Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4968 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

יש לי רכב עם צבע מטאלי (תכלת) אני רוצה לשמר את הצבע של הרכב ע"י ווקס עכשיו יש הרבה סוגים ואני מבולבל.

אם אפשר להמלצה לווקס טוב שנמצא באוטו-דיפו (יש סניף כמה מטרים ליד הבית) +הדרכה או אולי סירטון ביוטיוב.

שאלה שניה -

האם בתקופת החורף שווה בכלל להשקיע ברכב חיצונית?

תודה.

פורסם

אני לא מכיר את ההצע באוטודיפו. בכל מקרה, אני ממליץ להשקיע במשהו קצת מעבר לבסיסי כי חבל על ההשקעה שלך שתרד לטימיון. הווקסים הזולים לא מחזיקים מעמד מעבר לרחיצה או שתייים.

ווקס משמש גם לצבע מטאלי וגם לצבע רגיל, אין תכשירים נפרדים וספציפיים לכל סוג צבע.

כמובן שבחורף תדירות הרחיצות יורדת, אין טעם לשטוף אם יש גשם למחרת. על ווקס יש להקפיד בכל עונות השנה, הוא מגן מפני נזקי קיץ וגם מפני נזקי החורף.

פורסם

שלום נננ (NNN)

לא יצא לי לעבוד עם ווקסים מאופיס דיפו ולכן אני לא יכול להמליץ לך - אני חושב שעדיף להשקיע עוד כמה שקלים ולקבל מוצר יותר טוב ממה שמציעים באוטו דיפו.

מצרף לך שרשור אוטמי צבע/ווקס שניתן ללמוד ממנו הרבה.

ועוד שרשור ווקס נוסף שגם ממנו ניתן ללמוד.

ישנם ווקסים שבאים בתצורת משחה ויש כאלו שהם נוזלים ויש אפילו בתצורת ספריי.

קבל שלושה סרטונים שממחישים עבודה עם ווקסים כאלו.

Turtle Wax ICE-קיט נחמד ונח לעבודה, אני די אוהב אותו. לדעתי הוא לא מחזיק זמן רב. ווקס נוזלי.

http://www.youtube.com/watch?v=MvNMdf7tonA דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

Meguiars Ultimate Paste Wax- מדובר במשחה, אני הייתי הולך על מוצרים של Meguiars היות והמחירים שלהם לא יקרים מדי והחומרים לא רעים בכלל, בנוסף אתה יכול למצוא גם ווקס נוזלי שלהם וגם ספרי (יש להם הכל)

http://www.youtube.com/watch?v=hczxnOzV3s4 דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

Mothers® Reflections Spray Wax, לא מכיר את המוצר אבל הוא ימחיש לך עבודה עם ספרי ווקס

http://www.youtube.com/watch?v=8_yb1pFfP8c דרך יוטיוב

מקווה שזה יעזור.

לגבי השאלה השנייה, בהחלט בתקופת החורף צריך להשקיע לדעתי או כמו שאמרת "שווה" לעשות זאת.

ווקס מומלץ כל השנה ( אפילו על ידי יצרני הרכב )

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

פורסם

תודה רבה על התשובות .

פעם ראשונה שאני שומע שיש תכשיר "אוטם צבע",מה ההבדל בינו לבין ווקס בשניהם נוצר ציפוי על הרכב..

מה יותר ממולץ אוטם צבע או ווקס?

פורסם
תודה רבה על התשובות .

פעם ראשונה שאני שומע שיש תכשיר "אוטם צבע",מה ההבדל בינו לבין ווקס בשניהם נוצר ציפוי על הרכב..

מה יותר ממולץ אוטם צבע או ווקס?

נננ(NNN)

תקרא את השרשור שללחתי לך, הוא מדבר על אוטמי צבע ווקסים.

בנוסף כפתור החיפוש עלול להיות מאוד יעיל לפעמים. נסה אותו.

http://www.autogeek.net/qude101.html -תקרא

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

פורסם
שלום נננ (NNN)

לא יצא לי לעבוד עם ווקסים מאופיס דיפו ולכן אני לא יכול להמליץ לך - אני חושב שעדיף להשקיע עוד כמה שקלים ולקבל מוצר יותר טוב ממה שמציעים באוטו דיפו.

מצרף לך שרשור אוטמי צבע/ווקס שניתן ללמוד ממנו הרבה.

ועוד שרשור ווקס נוסף שגם ממנו ניתן ללמוד.

ישנם ווקסים שבאים בתצורת משחה ויש כאלו שהם נוזלים ויש אפילו בתצורת ספריי.

קבל שלושה סרטונים שממחישים עבודה עם ווקסים כאלו.

Turtle Wax ICE-קיט נחמד ונח לעבודה, אני די אוהב אותו. לדעתי הוא לא מחזיק זמן רב. ווקס נוזלי.

http://www.youtube.com/watch?v=MvNMdf7tonA דרך יוטיוב

Meguiars Ultimate Paste Wax- מדובר במשחה, אני הייתי הולך על מוצרים של Meguiars היות והמחירים שלהם לא יקרים מדי והחומרים לא רעים בכלל, בנוסף אתה יכול למצוא גם ווקס נוזלי שלהם וגם ספרי (יש להם הכל)

http://www.youtube.com/watch?v=hczxnOzV3s4 דרך יוטיוב

Mothers® Reflections Spray Wax, לא מכיר את המוצר אבל הוא ימחיש לך עבודה עם ספרי ווקס

http://www.youtube.com/watch?v=8_yb1pFfP8c דרך יוטיוב

מקווה שזה יעזור.

לגבי השאלה השנייה, בהחלט בתקופת החורף צריך להשקיע לדעתי או כמו שאמרת "שווה" לעשות זאת.

ווקס מומלץ כל השנה ( אפילו על ידי יצרני הרכב )

לגבי הטרטל וקס אייס - מביקורות בדטיילינג וורלד ניתן להסיק שהאייס, בגרסת המשחה, מחזיק גם כמה חודשים, זאת משום שהוא סילנט (סינטטי לגמרי).

הוא בהחלט ראוי להקרא בשם אחר, שלא דומה לטרטל וקס. להלן השרשור:

http://www.detailingworld.co.uk/forum/showthread.php?t=284027

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם
שוב הסדנה של אלטר עם הפרסומות שלהם? חלאס. לכו שלמו כסף לפורום ותיהיו ספונסרים. מה קרה שמגיע לכם פרסום חינם? חשבתי בעבר שאם אצטרך אגש לסדנה שלכם ל-PDR. אני חושב שהבנתי עם מי יש לי עסק.

לPDR אתה לא צריך אותו, הוא בסך הכל קורא למישהו שיעשה לך את זה ואתה משלם יותר על העבודה כי הוא צריך להרוויח על התיווך.

יש לי המלצה לבן אדם שעושה PDR דבר איתי בפרטי.

פורסם

חברים,

יש להשיג בארץ מוצרים מעולים והרבה יותר טובים מטרטל,

- מנזרנה Power Lock

- Meguiars gold class, Ultimate Wax

- Chemical Guys - 5050, Butter Wet Wax

- Optimum

לאחרונה גם ראיתי ניצנים של חברות יוקרתיות כמו Polish Angel מסתובבים פה בארץ.

ולפותח השרשור,

כל ווקס מתאים לצבע מטאלי.

הרקע לשאלה שלך נובע מתקופה עתיקה שבה צבעים היו בשלב אחד ולא כמו היום עם לכה - Clear Coat.

היום לכל המכוניות יש Clear Coat ולכן כל הווקסים מתאימים.

מאוד נכון לעשות עכשיו שכבת ווקס ואני מוסיף וממליץ פלסטלינה ואז ווקס.

תשקיע בווקס/סילנט איכותי, תקבל ברק והגנה ארוכה/עמידה יותר.

גאדג'טיסט,בלוגר, דיטיילר חובב, ובעיקר פרקציוניסט

פורסם

מעניין אותי אם כל מי שממליץ/קוטל כאן ווקסים, כי לטענתו אחד מחזיק יותר מהשני, גם בדק את הטענה בעצמו או שמתבסס מקור חיצוני/אמונות טפלות/ רס"ן שמועתי?

אני עשיתי ניסיון בדיקה בין שני וקסים שונים כאשר הניסיון כלל חלוקה של מכסה המנוע ל-2 וביצוע וקס שונה על כל חלק.

וקס ראשון היה של Dupont - Teflon, הרבה זמן השתמשתי בוקס הזה ומאוד אהבתי את התוצאות.

הוקס השני היה שונה לחלוטין - ICE של Turtle, וקס נוזלי שקוף.

השימוש בניהם הוא הבדל של שמיים וארץ, אך על זה אני ארשום סקירה בהזדמנות.

לגבי התוצאות,

ברק - זהה לשני הוקסים, לא היה ניתן להבחין בהבדל בין שני צידי מכסה המנוע.

עמידות - הניסוי בוצע לפני חודשיים ועד עכשיו נראה כי אין הבדל בין שני צידי מכסה המנוע (צורת הטיפות לאחר גשם זהה). כמו כן נראה כי עדיין ישנו וקס על הרכב (הפרדת הטיפות לאחר גשם).

הייתרון לוקס של טרטל ICE זה שלמעשה ניתן לבצע אותו לאחר כל שטיפה (נניח פעם בחודש זה מספיק) עם אפס מאמץ וביצוע כל הרכב בתוך פחות מחצי שעה (לי לקח רבע שעה לרכב לא קטן).

העלות היא בערך 70 ש"ח לבקבוק אשר מספיק ככל הנראה ל-6 פעמים.

כלומר שני בקבוקים צריכים להספיק לשנה (אם מבצעים אחת לחודש).

ממליץ.

אגב, תוצאות הברק לא מתבססות רק על העיין, יש לי מכשיר מעבדה למדידת ברק Gloss 45.

מי שחושב שוקס אחד טוב יותר מוקס אחר מוזמן לשלוח לי דוגמאת וקס ואני אעשה את אותה הבדיקה על הרכב שלי.

אל תהיו שבויים בקונספציה שוקס אחד טוב יותר מהשני רק בגלל מחיר או פרסום טוב, תבדקו בעצמכם!

פורסם
מעניין אותי אם כל מי שממליץ/קוטל כאן ווקסים, כי לטענתו אחד מחזיק יותר מהשני, גם בדק את הטענה בעצמו או שמתבסס מקור חיצוני/אמונות טפלות/ רס"ן שמועתי?

alonjp אין לך מושג כמה אתה צודק!

הבעיה העיקרית בפורום כרגע היא אנשים שמנפחים אותו בכמות המלצות ו"תורת לחימה" בזמן שמדובר בטירונים מוחלטים.

לא זה בלבד, שמכיוון שהאמת היא הדבר הכי מרגיז, כל בקורת מסוג זה שהעלת תזכה אותך בנוצות וזפת.

לכן, מנגד אני שמח לקרוא אנשים שניכר כי כותבים מניסיון כמו איתי.

חג שמח!

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

האמת שזה די פשוט.

זה מתחיל בזכרון של הודעות שנפתחו לאחרונה (חודשיים לאחור) ע"י כאלה שבפירוש הציגו עצמם ככאלה.

וכשפתאום מציגים עצמם כמומחים, מאוד קל לאמת האם הזכרון בוגד בך או לא...

בכל מקרה...אני מכבד כל אחד וכל מאמץ להעשיר את הידע שלנו, כולל כזה שנצבר מקריאה ושיטוט ברשת.

אבל, מתקשה לקבל קביעות שיפוטיות שנאמרות בארשת של ניסיון באשר לעמידות והשוואות. כי בחודשיים בלתי אפשרי לזכות בניסיון כזה.

לא הייתה לי שום בעיה, אילו תגובות מסוג זה היו מבהירות כי הפסיקות מבוססות על לינק כזה או אחר ולא מהתנסות אישית.

וזה לא כוון אליך. ההיפך.

אני פשוט אשמח ללמוד מאנשים עם ניסיון, כי המטרה שלי, אני משער דומה לשל הרבה מבקרים כאן, היא לא להמר על חומרים טובים, אלה להסתמך על בעלי ניסיון. לחפש ברשת אני יודע לבד. אבל כאן יש יתרון שהמידע עשוי להיות רלוונטי להיצע החומרים בארץ ובהתאם לתנאי מזג האוויר המקומיים.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תוכן חדש...