר, חלק מתפקידו של הבולם הוא עושה יפה. הבעיה שלו הוא שהוא לא מספיק קשה בסוף המהלך וגם אין לו כנראה באמפ-סטופ פנימי ראוי. בגלל זה חוטפים מכה בסוף המהלך. זה קל מאד לקנות בולם אחורי ולהחליפו, אבל אי אפשר לדעת מה יוצא מזה עד שמנסים. משלא מצאתי מישהו שהתקין בולם אחר מסוים, החלטתי לא להיות שפן הניסיונות. רוב המחליפים עושים זאת כדי להנמיך את האוטו, שזה לא משהו שכדאי לעשות בכבישים האיומים שלנו.

בסך הכל, הרכב נעים בכמה דרגות מהסוזוקי והקיה שיש לי, אז נכון שזה לא כמו ה- C5 שהיו לי, אבל עדיין טוב מאד.

דרך אגב, יש סיכוי שבארצות אחרות מכרו C4 עם קפיצים אחרים. יש עליהם פס צבע שמעיד על רמת הקשיחות, וכבר נתקלתי במישהו שפעם קיבל מלובינסקי שני סיטרואנים חדשים זהים אבל עם קפיצים שונים זה מזה, בגלל טעות שלהם בהזמנה. הכל יכול להיות.

פורסם
אני ארחיב קצת לגבי הניסיון שלי עם זה. כשקניתי את ה- C4 טורבו, שמתי לב שבעקומה במהירות גבוהה, אם אני נכנס לבור, הבולם נטרק. באופן דומה, נסיעה עם 4 מבוגרים באוטו וכניסה לבור - ובום. מה זה אומר? שהקפיץ והבולם מאפשרים למתלה להגיע לסוף המהלך.

אז הלכתי למוסך מורשה, הם בדקו ואישרו שזה לא תקין, והחליפו לי את הבולמים באחריות לאותו הדבר אבל חדש. זה שיפר רק מעט את המצב. אז נשארו לי שתי אפשרויות - להחליף לבולם אחר ו/או להקשיח את הקפיץ. בדקתי כמה אפשרויות ובסוף החלטתי לא להיכנס להרפתקאה הזו. למה? כי אחד התפקידים החשובים של הבולם האחורי הוא למנוע נדנודים של המרכב בכביש גלי (כל כבישי ישראל כמעט), ואת זה אין לי בכלל. כלומר, חלק מתפקידו של הבולם הוא עושה יפה. הבעיה שלו הוא שהוא לא מספיק קשה בסוף המהלך וגם אין לו כנראה באמפ-סטופ פנימי ראוי. בגלל זה חוטפים מכה בסוף המהלך. זה קל מאד לקנות בולם אחורי ולהחליפו, אבל אי אפשר לדעת מה יוצא מזה עד שמנסים. משלא מצאתי מישהו שהתקין בולם אחר מסוים, החלטתי לא להיות שפן הניסיונות. רוב המחליפים עושים זאת כדי להנמיך את האוטו, שזה לא משהו שכדאי לעשות בכבישים האיומים שלנו.

בסך הכל, הרכב נעים בכמה דרגות מהסוזוקי והקיה שיש לי, אז נכון שזה לא כמו ה- C5 שהיו לי, אבל עדיין טוב מאד.

דרך אגב, יש סיכוי שבארצות אחרות מכרו C4 עם קפיצים אחרים. יש עליהם פס צבע שמעיד על רמת הקשיחות, וכבר נתקלתי במישהו שפעם קיבל מלובינסקי שני סיטרואנים חדשים זהים אבל עם קפיצים שונים זה מזה, בגלל טעות שלהם בהזמנה. הכל יכול להיות.

שלא תבין אותי לא נכון. אני לא רוצה להפוך את הרכב לטרמפולינה. אני אוהב את הקשיחות (היחסית) של האוטו.

אבל יש קשיח ויש פגום... כל עלייה על מנול או במפר אפילו קטן נגמרת במכה מטרידה.

בדקתי במוסך שאני מטפל בו (גבע) בולם מקורי נע בין 500-900 ש"ח, ובחו"ל יש אפטרמרקטים שעולים סביב ה-40 אירו.

בטיפול הבא אני מחליף את האחוריים, יעלה כמה שיעלה.

Citroen C4 2.0 SX-PK

Renault Clio ​Sport 172 ph2

• תוכן חדש...