Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4825 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום.

אני מחפש רכב שיתן את התמורה הטובה ביותר בסדר גודל זה (אפשר לעלות קצת לכיון ה-50K, אך עדיף שלא אם השיפור בתמורה לא יהיה משמעותי) - הכוונה היא שיהיה חסכוני בעלויות שוטפות, ו"מודרני" ככל האפשר(עם אבזור ראוי).

כעיקרון אני עושה כ-60 ק"מ ביום (חמש פעמים בשבוע בעומסי תנועה של רחובות - תל אביב)

אפשרי גיר ידני.

אפשרי מסוכנות ליסינג.

גודל תא מטען לא מעניין כל כך.

כרגע נראה לי שפיאט פנדה 2010/2011 היא הבחירה הטובה ביותר לקריטריונים אלו.

אלטרנטיבות אחרת שעלו -

קיה פיקנטו ידנית 2011 (עם מאמץ קל בתקציב לכיוון ה-50K)

יונדאי גטס 2009 או יונדאי i10 2009

קיה ריו 2008/2009

סוזוקי אלטו 2010/2011

אשמח לעצתכם.

תודה מראש!

פורסם

אם לא מפריע לך הגודל ואתה רוצה רכב קטן חסכוני מאודדד !! ואמין

הייתי ממליץ לך על סוזוקי אלטו

הוא עושה אחד ל17 בקלות ..

פורסם

צריכת הדלק נשמעת ממש טוב, אבל היא לא השיקול היחיד (אני לא עושה כל כך הרבה קילומטרים בשנה)

מבחינת אבזור/נוחות/מודרניות מה לדעתכם עדיף מבין הדגמים שציינתי?

פורסם

הטויוטה גם הגבתי שם .. אחלה של רכב

תחכה לעוד תשובות של אנשים עם ידע יותר משלי לגבי שאר הרכבים ...

פורסם

הפנדה מעולה ואני אומר לך את זה מניסיון, מאוד חסכונית ומהנה לנהיגה.

אני יכול להמליץ לך להתרחק מאלטו, ולשקול אולי את היונדאי I10 החדשה במקום את הגטס שלא ידועה ברמתה הגבוהה מדי.

פורסם

בהנחה שפנדה היא אכן הבחירה הטובה ביותר,

מצאתי מודעה על שנת 2012 0 ק"מ ליסינג, אבזור דינמיק, גיר ידני - המחירון אמור להיות בסביבות 65-66K, הם מבקשים 60K (ואין טסט) - כמה אמור להיות מחיר הוגן על הצעה זו (שוב, בהנחה שזה אכן הדגם הכי "מפנק" מכל האופציות שהזכרתי) - ייתכן שאפשר להגיע לסביבות 50K?

עדכון - במודעה באתר הבית שלהם הם רושמים 60K, במודעה מיד 2 דרכה הגעתי אליהם, הם מבקשים 55K.

פורסם

מה קורה פה? קורולה רובוטי לבנאדם שמחפש רכב כמה שיותר חסכוני וכמה שיותר חדש ובכלל מתלבט בין מכוניות מיני?

קאיה ריו, לטובתה, מרחב ונוחות טובים יחסית לשאר האופציות.

בשאר האופציות, אני מתייחס לידניות, הן זולות יותר, חסכוניות יותר ולמי שלא סובל מחוסר נוחות בעת השימוש ממש אין מה לחפש באוטומט.

יונדאי גטס, היחידה מבין האפשרויות שהיא סופר מיני, לכן היא תהיה מרווחת יותר, ואולי מעט נוחה יותר, אך צריכת הדלק שלה גבוהה יותר ורוב המכוניות שנמכרו היו עם איבזור בטיחותי עלוב, אם מרווח של מכונית מיני יספק אותך הייתי ממליץ להניח לגטס.

סוזוקי אלטו, ללא ספק מכונית חסכונית, אמינות טובה (למרות שכבר פגשתי בגליצ'ים פה ושם), אבל קיבלה ציון יחסית נמוך במבחני ריסוק הייתי שוקל אותה רק במידה ובאמת לא היה ניתן לחרוג מעל ל40 אלף ש"ח בתקציב.

יונדאי I10, ב50 אלף ש"ח כבר ניתן לקנות מודל 2011 לאחר מתיחת הפנים (ואפילו ישאר מעט עודף). היא והפנדה הכי דומות למכונית "רגילה" (5 מקומות ישיבה, מנוע 4 צילינדרים, תא מטען גדול מהמתחרות). לחובתה מחיר קניה מעט גבוה ואיבזור בטיחות לא מלא, יש סיכוי שהיא גם תהיה מעט פחות חסכונית ממתחרותיה בעלות מנוע 1000 3 צילינדרים (אני מדגיש, אולי!).

קאיה פיקנטו, גם היא תהיה יחסית יקרה (התחילה להימכר מאוחר), היא מאובזרת יותר מהשאר (6 כ"א) ומגיעה עם אחריות מורחבת. אחות תאומה ליונדאי I10 מבחינת מימדים וחלק מהתכונות אך עם מנוע חדיש יותר 1000 סמ"ק 3 ציל', לא מכיר את הרכב יותר מכך.

פיז'ו 107/סיטרואן C1, מכוניות בהחלט חביבות ומפתיעות לטובה, דיי נוחות (בתנאי הנסיעה המדוברים כמובן), חסכוניות מאוד ואפילו קצת כיפיות כשרוצים (במגבלות כמובן). מבחינת אמינות, במידה ויש לך סלידה מרכבים צרפתיים, מדובר ברכב שפותח ומיוצר בשיתוף עם טויוטה ונמכר גם כטויוטה אייגו.

חסרונות - תא מטען פצפון, מאחור מותר להושיב רק 2 אנשים, עיצוב פנימי מצועצע, מנוע 3 צילינדרים ומרגיש כך (מבחינת חלקות, סוחב בסדר גמור).

יהיו מעט זולות יותר בקניה בהשוואה ליונדאי (במיוחד הסיטרואן).

הפנדה, היא בהחלט מכונית טובה, אבל כבר הוצגה לה מחליפה שנמכרת בארץ כמה חודשים, מגיעה עם 2 כריות אויר בלבד וציון לא טוב במבחני הריסוק.

היא כן יחסית מרווחת ובעלת תא מטען גדול, המנוע שלה יחסית גדול ונעים אך עדיין חסכוני.

קח בחשבון שעד לא מזמן מכוניות כאלו נמכרו חדשות מהיבואן ב57 אלף ש"ח ומדובר בדגם בסוף חייו ויש לצפות למבצעים והנחות נוספות בעתיד הקרוב, 55 זה סביר רק במידה וזה "על הכביש", אחרי אגרה, מיגונים, חיישנים וחמוצים ואין לך כוונה להחליף רכב ב4-5 שנים הקרובות(אל תשכח שאתה יד שניה).

עוד אופציה שהייתי שוקל היא השברולט ספארק, לא מכיר אותה טוב מספיק, אבל יש המון כאלו למכירה.

פורסם

תודה רבה על התגובה המפורטת!

חשבתי על קורולה, רק בהנחה שזה רכב "מפנק" (אבזור ונוחות), אמין וחסכוני יחסית (לא אכפת לי להקריב קצת מצריכת הדלק)

למרות שאני מתלבט בין רכבים של מיני, אני מחפש משהו שירגיש קצת משודרג מבפנים, ופחות מינימליסטי/קמצנות.

אם אני מבין נכון, האפשרויות העדיפות לדעתך (שמרגישות יותר כ"אוטו אמיתי" מהאחרות) :

קיה ריו, הפנדה בהנחה שזה עד 55K "על הכביש", i10 לאחר מתיחת הפנים/פיקנטו משנתון נמוך יותר.

פורסם

מבחינת נוחות הקורולה בהחלט עדיפה על מכוניות המיני, אבל הבדל בצריכת הדלק יהיה משמעותי, הגיר זוועה, המודל ישן ואין שום קשר בין קורולה למפנק.

אם אתה מוכן להקריב יותר בשביל הנוחות אז יש את קטגוריית הסופר מיני ,שם בהחלט ניתן למצוא מכוניות נוחות ומפנקות יותר עפ פחות פשרות בנוגע לצריכת הדלק ומודל הרכב.

כמעט הבנת אותי :)

קאיה ריו, שכח ממנה, לא תשתמש ביתרונותיה (מרווח, בגאז') ותסבול מצריכת דלק גבוהה (אלא אם תמצא דיזל ידנית בלי מיליון ק"מ) וגם מבחינת נוחות היא לא משהו.

בקשר לפיקנטו הייתי מחכה למישהו מכיר את הרכב יותר טוב, בקשר ליונדאי, היא הכי פחות "מיוחדת" ולכן הסיכוי להתאכזב, לדעתי פחות גדול.

אני דווקא מאוד אהבתי לנהוג על ה107, אבל זה מתוך "הרגשה" וזה מאוד משתנה מאדם לאדם, על "יבש" אין לה איזשהו יתרון משמעותי.

אם אתה מוכן לשלם מעט יותר בשביל רכב שהוא קצת יותר "רכב", קליאו 1.2 ידנית, תוכל לקנות 2011, חסכונית כמעט כמו המיניס, נוחה (כנראה אפילו יותר מקורולה), מרווחת, בטוחה (יותר מקורולה), מאובזרת יותר ועוד עם קצת אחריות מיצרן/יבואן.

פורסם

נראה לי שהקליאו היא התמורה הטובה ביותר לכסף כיום. רכב בלי שוק ובלי שם, הערך יורד במהירות ורכבים בוגרי ליסינג או השכרה נמכרים לדעתי במחיר שנכנס לתקציב של פותח השרשור.

פורסם

אני עדיין חושב שסוזוקי אלטו זה האופציה הכי טובה כאן . היא אמינה , חסכונית , מזגן לא רע ,ישיבה נורמלית ועוד...

אתה מתפשר על נוחות{רכב קופץ הרבה} מע" סטריאו קטסטרופלית , אין חלונות מאחור , רק 4 אנשים ,קצת רעש ורעידות ...

זו ההמלצה שלי בכל מקרה .

פורסם

תודה רבה חברים על המידע

אתחיל לחפש מודעות על קליאו 2011 ונראה איך ממשיכים :)

אגב, מה לדעתכם מחירון ריאלי עבורה? (ביד 2 זה 50K)

• תוכן חדש...