Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8563 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ניראה לי אותו דבר כמו במצלמה רגילה.

מהירות פתיחת וסגירת הטריס.

תלוי במצב האור ובעיקר במצב תנועת הדבר שאתה מצלם.

כמה שמה שאתה מצלם נע יותר מהר, כך פעולת הצמצם צריכה להיות מהירה יותר.

פורסם

אכן זה זמן פתיחת התריס.

זמן פתיחה של 2 שניות מאפשר לך לצלם בלילה בחשיפה ארוכה ללא פלאש.

זמן פתיחה של 1/1000 (כלומר אלפית שניה) מאפשרת לך לצלם משהו בתנועה מבלי שתקבל מריחה של הדמות.

במהירות של 1/60 ופחות אפשר לצלם ללא חצובה.

יש מצלמות עם מהירות צמצם של 1/2000 שמאפשר לצלם דברים עוד יותר מהירים.

יש מצלמות עם אפשרות צילום בפתיחת צמצם ידנית, ללא הגבלת זמן. טוב לתמונות לילה שונות ומיוחדות.

טווח צמצם בין 2-1/1000 למעשה מאפשר לך תחום רחב של משחק עם גודל הצמצם בתנאי אור שונים.

מה טווח גודל הצמצם במצלמה המדוברת?

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם
אכן זה זמן פתיחת התריס.

זמן פתיחה של 1/1000 (כלומר אלפית שניה) מאפשרת לך לצלם משהו בתנועה מבלי שתקבל מריחה של הדמות.

יש מצלמות עם אפשרות צילום בפתיחת צמצם ידנית, ללא הגבלת זמן. טוב לתמונות לילה שונות ומיוחדות.

טווח צמצם בין 2-1/1000 למעשה מאפשר לך תחום רחב של משחק עם גודל הצמצם בתנאי אור שונים.

:mm_yeah:

אצלי למשל יש חשיפה של עד 11 שניות...

172

פורסם
אכן זה זמן פתיחת התריס.

מצלמה דיגיטלית תוצרת HP דגם PHOTO SMART 720

מהירות צמצם: 2 עד 1/1000 שניות

או...

1/3000 sec

של Nikon Coolpix 2500

מה יותר כדי?

פורסם

אני לא מכיר את 2 הדגמים האלה.

למצלמות דיגיטאליות יש עוד הרבה פרמטרים ופונקציות שכדאי להשוות.

טווח מהירות הצמצם הוא פרט די שולי יחסית, בוודאי לצלם החובב שאין לו כוונה להתחיל עם כיוונים ידניים על מנת לצלם במצב מסויים במהירות תריס מסויימת.

בחן את שאר הפרמטרים של המצלמות זה מול זה, שקלל את המחיר, ובחר בהתאם.

וואללה!!!!!! זאת ההודעה ה 306 שלי בקארספורום!!!!!!

המכונית הבאה שלי (אני מקווה....) :p

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם
אכן זה זמן פתיחת התריס.

מצלמה דיגיטלית תוצרת HP דגם PHOTO SMART 720

מהירות צמצם: 2 עד 1/1000 שניות

או...

1/3000 sec

של Nikon Coolpix 2500

מה יותר כדי?

הניקון, ללא ספק!

172

פורסם
אני לא מכיר את 2 הדגמים האלה.

למצלמות דיגיטאליות יש עוד הרבה פרמטרים ופונקציות שכדאי להשוות.

טווח מהירות הצמצם הוא פרט די שולי יחסית, בוודאי לצלם החובב שאין לו כוונה להתחיל עם כיוונים ידניים על מנת לצלם במצב מסויים במהירות תריס מסויימת.

בחן את שאר הפרמטרים של המצלמות זה מול זה, שקלל את המחיר, ובחר בהתאם.

וואללה!!!!!! זאת ההודעה ה 306 שלי בקארספורום!!!!!!

המכונית הבאה שלי (אני מקווה....) :p

אני מאוד מסכים אתך ג'רמי, לאדם שלא מצפה להשיג מהמצלמה שלו תמונות מצויינות בתנאים קשים, אין שום סיבה להכניס למשוואת סקר השווקים, את מהירויות החשיפה, או גודל הצמצם. הרבה יותר חשוב מזה שיהיה זום אופטי טוב , וזה נחשב עוד פרט שולי. הרבה יותר חשוב במצלמה זה הזיכרון, והאיכות.

אגב - ג'רמי, אני לא יודע אולי אני מיוחד, אבל יש המון תמונות שאני מצלם ויוצאות לי טוב (אתה יודע שיוצאות לי) שנעשות בחשיפה של 1/2 (חצי שניה) , והן לא מרוחות... האמת שפיתחתי את המיומנות הזו...

בכל מקרה, לסיכום, לדעתי ה"צילום האוטומטי" ברוב המצלמות הרציניות , לא הזבל שקונים בפחות מאלפייה, הוא מצויין למתחילים, ולמרות שתמיד כדאי שיהיה לאן להתפתח, לפעמים התקציב לא מאפשר....

Race Smart

פורסם
למה? בHP יותר אפשרויות...

פחות איכות.

הרבה פחות איכות.

מנסיון... :wink:

אתה יודע, גם אני חשבתי שHP זוועה, אבל ביום שישי האחרון במקרה התגלגלה איזה שיחה שלי ושל מישהו שהובילה לצילום (מן הסתם הסתובבתי עם המצלמה, זה תמיד נגמר בזה...) שהוא עובד בחנות צילום והוא דווקא אמר לי, שהוא ניסה המון מצלמות ובתגי המחיר של עד 4K ומשהו, HP אחת מאוד הרשימה אותו. אני לא יודע, אני לא אמליץ למישהו על HP. מה שכן, די התרשמתי מהמצלמה של איציק, פוג'י, היא מצלמת באיכות ממש טובה, די הרבה תמונות, במצב אוטומטי שזה לדעתי רוב האנשים עובדים איתו וזה דווקא חשוב, עם תג מחיר די שפוי (סביב ה1600 1800 ש"ח) , וגם ידוע לי שיובל מהפורום גם קנה אותה. די מעניין לנסות לצלם איתה . אני מניח ששבוע הבא יזדמן לי , ואז אני אביע את דעתי.

אם ההתלבטות היא בין HP לניקון - הניקון בלי ספק ובלי מחשבה שנייה.

ניקון יצרני מצלמות סטילס מעולות, ושמעתי שהם ממש לא ירדו ברמה עם הדיגיטליות שלהם. אבל לא יודע את המחירים, אבל אם אתה יכול להרשות לעצמך... למה לא...

אבל קח כמה קריטריונים רציניים להשוואה:

רזולוציה: נמדדת בMP (MEGA PIXEL) , ככל שיש יותר, ככה רמת הנתונים שתקבל על המסך תהיה מפורטת יותר ומכאן - איכותית יותר, כיום נחשב הקריטריון הכי חשוב בבחירת מצלמה, ולא סתם.

זום אופטי: לדעתי די חשוב, יכול להיות שמי שמצלם על MODE אוטומט לא ממש יזיז לו , אבל אני מעדיף זום אופטי כמה שיותר גדול, לדוגמא, אני אעדיף זום אופטי X8 על זום אופטי X5 , אפילו אם כפול הדיגיטלי זה מגיע להרבה יותר.

זמן צילום על סוללה (נטענת ! מאוד חשוב): גם כן קריטריון רציני להשוואה.

כמות צילום על כרטיס זיכרון מסופק וכו' .

Race Smart

פורסם
למה? בHP יותר אפשרויות...

פחות איכות.

הרבה פחות איכות.

מנסיון... :wink:

אתה יודע, גם אני חשבתי שHP זוועה, אבל ביום שישי האחרון במקרה התגלגלה איזה שיחה שלי ושל מישהו שהובילה לצילום (מן הסתם הסתובבתי עם המצלמה, זה תמיד נגמר בזה...) שהוא עובד בחנות צילום והוא דווקא אמר לי, שהוא ניסה המון מצלמות ובתגי המחיר של עד 4K ומשהו, HP אחת מאוד הרשימה אותו. אני לא יודע, אני לא אמליץ למישהו על HP. מה שכן, די התרשמתי מהמצלמה של איציק, פוג'י, היא מצלמת באיכות ממש טובה, די הרבה תמונות, במצב אוטומטי שזה לדעתי רוב האנשים עובדים איתו וזה דווקא חשוב, עם תג מחיר די שפוי (סביב ה1600 1800 ש"ח) , וגם ידוע לי שיובל מהפורום גם קנה אותה. די מעניין לנסות לצלם איתה . אני מניח ששבוע הבא יזדמן לי , ואז אני אביע את דעתי.

כן, גם אני אבקש לראות את האופציות במצלמה של איציק.

אני מצוטט: "...במצב אוטומטי שזה לדעתי רוב האנשים עובדים איתו וזה דווקא חשוב..."

זה לא נכון מה שאתה אומר, כל ההנאה מצילום באה במצב ידני.

אולי בגלל דעה זו שלך, אתה חושב ש-HP טובים, הם לא.

לצורך העניין, בוא נשווה את זה לרכב:

ידני ברכב, יותר מהנה - צילום ידני (שליטה של צמצם, תריס ומהירות) יותר מהנה מבצילום אוטומטי.

המצב הידני במצלמות HP, הוא דומה לרכב ידני בעל שני הילוכים. מספר מצומצם של אופציות, ואיכות לא גבוהה של צבעים.

כשתצלם ב-HP באחד מן הימים, אתה תראה שהיא אפילו לא מגיעה לרמה של הקודאק שלך.

172

• תוכן חדש...