Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4984 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הייתי מפרק כל מה שקשור לקסנון ומוכר ליד 2.

סבבה זה יפה מאוד והכל, אבל כאלה סכומים על מנורה?

מה כבר יש בה?

ותוסיף לכל זה שהרכב בקושי נסע.

פורסם
הייתי מפרק כל מה שקשור לקסנון ומוכר ליד 2.

סבבה זה יפה מאוד והכל, אבל כאלה סכומים על מנורה?

מה כבר יש בה?

ותוסיף לכל זה שהרכב בקושי נסע.

יש בה קסנון.

אמנם "כאלו סכומים על מנורה", אבל נדיר שהן נשרפות ועוצמת האור היא בסדר גודל אחר מהלוגן, והגוון שלו הרבה יותר טבעי. זה אחד הדברים שהייתי מאוד רוצה במכונית הבאה שלי.

מותר בכלל לייבא את נורות הקסנון?

כמובן שמותר. יש איסור על הרכבה של קסנון על רכב שלא בא במקור עם קסנון; בגלל עוצמת האור הגבוהה, יצרנים משתמשים בקסנון באופטיקה אחרת, מרכיבים מתזים לניקוי הפנס (שלא תהיה שבירה של האור) ומבטלים את מנגנון כיוון גובה האורות הידני לטובת מנגנון אוטומטי (כך שלא ניתן יהיה לסנוור בטעות).

החלפה של מנורה רגילה לקיט קסנון נעדרת את כל הדברים האלו ולכן יוצרת מפגע בטיחותי.

אבל אם הרכב שלך הגיע עם קסנון מהמפעל - זה חוקי לגמרי.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

קודם כל, תירגע :wink:

דבר שני, תוודא שמה שהלך באמת זאת הנורה, ולא ה ballast - שזה החלק היקר באמת בכל העסק.

פשוט תחליף את הנורות בין הצדדים של האוטו, אם הצד שהאור לא עובד בו עבר לצד השני אז זאת הנורה, אחת ה ballast.

שים לב לא לגעת בנורה עצמה עם הידיים - יכול לגרום לנורה להתופצץ.

איזה סוג של נורה אתה צריך? יש מספר סוגים.

מגאן 265

פורסם

משה, תפסיק להיות פ-צן עם שמות מפוצצים באנגלית - גם ככה הבחור בפאניקה. :wink:

מצטרף להמלצה של יאיר לקנות שתיים - על מנת למנוע הבדלי צבעים.

נ.ב - הבדלי צבעים יכולים לנבוע גם עקב מגברים (BALLAST בשבילך, משה) שונים.

אלי.

פורסם

אתם נורמליים?

אני מבין ומודע לכך שבאיביי המחירים זולים משמעותית מבארץ, אבל להגיד לו להזמין מאיביי אחרי שהנורה נשרפה זה קצת בעייתי.

מה יהיה עד שהנורות יגיעו? שייסע עם נורה אחת שרופה? מדובר פה בשבוע וחצי מינימום, ואני בטוח שיקח יותר זמן בגלל העומס בדואר בעולם כתוצאה מהבלאק- פרידיי ושאר החגים שיש להם שם בתקופה זו.

יותר ריאלי להציע נורה בארץ, ואז להזמין סט כגיבוי.

בהצלחה.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

תודה לכולם על הנכונות לעזור,אני לא בפאניקה:-P.

אז לפי מה שאתם אומרים מה שאני צריך לעשות זה ככה:

דבר ראשון לבדוק אם באמת רק הנורה נשרפה, במידה ונמצא שרק הנורה נשרפה אני פשוט מחליף נורה(או לחלופין קונה 2 בשביל שיהיה גוון אחיד,אגב זאת כבר הזמדנות לשים צבע יפה יותר ואני אשמח להמלצות באיזה גוון שווה לשים).

אם נשרף לי המגבר,BALLAST איך שקראתם לזה אז הסיפור הופך כבר להרבה יותר יקר ממה שאני מבין.

אפשר להשיג נניח מגבר מאיזו פירוקיה(נשמע חאפרי ואני לא מתקרב למשהו שלא מקורי ברכב שלי אבל לדעתי על דבר זניח כזה לא שווה לשלם 1600 שקל אם זה אכן המחיר וייתן לי את אותה התמורה של אחד משומש).

האם המגברים נגיד ברכבים כמו גולף,A3,שירוקו והלאון זהים?

או כל דגם לגופו?

במידה ואני לא אמצא אחד כזה משומש אז פשוט לקחת מצ'מפיון ולסגור עניין עם כל ה"תחושת פראייר" שבדבר?

משה תודה לך על ההצעה,אני אבדוק קודם מה קורה ובמידה וכן אז אחזור אלייך בנושא.

באיביי אני לא אזמין כרגע,אם אני אזמין זה רק בשביל שיהיו לי נורות ספייר,אני לא מתכוון החל ממחר לנסוע עוד יום ללא תאורה מאחד מהפנסים שלי.

בכל זאת נכנסים לחורף,יש ימים גשומים,עדיף לא להסתכן.

עכשיו עוד שאלה שהיא מאוד חשובה,לפני כמה חודשים הייתי בברצלונה בחנות שאני עכשיו אעלה קישור שלה וקניתי בקליות,בכל אופן אני טס לשם מחרתיים,הסתכלתי עכשיו באתר שלהם והם מוכרים את המגברים המקוריים של חברת OSARM שחבר פורום נחמד אמר לי בפרטי שזה בעצם המקורי לרכב שלי כולל הנורה במחיר בקישור,תסתכלו ותגידו לי אם כבר פשוט שווה לקנות שם כי אני ממילא מגיע לשם בעוד יומיים:

http://www.totcar.com/tienda/lamparas---leds-y-bombillas/lamparas-de-foco-principal/recambio-bombilla-xenon-osram---unidad---para-xenon-original

כל זה כמובן במידה ויימצא מחר שהמגבר שרוף.

פורסם
תודה לכולם על הנכונות לעזור,אני לא בפאניקה:-P.

אז לפי מה שאתם אומרים מה שאני צריך לעשות זה ככה:

דבר ראשון לבדוק אם באמת רק הנורה נשרפה, במידה ונמצא שרק הנורה נשרפה אני פשוט מחליף נורה(או לחלופין קונה 2 בשביל שיהיה גוון אחיד,אגב זאת כבר הזמדנות לשים צבע יפה יותר ואני אשמח להמלצות באיזה גוון שווה לשים).

אם נשרף לי המגבר,BALLAST איך שקראתם לזה אז הסיפור הופך כבר להרבה יותר יקר ממה שאני מבין.

אפשר להשיג נניח מגבר מאיזו פירוקיה(נשמע חאפרי ואני לא מתקרב למשהו שלא מקורי ברכב שלי אבל לדעתי על דבר זניח כזה לא שווה לשלם 1600 שקל אם זה אכן המחיר וייתן לי את אותה התמורה של אחד משומש).

האם המגברים נגיד ברכבים כמו גולף,A3,שירוקו והלאון זהים?

או כל דגם לגופו?

במידה ואני לא אמצא אחד כזה משומש אז פשוט לקחת מצ'מפיון ולסגור עניין עם כל ה"תחושת פראייר" שבדבר?

משה תודה לך על ההצעה,אני אבדוק קודם מה קורה ובמידה וכן אז אחזור אלייך בנושא.

באיביי אני לא אזמין כרגע,אם אני אזמין זה רק בשביל שיהיו לי נורות ספייר,אני לא מתכוון החל ממחר לנסוע עוד יום ללא תאורה מאחד מהפנסים שלי.

בכל זאת נכנסים לחורף,יש ימים גשומים,עדיף לא להסתכן.

עכשיו עוד שאלה שהיא מאוד חשובה,לפני כמה חודשים הייתי בברצלונה בחנות שאני עכשיו אעלה קישור שלה וקניתי בקליות,בכל אופן אני טס לשם מחרתיים,הסתכלתי עכשיו באתר שלהם והם מוכרים את המגברים המקוריים של חברת OSARM שחבר פורום נחמד אמר לי בפרטי שזה בעצם המקורי לרכב שלי כולל הנורה במחיר בקישור,תסתכלו ותגידו לי אם כבר פשוט שווה לקנות שם כי אני ממילא מגיע לשם בעוד יומיים:

http://www.totcar.com/tienda/lamparas---leds-y-bombillas/lamparas-de-foco-principal/recambio-bombilla-xenon-osram---unidad---para-xenon-original

כל זה כמובן במידה ויימצא מחר שהמגבר שרוף.

מהקישור שהעלית נראה שמדובר שם רק נורה.

בכל מקרה, בקיט קסנון יש 3 חלקים:

1. נורה.

2. מגבר.

3. ballast.

(לגבי המגבר ייתכן שיש לו שם אחר, אני כבר לא ממש זוכר את השמות שלהם).

כל אחד מהם יכול להתקלקל ולגרום לנורה לא לעבוד.

כאשר הנורה לקראת סוף חייה היא מתחילה להאיר בגוון שונה (לרוב גוון וורוד) לפני שהיא שובקת חיים.

לפני שאתה קונה את אחד מהרכיבים תוודא מה מהם הלך (אני הזמנתי נורות מאנגליה סתם, אחרי שהתברר שמה שהלך זה ה ballast. ואצלי להחליף זה לפרק את כל הפגוש :? ).

אם הלכה נורה, יצאת בזול. אני הזמנתי חליפית בגוון שרציתי באיזור ה 150 שח לזוג. החלפתי לייתר ביטחון למרות שהמקוריות עדיין עבדו.

המגבר יותר יקר, אבל עדיין זול.

ballast הצלחתי להשיג בארץ, אחרי קומבינות וקשרים, באיזור ה 2000 ש"ח.

בסוף הזמנתי מאי ביי ויציא כולל משלוח 600 ש"ח - הגיע אחרי 3 ימים עם DHL.

קיצר תבדוק איפה הבעיה, וננסה לעזור.

מגאן 265

• תוכן חדש...