Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4776 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני נהג זהיר ויש לחובתי הרשעה מלפני 10 שנים על מהירות של 80 קמ"ש במקום 60. לפני שנתיים וחודשיים קיבלתי דו"ח על אי עצירה בעצור אבל הדו"ח הומר לאזהרה. וזה הכל.

השבוע קיבלתי דו"ח על נסיעה בנת"צ. מדובר בעיר שאני לא נמצא בה בד"כ ונכנסתי בתום לב (זה רשום על הדו"ח בחלק של דברי הנהג).

שאלותיי:

1. אפשר לבקש להמיר לאזהרה? אני מקבל מסרים סותרים באינטרנט. בחלק כתוב שצריך עבר נקי של שנתיים בלי דו"חות כדי שאפשר יהיה לבקש המרה, ובחלק כתוב שהתקופה צריכה להיות 5 שנים.

2. כדאי להישפט ולבקש הקלה בקנס (250 שקל)? בדו"ח הראשון שקיבלתי ביקשתי שיתחשבו בגלל שאין לחובתי דו"חות אחרים וגם משום שעבר זמן רב מהמקרה ועד המשפט (בערך 7 שנים עד המשפט!!!). ובאמת התובע התחשב והגענו לעסקת טיעון של 100 שקל במקום הקנס המקורי (250 שקל). לכן אני חושב שכדאי לבקש הקלה גם עכשיו. מה דעתכם?

פורסם

כדי שימירו את הדו"ח באזהרה צריך לענות על מספר קריטריונים:

1. רשיון נהיגה מעל 10 שנים.

2. עבר תעבורתי נקי (ללא דו"חות כלל) בחמש השנים האחרונות.

3. לא מדובר בעבירה חמורה.

4. הנהג מודה בביצוע העבירה.

לצערך, אתה לא עונה לכל הקריטריונים ולכן לא סביר שימירו לך את הדו"ח לאזהרה.

לענין בקשה להישפט, עליך לזכור שבית המשפט לא אוהב שמבזבזים את זמנו לשוא (שגם ככה בתי המשפט עמוסים לעיפה) וזה בדיוק מה שאתה רוצה לעשות מכיוון שלבקש להישפט כדי לקבל הקלה בעונש ולא מכיוון שאתה לא מודה בביצוע העבירה זה בזבוז זמנו של בית המשפט.

השופט לא מחויב לתת לך מקסימום את סכום הקנס המקורי אלא יכול לפסוק כל סכום שבא לו ובמקרים של בזבוז זמנו של בית המשפט, הם בדרך כלל מכפילים את סכום הקנס המקורי.

כמו כן, עשה איתך חסד השוטר שנתן לך דו"ח של 250 ש"ח ללא נקודות (כלומר על אי ציות לתמרור של נת"צ) ולא נתן לך את הסעיף של נסיעה בנתיב שלא מיועד לכלי הרכב בו נסעת שפה מדובר כבר על 500 ש"ח ו-6 נקודות.

פורסם

1. כל הניתוח שלך נכון.

אבל מבחינה פילוסופית זה כתב אישום מאת המדינה. ובמשפטים כאלה לוקחים בחשבון לא רק את העניין הטכני של העבירה אלא גם דברים נוספים. תשלום הקנס הוא הרשעה ועונש, ובמשפט אפשר לקחת בחשבון דברים נוספים, למשל נהג זהיר. אתה לא חושב שאם אבקש הקלה בקנס השופט יתחשב? אני מודה שאני לא מהתחום התעבורתי ויכול להיות שבאמת נהוג במקרים כאלה להגדיל את הקנס.

2. אבל עמוק בלב אני חושב שאתה צודק ולכן חשבתי שאולי התובע יסכים לעסקת טיעון מבלי שנצטרך לדון בפועל. ואם אראה שהוא לא מוכן אז אני אוותר על הדיון ואבקש לבטל את הדיון. מה דעתך?

3. יש לפעמים סיכוי שהתביעה תעשה טעויות (תאחר בשליחה, תשתהה בזימון וכדומה) אולי כדאי לקוות שכך יהיה גם הפעם? :lol:

4. לא הבנתי את הפסקה האחרונה שלך. הוא נתן לי את מה שמגיע לי. למה אתה חושב שיכולתי לקבל דו"ח חמור יותר???

פורסם

היות וכל אחד יכול להגיד שהוא נהג זהיר, המדד כביכול לנהג זהיר זה העבר שלך.

יש לך עבירת מהירות בכביש עירוני ואי עצירה בתמרור עצור(וזה לא משנה שהיא הומרה לאזהרה).

אין לך עילה לטעון שאתה נהג זהיר ומעבר לזה, לבוא להשפט על 250 שח, שהם גם ככה חסד של השוטר עמך, בשביל לנסות להוריד 150 זה נראה לי מוגזם ביותר והשופט באמת יתייחס לזה כאל בזבוז זמן לשווא.

אולי מעכשיו באמת תתחיל לנהוג זהיר :)

2017 Citroen C3 Shine

פורסם

זה 250 ש"ח לא סוף העולם, תשלם ותשכח.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

או קיי שכנעתם אותי שרוב הסיכויים שהשופט לא ישמח לקבל את התיק הזה. אבל מה לגבי התובע? לא נראה לכם שהוא ירצה לסגור איתי עסקה? כי בפעם הקודמת ראיתי שהוא עושה הכל (גם איתי וגם עם אנשים אחרים) כדי שלא באמת יהיה משפט.

ואם אני מגיע לשם, מדבר עם התובע ורואה שהוא עקשן - אפשר לוותר ולקבל את הקנס המקורי או שחייבים להגיע לדיון?

פורסם

אתה לא עובד ?

הדלק שלך לא עולה כסף ?

הזמן שלך לא שווה כסף ?

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
1. כל הניתוח שלך נכון.

אבל מבחינה פילוסופית זה כתב אישום מאת המדינה. ובמשפטים כאלה לוקחים בחשבון לא רק את העניין הטכני של העבירה אלא גם דברים נוספים. תשלום הקנס הוא הרשעה ועונש, ובמשפט אפשר לקחת בחשבון דברים נוספים, למשל נהג זהיר. אתה לא חושב שאם אבקש הקלה בקנס השופט יתחשב? אני מודה שאני לא מהתחום התעבורתי ויכול להיות שבאמת נהוג במקרים כאלה להגדיל את הקנס.

2. אבל עמוק בלב אני חושב שאתה צודק ולכן חשבתי שאולי התובע יסכים לעסקת טיעון מבלי שנצטרך לדון בפועל. ואם אראה שהוא לא מוכן אז אני אוותר על הדיון ואבקש לבטל את הדיון. מה דעתך?

3. יש לפעמים סיכוי שהתביעה תעשה טעויות (תאחר בשליחה, תשתהה בזימון וכדומה) אולי כדאי לקוות שכך יהיה גם הפעם? :lol:

4. לא הבנתי את הפסקה האחרונה שלך. הוא נתן לי את מה שמגיע לי. למה אתה חושב שיכולתי לקבל דו"ח חמור יותר???

1. הייתי מספיק פעמים בבית משפט לתעבורה מהצד של המדינה. עוד לא ראיתי אחד שקיבל דו"ח ממני ונמצא חייב בדין שלא שילם לפחות את סכום הקנס המקורי (ובדרך כלל יותר). כמובן, שיכול לקרות מצב בו השופט מתחיל להתחשב בנסיבות האישיות של הנאשם (מובטל כבר 10 שנים, אמא ואבא סיעודיים והנהג מפרנס משפחה של 10 נפשות, הכלב נדרס וכו') ויטיל על הנאשם קנס מופחת.

2. ברגע שנקבע לך דיון בבית משפט, אין אפשרות לחזור אחורה בזמן. יש דיון בבית משפט - בית משפט מכריע בנושא ואי אפשר לשלם את הדו"ח המקורי. מה שכן ראיתי הרבה פעמים נאשמים שביקשו להישפט, התחרטו וביקשו מהתובע להודות בעבירה בתמורה לסכום הקנס המקורי. ההסכם עם התביעה מקבל אסמכתא של בית המשפט והוא פסק דין לכל דבר.

3. בזה אתה צודק. יתכן שהתיק ילך לאיבוד. הסיכוי שזה יקרה הוא אפסי אך קיים.

4. למעשה עברת שתי עבירות כשנסעת בנת"צ. הראשונה היא שלא צייתת לתמרור שמורה שזהו נת"צ והקנס על עבירה זו הוא 250 ש"ח ללא נקודות. השניה היא שנסעת בנתיב נסיעה שלא מתאים לסוג הרכב בו נסעת. כלומר מותר רק לאוטובוסים, מוניות ורכבים עם ארבעה נוסעים ומעלה לנסוע בנתיב הזה. אתה לא עונה לקריטריון הזה ולכן אסור לך לנסוע שם. הקנס על העבירה הזו הוא 500 ש"ח ו-6 נקודות. השוטר יכול לבחור על איזה סעיף הוא רוצה לרשום את הקנס ולכן הוא עשה איתך חסד ורשם לך את הסעיף הקל יותר.

פורסם

תגיד תודה שאין לך נקודות, שלם ושכח.

במשפט עוד יהיו עלולים להחמיר את העונש.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תוכן חדש...