Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5177 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

אני יודע זאת נשמעת שאלה מגוחכת אבל יש דרך להגביל את העוצמה שיוצאת מהמגבר שתגיע לעוצמה המקסימלית של הרמקול?

אני רוצה לעשות זאת על מנת שאני אוכל להגביר כמה שאני רוצה בלי לשרוף את הרמקולים בטעות.

תודה.

:-D

פורסם

הכיוון נעשה (בעיקר) באמצעות כפתור הגיין, שקובע את סף הרגישות של כניסת המגבר.

תחפש שרשורים שמסבירים איך לכוון נכון את המגבר, קיימים ולא מעט.

מתחדשת*

פורסם

אתה צריך 3 דברים:

1.דיסק טונים (למקרה של קומפוננט טון של 1000 הרץ ב0 דציבל יהיה עדיף)

2. מולטימטר שיכול למדוד וולטים AC

3. לדעת איזה הספק את רוצה לתת לרמקול.

אתה שם את הדיסק, מנגן את הטון בעוצמה המירבית שאתה שומע בד״כ. ומודד כמה וולטים יש לך ביציאה של המגבר (זה נעשה עם רמקולים מנותקים). אתה מרים או מוריד את הגיין לפי הצורך.

נניח ויש לך רמקול 50 וואט בהתנגדות 8 אוהם, והמגבר שלך מוציא 100 וואו ב8 אוהם.

המגבר מוציא 28 וולט כדי לקבל הספק של 100 וואט ב8 אוהם. הנוסחה היא פשוטה V*V/R= W.

אתה רוצה שהמגבר יוציא 50 וואט בעוצמה מירבית, שזה 20 וולט ב8 אוהם.

בוא תרשום פה את הספק הRMS של הרמקולים ואת ההתנגדות, ככה אני יוכל להגיד לך כמה וולט אתה צריך לכוון.

פורסם

דיוויד, אתה מסכים שמגבר לא שורף רמקולים?

סיגנל קטום (בקליפינג) שורף רמקולים, גם הוא בהספק נמוך מההספק המוצהר של הרמקולים.

מתחדשת*

פורסם

אני מסכים עם מה שאמרת, אבל כשאתה מגביר רמקול 20 וואט עם אות בעוצמה של 100 וואט, הסליל ישרף באיזשהו שלב, רק צריך את התדר הנכון ופק! יש Magic Smoke.

מה שישרף קודם זה הטוויטרים, לאחר מכן המידבאסים.

אם ההבדל פה הוא 20-30 וואט מעל הספק המקסימום של הרמקול אז אין מה לדאוג, אבל אם המגבר שלו מוציא כפול ממה שהרמקול מסוגל לספוק - הורדת הגיין יעשה את העבודה.

פורסם

1. הרבה רדיודיסקים מוציאים קליפניג באיזשהו שלב בסקאלה של הווליום.

2. גיין גובה מידי שעובר את סף רגישות הכניסה גורם לקליפינג.

3. שירים שלא הוקלטו כמו שצריך, או שנעשה המרת קובץ באיכות ירודה גם יכולים לגרום לקליפינג.

• תוכן חדש...