Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5147 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה זה עף? טס למעלה, מהניסיון שלי.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
מנסיון מר וכואב,הוא ירד למטה לגמרי.

מניסיון בשתי מכוניות שונות: כשצינור מים מתפוצץ, מד החום עף למעלה.

מה אתה אומר על זה אחי?

הנה אתה רואה 2 תגובות הפוכות, שקרו במציאות. אחד עף לעלה אחד עף למטה. איך זה אני לא יודע, אחי...

ראש המנוע שרד 3-4 פעמים כאלו, עד שעלו על הבעייה

אם השכלת לכבות את המנוע ברגע שמד החום טיפס, הוא יכול לשרוד, כי הוא לא עובר התחממות קריטית שפורצת את הראש.

כל הבעיה מתחילה כשהוא כן מתחמם, ואין לך דרך לדעת את זה, כי המחוג לא עולה.

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
פורסם

אם היוניט שמודד את טמפ' המים מוברגת על ראש המנוע, הראש יתחמם מאוד והמחוג יעלה במהירות, גם אם אין מים היוניט עשויה מתכת ומושפעת מהטמפ' של הראש עצמו, באותו רגע שיצאו כל המים לא יהיה שינוי טמפ', אולי ירד במידה שלא בטוח שהשעון יזוז אבל אז הראש יתחיל לרתוח והחום בשעון יעלה.

מניסיון , ואני יכול להוכיח את זה בקלות, מספיק להצמיד יוניט לראש מנוע חם ולראות שהמחוג עולה, גם אם זה לא קצה היוניט שנוגע בראש אלא ההברגה שלה, הרי הראש מתכת בעצמו וכשהוא מתחמם האיזור של היוניט לא נשאר נייטרלי..

יש מנועים שהיוניט נמצאת על הפלאנג' ביציאה מהראש לצינור המים העליון, שם החום באמת לא עולה כ"כ מהר בלי מים, וכשהוא כבר מתחיל לעלות כשאין מים זה לרוב לא מגיע לתחום האדום אבל הראש עצמו חם הרבה יותר וכבר התעוות..

ליאור

פורסם

שלום

בהיילקס שלי לפני כמה שנים, נקרע (יצא לגמרי מהמקום) צינור תחתון של הדריאטור באמצע נסיעה.

זה היה בערב. ואני פתאום רואה דרך המראות הרבה אדים שיצאו מתא המנוע, מאזור התחתון של הכנף.

מביט למחוג, הוא לא עלה יותר מידי, אבל כן עלה.

עצרתי בצד באותו רגע, וזה כבר היה מאוחר מידי, הראש נדפק.

ועוד בהיילקס הראש הוא ברזל.

מצב מד החום הזה היה כאשר יש מים, זה לא היה מגיעה לראש מנוע.

אבל כאשר אין מים, המדידה היא נכונה.

כאשר מד החום עולה מעט ואין מים, סביר שהמנוע כבר ברתיחה.

מד החום לא מודד את המיים במיכל העיבוי מפלסטיק, הוא מודד אותו קרוב מאוד לטרמוסטט.

הכל שם מתכת וחם.

אז נכון שהוא מודד את טמפרטורת המים, אבל כאשר אין מים, לא קר שם.

ואם הטמפרטורה עלתה כאשר אין מים, צרים להיות שם מאוד מאוד חם, אם נחשוב בהגיון המים תפקידם לקרר את המערכת.

שהיה במזל

פלג_

פורסם

תקשיב,

אצלי בסובארו היה חור ברדיאטור שלא שמתי לב אליו בשטח,האיבוד מים היה מיידי - לא צינור אלא איבוד מים של כמעט כל הרדיאטור במכה.

מכיוון שאין מים שנוגעים בחיישן,החיישן לא מראה מד חום.

לפחות אם זה לא תקף תמיד אז בסובארו ג'אסטי לפחות.

פורסם

בשורה תחתונה המים לא סוגרים מעגל ליוניט חום.

אז המחוג לא יפול כאילו האוטו הניע עכשיו בקוטב הצפוני.

גם מד חום של בני אדם, אתה יכול למדוד בשחי, מתחת ללשון, ובחור של הת#ת.

הוא לא מודד רוק, זיעה או צואה.

הוא מודד את החום הגוף, האינדיקציה העדיפה היא נוזל הרוק שמיתחת ללשון.

גם בשחי תקבל נתון דומה...

פלג_

פורסם

ממה שידוע לי אחרי שהמד עולה עד הקצה עקב החום הרב הוא יורד עד האפס (לפחות כך התרחש במרצדס סי שנת 1997 המוכרת לי)

פורסם

לא קרה לי ולא לקרובים שלי, ומאחל שלא יקרה.

אבל כצופה מהצד אני יכול לראות שזה תלוי ברכב, אני משער שזה תלוי במקום שבו מד הטמפ נמצא.

לנו במשפחה פעם היתה קיה ספורטאז, אני זוכר שתמיד היה הולך לה טרמוסטט והמד חום כמעט ולא עלה למרות שהמנוע היה רותח.

אז אבא שלי בזמנו קנה מד טמפ כמו של מקררים תעשייתים, חיבר את החיישן שלו לאיזה חור בראש מנוע, ואם הייתה התחממות משמעותית הוא היה רואה את זה מיידית(מצפצף).

• תוכן חדש...