Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4973 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בלי קשר לבעיות הפרטיות של פותח השרשור..

אבל זה נראה לי מאד סימלי (עד מגוכח) הקטע של "לעשות בעיות בצבא" בזמן שאנשים מגוייסים בצו 8 לצבא..

שאגב (כמו שזה נראה בחדשות) יש הרבה מאד תומחי לחימה.

אני רוצה לעשות בעיות כי אני בן אדם שמסוגל להרבה יותר ממה שאני עושה כרגע, אני רוצה למצות את עצמי ואת היכולות שלי אבל בחטיבת גולני אין שום תפקיד חוץ מלוחם, שאותו כבר איבדתי, שבו אוכל לעזור כמה שיותר למדינה, אני מוגדר כתומך לחימה מהסיבה הפשוטה שהבסיס נמצא באיזור שמוגדר ברמת סיכון א' או א'+, אבל בתאכלס אני ג'ובניק מת כרגע, ולפני הגיוס היו לי לפחות 5 זימונים למודיעין ויחידות אחרות שזרקתי לפח כי הייתי מורעל על קרבי וחי"ר.

אז בבקשה אל תשפוט אנשים, במיוחד שיש לי סיבה מוצדקת שאותה הצגתי בפוסט הראשון.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מדגיש מה שכבר נאמר לפני כאן.

למה אתה חושב שהקצין ישחרר אותך? אתה ילד טוב, מבצע פקודות ואת תפקידך על הצד הטוב ביותר מבלי שאף אחד יתלונן.

ניתן לשלוח אותך לבצע משימה מבלי לבדוק אותך 5 פעמים בכל צעד שאתה עושה.

משמע חיים קלים למפקדים שלך משמע יאמרו לך כל מה שצריך על מנת לשמר אותך במצבך כרגע (מתפקד בצורה טובה והכי חשוב בבא"ח ולא במז"י).

הצעדים שעומדים לרשותך כרגע הם שיחה עם מ"פ מפקדה בבקשה לממש את הת"ש שאותו אתה מבקש/פליטה למז"י בסבב הקרוב (סוף טירונות בד"כ).

במקביל ניתן להגיש טופס 55- זהו צעד נטו בשביל הפורמליות אל תבנה על זה דבר.

לאחר זמן סביר וללא עדכונים מצד מ"פ מפקדה יש לפנות למג"ד בא"ח בבקשה זהה ת"ש/העברה למז"י.

לאחר הצעדים האלו במידה וכשלו אתה מתחיל להיות "שחוק" או טמבל לפי הגדרתם של חברי פורום אחרים.

כל דבר צריך להסביר לך, כל דבר לוודא כמה פעמים. להתחיל להיות חייל שאי אפשר לסמוך עליו.

זה מתחיל במעשים ולאחר מכן נגרר גם לדיבור לא מכבד ואף מזלזל.

כמובן שכל זה כלפי המפקדים שלך ומקבלי ההחלטות- לא כלפי החברים שלך.

לאחר הצעדים האלו העלה שוב את הבקשות שלך ת"ש/העברה למ"פ ולמג"ד.

אל תגדיל ראש- מיעוט המפקדים מעריכים הגדלת ראש ותפקוד טוב, ולרוב באמת מטילים את רוב המשימות לאלו שיבצעו אותן ולא יתלוננו. כי זה פשוט קל יותר מאשר לפנות לחייל בעייתי ולדרוש ממנו את אותו הדבר מבלי להסביר לו 5 פעמים ולוודא אחריו כל דבר.

היה לי מקרה דומה, לקראת סוף השירות ובתפקיד שאפשר לי צעדים יותר משמעותיים מאשר "לשחק אותה טמבל".

לאחר חודש+- של משחקי כוחות הגענו (מפקדי ואני) להסכמה הדדית על סיום תפקיד (בצורה מכובדת ונקייה ולא בצורה של הדחה מתפקיד). כמוך גם אני הייתי חייל טוב שלא רצו לוותר עליו ומכאן הבעיות שנוצרות וחוסר התפשרות בתנאי השירות.

בהצלחה

פורסם

תודה רבה על ההסבר המפורט, אני לא חושב שלמ"פ מפקדה יש חלק בכל העניין הזה כי עד עכשיו לא היה לי שום קשר אליו, קצין השלישות בבא"ח בדרגת סרן כמו המ"פ וכל הראיונות לשיבוץ בתפקידים בבא"ח עוברים דרכו, לפי מה שהוא אמר לי לגבי מז"י אני יכול להבין שהוא כן יכול לפלוט אותי, אבל לא רוצה, כנראה מהסיבות שאמרת, אני יכול פשוט לבקש שיחת מג"ד (מפקד הבסיס) ולדבר איתו, האם בסמכותו לקבוע אם אני יפלט? הת"ש הבנתי שזה בכלל מח"ט (אל"מ בדרגתו).

פורסם

אני לא יודע בידיוק איך זה עובד מבחינת קצין שלישות ומפ מפקדה. לעניות דעתי מפ מפקדה הוא מפקדו של קצין השלישות אבל נשאיר את ההחלטה הזאת לחברי הפורום הקצינים (אלה שלא גוסיו למילואים).

המג"ד (שהוא גם המב"ס- לא נהוג אצלנו בחי"ר לקרוא למג"ד מב"ס) כן יכול לקבוע לגבי פליטה למז"י/ת"ש.

אבל אל תבנה על זה שלמג"ד יש לב אנושי ובזכות כך תשיג את מבוקשך- יש אינטרסים אחרים והם "פוליטיקה" פנימית, כי בסופו של דבר את "עוקף" סמכות ופונה למפקד אחר בטענה שהמפקד שלך לא סיפק לך תשובה מספקת לבעיה שהעלית לו.

אבל זה לא וודאי- תלוי בן אדם, סיטואציה, המלצות שלך (זו הסיבה שאני ממליץ קודם כל לפנות למג"ד לפני התחלת המשחקים).

פורסם

כן, אין בעיה לבקש שיחת מג"ד. תיגש למג"ד עם כל העובדות. תסביר לו למה אתה רוצה לעבור (כי אתה מרגיש שאתה לא ממצא את עצמך), אולי הוא יוכל להפתיע אותך. חסר תומכ"לים איכותיים בצה"ל וזה עוד מלפני עשור. אני יודע שהמג"ד שלי הציל אותי מבעיה די דומה רק ללא הת"ש. כאנקדוטה, הוא ביקש ממני לצאת שלוש פעמים לקורס קצינים לבחירתי (סירבתי בנימוס, היה שירות די טוב אח"כ). תבקש ממנו עזרה כדי לפתור את המצב עם אמא, אולי שירות עם יציאות טובות יותר. אני לא חושב שצריך ללכת עם הראש בקיר, לפחות לא בהתחלה, ושם אתה נמצא. נסה למצות את כל האופציות, אתה אולי תגלה דברים מעניינים.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

זה מה שאני מתכנן לעשות יום ראשון, אבל יש בעיה של אי נוחות, מי שמתעד את שיחות המג"ד הוא אותו קצין שלישות ולא נוח לי לדבר כשהוא שם בחדר, מה אפשר לעשות?

פורסם

להתגבר על אי הנוחות.

הדבר הזה יכול לשחק לטובתך.

בירור במקום עם כל הגורמים ייתן תשובה מיידית.

אתה מציג את עמדתך והצד שלך בעוד שהמג"ד יכול לאמת את הדברים מול הקצין במקום. את המג"ד הקצין לא יכול לסבן בקטע של סמכויות ואי אפשר וכן אפשר.

זה במקרה והמג"ד לא רואה אף אחד בעיניים פרט לטובת פקודיו.

אני ממליץ שתבוא בגישה כזו כדי שבמקרה ותתקל בחוסר הבנה או חוסר רצון להבין לא תתבאס בצורה קשה מידי שתכניס אותך לדכאון.

בהצלחה

פורסם

שני שאלות ,

מה ההגיון של ההורים שלך לחתום לך לקרבי ואז לוותר? האם המחלה נתגלתה בזמן שהיית בצבא או לפני?

מה המצב בבית? הורים חיים ביחד , יש אחים או עוד אנשים בבית? האמא מתפקדת ברמה של לעשות דברים לבד? טיפולים על בסיס יומי\שבועי , מצב סוציו אקונומי?

כל אלו שיקולים של ת"ש

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם
שני שאלות ,

מה ההגיון של ההורים שלך לחתום לך לקרבי ואז לוותר? האם המחלה נתגלתה בזמן שהיית בצבא או לפני?

מה המצב בבית? הורים חיים ביחד , יש אחים או עוד אנשים בבית? האמא מתפקדת ברמה של לעשות דברים לבד? טיפולים על בסיס יומי\שבועי , מצב סוציו אקונומי?

כל אלו שיקולים של ת"ש

אמא שלי מאובחנת במחלה משנת 97, אחרי שהתגייסתי המצב החמיר, היא התחילה להיות בדכאון והתחילה ליטול תרופות.

ההורים חיים ביחד, אני ילד יחיד, לאבא שלי יש אחות שעובדת ועסוקה, לא יכולה לעזור, אבא שלי גם עובד רוב הזמן ולא יכול לעזור לאמא שלי, האמא מתפקדת ברוב הדברים, אבל להסיע אותה זה התפקיד שלי (או היה לפחות, לפני הצבא) לכל מיני מקומות, בין היתר גם טיפולים רפואיים.

הטיפולים הם על בסיס שבועי.

המצב הסוציו אקונומי הוא ממוצע.

פורסם

אז באמת שאני לא מבין מאיפה ההגיון לחתום לך על קרבי ואחר כך להתחרט אם המחלה ידועה מ 97

מה שהקצין אמר הוא צודק , ולא חצוף בהכרח , כדי לקבל הת"ש 5 (או 7) המצב צריך להיות ממש קשה.

אם ההורים חיים ביחד , יש משכורת ממוצעת , האמא מתפקדת יחסית טוב , אין משהו שמונע ממך לעשות חמשושים , ולצערך להסיע את אמא לטיפולים לא נחשב כמשהו שנותן הת"ש במיוחד כשהיא לא נכה והאבא במצב בריאותי תקין ואף עובד ויש רכב בבית.

זה המצב.

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

ההגיון לא שיחק פה אני מניח. אתה הולך לקרבי כי צריך/ביקשו, לא כי אתה חושב שלא כדאי לך. בכל מקרה, באמת חשוב לקחת דברים בפרופורציה, כי לא בטוח שהצרכים שלך יהיו ברמת הצורך ל הצבא, שזה הרבה פעמים מה לא מה שאתה רוצה.

אה, ולדגנרטים שדברו על כן לא, בסדר לא בסדר מה שהוא עושה, מי שמכם לשופוטים? זה לא היה קשור לשרשור ונשמע כמו טקבוק זול מYNET.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם
אבל אם אני ישאר בחדר ולא יצא, ישפטו אותי ואני יקבל כלא לא?

בלי קשר שאני מעדיף יומיות בבסיס קל"ב, אני צריך את זה בשביל לעזור לאמא שלי, אבל הם לא רוצים.

ואני חייב לציין שאני די מפחד מכל החרטא הזה, אין לי בעיה לעמוד על שלי אבל כשמתחילים לאיים עלי זה לא נעים.

מתן, דבר אחד והחשוב הוא לא לפחד. בוא נאמר שתקבל כלא, נו ומה יקרה? לא תשרוד? במה אתה שונה מאחרים? מניסיון שלי, אחרי שנפלתי על מפקד שבלשון המעטה לא היה נחמד הבנתי שאם לא אעשה בעיות (או פרוטקציות...) לא אקבל מה שאני רוצה.

תחשוב על המטרה שלך ושאתה מוכן לעשות הכל כדי להשיגה. גם אם זה לסבול חודש, חודשיים.

בהצלחה, ורק בריאות!

חבר מועדון החמש.

Mazda MX5 nc2 2010 RHT

BMW ///M235i M Performence 2014 - sold

פורסם

לדעתי השרשור הזה לוקה בטעם רע בימים בהם עשרות אלפים מגוייסים בצו 8 ואצל רבים (כולל אצלי) התיק כבר ארוז מזה כמה ימים.

מתן, אני מבין את מצוקתך וחלילה לא מזלזל בה, אני חושב שסיכוייך לפתור את העניין מול דרגים גבוהים יותר ישתפרו כשאלה לא יהיו עסוקים במבצע הנוכחי. סבלנות היא מילת המפתח, זה ממש לא הזמן להתחיל לעשות צרות.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם
לדעתי השרשור הזה לוקה בטעם רע בימים בהם עשרות אלפים מגוייסים בצו 8 ואצל רבים (כולל אצלי) התיק כבר ארוז מזה כמה ימים.

המחשבה שלי בדיוק. There's a time and place for everything...

• תוכן חדש...