Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4943 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בקצרה:

הביטוח דרש התקנת כספת - והסכמתי ( נוח לי , וזול יחסית )

הגעתי להתקנת הכספת והמתקין טוען שהוא צריך לפרק חלק פח בתא המנוע (כיסוי שמסתיר את המחשב עשוי פח מתכת) על מנת לקבל גישה למחשב , פירוק החלק דורש הסרת גומייה ארוכה לכל רוחב הרכב ופירוק 2 ברגים (ראו בתמונה ).

לחלק זה מחוברת הגומייה שאוטמת את תא המנוע , כך שגשם לא יכנס , אני חושש שמה האיטום לא יהיה כמו שלפני הפירוק .

האם פירוק החלק פח המדובר זה הליך סביר ?

האם בעלי לאון אחרים שהתקינו כספת גם נאלצו לפרק את החלק המדובר?

האם בעתיד, בבדיקת רכב למכירה , מכון הבדיקה יטען ל"פורקו חלקי פח" ?

תודה

אהרון

(התמונה המצורפת אינה של הרכב שלי , מצאתי סתם תמונה מתאימה וערכתי אותה )

seat__leon_1_8_tsi_כספת.jpg

פורסם

אני לא יודע בדיוק מה נדרש לפרק בשביל להתקין את מערכות מיגון, זה אולי גם קצת שונה בין רכבים.

אבל אני אישית לא מסכים בכלל להתקנת כספת, קודנית, עלוקה וכו' ברכב שלי.

המערכות האלו פוגעות באמינות הרכבים (כמה פעמים קרה לך שהאזעקה נתקעה? האימובילזייר לא עבד? הקודנית נחסמה בגלל קוד שגוי? ניתוק מצבר "שיגע" את האיבולייזר? וכו'). אישית אני לא מוכן שיתקינו לי מערכות מיגון בהתקנה מקומית - מבחינתי יש ביטוח ושהם ישברו את הראש, אני גם ככה משלם להם ואם לא מתאים להם אני עובד לחברה אחרת :-)

(אגב, לגבי כספת - שמעתי שזה עשוי לגרום לחימום יתר של מחשב הרכב, לפחות בדגם ספציפי)

פורסם

אתה שואל לאחר מעשה. מה אתה רוצה שיגידו לך עכשיו?! הביטוח יחייב אותך להתקין את זה כי זה תנאי בפוליסה שחתמת עליה. כדאי לברר את דרישות הביטוח והמשמעות שלהם לפני שחותמים ומשלמים. לא נשמע טוב כל הפרוצדורה שתיארת.

פורסם

רק כדי להבהיר,

עדיין לא חתמתי על כלום, הכל פתוח.

ההצעה שקיבלתי היא 4300~ למקיף + חובה, הכספת זאת תוספת של 500 שח

החלטתי לעצור הכל עד שאני מברר את עניין התקנת הכספת.

לגבי חימום המחשב, שאלתי את המתקין והבנתי שיש כספת מאלומיניום שמפזרת את החום טוב יותר.

ביררתי גם לגבי שידרוג תוכנה אצל הסדנאות, ושם נאמר לי שאין בעיה עם הכספת, הם ניגשים דרך ODB

מה שנשאר לי לוודא זה אופן ההתקנה, ואם זה לא פוגם ברכב .

תודה

אהרון

פורסם

אם לא חתמת על כלום ועדיין לא התקנת את הכספת - פשוט אל תתקין.

יצרן הרכב מבצע בדיקות רבות לפני השקתו של הרכב שלך ללקוח, זאת בכדי להבטיח את תפקודו ואמינותו של רכבך בתנאי שטח ומזג אויר רבים .

בשום מקרה היצרן לא בדק, אישר או לקח אחריות לכליאת מחשב הרכב בתוך קופסאת אלומניום סינית שחברת הביטוח שלך מחייבת להתקין על מנת להרוויח 500 שח נוספים ולמצוא תעסוקה למתקין ולאיש שבודק מיגון.

לאחר הפירוק, ההתקנה, וקדיחת החורים הרכב שלך לא יהיה אמין יותר, לא יהיה בטוח יותר ולא יצרוך פחות דלק - במקרה הטוב (ופה אתה לוקח צאנס) לא ייגרם לו נזק.

אתה מוכן לשלם כסף למתקין שאולי יגרום לך נזק? אני לא. מבחינתי, ההפך הוא הנכון. אני מוכן לשלם כסף כדי שלא יגעו לי ברכב.

אם אתה שואל אותי - תגיד לחברת הביטוח שאתה לא מתקין שום דבר, אם לא מתאים להם לך לחברה אחרת.

פורסם

אני התקנתי כספת לבקשת הביטוח. ביזיון מה שעושים כאב לי הלב על האוטו.

אם יש באפשרותך למצוא ביטוח שלא מבקש כספת עשה זאת.

פורסם
רק כדי להבהיר,

עדיין לא חתמתי על כלום, הכל פתוח.

ההצעה שקיבלתי היא 4300~ למקיף + חובה, הכספת זאת תוספת של 500 שח

החלטתי לעצור הכל עד שאני מברר את עניין התקנת הכספת.

לגבי חימום המחשב, שאלתי את המתקין והבנתי שיש כספת מאלומיניום שמפזרת את החום טוב יותר.

ביררתי גם לגבי שידרוג תוכנה אצל הסדנאות, ושם נאמר לי שאין בעיה עם הכספת, הם ניגשים דרך ODB

מה שנשאר לי לוודא זה אופן ההתקנה, ואם זה לא פוגם ברכב .

תודה

אהרון

אז יפה שלא חתמת. תחזור לסוכן שלך ותסביר לו את המצב שאתה לא מוכן להתקנה הזאת ושימצאו פתרון אחר או שאתה מוצא סוכן אחר. תנסה אולי לקבל גם הצעה מאלייד ביטוח. הם החברה של צ'מפיון ודרישות המיגון נעשות בתאום עם היצרן ככה ששם אין מצב שיאלצו אותך להתקין משהו שכרוך בפרוק של חצי מנוע. לא יודע איך הם במחיר אבל מבחינת הדרישות, לא מקריצים שם סתם דברים לא הגיוניים.

פורסם

בדקתי קצת ...

יש לי אפשרות לאיתורן save עם הנחה של 140 ש"ח בפרמיה לעומת כספת.(סה"כ חובה 1344 + מקיף 2823 )

עלות איתורן 1200 ש"ח (כולל תשלומים לשנה) לעומת 500 ש"ח עלות הכספת.

לסיכום: יש תוספת של 560 ש"ח אם אני הולך על איתורן , לא מעט !! .

אם למישהו יש הערות/הצעות נוספות - אשמח לשמוע .

פורסם

מבחינת תקלות פוטנציאליות כספת ז הצרה הכי קטנה.

בהתקנת כספת לא חותכים שום חוטים, לא מתחברים לצמות קיימות, לא מתחברים למקור מתח. היא הגנה פיזית לחלוטין. כל שאר אמצעי מיגון שהוזכרו כאן כן מתחברים למערכת החשמל.

מבחינת הפירוק הנדרש - למתקין יש אינטרס ברור וחד משמעי לסיים את ההתקנה כמה שיותר מהר ולפרק כמה שפחות. ולכן הוא יפרק את מה שנדרש בלבד, אין לו כל עיניין וצורך לפרק מעבר לזה.

פורסם

Buki:

עד כמה שהבנתי באיתורן save אין חיבור למערכת החשמל ברכב , הוא מופעל מסוללה (לא ברור לי איך הוא יודע שהרכב נגנב??).

לגבי הפירוק בשביל התקנת הכספת , פירוק של חלקי פח (יתכן פגיעה באיטום כי יש שם סיליקון שאוטם את החיבורים ) , קדיחת חורים שלא נראה לי שהמתקין יודע מה יש מאחורה.. והכי חשוב , הבנתי שיש בעיית חימום של המחשב

כאשר הוא בכספת מה שעלול לגרום להחלפתו באלפי שקלים (ניסיתי גם דרך צ'מפיון אבל הם לא מסכימים להתקין כספות! - יכול להיות שהם יודעים שזה גורם לבעיות ) .

אני כבר השתכנעתי אתמול להתקין איתורן save למרות העלות הנוספת של 560 ש"ח מעבר לעלות כספת , כעט אתה מעלה לי ספק לגבי אופן ההתקנה - אתה בטוח שהמתקין מתחבר לצמות החשמל של הרכב ?

תודה אהרון

פורסם

לדעתי באיתורן SAVE יש התחברות מינימלית כלשהי.

אבל אם היבואון אוסר על התקנת כספת ולא מתנגד ואף ממליץ על התקנת איתורן, אז כמובן תתקין איתורן.

• תוכן חדש...