Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4795 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עדיין בחיפושים אחרי רכב שיחליף את שלי.

אתמול עלה רעיון של להתקדם בשנתון ולעבור מרכבים משנות ה2000-2002 לרכבים משנים 2007-2008. אזור התקציב הוא 30K.

מיד עלתה לי לראש הגרנדה פונטו. לצערי תיבה ידנית לא באה בחשבון אז הולכים על הרובוטית. מסיבוב קצר שעשיתי לפני כחודש על פיאט 500 בעלת גיר רובוטי, אני זוכר שמאוד לא אהבתי אותו, אז החלטתי לעשות חיפוש קצר. החיפוש הקצר הזה בפורום עם המילים "גרנדה פונטו" מעלה 8 דפים עם 200 תוצאות. לאחר מעבר על התוצאות הרלוונטיות, התחלתי לחשוש מאוד מהגיר הרובוטי.

עם התפעול שלו אני אסתדר, זה הרי עניין של הרגל, הבעיה שלי היא עם האמינות. יש יותר מידי שרשורים בפורום על תקלה בגיר. ראיתי גם תגובות ששיפוץ שלו אמנם עולה בערך אותו דבר כמו שיפוץ של גיר אוטומטי, אבל הבעיה פה היא התדירות שבה זה נדרש.

ראיתי שרשורים שאנשים נוסעים על מצב ידני כמה חודשים כי הרכב פשוט מסרב להיכנס לאוטומט. תקלות במזלג, תקלות ברובוט, נזילות שמן, ועוד ועוד.

בכל שרשור המלצה לרכישת רכב שנוגע לרכב הזה, הומלץ לעבור לגרסה הידנית, שכאמור לי זה לא מתאפשר.

עכשיו, אמרתי לעצמי, למה להכניס את הראש למיטה החולה הזאת, כשאני יכול לרדת בשנתון, נגיד 2005, לקנות פונטו ספייס עם התיבה הרציפה, שמראה אמינות הרבה יותר גבוהה מהרובוטית החדשה, צריכת דלק מצוינת, מחיר רכישה נמוך יותר כמובן, וסוג של לחזור למקום מוכר כי הייתה לי בעבר ELX עם התיבה הרציפה ומאוד נהניתי ממנה.

הלב - אומר ללכת על הגרנדה כי היא חדשה יותר, בטוחה יותר, מפנקת יותר, יפה יותר, ותמיד כיף לקנות רכב משנתון חדש יותר.

הראש - אומר ללכת על הספייס. בלי תקלות גיר, פשוטה, מוכרת לי כבר מהעבר, וסוג של ראש שקט לעומת הגרנדה.

בקיצור, ההרגשה אומרת להוציא יותר כסף וללכת על הגרנדה למרות הפחד מהגיר, אבל ההגיון אומר להתרחק ופשוט לקנות את הספייס.

יש למישהו רעיונות? הצעות?

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

סך הכל שקללת הכל דיי יפה, אבל תכניס לעצמך משהו אחד לראש - בפורומים אתה תשמע כמעט רק תקלות.

לפי דעתי לך על הגרנדה ותתחדש.

"איזה טעם זה?"

"פנקוטה"

"יאללה פנק אותה!"

פורסם

אותה מחשבה בדיוק הייתה לי בעבר...

קניתי את הספייס עם הגיר הרציף!

החסכון בדלק וזה שיש לה את הגיר הכי חלק שיש, עושה את ההבדל.

נהגתי בגרנדה של חבר שלי, היא יותר חדשה ויותר מעוצבת. אבל הגיר בגרנדה זוועתי. אני לא מדבר אפילו על אמינות...

אם היה אפשר לשים את הגיר הרציף של הספייס בגרנדה, הייתי הולך על הגרנדה.

אבל היום בעידן שבו הדלק יקר מאוד, המיסים עולים וכו'... לא מתאים לי להכנס למוסך בגלל גיר רובוטי ולא מתאים לי לקבל מחלת ים מהגיר הרובוטי. מילא אני יכול להתרגל אבל לא כולם יכולים.

ולכן אני מרוצה מהפונטו ספייס עם הגיר הרציף. חזקה יותר מהגרנדה, חסכונית מאוד ומהנה!

אני קניתי שנתון אחרון של הספייס (2006).

פורסם

שמתי לב שאמרת בתחילת השרשור שלך שתיבה ידנית לא באה בחשבון.

אני מנסה להסיק מסקנות מהמשפט הזה ולפי מה שהבנתי היא שאתה פשוט לא מעוניין בתיבה ידנית,

זה נכון? או שלא מתאפשר לך לנהוג בידנית (רישיון רק על אוטומט)?

אם זו בעיה אישית מול התיבה הידנית אני מציע לך לבחון את התיבה הידנית שוב ותראה שהשד לא נורא כל כך,

למה לעבור לספייס רציפה במקום גרנדה חדשה יותר וידנית?

ככה אתה לא תאבד את הפינוקים והמודרניות וגם לא את תצרוכת הדלק המעולה.

הרושם שלי ממך הוא שאתה איש חכם, לקחת את כל הפרמטרים ובחנת יפה מאוד את כל הנושאים,

לכן אני ממליץ לך שוב לחשוב על זה בשיקול רב.

לגבי התיבה הרובוטית- אין לה תדמית טובה כאן בארץ, זה סיפור שידענו מהקורולה שיצאה ב- 2008,

זה ידוע גם בגרנדה ובעוד כמה כאלה רובוטיות.

הבעיה היא שלפי דעתי אנשים לא יודעים לנהוג מכונית רובוטית או שהם כן יודעים פשוט לא עושים זאת

ואז הם נוסעים עם הדפיקה הזו בין העברת ההילוכים וגם פוגעים בתיבה עצמה, שגם ככה התדמית שלה פה גרועה.

אני ממליץ לך לחשוב שום על תיבה ידנית, גם בה אתה מוריד את הרכב מדוושת הדלק ולוחץ על המצמד

ומעביר הילוך. נשמע רע אבל בפועל הוא ממש לא ואפילו דיי מהנה.

נכון, בפקקים זה לא הכי סימפטי אבל זה גם לא כזה נורא, ואיך אמרת- מתרגלים.

שלומי.

פורסם

הבעיה עם הגיר הרובוטי בפיאט היא עלויות התיקון (עשוי להגיע ל 20-30% מערך הרכב במוסך מורשה, בקלות מגוחכת) אם וכאשר משו קורה. מבחינה תפעולית הוא ידידותי ונעים יותר מהדרעק שנמצא בקורולה ; נתחיל בזה שהגיר בכל מקרה יעביר הילוך ולא ייאלץ אותך להרפות מהדוושה בכדי שזה יקרה.

פורסם

רשיון לידני יש לי, ואני אפילו מעדיף לנהוג על ידני, אבל יש שתי סיבות שמונעות ממני.

1. לחברה שלי יש רשיון רק לאוטומט והיא גם צריכה לנהוג ברכב.

2. נגיד ואת סעיף 1 מתקנים והיא עושה רשיון לידני, ברך שמאל שלי דפוקה מכל הכיוונים בעקבות שירותי הצבאי. גם ככה אני על זמן שאול עם הברך הזאת, ועם רכב ידני זה רק יחמיר. הניתוח יגיע מהר מתמיד...

אני כמובן נוטה יותר לכיוון הגרנדה מהסיבות שציינתי בהודעה הראשונה, אבל קשה לי להשתחרר מהפחד הזה של הגיר הרובוטי.

נגיד וכן הלכתי בסוף על הגרנדה, מה כדאי לבדוק מבחינת הגיר? יש לי אפשרות לבדוק אותה במוסך פיאט מורשה פה בחיפה, גם מבחינת היסטורית טיפולים וגם ממש בדיקה לפני קנייה. טיפלתי שם בפונטו הקודמת שלי ומאוד התחברתי שם עם המכונאים ומנהל המוסך. אחרי שביקרתי שם פעם אחת עם פונטו אחרת אמרו לי שהם בשמחה ייתנו לי כל היסטוריה שיש להם ויעשו לי בדיקה לפני קנייה ללא תשלום.

כל מה שקשור לתפעול הגיר אני בטוח שאני אסתדר. לאחותי הייתה טויוטה קורולה עם הגיר הרובוטי וגם עליה נסעתי לא מעט, אז אם אתה אומר שזה עוד גרוע לעומת הגיר בפונטו, אז הגיר בפונטו בסדר גמור מבחינת התפעול כי בקורולה הוא היה לי דווקא נחמד.

מה שמפחיד אותי זה התקלות המרובות שראיתי ועלויות התיקון, אז השאלה שלי היא מה לבדוק? על מה להסתכל כאשר אני מסתכל על היסטוריית טיפולים? איזה חלקים עליי לחפש שהוחלפו? ממה כדאי להיזהר?

אני מאוד רוצה לקנות אחת, אבל הפחד הזה לא עוזב אותי...

Always go sideways

פורסם

כי ב30K אני מביא גרנדה 2007 לעומת רכב אחר שיהיה משנתון הרבה יותר נמוך.

אם אני כבר אני הולך להוציא 30K לפחות אני אהנה מרכב חדיש מפנק ובטיחותי.

ואני פשוט אוהב את פיאט, מה אני אגיד לך...

Always go sideways

פורסם

יש לך את צמד היונדאי, אקסנט וגטס, אחרי מתיחת פנים, הגטס נחשבת לטובה יותר כבר מהדור הקודם, גיר אוטומטי רגיל ואמינות מוכחת, האקסנט מוכיחה את אמינותה הגבוהה בליסינג ובבסיסים של צה"ל, רכב מאוד עמיד.

יש רנו מגאן, שנהגתי עלייה והיא די כבדה יחסית לכוח שלה, אבל זה שלא שלפיאטים יש כוח מתפרץ כלשהו, האמינות ממה ששמעתי משני בעלי רכב דומה (מליסינג) היא טובה מאוד, בטח ובטח ביחס למותג.

אפשר לגרד סיריון בתקציב אפילו.

אם החשיבה שלך היא לקנות את הכי חדש שנכנס בתקציב, אז לדעתי היא שגויה, יש שיחלקו עליי, אבל ב30k אפשר למצוא רכב חזק יותר, אמין לא פחות מהפיאט, ועם איבזור שפיאט 2007 תתבייש שאין לה, וכל זה בלוותר על שנה שנתיים ואפילו 3 אחורה.

אם החשיבה שלך אתה קונה הרבה פחות רכב לשקל, בתמורה למודל גבוהה, שבתכלס, זה לא מדד לאמינות.

פורסם

ב-30K לדעתי כבר אפשר לקנות גרנדה משנת 2008, לא 2007.

בכל מקרה, אף אחד לא מבטיח לך אמינות מושלמת, זו טכנולוגיה חדשה ולפעמים עולה הרבה כסף לתקן כי פשוט לא יודעים איך לעשות את זה. זה כמו מה שהיה עם ההגה החשמלי של הספייס, שגרם למחלה הזו להישמע יקרה בטירוף (כי זה מה שהיה באמת) - עד שהגיעו כמה אנשים חכמים שלמדו לתקן את התקלות הללו בצורה זולה ומחלת ההגה כבר לא מפחידה, סה"כ סיפור של 500 ש"ח.

בקיצור - תיסע ותהנה, אל תחשוב יותר מדי. יש פתרונות זולים לכל דבר, גם אם תגיע תקלה.

• תוכן חדש...