Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4971 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אתמול היתי די טיפש בכביש שאני לא מכיר בהרצליה, הלכתי לאכול עם ידידה ובאחד הכבישים בהרצליה פיתוח (ליד הנאפיס / דאבלין) לא שמתי לב שמדובר בחד סטרי, ועשיתי פרסה בכדי להכנס לחניה שפספסתי כ 10-20 מטר מאחורי.

בכביש יש 2 נתיבים וחשבתי שמדובר בנתיב נגדי, כמובן שהטעות כאן היא שלי, והמזל משמיים שבדיוק בסיבוב הפרסה חסמה אותי, איך לא ניידת. יוצא החוצה ואומר לי מה אתה עושה זה חד סטרי, אמרתי לו שלא שמתי לב כי אני לא מכיר את הכביש (לצערי אתה לא מסתכל על השלטים כ"כ כשאתה מחפש חניה בנרות).

אמרתי שטעיתי, ביקשתי סליחה, (הבחור מתנדב) ושאל אותי כמה שנים יש לי רשיון, אמרתי לו 7 ללא עבר של דוחות חוץ מדוח חניה מלפני 2-3 שנים בערך. אמר שלא יודע אם זה מספיק כדי לקבל אזהרה בלבד.

השאיר אותי ברכב בערך כ 20 דק' בזמן שהוא הולך לצוד עוד כמה אנשים ואז רק השוטרת שהיתה איתו ברכב החליטה לכתוב לי דוח.

כשניגשתי אליהם ראיתי שהיא כבר כמעט סיימה להכין לי דוח על סך 500 ש"ח ו 6 נקודות.

ביקשתי להקל עלי כיוון שזו טעות בסיבוב וכמובן שלא היתי ממשיך לנסוע בנתיב הנגדי (מהירות ממוצעת של 20 קמ"ש בנתיבים הנ"ל ולא מעבר כי אי אפשר בגלל התנועה). לא התייחסה אלי בכלל ואמרה כי אי אפשר רק אזהרה.

קיבלתי את הדוח ואמרתי לה שלום.

השאלה שלי היא, האם יש לי את האפשרות לבקש המרה לאזהרה בהתחשב בעבר הנקי שלי?

מעולם לא קיבלתי דוח שהוא מעבר לחניה וגם זה מלפני שנתיים שלוש.

אני לא בא בטענות כלפי השוטרים שעשו את עבודתם, אבל כן זה מעצבן שמטעות קטנה עלה לי הרבה כסף ונקודות, כמו כן אני מודע לכך שמדובר בסכנה במה שעשיתי, אבל בהתחשב בנסיבות הכביש המהירות היתה מאוד קטנה ובדיוק רק סיימתי לעשות את הסיבוב פרסה, שלאחר מכן הבנתי כי מדובר בחד סטרי.

תודה רבה.

Opel Adam S 2017

פורסם

הטעות הקטנה, להגדרתך, אכן עלתה לך בהרבה כסף ונקודות אך היתה יכולה לעלות לך בדברים אחרים יותר יקרים.

אחד הקריטריונים להמרה באזהרה הוא שיהיה לנהג רשיון יותר מעשר שנים ואתה לא עומד בקריטריון הזה ולכן אתה לא זכאי לאזהרה ועליך לשלם את הקנס.

תזכור שתמיד עדיף לפגוש בכביש שוטר מאשר פרמדיק של מד"א.

פורסם

ברור לי, גם רשמתי שעשיתי טעות, שאני גם מודה בה

בנסיבות אחרות יכול להיות שגם היו נוסעים שם יותר מ 20 ואז היתי גורם לתאונה. לכן אני מבין את המהות של העונש.

בכל מקרה תודה על תשובתך. את הדוח אני כמובן אשלם ואומר תודה שזה נגמר רק בזה.

יום מצויין :)

Opel Adam S 2017

פורסם

מציע לך בכל מקרה לשלוח בקשה (בהקדם) להמרת הדוח באזהרה-למרכז פניות נהגים ארצי,

אולי יתמזל מזלך והקנס יחד עם הנקודות יבוטלו.

במידה ולא תקבל תשובה לאחר חודש, תרים טלפון אליהם (9666*) על מנת לברר סטטוס הבקשה.

פורסם

אחד הקריטריונים להמרה באזהרה הוא שיהיה לנהג רשיון יותר מעשר שנים ואתה לא עומד בקריטריון הזה

לא יודע מאיפה הבאת את הנתון הזה, אבל הוא לא נכון.

למעט נהג חדש, כל נהג ללא הרשעות בשנתיים האחרונות רשאי להגיש בקשה להמרת הדו"ח לאזהרה ובתנאי שלא מדובר בעבירה חמורה.

אתה בהחלט יכול להגיש בקשה ואם הדוחות היחידים שלך הם דוחות חניה (שאינם נשמרים בגליון הרשעות אישי) בסבירות גבוהה מאד שהדוח יבוטל (עדיין תרשם "לזכותך" הרשעה).

פורסם

אולי זה לא עוזר ולא מנחם, אבל אני מוכרח לספר שפעמים רבות אני רואה שם אנשים עושים את הטעות שאתה עשית.

כיווני התנועה שם הוחלפו 5-6 פעמים בשנים האחרונות והשילוט לעיתים לא מספיק.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לא יודע מאיפה הבאת את הנתון הזה, אבל הוא לא נכון.

למעט נהג חדש, כל נהג ללא הרשעות בשנתיים האחרונות רשאי להגיש בקשה להמרת הדו"ח לאזהרה ובתנאי שלא מדובר בעבירה חמורה.

קריטריונים למתן דוח אזהרה השתנו (מאפריל 2010): כפי שרשם אייל - לנהג ותק נהיגה 10 שנים לפחות, עבר תעבורתי נקי ב-5 שנים אחרונות והוא מודה בביצוע העבירה.

פורסם

כולנו טועים, מזל שהיתה שם ניידת שלמרות שנתנה לך דוח מנעה ממך לעשות מעשה מסוכן.

היה ופספסת את התמרור, אתה תמיד יכול להסתכל על כיוון המכוניות החונות באותו רחוב, אם כולם ללא יוצא מן הכלל חונים בכיוון מסויים, כנראה שמדובר ברחוב חד-סיטרי.

פורסם

בדיוק ככה הגעתי למסקנה שמדובר בחד סטרי ולכן רציתי לעשות סיבוב שוב, אבל היה מאוחר מדי באותו רגע שהחלטתי לאותת שמאלה (הניידת עצרה פשוט בצד לידי בזמן שעשיתי פרסה).

השוטרים יודעים שמדובר בטעות אבל עדיין - נשלם אין הרבה ברירה עם זה אני מסכים.

תודה על העצות חברים :)

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...