Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5146 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

היום, כשנסעתי בעיר במרכז, עמדתי ראשון ברמזור (אדום) שמיועד לממשיכים ישר/ פונים ימינה. מדובר בכביש דו סיטרי צר.

כשהרמזור התחלף, וראיתי שהצומת פנויה (הרבה שם גונבים אור אדום) התחלתי לנוע ולפנות ימינה (באיטיות, בגלל האור הירוק להולכי רגל שיש במקביל בפניה ימינה). כמובן שבמשך כל הזמן הזה האיתות פעל.

כאילו משום מקום, הגיח קטנוע מימיני (בנתיב שלי), חותך אותי במהירות תוך שהוא ממשיך ישר ברמזור. ייתכן וראיתי אותו במראה/ בחלון הצד ולכן הספקתי להגיב ולבלום במקום. אם לא הייתי שם לב- הייתי נכנס בו מהצד.

מה לעזאזל הוא חשב? שכולם רואים אותו? שכולם באמת מסתכלים במראה הימנית כשהם פונים ימינה (אני כן, כי כך לימד אותי דני G)? וזה בנוסף לאיסור עקיפה מימין, מטעמים ברורים. ולמה לעזאזל הוא לא התחשב באיתות שלי ימינה ובעובדה שהרכב התחיל לפנות ימינה?

אם זה היה מסתיים רע, אני מניח שהוא היה יוצא "צדיק" ואני האשם, וגם אם הייתי יוצא צודק, לא בטוח שבהיבט הפסיכולוגי האישי הייתי יוצא מזה כ"כ מהר.

חברים, אל תסמכו על ההגיון של האחרים, היו פראנואידים. תמיד תקפידו לבדוק מראות גם אם נראה לכם שזה מיותר, ובמיוחד לא לשכוח שיש דבר כזה מראה ימנית ואמצעית. מי יודע כמה הפתעות זה יחסוך מכם. (וצריך גם לדעת לכוון מראות, ופה באה ההמלצה לעשות קורס נהיגה מתקדמת).

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

קודם כל, כל הכבוד ששמת לב והכי חשוב שהכל נגמר בעצבים ולא יותר מזה.

יש נהגים על 2 שפשוט מסכנים את עצמם בצורה לא שפויה, זה לא חדש, בגלל זה רצוי להיצמד כמה שאפשר למדרכה כדי שהקטנוע לא יוכל להיכנס בינך לבין המדרכה, זה היה מונע לגמרי את המקרה המסוכן הזה.

פורסם

מלבד הוצאת קיטור, לא ניתן לעשות כלום. לפחות לא אנחנו כיחידים.

אם נצעק מספיק חזק, אולי משרד התחבורה יחליט שמומלץ לעשות קורסי נהיגה מתקדמים יותר מהכנה לטסט.

פורסם

מחקר מצא ש80% או נתון דומה מהתאונות בין אופנוע לרכב קורות באשמת נהג הרכב.

בולשיט.

אני לא מתכוון לדבר בכלליות, כי יש גם רוכבים אחלה. אבל מה שכן, הרב מסכנים את החיים שלנו וחושבים שהכביש הוא שלהם. חותכים מימין (על ימין ועל שמאל :) ) מרימים גלגל באמצע צומת, מזגזגים אפילו בין רכבים נעים ואחכ יש להם את החוצפה להתלונן שמחיר הביטוח בשמיים. אם הם היו נוהגים כמו שצריך ולא נהרגים על שטויות שהם עושים, הביטוח היה חצי ממה שהוא היום.

פורסם

גם אני פעם התלוננתי על זה,לפעמים יש מצבים שהרכב שלנו די קרוב לרכב מימין או משמאל,ואז מבינינו עובר איזה קטנוע,היו כמה מקרים שפשוט הייתי נבהל,כי לא מצפים לזה בכלל.

לדעתי רוב הצעירים עושים את השטויות,כי זה כמו סוג של צעצוע,הם רק שוכחים שהם הרבה יותר פגיעים מרכב.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בתור בעל רישיון נהיגה על דו גלגלי מזה 20 שנים אני יכול לומר לך שלא חסרות חלאות על דו גלגלי. בעיקר התופעה נפוצה בקרב רוכבי הקטנועים. כל פלצן מוציא רישיון נהיגה על 125 ומייד חושב שהוא ניקי היידן. גם אופנועים כבדים לא ממש חפים מפשע. בקיצור, מי שרוכב בצורה כזו מרושלת תוך כדי זילזול בחיי אדם מן הראוי שיחטוף קצת. אולי זה יסדר אותו ויכניס לו קצת שכל לראש. אבל לכל הרוחות ישנן הרבה תאונות שנגרמות עקב זילזול משווע של נהגי המכוניות. נהיגה ברכב כמו על דו גלגלי זוהי אחריות גבוהה ביותר. תעשה את המקסימום שלך בתור נהג רכב ומי שנפגע בגלל טעות שלו זה כבר עיניינו.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

ועכשיו הצטרפו אליהם , בעלי האופנים החשמליות והקורקינט החשמלי , שפשוט חלקם עושה בכביש מה שבא לו .

פורסם

שיעשו. זה החיים שלהם. כמו כל הטמבלים שנהרגים באמצע הלילה כשהם הולכים ברגל על כבישים מהירים (לא תאמינו כמה יש מאלה). יש להם משאלת מוות? בעיה שלהם.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

sronis, הכל טוב ויפה, ואתה אף צודק לגבי זה. אבל שכחת נקודה אחרת- הנהג שפוגע בהולך רגל/ רוכב קטנוע (לא יצא לי לראות רוכב אופנוע שמסכן את עצמו, לרוב הם יותר זהירים ובעלי שיקול דעת, בעיקר בעלי הכלים הכבדים), גם אם הוא יצא חף מפשע מכל הבחינות, תהיה בו תחושת אשמה כזו או אחרת.

הכרתי מישהו שהיה מעורב בתאונה שבה נהרג מישהו אחר. אפשר לומר שתאונה זו, היתה בלתי אפשרית למניעה מצידו (הרכב שבו היה ההרוג- נרדם על ההגה, שיכור, וסטה בחדות לכיוונו, ובצורה לחלוטין לא צפויה, גם לדעת כל הגורמים המקצועיים).

אותו אחד, לקח לו שנים לצאת מזה, פסיכולוג וכדו'- וזה מפני תחושות האשמה שהיו לו (מה אם הייתי מתעכב שניה ביציאה מהבית/ נוסע מהר יותר וכו' וכו'). ההרגשה יכולה להיות נוראית, הוא היה בדיכאון ואיבד את שמחת החיים, ובזכות הסביבה שלו שתמכה ועזרה לו הצליח לחזור לעצמו לאחר כמה שנים.

אז למה, אנו הנהגים החפים מפשע צריכים לסבול מזה? בגלל הטמטום של הצד השני (הפצוע/ הרוג)?

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

אני כמו רוני חובב של הברירה הטבעית, ואין לי שום בעיה איתה.

הבעיה שאופנוע, ככלי רכב אינו בטיחותי, ואם נהג ברמה של טל שביט ז"ל נהרג, זה רק מראה שכשאתה רוכב על אופנוע אתה חשוף הרבה יותר לטעויות של נהגים אחרים.

זה ידוע שיש נהגים צעירים ומבוגרים שנוהגים בצורה פרועה, גם במכוניות וגם באופנועים, בסוף זה אותם האנשים שחותכים, צופרים ומקללים, רק שהפעם הם על אופנוע (ואולי זה עדיף, ככה הוא פחות מסכן אותך, ויותר מסכן את עצמו).

אני לא יודע אם יש כאן רוכבי אופנועים, אבל אני חייב להגיד משהו לנהגי הרכב שבינינו: אני מבקש מכולם להתייחס אל רוכבי אופנועים כמי שהם, אנשים בכלי רכב, ולא מטרד.

מרתיח אותי לראות אדם שנוסע בשמאלי, וכשמגיע מאחוריו אופנוע הוא לא טורח לזוז אפילו, כאילו שאומר לעצמו "שיעקוף אותי מימין או מהשוליים", וברגע שמגיע רכב הוא ישר זז לימני.

כשאני רואה אופנוע מאחוריי במראה ואני באמצע עקיפה אני מדליק איתות ימינה, בד"כ האופנועים מבינים ולא עוקפים ביני לבין הרכב בימני, הם גם שומרים מרחק ומחכים בסבלנות שאסיים את עקיפתי, מה שהרבה נהגי רכב לא עושים.

אני תמיד מאפשר להם להשתלב, כפי שאני נותן למכוניות.

אני תמיד שומר מרחק מהם, בדיוק אותו המרחק שאני שומר מאוטו. אני אף פעם לא נוסע מקביל אליהם ומתייחס אליהם בדיוק כמו אל רכב בעל 4 גלגלים או יותר.

בסוף אנחנו נהגי המכוניות, חולקים איתם את הכביש, ואנחנו חייבים לשתף פעולה, כדי שכולם יגיעו בשלום הביתה.

ובקשר לפרזיטים שעליהם מדובר בשרשור, הם יכולים להימצא בכל כלי רכב, פשוט צריך להיות זהיר ולהתרחק מכאלה, בין אם הם בפרטית, משאית או אופנוע.

שבת נעימה ובטוחה לכל חברי הפורום.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תוכן חדש...