Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ראש מנוע מאזדה MPV

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4735 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהריים טובים.

לפני מספר ימים התחמם רכבה של אשתי, מסוג MPV מודל 2004, הבאתי אותו למוסך מורשה באילת, טען שכנראה בעיה בראש מנוע, ההסבר היה, נפרק ראש נשלח אותו ואז נמשיך, כלומר אין כיוון להערכת מחיר של הנזק. במוסך אחר (לא מורשה) הציעו לי לי להתעסק עם הראש כי זה מנוע וי, צריך לפרק את כל המנוע בכדי להוציא את הראש השני, מסובך מאוד, ויכול להיות שאחרי ראש מנוע תהיה בעיה של תאימות מול שאר החלקים. (לא שאני מבין גדול במנועים). שאלתי היא, האם מומלץ להביא את הרכב על גרר למוסך מרכזי ושם להתעסק עם הבעיה (אני גר באילת), או בכל זאת להיכנס למוסך מורשה באילת?

תודה לעונים.

פורסם

צריך לעשות מעט שיעורי בית ובדיקות לפני שמפרקים את הראש. קודם כל האם הרכב התחמם באופן חד פעמי או שזה חוזר על עצמו כל הזמן?

האם בדקו קודם מצב נוזל הקירור, תקינות המאוורים הרדיאטור והטרמוסתת לפני שהחליטו שזה ראש?

האם בוצע בדיקה של גזים/דחיסה...? הכי קל להגיד ראש אבל זה לא צריך להיות דיאגנוזה ראשונה.

אם בכל זאת זה אכן ראש מנוע, אז לפעמים ניתן ליישר את הראש הקיים על יד השחזה, הכל עניין כמה הוא התעבת כתוצאה מההתחממות, אבל היות ורוב הראשים היום הם מאלומניום, נראה לי הכי פשוט להחליף בחדש.

אם אתה לא מוצא מוסך באילת איפה שאתה מתרשם שאתה מקבל מענה, שווה להרים טלפון למוסך מרכזי של היבואון ולהתייעץ איתו, יתכן שהם יפנו אותך למשהו מקומי שהם עובדים איתו או יתכן שיש להם הסכם גרירה ותוכל לגרור את הרכב לב"ש.

שווה לעשות ש"ב טוב לפני שאתה מפרק כי זה טיפול ראש זה תיבת פנדורה, אתה יודע איך אתה נכנס אבל לא יודע איך זה יגמר (בכסף) אבל כמו שאמרתי יכול להיות משהו אחר קטן יחסית..

ועכשיו לסיפור... היה לי חבר מבית שמש עם סובארו שהיה מושך הילוכים באופן חריג והוא הלך לכמה מוסכים מקומיים לבדיקה/הצעת מחיר... ומה אמרו לו? "אדוני הגיר הלך, תכין כמה אלפים טובים"....החליט לגרור את הרכב למוסך יבואן בירושלים....מה היה התקלה? סתימה קלה בשני צינורות מהקרבורטור לגיר....והחליפו לו ללא תשלום בכלל....

בהצלחה.

• תוכן חדש...