Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5110 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שבוע ביצעתי טיפול לרגל שנת בעלות על הרכב.

במהלך הטיפול החלפתי נוזלים (שמן,נוזל קירור) והזמנתי חלפים לצורך החלפת בלמים מקדימה ומאחורה.

אתמול היה יום חם במיוחד ונסעתי עם הרכב כאשר לפתע נדלקה נורת מפלס נמוך של נוזל קירור מנוע.

מאחר והייתי מאוד קרוב ליעד שלי ועם אישה הרה וילד קטן העפתי מבט לשעון החום שהיה במצב נורמלי (אני גם ככה בודק כל הזמן במהלך נסיעה) והמשכתי בנסיעה.

כעבור כדקה הנורה נכבתה ושיערתי שאולי זה נבע מעליה תלולה שעלינו או משהו כזה.

הגעתי ליעד, עשינו סיבוב של שעה וחזרנו לרכב.

הבן שלי שמפתח כרגע את מחלת המכוניות בצורה קיצונית ישר רץ לדלת הנהג והחלטתי כמנהגי לתת לו להתיישב במושב הנהג ולשחק קצת עם הרכב, הנעתי את הרכב, הפעלתי מזגן ונתתי לו לשבת כשאני מחוץ לרכב ואישתי לידו.

לאחר 2 דקות אישתי קוראת לי שטמפ' המנוע עלתה לקצה ומנורת חום דולקת.

מיד כיבתי מנוע, פתחתי סוויץ והעברתי את המזגן לחימום במקביל לפתיחת מכסה מנוע.

הדבר הראשון שקפץ לי- קיטור שנפלט מבורג ניקוז אויר של מערכת הקירור- כתוצאה מכך שהבורג חסר.

מיד רצתי ומילאתי מי ברז, 2 ליטר היו חסרים, תוך דקה וחצי טמפ' יורדת לנורמל.

נסעתי מיד למוסך כאשר עין אחת על הכביש והשניה על שעון הטמפ', בכביש המהיר הדרך עברה ללא תקלות, כאשר הגענו לקרבת המוסך באיזור עירוני עצרתי 3 פעמים לאורך קילומטר וחצי כי הטמפ' עלתה.

הגעתי למוסך, נתתי לו את הדיאגנוזה שלי (אין פקק ניקוז...), המוסכניק התפתל והסביר שכנראה הפקק נשבר ולא שהוא חסר כתוצאה מרשלנות ושצריך להחליף את הצינור עליו מורכב אותו בורג ניקוז אויר.

בסופו של דבר לא נלחמתי על העניין כי בסה"כ המוסכניק תמיד הוגן איתי ואני בטוח שהוא הבין את הרשלנות שהיתה פה, מה גם שהחלפת הצינור לא יקרה (אך היתה עשויה לגרום נזק יקר,מאוד).

מוסר ההשכל הוא שתמיד תיהיו עירניים לתקלות שמתפתחות לכם ברכב ותדעו לתפעל את התקלה במהירות כדי לגרום נזק גדול יותר בהמשך, המרחק שהיה פה מתקלה של צינור ב-100 שקל לראש מנוע שהיה עולה הרבה הרבה יותר- מרחק קצר מאוד.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

קודם כל אתה מתאר נסיעה ארוכה מידי בשביל שישאר נוזל קירור אם לא היה בורג בכלל.

שנית, אתה החלטת לנסוע עם רכב כשיש בעיית נוזל קירור וסיכנת את המנןע שלו. אם היה הולך מנוע היית דורש מהמוסך להשתתף?

ושלישית והכי חשוב, רכב זה לא משחק ולא מושיבים ילד גם אם הןא בגיל 20 מאחורי הגה של רכב מונע כדי שישחק.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לא צריך להגזים חבר,

1.כל עוד אתה בנסיעה ארוכה גם אם תסע בלי בורג ניקוז אויר (שכאמור ממוקם בחלק העליון) המים לא יברחו כל כך מהר כי יש סירקולציה במערכת.

המים יברחו כאשר תכבה מנוע והלחץ יגבר כי אין סירקולציה והמים מחפשים "לברוח".

2. בוודאי שהמוסך היה נושא בעלויות, פעם אחת כי כשהחלטתי להמשיך לנסוע תמיד הסתכלתי על חום המנוע, בשניה שהוא החל לזוז עצרתי וכיביתי מנוע.

פעם שניה כי עוד בטרם יצאתי לנסיעה דיברתי עם המוסכניק שבעצמו אמר שאין בעיה לנסוע,רק לשים לב לחום.

3.הרכב ב-P, הילד עומד על המושב ומסובב את ההגה, במקסימום יכול לשחק עם ידיות איתות ומגבים, את ידית ההילוכים הוא לא יכול להזיז כי צריך ללחוץ דוושה, את בלם היד הוא לא יכול לשחרר כי צריך כוח לשם כך.

ממש סכנת נפשות.

פורסם

עידן, המים יברחו אבל יותר לאט, יווצרו כיסי אדים שימנעו פתיחת טרמוסטט וברוב הרכבים אתה תגיע להתחממות.

לגבי הילד, יש דברים שהם שחור ולבן וזה כל מה שקשור לבטיחות. היום הוא עומד על המושב אבל בגיל 7 הוא יכול להחליט שהוא משחק ברכב (כי הרי מותר. אבא ואימא מרשים) ואז הוא יוכל לשלב הילוך.

פורסם

כמו שניתן להבין גם ממה שכתבתי, המים יברחו אבל לאט וכל עוד אתה עם האצבע על הדופק הרכב לא יתפגר לך בשניה.

לגבי הבטיחות וההחמרה, איש איש ואמונתו ידידי.

פורסם
עידן, המים יברחו אבל יותר לאט, יווצרו כיסי אדים שימנעו פתיחת טרמוסטט וברוב הרכבים אתה תגיע להתחממות.

לגבי הילד, יש דברים שהם שחור ולבן וזה כל מה שקשור לבטיחות. היום הוא עומד על המושב אבל בגיל 7 הוא יכול להחליט שהוא משחק ברכב (כי הרי מותר. אבא ואימא מרשים) ואז הוא יוכל לשלב הילוך.

אתה אשכרה חצוף!

תחנך את הילדים שלך איך שבא לך ואל תטיף מוסר לאחרים!

מי ישמע, אב השנה.. :roll:

פורסם
אתה אשכרה חצוף!

תחנך את הילדים שלך איך שבא לך ואל תטיף מוסר לאחרים!

מי ישמע, אב השנה.. :roll:

אתה ממש אידיוט.

קודם כל אתה לא מכיר אותי, לא מכיר את הרקע שלי ולא יודע איך ולמה אני מחנך את הילדים שלי אז אם יש לך ביקורת להעביר (שזה דבר לגיטימי לחלוטין) תדבר כמו בן אדם ואז גם יתייחסו אליך כמו בן אדם.

אם אתה לא מסוגל להבין שכשאתה חושף משהו בפורום ציבורי אז ברור שתקבל גם ביקורת. כל זמן שהביקורת היא עניינית היא בסדר גמור אבל כשהיא כמו שאתה מגיב אתה רק מוציא את עצמך דביל גמור.

ועידן, ברור שאיש איש באמונתו ובתפיסתו. אני פשוט רגיש לנושא בגלל שמכר שלי נעזר במקל הליכה כבר יותר מ 20 שנה אחרי שהבן שלו ריסק לו את הרגל עם טרקטור כשהיה בן 14 (מושבניקים שורשיים שגם אצלם היה נהוג לתת לילד להיחזיק בהגה של הטרקטור). תאמין לי שאתה לא רוצה שהבן שלך יהיה במקום הבן שלו ושאף אחד לא יהיה במקום זה שידרסו אותו.

פורסם

קשקשן!

שיט, עכשיו אני נזכר שהילדה שלי ישבה לי על כיסא הנהג בגיל שנתיים.. אני צריך להתחיל להיזהר?? :shock:

התגובה שלך אכן הייתה מאוד עיניינית לפוסט. :roll:

כאן זה פורום רכב, אם תחפש טוב טוב, אני בטוח שתמצא פורום הורות.

את הגיגיך רשום שם.

אה כן, ואם כבר ירדת לרמה כל כך נמוכה אז.. לך חפש מי ינ%^! אותך.

פורסם
קשקשן!

שיט, עכשיו אני נזכר שהילדה שלי ישבה לי על כיסא הנהג בגיל שנתיים.. אני צריך להתחיל להיזהר?? :shock:

התגובה שלך אכן הייתה מאוד עיניינית לפוסט. :roll:

כאן זה פורום רכב, אם תחפש טוב טוב, אני בטוח שתמצא פורום הורות.

את הגיגיך רשום שם.

אה כן, ואם כבר ירדת לרמה כל כך נמוכה אז.. לך חפש מי ינ%^! אותך.

חשבתי להגיב אבל במחשבה שנייה אתה לא ראוי לתגובה בכלל.

פורסם

נראה לי ליקוי בשיקול הדעת להמשיך ולנסוע ברכב לאחר שראית שבורג הניקוז חסר.

אפשר היה לחסוך מן המנוע את הטראומה של עליית הטמפרטורה מספר פעמים.

המינימום שהייתי עושה הוא לאלתר פקק לצורך המשך הנסיעה.

בכלי רכב רבים המכסה של הונטיל של הצמיג יכול לשמש פקק זמני.

גם אני לא הייתי משאיר ילד קטן וסקרן במושב הנהג של רכב שמנועו פועל, אבל זה כבר נושא אחר.

פורסם
נראה לי ליקוי בשיקול הדעת להמשיך ולנסוע ברכב לאחר שראית שבורג הניקוז חסר.

אפשר היה לחסוך מן המנוע את הטראומה של עליית הטמפרטורה מספר פעמים.

המינימום שהייתי עושה הוא לאלתר פקק לצורך המשך הנסיעה.

גם אני לא הייתי משאיר ילד קטן וסקרן במושב הנהג של רכב שמנועו פועל, אבל זה כבר נושא אחר.

אתם "קצת" נסחפים עם תיאורים של טראומות וכו', הטמפ' עלתה ולאחר פחות מדקה וחצי חזרה כבר לנורמל.

בכל אופן כדי לרכך את הטראומה ליטפתי קצת את המנוע לאחר שהתקרר והבטחתי לו שבמידת הצורך אביא לו פסיכולוג כדי שהוא יוכל לשתף אותו בטראומה שחווה (נראה לי שזה קשור לאבא שלו שהיה מושתל באיזו E36....).

:wink:

וברצינות, לא היה איך לאלתר פקק מאחר והפתח ניקוז שם גדול מזה של פקק ונטיל, מעבר לזה הכנסתי למשוואה את העובדה ש-90% מהנסיעה הינה בכביש מהיר ששם יהיה למנוע בכל מקרה קל יותר להתקרר וגם לא תיהיה בריחת מים באותה עוצמה שהיתה בחניה, מילאתי גלון 3 ליטר מים ליתר בטחון ויצאתי לדרך כשאני בודק כל הזמן את החום, בשורה התחתונה הרכב הגיע בכוחות עצמו למוסך בלי התחממויות חריגות (כשראיתי סטייה קלה של מד החום מיד כיביתי מנוע והפעלתי חימום) והמנוע תקין לגמרי.

לגבי "השארת" ילד קטן סקרן במושב הנהג, אני שוב מזכיר- הרכב ב-P, בלם יד מורם,הסקרנות שלו מסתכמת בהדלקת וכיבוי אורות\משיכת מנופי איתות ומגבים\צפצוף פה ושם.

כל זה כשאמא שלו יושבת לצידו.

לא צריך להסחף, זה לא שהשאירו ילד בן 7 ברכב מונע והלכו לשתות קפה, גם אם הילד שלי היה רוצה הוא לא יכול להעביר הילוך כי לשם כך הוא צריך ללחוץ במקביל על דוושת הבלם, פעולה בלתי אפשרית עבורו עקב גובהו.

סגרנו את הפינה?

:lol:

פורסם

חלילה,

לא טענתי שמישהו רוצה ברעתי, אני הייתי שם וקיבלתי החלטה מסויימת שבדיעבד התבררה כתקינה (כי עם עובדה אחת לא ניתן להתווכח- הרכב תקין), יכול להיות שמישהו אחר היה מקבל החלטה אחרת וזה בסדר גמור, בכל אופן לא זו היתה המטרה הראשית של הדיון למרות שזה בסדר גמור שמעלים אופציות אחרות להתמודדות עם התקלה הספציפית, כל אחד עושה הישר בעיניו.

• תוכן חדש...