Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7922 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יהיה שם..

פוקו אפשר לדעת איזה מערכת SPL אתם בונים (מה שכתבתה כמה הודעות קודם-הכי חזקה בארץ)

למכירה סאב רוקפורד פאוור T1

למכירה מגבר רוקפורד פאוור 501BD מונובלוק

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני יהיה שם..

פוקו אפשר לדעת איזה מערכת SPL אתם בונים (מה שכתבתה כמה הודעות קודם-הכי חזקה בארץ)

במפגש הזה תוכל לראות רק את הרכב אחרי בידוד , עדיין אין מערכת בפנים.

כל מה שאני יכול להגיד בשלב זה שהמטרה שלנו (שלפי התכנון כנראה גם תקרה) היא להוציא מעל ל 150DB מסאב אחד !!!

אני מקווה שאחרי שהרכב הזה יהיה גמור הוא לא רק יתן בראש לכל דבר אחר שנוסע בארץ , אלא גם הרבה אנשים יוכלו להבין סוף סוף איך בונים נכון תיבות ל SPL ומה הדברים שבאמת חשובים.

Leon Cupra 2009

פורסם

פששש יפה מאוד

אשמח לדעת איזה סאב מגברים רמקולים ורדיו-דיסק יהיה מותקן?..

אני עכשיו גם בונה מערכת שתיהיה ברמה גבוהה SPL

סאב של קיקר 750 רמס החדש!ומונובלוק של קיקר 600.1....

בי ובהצלחה

למכירה סאב רוקפורד פאוור T1

למכירה מגבר רוקפורד פאוור 501BD מונובלוק

פורסם
פששש יפה מאוד

אשמח לדעת איזה סאב מגברים רמקולים ורדיו-דיסק יהיה מותקן?..

אני עכשיו גם בונה מערכת שתיהיה ברמה גבוהה SPL

סאב של קיקר 750 רמס החדש!ומונובלוק של קיקר 600.1....

בי ובהצלחה

זה קצת לא קשור לנושא העיקרי פה אבל סתם חשוב להדגיש -

איזה סאב - זה לא כל כך קריטי , יש היום בשוק לא מעט סאבים שמסוגלים לתת תוצאות יפות ב SPL. הבעיה העיקרית היא תכנון נכון של תיבה (הצעות יצרן בדרך כלל רעות מאוד) והכנה של הרכב כך שלא יבלע עוצמה.

אני עשיתי היום סתם בדיקה עם עצמי אחרי שראיתי את התוצאות של התחרות בצפון ולדעתי עם שני פיוניר אפשר היה גם להגיע ל 140DB בתכנון מאוד נכון.

Leon Cupra 2009

פורסם

פוקו אתה זורק הרבה דברים באויר, יש הסברים מאחורי זה ?

מה זאת אומרת הצעות יצרן רעות מאוד ? אז על איזה מידות צריך להתבסס , ומי קבע שהן טובות יותר ?

ואיזה תיכנון היית משנה בפיוניריים של גניה, בשביל להגיע לתוצאה אסטרונומית של 140 דציבלים ?

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם
פוקו אתה זורק הרבה דברים באויר, יש הסברים מאחורי זה ?

מה זאת אומרת הצעות יצרן רעות מאוד ? אז על איזה מידות צריך להתבסס , ומי קבע שהן טובות יותר ?

ואיזה תיכנון היית משנה בפיוניריים של גניה, בשביל להגיע לתוצאה אסטרונומית של 140 דציבלים ?

לשמחתי קיימות תוכנות נפלאות כמו WINISD ו TERMPRO שמאפשרות תכנון תיבה. מתכננים , בודקים התנגדות בתדר כוונון , בודקים Cabin Gain , מוסיפים אותו לתוצאה בתיבה ומגיעים לתוצאה באוטו.

לגבי הצעות יצרן -

הצעת היצרן באה בדרך כלל לתת טווח תדרים מקסימלי בגודל תיבה מינימלי ותוך התאמצות כמה יותר קטנה של האלמנט עצמו. בדרך כלל בתכנון עצמי ניתן להגיע ליותר.

לגבי התיבה של ג'ניה ספציפית , אין לי מושג מה הגודל שלה ומה תדר הכוונון , וכמה איבוד עוצמה יש לו באוטו.

וסתם אנקדוטה -

במדידה שערכנו עם אודי הגענו עם סאב אחד לא יקר , בלי הכנות מראש ורק רכב שמבודד נכון ל 136.6 (אודי יעיד על התוצאה) לפי אותה מדידה שערכו בחיפה.

יותר מזה , סאב אחד של INOX הגיע באותו אוטו ל 132 למיטב זכרוני בתיבה סטנדרטית שלו.

הנתונים היחידים שפעלו לטובתנו היו רכב מבודד יחסית והרבה כוח (עם מערכת חשמל טובה)

Leon Cupra 2009

פורסם

לא יודע מה איתך, אני דיי סומך על נתוני יצרן, הרבה יותר מכל תוצאה שאקבל בגרף בתוכנה כזאת או אחרת.

אני מאמין שגם ככה הרוב,

לגבי הCABIN GAIN, גם פה זה נשמע כאילו לכל אחד יש מכשיר RTA בבית, בשביל לאפשר לו מדידה בעלת דיוק שכזה, ולא על ידי שימוש ב"דיסק כיול תדרים".

ולגבי מה שאמרת עם התוצאות,

1. רכב מבודד.

2. הגברה עם הרבה כוח.

3. מערכת חשמל טובה.

אני מאמין שהעלות של כל זה, זה לא בדיוק "תיכנון" זה יותר כמו השקעה,

אם היתי צריך לחשוב, אם להשקיע את זה, או להחליף את הפיוניריים שלי בשביל SPL, כמובן וכמובן שלהחליפם, או אפילו להוריד עוד שנתיים, יתן פיתרון יותר זול

אתה לא מסכים?

אומנם הדרך שלך אופטימלית, אין זה אומר שהיא קלה, או זולה..

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

סומך על תכנון יצרן יותר מעל תוכנה ?!

התוכנות האלה לא מנחשות מה יהיה גרף ההענות אלא עובדות עפ"י נוסחאות מדויקות מאוד (לפחות בפורטד ואטומה) שחוזות בצורה נכונה את ההענות של התיבה ב Free Air לפני Cabin Gain וגורמים אחרים.

להחליף סאבים - עדיין זה אומר שתצטרך יותר כוח , אתה נכנס לאותה ההשקעה.

מערכת חשמל - אין כזה דבר שנקרא הרבה כוח בלי מערכת חשמל טובה.

מעבר לזאת , אני מוכן (אם ג'ניה או מישהו מכם מוכן) לתכנן למי שירצה תיבה ואני מבטיח ב 100% שעם אותם מגברים ואותם נתונים הוא יגיע לתוצאה הרבה יותר טובה. יותר מכך , נעשה את זה בלי שום מיכשור כגון RTA כדי שכולם יבינו שהם יכולים לעשות את זה לבד בבית.בצורה סבירה.

Leon Cupra 2009

פורסם

פוקו, עירבבת פה שני דברים שנוגדים אחד את השני :)

מצד אחד הן חוזות, מצד שני זה בצורה בדוקה ומדעית ?

זהו שלא ממש, ועוד בהנחה שהן כמובן מתבססות על נתוני יצרן מבחינת האלמנט עצמו ?T/S, אני לא יודע אם היצרן היה כל כך מדוייק שמה, והאם יש לו אינטרס לשקר, אבל אני מאמין שאפילו בנקודה הזאתי יש מצב "לחוסר וודאות".

בכל אופן, בשורה התחתונה, להחליף סאבים ולהביא הגברה זולה, זה לא ממש כמו לאטום ולשדרג מערכת חשמל..

לגבי הנושא האחרון, אני בכיף היתי מתנדב לפרוייקט שכזה , (לא שחסרים לי פרוייקטים)

הבעיה שאני לא ממש בעד SPL, כמה שאני לא אודיופיל, סאב שמכוון ל SPL מבחינתי מאוד פוגע בסאונד.

אם היו לך טיפים לשפר הענות של הסאב ברכב, כפי שתיארת, להשיג את תדר הענות הרכב האולטימטיבי

לא היה מפריע לי להכין תיבה אחת עם הנתון הזה, ולהשאיר את התיבה השניה עם הנתון שלי.

וככה נוכל לראות תוצאות אמיתיות, (במידה ואכן יהיו מורגשות)

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

ראיתי שדנתם בנושא שתכון מכל הכיוונים , התיבה...

אולי אחד המבינים יסבירו לי סוף סוף איזה תיבה הכי טוב שיש לבנות כדי להגיע לעוצמות גבוהות , מדובר בשני סאבים של פיוניר 305C

פורסם

שי (MIKMIK) אני כבר הרבה פעמים אמרתי לך שיצרני הסאבים לרכב הם מתכננים את התיבה

הביצועים הגבוהים ביותר יחסית לנפח קטן מאוד (תיבה של אוטו).

ועם משחק עם התוכנות של התכנון תיבה אפשר להגיע לתיבה שהיא הרבה יותר טובה.

תמיר

קומפננט חדש בשקיות למכירה !: 400 שקלים.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=59552

פורסם

תמיר, כמו שכבר דובר פה לפני שלושה ימים.

הסאבים לרכב אינם כמו אלמנטים לבית, או לדיגי,

הם מיועדים לנפחים קטנים בהרבה,

אם תקח סאב לרכב ותשים אותו בתיבה גדולה בצורה משמעותית, הוא פשוט לא יהיה נציל.

יש חוקיות פה, העובדה שיש פחות מקום ברכב, נלקחה בזמן תיכנון הסאב , ובאה לידי ביטוי כתמורה ה

CABIN GAIN.

אתה מוזמן להיכנס לתרד שלי מלפני שלושה ימים ולהשכיל בנושא הזה..

ולפי דעתי, עם משחק של תוכנות, אפשר רק להגיע לנתונים ייבשים טובים יותר, ואין זה משקף דבר וחצי דבר למה שיקרה במציאות, התוכנה רק לוקחת נתונים שקיבלנו, מהיצרן, אין זה אומר דבר לגבי אם ההענות באמת תהיה כמו שנראה על הגרף.

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

למה זילזול :)

אני מציע לך להעשיר אותה !

(אין השכלה שהיא יותר מידי מלומדת, תמיד יש מה ללמוד, ואם אינך היית מסכים איתי, מזמן לא היית נישאר בפורום הזה.)

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

הת'רד הזה הוא לא ממש מקום לדיון הזה (אייל , תפצל אולי) אבל בכל אופן :

MikMik -

מה שאתה אומר נוגד כל מה שקורה בעולם הנאור , התגובה של סאב בתיבה מחוץ לאוטו ניתנים בוודאות ע"י כל תוכנה מקצועית וזאת עפ"י ה T/S שלו.

נתוני יצרן לתיבות לא תמיד נכונים ויצא לנו בהרבה מקרים למצוא תכנונים מוצלחים בהרבה מהתכנון המקורי של היצרן.

מה עוד שיצרן מנסה להגיע לגודל מינימלי של תיבה , מאיפה גם הבאת את האימרה שבתיבה גדולה סאב מאבד מהיעילות שלו ?

תנסה גם לקרוא קצת ותראה שיש עוד הרבה תכנונים יעילים יותר מאטומה ופורטד כגון Bandpass למיניהם , Transmission line , Folded Horn, Snail Shell ועוד הרבה הרבה אחרים.

הנצילות של הסאב כמו גם התגובות שלו נקבעות על ידי התיבה.

ושוב, אני מוכן להוכיח את זה בצורה מעשית , תחליט על סאבים שיש לך , אני אתכנן לך תיבה , בנה אותה ותראה לאן אתה מגיע.

ולגבי שידרוג סאבים והגברה זולה - איזה הגברה זולה יש שנותנת כוח אמיתי - אין. איזה סאבים זולים מאוד יש שמסוגלים לקבל כוח אמיתי - אין.

אם אנחנו רוצים להגיע לתחרויות SPL מעניינות בארץ זה לא יקרה ע"י זה שאנשים יבנו עפ"י הגדרות יצרן.

אני רק רוצה להזכיר (בלי שמות) רכב בתחרות EMMA האחרונה שהתחרה עם שני סאבים מאוד יקרים , מגבר מונו 1000W יקר ועדיין הגיע רק לכ 130DB.

Leon Cupra 2009

• תוכן חדש...