Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4870 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה, כיום אני נוסע בלאון קופרה, מי שמכיר את הרכב הזה יודע במה מדובר ואני לא צריך להסביר יותר מדי את העצמה שלה,אצלי היא סטנדרטית לחלוטין אך זה מספיק לי לנסיעות הקצרות שלי ביום יום.

בכל אופן,מאז שאני זוכר את עצמי יש לי חלום להביא רכב עם גג נפתח.

מעולם העצמה של הרכב לא ממש עניינה אותי כשזה נוגע לרכב פתוח אך לאחר שאתה מחזיק בקופרה אתה חייב שהרכב הבא שלך ייתן לך גם את הפוזה של הגג הנפתח וגם את העצמה שיש ללאון.

התקציב שאני מגדיר לעצמי הוא כ180 אלף שקל לרכב הבא שלי.

שנתון 09' ומעלה.

מי שמכיר קצת את הקטגוריה של הלאון ואת הקטגוריה של הרכבים שאני אציין עכשיו אני באמת יותר מאשמח לקבל חוות דעת בנוגע למה שאני הולך לשאול.

הרכבים שאני פוזל לעברם:

SLK (עדיפות אחרונה כנראה,לא עושה לי את זה)

Z4

BMW סדרה 3

מיאטה

S2000 (גם משום מה פחות עושה לי את זה מהZ4 ומהמיאטה)

העדיפות היא ככל הנראה אך ורק לגג קשיח.

מבחינת עלויות אחזקה, האם יש הבדל משמעותי מהקופרה (לטובה או לרעה)?

מבחינת כח, איזה רכב יכול לתת לי את הכח שיספק אותי ?

מובן לי שכל הרכבים אגב הם הנעה אחורית,מעולם לא החזקתי רכב שהוא הנעה אחורית ומובן לי שצריך פרק זמן מסויים על מנת להתרגל לזה.

האם יש מחלות מסויימות לרכבים האלה?

אשמח להמלצות ואולי אפילו להמלצה על עוד רכב שלא רשמתי פה.

תודה.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ידוע לך משהו לגבי עלויות אחזקה,מבחינת הביצועים אני מכיר את הS2000,יודע מה הרכב הזה יכול אבל המראה שלו לא הכי מושך אותי מבין כל האלה שציינתי.

אין ספק שהיא יפהפיה אבל עושה לי את זה פחות,הסתכלתי גם ביד 2,אין משהו מעניין.

פורסם

בעיקרון הרכב הזה הוא רכב אמין ביותר אבל הכל תלוי איך הבן אדם של הרכב יתנהג איתו בעיקרון עם לא יתפרעו איתו אז לא אמור להיות לך בעיות אחזקה בעיקרון אבל שורה תחתונה רכב אמין מהנה ביותר ולפי דעתי הצורה שלה מממש יפה אבל כל אחד והטעם שלו

מקווה שעזרתי לך :)

פורסם

כל הבמוו והמרצדס העלות שלהן דיי יקרה כיעדיין זה רכב גרמני למרות האמינות המטורפת שלהם כל בעיה עולה הרבה כף לפי דעתי הS2000 והמיאטה הם העדיפויות הטובות שיש לך יש ביקרת ממש טובה גם על המיאטה אבל לפי דעתי הS2000 לוקחת ובגדולל

פורסם
כל הבמוו והמרצדס העלות שלהן דיי יקרה כיעדיין זה רכב גרמני למרות האמינות המטורפת שלהם כל בעיה עולה הרבה כף לפי דעתי הS2000 והמיאטה הם העדיפויות הטובות שיש לך יש ביקרת ממש טובה גם על המיאטה אבל לפי דעתי הS2000 לוקחת ובגדולל

האמינות המטורפת! לא פחות! :-P

שים לב להבדלים גדולים מאוד בעלויות האחזקה בין Z4 לבין מיאטה.

מיאטה ו-S2000 - עניין של טעם אישי. יש המעדיפים את זו ויש את האחרת. לא נכון להגיד שלאחת עדיפות משמעותית על השניה (אם כי לצורך העניין S2000 היא כן חצי קטגוריה למעלה).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אותי מטריף באמינות של הגמרניות שהן ממש לא! דוגמא שמורה תתן אמינות סבירה הזד4 מאוד קשיחה ולא נוחה לשימוש יום יומי,קלאץ קשיח ונשכני בידניות.גיר אוטומטי בעייתי בשנים המוקדמות.

Porsche 944 turbo

פורסם

ה Z4 החדשה אני בספק אם תיכנס לתקציב, בישנה אין גג קשיח.

המיאטה אולי תרגיש לך מעט חלשה, אתה צריך לקחת סיבוב ולהחליט בעצמך.

לפי דעתי האיוס יכולה להתאים לך או אולי סדרה 3 קבריולט.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

אז בואו נצא מנקודת הנחה שהכיוון שאני הולך עליו הוא s2000 שאין כל כך ביד 2 או לחלופין מיאטה שגם ביד 2 לא מצאתי משהו( משהו: גג קשיח 2009 יד ראשונה, שניה במידה והרכב סופר שמור שלא עשה מעל 50 אלף ק״מ), האם יש מחלות נפוצות שצריך לדעת עליהן?

יש בעיות עם הגג הקשיח?

גיר?

קלאץ?

עלויות משוערות לנהג בן 24?

ביטוחים, טיפולים?

פורסם

אם אתה מחפש שקט נפשי אז מיאטה גג קשיח בהחלט היא התשובה, אם אתה מחפש רכב ספורט הארדקור אז יש אלטרנטיבות עדיפות.

לרכב אין שום מחלות (אני מחזיק מיאטה כזו שאוטוטו סוגרת 7 שנים על הכביש), האחזקה היא בגדר בדיחה (עלות כמו של מאזדה3) ולרכב לא חסרים פינוקים (מושבי עור מחוממים, פנסי קסנון, מערכת מכובדת של BOSE וכו').

החסרונות הם פשרה בתחום הניהוג (ניתן לשנות בעזרת החלפת בולמים), מנוע טיפה אנמי וחסר מחץ (יש קיט שיפורים של מזדהספיד שמעט משפר את המצב), פלסטיקה פנימית "יפנית" (מאוד יפריע לבעל VAG לשעבר), לא תצליח למצוא צמיגים נורמלים במידה המקורית (ולכן רוב בעלי המיאטות נוסעים עם מידות מוזרות).

לביטוח תכין סכום של כ-7 אלף ש"ח (מקיף + חובה) במידה ואתה כבר לא נהג צעיר.

S2000 תהיה הרבה יותר ספורטיבית אבל זה בא על חשבון פינוקים ונוחות יומיומית.

Z4 חבילה הרבה יותר "נכונה" מהמיאטה, הבעיה שבתקציב שלך תצטרך להתפשר על שנתון ישן והדגמים האלה ממש לא שיא האמינות (בנוסף רובן אוטומטיות).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אני לא מכיר את הרכב אבל ראיתי ואהבתי

שניהם עם גג קשיח

פולקסווגן איוס עם גג קשיח

Duratec אוט' קבריולט

2.0

אולי זו גם אופציה ואם יש מי שמכיר יוכל לחוות את דעתו

פורסם

דעתי באדום:

אם אתה מחפש שקט נפשי אז מיאטה גג קשיח בהחלט היא התשובה, אם אתה מחפש רכב ספורט הארדקור אז יש אלטרנטיבות עדיפות.

לרכב אין שום מחלות (אני מחזיק מיאטה כזו שאוטוטו סוגרת 7 שנים על הכביש), האחזקה היא בגדר בדיחה (עלות כמו של מאזדה3) ולרכב לא חסרים פינוקים (מושבי עור מחוממים, פנסי קסנון, מערכת מכובדת של BOSE וכו'). המערכת של BOSE, בוא נודה על האמת, לא משהו...

החסרונות הם פשרה בתחום הניהוג (ניתן לשנות בעזרת החלפת בולמים החלפת בולמים וקפיצים, והמהדרין גם יוסיפו מוט מייצב. לחילופין קוילאוברים), מנוע טיפה אנמי וחסר מחץ (יש קיט שיפורים של מזדהספיד שמעט משפר את המצב), פלסטיקה פנימית "יפנית" (מאוד יפריע לבעל VAG לשעבר), לא תצליח למצוא צמיגים נורמלים במידה המקורית (ולכן רוב בעלי המיאטות נוסעים עם מידות מוזרות לא כ"כ מוזרות. כולה לעלות ב-10 מ"מ ל-215. אבל גם ב-205 יש צמיגים סבירים).

לביטוח תכין סכום של כ-7 אלף ש"ח (מקיף + חובה) במידה ואתה כבר לא נהג צעיר.

S2000 תהיה הרבה יותר ספורטיבית לא מסכים. זה עניין של טעם. בשבילי S2000 ממש לא יותר ספורטיבית אבל זה בא על חשבון פינוקים ונוחות יומיומית.

Z4 חבילה הרבה יותר "נכונה" מהמיאטה, הבעיה שבתקציב שלך תצטרך להתפשר על שנתון ישן והדגמים האלה ממש לא שיא האמינות (בנוסף רובן אוטומטיות).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

ה- S2000 אכן "יותר ספורטיבית": אם הספורט שלך הוא כיול לתת היגוי, הגה חשמלי, ודוושת בלמים נעדרת רגש, אז כן - בהחלט! :roll:

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

• תוכן חדש...