Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5116 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כפי שכתבתי בכותרת, כשמניעים את הרכב הנורה של המצבר נשארת דולקת בצבע אדום גם לאחר שיתר הנורות כבר כבויות. לעיתים היא נדלקת רק כדקה לאחר הנעת הרכב.

לאחר התחלת נסיעה הנורה נכבית ולא נדלקת יותר במהלך הנסיעה, עד ההנעה הבאה.

בבדיקת טעינה שביצעתי אצל חשמלאי נראה כי הטעינה תקינה לגמרי גם במצב סרק כשכל מערכות החשמל עובדות (מזגן אורות ומערכת).

לטענתו אין כל כך מה לעשות, הטעינה תקינה, הרצועה נראית בסדר, המצבר נראה טוב, החיווט נראה טוב, ובקיצור אין לו מושג מה הבעיה.

יש למישהו רעיון?

דרך אגב הרכב הוא מוסטנג ג׳יטי 2008

פורסם
כיצד החשמלאי בדק את תקינות האלטרנטור ?

ע״י בדיקת טעינה, המד הראה 13.9 יציב כשכל המערכות עובדות, כמו כן ע״י הסתכלות בחיווט וברצועה.

אני מניח על פי הצורה שבה שאלת, שיש דרך מקצועית ומקיפה יותר?

פורסם

הבדיקה לא מקצועית בכלל לכן אני מציע לך לחפש חשמלאי אמיתי.

בדיקה מקצועית כוללת את הבדיקות הבאות:

1. בדיקה של האלטרנטור תחת עומס בעזרת ציוד מתאים.

2. בדיקה בעזרת אוצילוסקופ או מכשיר דיגיטאלי לבדיקת תקינות האלטרנטור.

האם לאחרונה בוצעה התקנה חדשה ברכב או פורק לוח השעונים ?

איזה כייף לי :)

פורסם
הבדיקה לא מקצועית בכלל לכן אני מציע לך לחפש חשמלאי אמיתי.

בדיקה מקצועית כוללת את הבדיקות הבאות:

1. בדיקה של האלטרנטור תחת עומס בעזרת ציוד מתאים.

2. בדיקה בעזרת אוצילוסקופ או מכשיר דיגיטאלי לבדיקת תקינות האלטרנטור.

האם לאחרונה בוצעה התקנה חדשה ברכב או פורק לוח השעונים ?

מחר אגש לחשמלאי נוסף, על מנת לבקש את הבדיקות המתאימות שציינת.

ולגבי התקנה, לא בוצעה התקנה אך שלשום היה קידוד שלט לרכב שכשל, ומאז אני פותח את הרכב עם המפתח באופן ידני. לא קשור אני מניח, אבל ציינתי בכל זאת.

תודה רבה מרק!!

ד״א, אם האלטרנטור יתגלה כתקין לאחר כל הבדיקות, יש לך רעיון אחר בנוגע לגורם התופעה?

פורסם

ניתקלתי בכמה רכבים שהבעיה היתה בלוח שעונים או בעית מגעים או נגד שלא תיפקד כמו שצריך.באיזה רכב מדובר?

פורסם
ניתקלתי בכמה רכבים שהבעיה היתה בלוח שעונים או בעית מגעים או נגד שלא תיפקד כמו שצריך.באיזה רכב מדובר?

ציינתי למעלה, מוסטנג gt 2008

ועכשיו שמתי לב שאחרי ההנעה גם הנורה של השמן דולקת ל10 שניות ונכבית. קשור?

פורסם

התפתחות מעניינת,

אציין שהתקלה שתיארתי התרחשה כשהייתי באילת, בד"כ לאחר כמה שעות טובות בו הרכב ישב בשמש הלוהטת של אילת.

הנסיעה חזרה לבית (3 שעות) עברה חלק לגמרי, ומאז שהגעתי חזרה לאזור המרכז הנורה לא נדלקה ולו פעם אחת, גם לאחר לילה שלם בו הרכב עמד (שבאילת אחרי לילה כזה הנורה הייתה נדלקת מיד ונכבית לאחר התחלת נסיעה).

ייתכן שהפרשי הטמפרטורה גרמו לברדק שם במערכות?!

פורסם

המוסטנג הספציפית הזו מגיעה היישר מוויסקונסין, שם בחורף הטמפרטורה נמוכה מאוד.

אחכה ואראה האם יש התפתחויות נוספות.

פורסם

תחילה יש לבדוק את החיווט של האלטרנטור אולי שקע הקטן שלו ששיך לנורה רופף, או המינוס לשלדה רופף/עם קורוזיה.

לאחר בדיקת החיווט אם ימצא כתקין יש להשאיר את הרכב אצל חשמלאי לבדיקה, צריך לבדוק את הבעיה בזמן אמת כאשר הנורה דולקת לבדוק טעינה, אם יתגלה כי הנורה דולקת והטעינה תקינה תיתכן בעיה בלוח השעונים או באלטרנטור עצמו, לא פעם נתקלתי באלטרנטור שיש בו כשל פנימי שנרות טעינה תמיד דולקת אבל האלטרנטור מטעין את המצבר ומתח הטעינה תקין גם בעומס.

עם רכב כמו שלך הייתי פונה למוסך המורשה, או מוסך שמתמחה לרכב הזה ומכיר אותו היטב יש רכבים שהאלטרנטור הוא לא עצמאי ז"א אין לו מייצב מתח והמייצב נמצא בתוך המחשב ניהול ובדיקות לא מקצועיות עלולות להזיק למחשב ניהול.

פורסם

יקיר, אכן הבדיקות שכתבת עשויות לעזור במציאת התקלה.

ברכבים בהם קיימת מערכת טעינה 'חכמה' קיים ווסת מתח אבל הוא מותקן בגוף האלטרנטור ולא במחשב הניהול או במילים אחרות מחשב הניהול שולח אותות מתאימים לווסת המתח.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק, מה זה בדיוק אומר? והאם אתה יכול להמליץ על מקום שיוכל לעזור לי במציאת התקלה? (מרכז)

• תוכן חדש...