Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4969 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בלי קשר לכמה ניסיון יש למישהו מבחינת חודשים - זה לגיטימי להתגלח על זקנם של אחרם ולהביע דעה על סמך זה. בכל אופן, אפשר להתעסק גם בדיטיילינג שנתיים ולהשתמש רק במוצר אחד ולהלל אותו.

כמו בכל תחום פרוץ שקשה לכמת את האיכויות שלו ברוב המקרים, צריך להיות סקפטי להכל - אפילו אם יש "תמונות והוכחות". כמו השרשורים ההזויים שרצים פה על כך שפלסטלינה או ווקס מורידים שכבות של לכה דהוייה. זה מעולם לא התמונה המלאה וממש לא מבוקר ע"י שיטה מחקרית כלשהי.

מהניסיון שלי, אני לא פוסל אף מוצר עד שאני לא בודק מספר רב של ביקורות עליו - וגם אז אני משווה את עניין הכסף, נוחות ואיכויות. לי אישית אין שום סיבה לקנות ווקס קארפלאן כי יש לי ווקס איכותי זמין מחו"ל שמחזיק לי כבר שנתיים ואפילו לא הגעתי לחצי כמות. כמו כן, מי שחושב שלשים ווקס כל סופ"ש ואז להגיד שהווקס מחזיק מעמד הרבה זמן... אז לא ממש מבין את המשמעות של בדיקת עמידות מוצר.

לפי המלצתו של אלון, ממש לא הייתי קונה TURTLE WAX ICE. לא מעניין אותי למרוח את הרכב כל שבוע או כל חודש או כל חודשיים אפילו. 15 דקות בשבילי זה הרבה מאמץ :) (עצלן) ובקבוק שעולה 70 ש"ח שמחזיק רק 6 פעמים זה ממש יקר מבחינתי. אני קניתי את ה-FKP1000 וזה עלה לי 120 ש"ח (נו טוב, ההורים נמצאים על הקו לאנגליה) ועשיתי כבר מספר רכבים איתו וכמו שציינתי, נשאר לי עוד המון המון חומר. זאת הדיעה האישית שלי.

לא חושב שאתה צריך לקחת את זה כתורה מסיני ולהתחיל לקבוע מי טירון ומי לא. אפילו אם itay_mar או יבגני בכבודו ובעצמו יגיע לפורום ויגיד לי שמוצר זה או אחר הוא העילוי ואין יותר טוב ממנו לא ארוץ לקנות. למה? כי יש לי את כל החומרים שאני צריך לתחזוקה לרמה שמתאימה לי ורק לי. הרכב מבריק והצבע שמור. קל לי לעבוד עם החומרים וזה מתאים לי למרוח אותם רק כל חצי שנה.

ההיפך, אני מחפש אנשים עצלנים שימליצו על חומרים לעצלנים - זה מה שמתאים לי :)

פורסם

maxxymus - אני חייב לציין שאני מסכים :lol:

גם אני מתעצל לעשות ווקס על בסיס קבוע, וגם מבחינת למצוא זמן לזה.

אם אתה אומר שהICE לוקח רק 15 דקות אז אולי הוא טוב בשבילי, אני כנראה קצת פחות עצלן ממך :wink:

פורסם

maxxymus - עצלנים כמוך משתמשים בOpti-seal.

כיסיתי את כל הטנדר שלי בשכבה ב10 דקות ללא צורך בניגוב.

אחלה חומר גם ללא עצלנים :wink:

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם
maxxymus - עצלנים כמוך משתמשים בOpti-seal.

כיסיתי את כל הטנדר שלי בשכבה ב10 דקות ללא צורך בניגוב.

אחלה חומר גם ללא עצלנים :wink:

שקלתי לקנות את זה אחרי שקניתי את ה-FKP1000... אבל אמרתי ש: א) כבר קניתי :-D, ב) טוענים שהוא מחזיק פחות זמן מ-FKP1000, ג) למדתי למרוח שכבה דקה של FKP1000 וזה עושה חיים קלים יותר בהשמה. בהתחלה שמתי ממש הרבה.

בכל אופן, לא פוסל על הסף את ה-OPTI SEAL (- הוא לא משאיר סימנים לבנים על הפלסטיקה, נכון?) למרות שחלק מהרכב שלי כבר מכוסה ב-OPTI COAT.

אגב לגבי ה-OPTI COAT, לא יכול להגיד שאני מבסוט. ייתכן מאוד שהייתי צריך לנקות את הרכב עם אלכוהול אחרי הפוליש שעשיתי ולא רק רסס-נגב. על הרכב הבא ;)

פורסם

מקסימוס, אתה צודק חלקית.

התחום פרוץ זה בטוח.

אך לא נכון שלא ניתן לבדוק את יעילות הוקס כמותית.

לדוגמא, לי יש מכשיר אשר מודד ברק בזווית של 45 מעלות.

בהחלט ניתן להשתמש בו לצורך בדיקת הברק שוקס אחד מעניק על פני וקס אחר.

מה שצריך זה רק לוח ליישום (עדיף מאשר להשתמש במכסה המנוע של הרכב) ומספר סוגי וקסים שונים.

אני ממש לא בטוח שיהיו הבדלי ביצועים גדולים בין הוקסים.

לגבי עמידות הוקס, גם כאן ניתן לכמת את העמידות ע"י מכשור בדיקה.

ישנה בדיקה אשר נקראת זווית הרטבה, אשר מודדת את מתח הפנים של הלוח (בגדול זה מזרק אשר מזריק טיפה מיקרונית על פני לוח, לאחר מכן הלוח מוטה בזווית ומצלמה מתעדת באיזו זווית הטיה הטיפה גולשת מהלוח).

אין לי את המכשיר המדובר, אך אני מכיר מעבדות אשר עובדות עימו.

יכול להיות שהרבה יותר פשוט יהיה למרוח וקס אשר מתיימר להיות סופר דופר איכותי על חצי מכסה מנוע ועל החצי השני למרוח וקס בסיסי ולראות את ההבדלים ע"י הרטבת מכסה המנוע אחת ל..

שוב, אני לא בטוח שהוקס אשר אתה מציין אכן יחזיק חצי שנה (מאיפה אגב אתה לוקח את הנתון הזה?!)

אין לי מושג כמה הוקס של טרטל ICE מחזיק, אך אני יכול לומר שקלות היישום שלו בהחלט קסמה לי.

אם בעבר, וקס היה משימה קשה אשר הייתי צריך לצבור כוחות נפשיים לפני ביצועה, היום זה הפך עניין פשוט הרבה יותר.

למעשה העבודה עם הוקס קלה יותר מאשר סטיפת הרכב.

פשוט מורחים את הוקס (מרקם של שמן בצבע שקוף) ולאחר מספר דקות מנגבים עם מטלית יבשה. וזהו!

אז בשבילי זה עדיף עשרות מונים על פני וקס מסורתי, אשר דורש מקום מוצל, להיזהר לא למרוח על חלקי פלסטיק, מריחה קשה יותר, והסרה פשוט נוראית אשר לפעמים דורשת הרבה מאוד מאמץ ומשאירה אבקה לבנה על הרכב (ותמיד יש נקודה פה ושם שהייתי מפספס).

אז גם אם הביצועים שלו לא מדהימים, הם בהחלט מספקים בתמורה לחוסר ההשקעה.

אם אתה מעיד על עצמך שאתה עצלן, דווקא זהו הוקס בשבילך.

• תוכן חדש...