Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4929 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השתחררתי לפני כחודשיים מהצבא. אני מעוניין ללמוד הנדסת תוכנה, נעול על העניין כבר כמה שנים. אני יודע שאוניברסיטה "נחשבת" יותר בראיון עבודה לאחר התואר, אבל יש לי התלבטויות משני נושאים עיקריים.

כלכלית - כרגע קורס פסיכומטרי עולה לי 5200(כבר נרשמתי, יש קנס 10% על ביטול) לתקופה של שלושה חודשים שבהם אני לא יכול להתמסר לעבודה, אלא רק מספר מועט של משמרות בשבוע. מה שאומר שבנוסף ל5200 שאני משלם אני גם מפסיד ימי עבודה בפועל. במכללה אין צורך בכך.

אזור הלימודים - אני גר באשקלון ומעדיף שלא לעבור דירה עקב הלימודים. לימודים במכללה(על הכוונת SCE באשדוד, שצוברת מוניטין לא רע בשנים האחרונות) יאפשרו לי להמשיך לגור בבית ההורים ולהגיע עם רכב\קטנוע\אופנוע ללימודים כל בוקר בזמן קצר ובלי הוצאה רצינית על דלק. חישוב פשוט אומר פחות מ1500 שקל בחודש ברכב ופחות בקטנוע.

רציתי לשמוע חוות דעת מאנשים עם תארים בשוק העבודה ובתחום ההיי-טק בפרט, כדי לכוון את עצמי יותר. תודה

HU: Pioneer 1450UB / Comp: Rainbow SAX 265.20 / Sub: Kicker CVR12" / Amp: Kicker ZX150.2 / Mono: JBL 3501

מותקן על רנו קליאו 98' :lol:

פורסם

אם אתה יכול - אוניברסיטה.

כמובן שיש אלף ואחת סיבות מדוע אתה לא יכול לעשות דבר מה (וזה לא משנה מה).

שוק העבודה מוצף בבוגרים ממכללות ואוניברסיטאות, השאלה היא למה לבצע בחירה שתעמיד אותך בעמדה נחותה יותר מלכתחילה.

אני לא אומר שבוגרי מכללות שווים פחות מבוגרי אוניברסיטאות, אבל מספיק שהעובדה הזו תעכב את כניסתך לשוק העבודה בחודשים בודדים, וכל היתרונות הכספיים שאתה מאכיל את עצמך עכשיו בנוגע לסיבות לבחירה במכללה מול אונברסיטה מתגמדים.

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

2 הסנט שלי:

1) אל תמהר למצוא עבודה, לפחות לא בשלושת החודשים שבהם אתה לומד לפסיכומטרי.

2) תעשה את המקסימום כדי לנסות להתקבל לאוניברסיטה.

3) במידה ולא הצלחת, ללכת ללמוד במכללה זה לא סוף העולם.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אני גם מעוניין ללכת ללמוד הנדסת תוכנה.

עשיתי פסיכומטרי, ולפי זה אני אדע אם אני הולך לאוניברסיטה או למכללה (אגב, המכללה אצלנו כן דורשת פסיכומטרי).

נכון שעדיף אוניברסיטה, אבל לדעתי "לבזבז" עוד שנה או יותר בשביל להתקבל לאוניברסיטה זה מיותר (למרות שאתה משוחרר טרי, אז במקרה שלך הגיל לא מתחיל "ללחוץ").

חלחליק לשעבר (או חיליק, תלוי את מי שואלים).

פורסם

למה החלטת שאתה צריך פסיכומטרי?

המסלול הנכון הוא להחליט מה ללמוד ואיפה ואז לבדוק תנאי קבלה.

תתפלא, אבל לרוב התארים אפשר להתקבל אם מכינה שהדרישות סף להתקבל אליה, יחסית נמוכות.

פורסם

גם אני הייתי בתסביך הזה ובסופו של דבר החלטתי ללכת על מכללה.

המצב שלי קצת שונה כי אני הנדסאי ולכן פטור מפסיכומטרי,ומכללה תאפשר לי לשמור על מקום העבודה הקיים.

בנוגע לעבודה לדעתי זה כבר יותר עניין של מזל.

השתחררתי לפני חצי שנה ואחרי חודש התקבלתי לעבודה שלא חלמתי עלייה,

חברים שהשתחררו חודשיים אחרי מחפשים עבודה עד עכשיו,(כולנו למדנו ביחד).

במקום העבודה שלי גיליתי שיש כמה מהנדסים ממכללות,שהתקבלו בתקופות טובות,

כרגע המצב הוא שגם לא כל בוגרי אוניברסיטה מקבלים את התפקיד.

לדעתי זה עניין של מזל וכמובן איך אתה מציג את עצמך.

מבחינת סמי שמעון,מראיונות עבודה שהייתי בהם,הכבוד הוא לא גדול.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

אצל מי סגרת פסיכומטרי במחיר כזה?

שאני עשיתי פסיכומטרי, היה לנו בקריית גת מחירים יותר מסובסדים.

לגבי אוניברסיטה, האופציה הטובה בשבילך בשביל מגורים זה בן גוריון (למרות שאני יודע שבניגוד לקריית גת, להגיע מאשקלון לבאר שבע בתח"צ זה סיוט).

אם הפסיכומטרי לא יספיק ויש לך בגרות בפיזיקה, תוכל להתחיל את שנה א' בספיר ולהמשיך בבאר שבע, רק תשים לב שבמעבר לשנה ב' דורשים מהסטודנטים של ספיר ציונים גבוהים יותר משל באר שבע.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
תעשה פסיכומטרי, רק בשביל לקבל את הפטור באנגלית.

אז הוא יכול פשוט לעשות מבחן אמי"ר/אמיר"ם וזהו.

פורסם

אבל אם הוא כבר נרשם לקורס, ובכל מקרה מנסה להתקבל לאונ'?

מה גם שהרמה של האנגלית בפסיכומטרי היא בדיחה. אני לא יודע מה קורה בשאר המבחנים.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
אבל אם הוא כבר נרשם לקורס, ובכל מקרה מנסה להתקבל לאונ'?

מה גם שהרמה של האנגלית בפסיכומטרי היא בדיחה. אני לא יודע מה קורה בשאר המבחנים.

הרמה של הפסיכומטרי והרמה של מבחן אמי"ר די זהים.

• תוכן חדש...