Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4540 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

הכנסתי את הרכב לחשמלאי (מטפל אצלו קבוע) ומסתבר שהמדחס של המזגן שלי הלך. החשמלאי לא מתעסק עם משופצים\מפירוק והוא טוען שחדש עולה משהו בסביבות ה- 3000 ש"ח ותחליפי עולה משהו כמו 1400 ש"ח לפני מע"מ, וזה פשוט נראה לי כמו מחיר שחיטה, לא משהו שאני אשקיע עליו בקסרה שלי, שגם ככה לא שווה הרבה כסף.

השאלה שלי למבינים פה מה כדאי לעשות? איך אני יכול לאתר את מספר החלק בשביל להתחיל לחפש מדחס משומש\חדש בעצמי, האם כדאי לגשת לפירוקים וכמה זה אמור לעלות? האם יש אפשרות לשפץ את החלק? אם כן, איפה?

אני ממש אשמח לקצת עזרה בנושא.

פורסם

עופר קצב ממושב גנות משפץ ומן הסתם גם אחרים. באשר לאורך זמן שהשיפוץ מחזיק שמעתי דעות סותרות.

אני מבין קושי להשקיע על רכב שלא שווה הרבה, אך העובדה שערכו בשוק נמוך לא אומרת שערכו עבורך נמוך, אם הוא משמש אותך באמינות ביום יום.

מפירוק הייתי נמנע, אלא אם הרכב המפורק הושבת ממש לאחרונה.

מספר החלק- מהחשמלאי או מוסך, מקווה שתקבלו כאן בפורום.

פורסם

תודה לך, אני אנסה לפנות לאותו עופר שהזכרת ולהתייעץ איתו טלפונית. אני משער שמספר הטלפון שלו מופיע באינטרנט? בכל אופן, אתה צודק, הערך של הרכב כרגע גבוה אצלי והשקעתי בו לאחרונה הרבה כסף על טיפול גדול והמצב המכני שלו מצוין, אבל אני חושב שהוא מתיישן ונראה לי שבעוד כשנה וחצי עד שנתיים מעכשיו אני ארצה למכור אותו ולהתקדם...

פורסם

אם אתה מתגורר בערד כמו שכתוב בפרופיל שלך, תקפוץ לפירוקיות בבאר שבע והאיזור.

אני בטוח שתצליח למצוא שם משהו, ועם מיקוח במחיר משתלם.

ממליץ על ס.א. בעמק שרה, להתמקח כמו בשוק.

פורסם

כמה דברים:

בקסארה במודל הזה היו 2 סוגים של מדחסים עם יציאות שונות (למרות שמדובר באותו מנוע\דגם בדיוק), לכן צריך לראות מה יש אצלך ולפי זה לחפש.

אם אתה מאיזור המרכז - באיזור חולון\אזור יש כמה פירוקיות שיש להן קסארה 2002 וגם 2003 ותוכל להשיג את המדחס במאות בודדות.

אם מדובר בדגם ה"יותר מאוחר" של המדחסים, ייתכן ותוכל להשיג אותו גם בדגמים אחרים של פג'ו סיטרואן.

לפני שאתה רץ להחליף מדחס, תוכל לספר מה הבעיה במדחס הנוכחי ?

לפעמים אפשר לתקן (אצלי ב 306 המדחס הפסיק לדחוס - והחלפתי שסתום ספיקה ומאז הוא עובד [טפו טפו טפו :) ]) - אני בעד להישאר עם המקורי ולא לקחת חתול בשק (רק אם אין ברירה).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

קרא שנית, לא המלצתי על קצב אלא נתתי קצה חוט וציינתי אותו כאפשרות.

שמעתי עליו, שמעתי שגם נותן אחריות מסוימת לא ארוכה.

בד"כ לא נוהג להמליץ על מי שהייתי אצלו פעם אחת ובטח לא על מי שרק שמעתי עליו.

פורסם

תודה רבה לכולכם.

מסתבר שקיבלתי כבר מספר המלצות על עופר קצב וכנראה שמחר כבר ארים אליו טלפון ואראה מה הוא יכול לעשות עבורי. כמובן שאדווח לכם כאן מה נסגר עם הסיפור הזה ולא אשאיר אתכם במתח :D

לגבי מי ששאל אותי על הבעיה במדחס אז באמת שאין לי מושג מה הבעיה באופן ספציפי וכל שנמסר לי מהחשמלאי שטיפל לי בשאר הבעיות שהיו במזגן הוא שהמדחס דפוק, אבל מדובר בחשמלאי שמבין עניין רק שהוא (מסיבה שאינה ידועה לי) לא מתעסק בשיפוצים או תיקונים של מדחסים.

פורסם

על מנת לקבל תמונת מצב ופתרון מדוייק - כדאי שתשאל מה לא בסדר במדחס או לחילופין תספר לנו על התקלה (האם היא פתאומית, האם היו דליפות גז טרום התקלה וכד')

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
על מנת לקבל תמונת מצב ופתרון מדוייק - כדאי שתשאל מה לא בסדר במדחס או לחילופין תספר לנו על התקלה (האם היא פתאומית, האם היו דליפות גז טרום התקלה וכד')

איציק

היי איציק,

הרכב נרכש אצלי מיד ראשונה (מהבעלים המקוריים) לפנ כ- 6 שנים ובסביבות ה- 100,000 ק"מ. אני יודע שמעולם לא התעסקו לו במזגן ורק לפני מספר חודשים (הרכב בן 11) המזגן פתאום התחיל להיחלש ולהוציא פחות ופחות קירור, עד ששמתי לב שהמדחס כלל לא נכנס לפעולה כשאני מפעיל את המזגן והייתי בטוח שהלך המדחס. כשניגשתי לחשמלאי הוא הסביר לי שיש למדחס הגנה וכשכמעט ואין גז במערכת אז המדחס לא נכנס לפעולה בכדי לשמור עליו.

בכל אופן, החשמלאי החליף לי אטמים, ניקה את כל המערכת (פתאום היא מבריקה) ומילה לי גז עם צבע ואמר לי שאם זה יקרה שוב שאגש אליו. סחבתי עם זה משהו כמו חודש ובאמת שהמזגן היה על הכיפאק, אבל כשנסעתי נסיעה ארוכה (לאילת) המזגן פשוט נגמר והתחיל להוציא ממש טיפה קור בצורה כמעט ולא מורגשת ולהשמיע רעשים טיפה מוזרים, קצת צורמים כאלו.

אני יוצא מהבית כרגע ואני ניגש לחשמלאי לשאול אותו מה הבעיה עם המדחס, על הדרך אבקש ממנו שירים לי את האוטו על הליפט, ואני אברר מה הדגם (Model) של המדחס בכדי שיהיה לי יותר קל לברר על תחליפיים או מפירוקים, למרות שלא ויתרתי על ההמלצה על הבחור ההוא שהמלצתם אבל אני מנסה לכסות את כל האפשרויות.

תודה שוב.

פורסם

תודה רבה איציק.

אני יעשה זאת בהמשך היום כשרישיון הרכב יהיה לידי.

לגבי הבעיה של המדחס אז שאלתי את החשמלאי והוא אמר לי שהבעיה היא שהמדחס לא בונה לחץ.

פורסם

OK, כמה דברים:

מדחס שלא בונה לחץ, יכול להיות שהוא נהרס לגמרי (נטחן) ויכול להיות שהתקלקל השסתום ספיקה. את האחרון אפשר להחליף.צריך להוציא את הגז מהמערכת, לפתוח את הטוסיק של המדחס ולהוציא את פלטת השסתומים. אם הכל בפנים נראה תקין ואין חתיכות מתכת או דברים שבורים, מחליפים את השסתום ובא לציון גואל.

אם המדחס נטחן - ברור שצריך להחליף.

בנוגע למדחס עצמו - קיבלתי את מספר השלדה בהודעה פרטית וזה תוכן המסמך של סיטרואן בנושא (קובץ מצורף).

במספר שלדה שלך יוצאים 2 דגמים של מדחס, SD6V12 (מדחס SANDEN עם 6 בוכנות בנפח 120 סמ"ק) כאשר אחד מודל 1433 והשני מודל 1430.

מודל 1433 - מודל עם 4 "אוזניים" - כמו בשירטוט המצורף.

מודל 1430 - מודל עם 4 ברגים ארוכים (לא מופיע בשרטוט). חיפוש בגוגל למלל SANDEN SD6V12 MODEL 1430 יתן לך תוצאות עם תמונות של הדגם הזה.

אני יותר ממשוכנע שתוכל להשיג כזה חלק בפירוקיות, ועל אחת כמה וכמה חלק משופץ, ללא בעיה.

איציק

xsara compressor.jpg

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...