Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4703 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

.

מדובר במכונת כביסה פתח עליון של אלקטרו-לוקס בת כמעט 5 שנים שעבדה לא מעט (פעם ביום בממוצע).

לפני מספר חודשים החלפתי למנוע פחמים וכבר אז זיהיתי בעיה שמתפתחת במיסב.

השבוע היו רעשים כבדים. בפתיחת המכונה ראיתי שמכסה המיסב עף, חלקי מתכת בולטים ממנו וכמות מסיבית של חלודה הייתה מפוזרת על הרצפה. ברור מהתמונה שהאשם הוא בחדירת מים במשך הזמן למיסב. באופן מדהים, שאיבת החלודה והוצאת כל רסיסי המתכת (כירורג נהייתי) הפחיתה משמעותית את הרעשים ואיכשהו המכונה מכבסת אבל נשמעת כמו בתוך מנהרה, ברור שהתוף מחליק בסחיטה ולפעמים עושה רעשים מפחידים.

טכנאי אמין שאני מכיר אמר שלוקח 1000 ש"ח על עבודה כזו אבל כרגע הוא לא זמין לזמן ארוך בגלל קשיים בריאותיים. אמר שיודע בוודאות שיש טכנאים שלוקחים פחות אבל המלצתו המקצועית היא שבגלל שמדובר בתוף פלסטיק אז עדיף להשקיע כבר את עלות התיקון במכונה חדשה.

בתמונה רואים את מצב המיסב לפני שניקיתי קצת מסביב. החלק האפור בהיקף התמונה זו משקולת הבטון של המכונה.

מה דעתכם - האם בכלל יש טעם לנסות להסתכן בתיקון מכונה בגיל כזה, במצב כזה ? האם בכלל תיקון כזה יחזיק יותר מכמה חודשים ואז שוב יחזרו בעיות במיסב שישימו ?

20130828_182332.jpg

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

אהה תודה אבל הפעם זה נראה לי גדול עליי ואין לי את הזמן להתעסק עם זה.

אז זה כמה זה כדאי לשלם לטכנאי שיעשה זאת (כנראה לפחות 700 ש"ח), כמה יכול להחזיק תיקון כזה ?

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

עשיתי תיקון דומה (החלפת מסב) במכונה שלי בעצמי (כלומר עם אבא).

זו אמנם לא מכונה בעלת פתח עילי, אבל גם בה התוף חצי פלסטי.

אם תצליח לבד- העלות היחידה היא של המסב וחומר הדבקה של התוף חזרה.

אם לא תצליח לבד- תזמין טכנאי. כנראה גם יעלה פחות כי חלקים כבר יהיו מפורקים והמסב יהיה אצלך.

שום דבר לא ילך? תקנה חדשה.

מתחדשת*

פורסם

בתור מחליף-מסבי-מכונת-כביסה וותיק, אני מייעץ לך קודם כל לא להמשיך לעבוד: צירים לא ממוסבים יהרסו ואתה גורם לנזק עם כל הפעלה כזאת.

לגבי האם להחליף לבד או לא - עינינך והחלטתך בלבד. אתה יודע לשקלל לבד את עלות זמנך ואת עלות החלק בחנות מסבים, לא נוכל לייעץ כאן...

מה שכן - אני מציע לך לרכוש מסב מסוג אטום, כמובן ולרכוש גם שפופרת חומר אטימה (RTV ודומיו, באיכות גבוהה). הטכנאי שיבוא אם תזמין אותו לא ישתמש בזה, תהיה בטוח.

מה שאני בדרך כלל עושה - מורח חומר אטימה לפני המסב עצמו, כלומר מנסה לאטום את בית המסב. תנקה היטב את אזור המריחה עם מדלל כלשהו ואז תמרח.

לדעתי, אם המכונה עובדת עדיין היטב, אין טעם לרכוש חדשה. תיקון כזה יכול להמשיך להחיות אותה עוד 2-3 שנים (ואצלי החזיקה פעם עוד 4 שנים נוספות).

בהצלחה!

אגב, אני מרשה לעצמי לכוון אותה לשרשור שפעם העליתי פה - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=409990&highlight=%D7%99%D7%A8%D7%97%D7%9E%D7%99%D7%90%D7%9C+%D7%A9%D7%A8%D7%A9%D7%95%D7%A8+%D7%9E%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%AA+%D7%9B%D7%91%D7%99%D7%A1%D7%94

בדוק גם את הרשום לגבי אורך חיי המכונה.

פורסם

איני יכול לייעץ שלך, שכן איני נוהג לתקן מכשירים ביתיים בעצמי. אבל היה לי נסיון עם מכונת אלקרטרולוקס בעלת פתח עליון, אשר לפני שננה וחצי, בגיל פחות מ-4 שנים, חדלה לפעול. התברר כי היימר התקלקל. לאחר שתוקן הטכנאי בדק את המכונה וממצא דליפה מברז אלקטרומגני, שכנראה היא שגרמה לקצר ולקלקול הטיימר. התיקון בוצע, הטיימר התקלקל בשנית, תוקן שוב, וכעבור שבוע שבועיים - התקלקל שוב. בסופו של דבר התיקון עלה לנו כ-800 ש"ח והחזיק מעמד כביסות בודדות. המכונה הוחלפה בחדשה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
במחירים של מכונת כביסה חדשה היום לא שווה להתעסק עם מכונה בת 5 שנים.

יכול להיות שאתה צודק, אבל כיום הנטייה בעולם המתקדם היא כן לשפץ ולמחזר, וזאת בגלל סיבות אקולוגיות וגם - כן נא לא לצחוק - חינוכיות. כך דור העתיד יראה שניתן לתקן ולשפץ ולא לזרוק מיד משהו כאשר הוא מתקלקל, ממש כמו שהיינו אנחנו כשהיינו צעירים.

פורסם

יש שיקולים לראן ולכאן. הנסיון שלי עם אלקטרולוקס (ועוד עם מדבקת AEG, שהרי אלקטרולוקס קנו את המותג הגרמני) היה מר - תיקון שלא החזק מעמד שבועיים. בסופו של דבר שילמתי גם תמורת התיקון וגם תמורת מכונה חדשה - והכל בתוך חודש.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
יכול להיות שאתה צודק, אבל כיום הנטייה בעולם המתקדם היא כן לשפץ ולמחזר, וזאת בגלל סיבות אקולוגיות וגם - כן נא לא לצחוק - חינוכיות. כך דור העתיד יראה שניתן לתקן ולשפץ ולא לזרוק מיד משהו כאשר הוא מתקלקל, ממש כמו שהיינו אנחנו כשהיינו צעירים.

למחזר כבר ימחזרו אותה לברזל. גם אני חושב שלא כדאי להשקיע שליש ממחיר מכונה חדשה כדי לקבל מכונה ישנה ללא אחריות שבמקרה הטוב תחזיק עוד שנתיים.

היום כדאי לקנות מכונה זולה עם אחריות ארוכה וכשהיא תמות אחרי האחריות פשוט להחליף.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני יכול לתרום מנסיוני - לי הלך מיסב לפני כמה חודשים, פרקתי את התוף (אצלי תוף מברזל אני לא יודע כמה זה משנה), נתתי את כל התוף לטכנאי שהחליף את המיסב והרכבתי חזרה יש לציין במאמץ.

מאז עובד פיקס.

העלות היתה 400 ש"ח ואותו טכנאי אמר שהתיקון קומפלט כלומר אם הוא היה מפרק ומרכיב את התוף היה 1000 ש"ח.

אומרים לך כאן לקנות כבר חדשה - זה תלוי במזל כי יכול להיות שהישנה שלך תיתן עוד כמה שנים טובות (שלי כבר 10+) ויכול להיות שתתגלה תקלה אחרת וגם בחדשה, אמנם יש אחריות אבל "אומרים" שהחדשות כבר לא כאלה אמינות ותקלות של כרטיס אלקטרוני עולות לבד כמו חדשה ויכולות לקרות דקה אחרי תום האחריות.

המלצה שלי - לתקן.

פורסם

מן הסתם גם המכונה של פות"ש מנוהלת על ידי כרטיס אלקטרוני, לא קוצב זמן מכאני. אלה עברו מהעולם לפני שנים רבות.

שאלה לפות"ש - האם המים חדרו לעוד מקומות?

פורסם

אני שמחזיק מעצמי איש טכני וניסיון בתיקון מכונות שונות ומשונות.

נישברתי בחילוץ מיסבים במכונת AEG את המיסב הראשון הוצאתי בכח את השני הפנימי אפילו לא ניסיתי.

קניתי מכונת כביסה סמסונג יהלום במחיר טוב ויש שקט ל 5 שנים לפחות (אחריות מורחבת).

אולי עם כלים מתאימים הייתי מצליח אבל בסופו של דבר החלטתי שלא מצדיק את המאמץ.

• תוכן חדש...