Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מרצדס 280E שנת 1983 נחשבת לאספנות?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4816 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא שמאי, לכן קח הערכה בלתי מקצועית שלי בעירבון מוגבל (קשר שלה עשוי להיות מנותק מהמציאות). הייתי מעריך שאפשר לבקש על הרכב 40,000~60,000ש"ח. הערכה שלי מבוססת על מחירים שראיתי ביד 2.

השאלה אם תמצא קונה במחירים כאלה. זה רכב יחסית נדיר ובכלל שרדו מאט מאוד מרצדסים כאלה. אני מניח שאם מישהו מחפש רכב כזה, הוא ישלם את המחיר.

הכי טוב להתיעץ עם שמאי שמתעסק עם רכבי אספנות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עם ניסיונות תרמית יכולים לחסום אותך בפורום. תנהג לפי כללי הפורום, תיעזר בסבלנות וצבור לאט לאט את ההודעות כאשר אתה מגיב לעיניין לנושאים שונים. אם מגיבים לא לעינין מקבלים אזהרות ונחסמים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

(sizmedia.com/my.php?i=yzg2nijnjfjj.jpg)תמונה שנייה

(sizmedia.com/my.php?i=ywdwnmywaode.jpg)תמונה שלישית

פשוט תעתיק את הקישור בלי הסוגריים ותכנס זה כבר יראה את התמונות!

ומחר בבוקר אני אצלם את המנוע ואת פנים הרכב.

מה אתה אומר על הרכב בינתיים?

פורסם

הרכב שלך ניראה שמור להפליא כמו חדש שזה כבר נדיר למדי. לא חבל למכור? יש לך הזדמנות לנסוע על רכב מדהים.

280 זה דגם מפואר, לא ברור לי למה יש לו טאסות. במקורי אני חושב היה מגנזיום.

עדיף לערוך את ההודעות מאשר לפרסם מספר הודעות אחת אחרי השניה כדי שלא ימחקו לך.

פורסם

מחר בבוקר תמונות של פנים האוטו והמנוע. דרך אגב לפי דעתך ברכב ישן כזה אפשר לטפל לבד או שצריך איש מקצוע מיוחד, או שכל מוסכניק יעשה את העבודה?

פורסם

תיראה, הרכב שלך נדיר ויש מאט מאוד כאלו בארץ ובמצב כזה בכלל (אני מניח שמצב הרכב שלך מדהים בצורה יוצאת דופן לפי התמונות).

אני במקומך הייתי מטפל במוסך שמכיר את הרכבים האלה. מצד השני זה דגם יחסית פשוט מבחינה מכנית ויש לו מאט אלקטרוניקה (אבל יש לו הזרקה מכנית אם אני זוכר נכון שהיא נדירה ביותר בימינו). אם יש לך ידע בסיסי של מכונאות תיאורטית אתה יכול לטפל ברכב כזה לבד. זה גם דורש כלים מיוחדים. אבל אני לא חושב שזה רכב מתאים כדי ללמוד אליו מכונאות.

פורסם

בוקר טוב יגבר צילמתי תמונות חדשות!

(imageshack.us/photo/my-images/43/img1340yo.jpg)

(imageshack.us/photo/my-images/197/img1341t.jpg)

(imageshack.us/photo/my-images/209/img1342b.jpg)

(imageshack.us/photo/my-images/842/img1344fu.jpg)

(imageshack.us/photo/my-images/14/img1345xrr.jpg)

(imageshack.us/photo/my-images/189/img1346jl.jpg)

(imageshack.us/photo/my-images/834/img1347np.jpg)

(imageshack.us/photo/my-images/515/img1348ds.jpg)

(imageshack.us/photo/my-images/4/img1349nf.jpg)

מה דעתך על מצב המנוע? מצב חיצון? מצב פנים הרכב? ובקשר לטאסות, הבןאדם שקניתי ממנו את הרכב שם את הטאסות ובאמת לא קשורות נוריד אותם בקרוב..

איכות התמונות לא משהו כי צילמתי את זה מהאייפון, אם זה לא ברור וצריך תמונות טובות יותר אצלם עם מצלמה ביתית...

פורסם

עכשיו רואים יותר את מצב האמיתי של הרכב: הצבע מקולף, דשבורד סדוק, מנוע נוזל. בתמונות שהיו מקודם אי אפשר היה ליראות את כל זה.

זה באמת דגם 6 צילינדר, הרכב זקוק לצבע ופחחות (אם יש חלודה ו/או רקבונות אז גם טלאים), כדאי גם לדגם את מצב המכאני. אם לשפץ את הרכב הזה (ממבט הבלתי מקצועי שלי זה ניראה כי ההשקעה יחסית לא גדולה כי הבסיס טוב) זה יהיה רכב לא פחות ממדהים.

פורסם

הייתי אומר שאלפא ספיידר 3.0 שנת 97 גם נחשבת מכונית אספנות. אבל על פי החוק היבש 30 שנה ומעלה נחשב אספנות

פורסם

ה 280E היתה הבכירה והיקרה בדרת ה E שכונתה W123.

ה 280E הוצגה בשנת 80', ועד אז ה 250, שגם לה היה מנוע 6 בוכנות, היה הדגם היקר והמהודר בסדרה.

בארץ יש לפחות שתי מכוניות כאלו, ולפני שנה עמדתי לרכוש כזו, באותו צבע, שנת 84', רק שמצב המכונית היה בכי רע, הן פנימי והן חיצוני.

לוח המחוונים שלך אינו מקורי, מאחר וב 280 היה מד סל"ד שבתוכו שכן שעון הזמן.

לדגם זה מנוע בעל גל זיזים עליון כפול ו 177 כ"ס, ומהירותו המירבית נשקה ל 200 קמ"ש.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

יש "קצת" יותר מ 2... - אני בדקתי לפחות 3 כשהייתי במסע לקניית הרכב שלי...

הניתוח שלי מהקצת שרואים:

הרכב נראה קצת מוזנח מבחינה מכאנית, אין תמונות של ה"סלון" אבל עושה רושם "ככה ככה". הדש בורד סדוק, בעיה מוכרת וידועה בדגמים האלו, עניין של 1500-2000ש"ח. הג'אנטים לא מקוריים, ולפי מה שאני רואה אין מזגן, לוח שעונים לא מקורי ולכן יש גם "חשד" לגבי אמיתות הקילומטראז'.

חלודה מתפתחת בעיקר בצידי תחתית תא המטען, בבתי הגלגלים, במסגרות השמשה ובתעלות הניקוז של תא המנוע בעיקר ליד חיבורי צירי מכסה המנוע. חלון בגג זה נהדר - רק בעייתי כמקור לחדירת מים וחלודה בגג.

מעבר לזה הרכב נראה לא רע ועושה רושם של בסיס טוב רק קח בחשבון שכל חלקי הסלון, הדש בורד, קישוטי ניקל, וכדומה הם יקרים, ולפעמים קשים להשגה. חלפים מכאנים ישנם בארץ, ואם לא אין בעיה להשיג בחו"ל.

בכללי הרכב בנוי מעולה, ואין הרבה רכבים בגילו שעולים עליו ביחס השקעה לתמורה.

בכללי ומניסיון של נהיגה יום יומית ברכב שכזה- כשהרכב הזה מתוחזק טוב הוא אמין מאוד, מהנה לנהיגה, נוח מרווח, חזק (במקרה שלך גם חזק מאוד) - מה שנקרא קלאסיקה של מרצדס בתצוגת תכלית.

כשהוא מוזנח הוא נותן תחושה של פתיחת ציר בלבנון.

אורן

פורסם

כשהוא מוזנח הוא נותן תחושה של פתיחת ציר בלבנון.

אורן

אני צוחק פה כבר חצי שעה על המקלדת.

אורן בכל אופן קיבלתי את מה שרשמת תודה רבה את הדברים הקטנים הללו אני יכול לעשות בעצמי כל ענייני הבלאי שקרה במשך השנים בכל אופן מאיפה מביאים חלפים מקוריים לרכב כגון לוח המחוונים דשבורד וכו'?

ב. אני חושב שהג'נטים כן מקוריים מכסים אותם טאסות מגעילות שכן נותנות תחושה באמת דוחה אני אלך להוציא אותם כבר עכשיו.

פורסם

אני בטוח שיש יותר מ-2-3

מומלץ לכם לפשפש אצל הכפרים הערבים בירושלים ובצפון...יש שם מרצדסים ובימריות ישנות נדירות שאף אחד לט שמע עליהם, כי הם לא באים לנוקיה או כל מפגש אחר.

מומלץ גם לחפש מוסך טוב לרכב הזה במגזר הערבי, רוב הסיכויים שהם מכירים את הרכב וגם ייתנו הצעות מחיר נמוכות לטיפולים.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תוכן חדש...