Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5174 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דווקא נתבג ממוקם מצויין לקונקשנים אירופה-המזרח הרחוק, אירופה-אפריקה.

למה דובאי כן ונתבג לא ?

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
דווקא נתבג ממוקם מצויין לקונקשנים אירופה-המזרח הרחוק, אירופה-אפריקה.

למה דובאי כן ונתבג לא ?

כיון שמנתב"ג מזרחה חייבים להקיף - או מדרום לחצי האי ערב או מצפון לסוריה-עירקא-איראן-אפגניסטאן, מה שמאריך מאוד את הדרך. עקרונית יש פה ושם מי שעושה קונקשנים כאלה, אבל למי שמגיע ממערב אירופה או מאמריקה הרבה יותר נוח לעשות אותו בפרנקפורט\מינכן\ציריך\פאריס\איסטנבול. החברות האירופיות אינן מוגבלות בטיסה מעל מדינות העוינות את ישראל. וכמובן שלחברות ערביות הדבר עוד יותר נוח, עם קונקשנים בנסיכויות המפרץ. לא סתם חברות כמו אמירייטס ואתיחאד כל כך גדולות ומצליחות.

ד"א - למי שמתלונן על השירות של אל-על אני מציע לנסות כמה חברות אירופיות או אמריקאיות, ואז יבין כמה אל-על טובה. ברור שבחור כמו עידן שמתפנק אצל המזרח אסייתים שתמיד מצטיינים בשירות מקטר, אבל כמה טיסות בחברות כמו סוויס או קנדיין או קונטיננטל (כיום יונייטד) לימדו אותי שיכול להיות הרבה יותר גרוע מאל-על. אז אולי הנסיון שלי לא מייצג, אבל היו לי כמה אכזבות מחברות נחשבות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הטיעון של אורך טיסה לא באמת מחזיק מים כי למעט החברות הערביות רוב חברות התעופה האחרות לא טסות מעל אירן ועיראק כך שמתבצע בגדול אותו עיקוף.

מעבר לזה צריך לזכור שמטוס לא טס איפה שבא לו אלא בנתיבי טיסה קבועים (נתיבי סחר במקרה של חברות מסחריות) וכמובן בהתאם לחלון הטיסה שנרכש עבור הטיסה.

אם פותח השרשור יוכל להסביר ולהרחיב על העניין הזה של רכישת חלון טיסה (שכחתי את השם של הארגון ממנו זה נרכש) זה יהיה נחמד, זה משהו שרוב האנשים לא מודעים אליו והוא בעצם משפיע על כל הטיסה שלהם (ברמת גובה טיסה, זמן טיסה וכו׳), זה מה שלעיתים יגרום לכך שטיסה למקום מסויים עלולה להתקצר בשעה באותו כיוון, פשוט כי נרכש מראש חלון יקר יותר.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

עידן - נכן שהטיסה היא בנתיבים מוגדרים ולא במעגל גדול, אבל לחברות האירופיות יש הרבה פחות מגבלות על טיסה מעל מדינות עוינות לישראל. בדו, למשל, איזה חברות אירופיות לא רק טסות מעל איראן אלא גם נוחתות בטהרן, ואז תבין את ההבדל.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כמובן שיש חברות שטסות מעל איראן ואף נוחתות שם, אבל זה לא בדיוק ״רוב״.

בוא ניקח את זה צעד קדימה, אתה מוכן לטוס למזרח בטיסה שעוברת מעל אירן או עיראק?

אני לא, תקלות קורות וחוק מרפי מכתיב שזה יקרה דווקא בזמן הכי לא מתאים (כך יצא שחמי ״זכה״ לנחות לפני לא הרבה שנים נחיתת חירום בטהרן).

מיוצר לציין שזו היתה חוויה מאוד לא נעימה, בייחוד ברגע שהקברניט הודיע לאחר הנחיתה שתיקון התקלה יארך כמה שעות ולכן על הנוסעים לרדת מהמטוס.

פורסם

עידן - אין לי ויכוח אתך בעניין. פשוט רציתי לציין מדוע נתב"ג לא מתאים לקישורי טיסות ולציין אחת מהמגבלות המקשות על אל-על בהשואה לחברות המתחרות.

פורסם

בכל מקרה אין כאן ויכוח, רק דיון.

זו אולי מגבלה עבור תיירים, פחות עבור ישראלים וממילא אין לך יותר מדי אופציות של טיסות מישראל למזרח הרחוק עם חברות זרות (מדבר על טיסה ישירה).

פורסם

עידן,

אני לא מבין דבר ביהלומים, לכן נמנע מלהתייחס בפסקנות לסוגיות בנושא. חושב, שכדאי לך לנהוג כך בתחומים בהם אני מתרשם אתה פחות שולט:

כל החברות הזרות טסות דרך איראן ודרך עיראק, וזו מגבלה משמעותית מאוד לחברות הישראליות, המנועות מכך. וכן, מצב בו תתבצע נחיתת חרום של רויאל גורדניאן, טורקיש או לופטנזה בטהרן הוא לא תיאורטי. איך ינהגו בנוסע ישראלי? מאמין שבכבוד.

אין רכישה של קוי טיסה יקרים יותר או פחות. בטח לא של גבהים. יש רק אשרות מעבר בשטח הטריטוריאלי של מדינות. ככלל לכולם מותר לעבור בכל מקום למעט שוב, אנחנו:roll: בתכנון טיסה משתדלים למקסם את יעילותה ולפעמים בוחרים נתיב ארוך במעט כדי לעקוף מדינה שאגרת המעבר שלה גבוהה. מה שיש, ואליו אולי התכוונת אלו חלונות נחיתה בשדות, מן הסתם עמוסים ומבוקשים. אלו באמת נכסים שיש לחברה מסויימת.

ואם נחזור לעניין אלעל, היא לא מקבלת דבר ממדינת ישראל, ומה שהיא מקבלת זה בעיקר צרות ומגבלות...

שוב, הורדת דירוג התעופה של ישראל אין לו דבר עם רמת החברות הישראליות אלא רק עם רמת הרגולטור-רשות התעופה האזרחית. אבל את מחיר הורדת הדירוג החברות עצמן משלמות. הנחיות הביטחון המחייבות את אלעל מונחתות עליה על ידי המדינה ואינן נתונות לשיקול דעתה, אבל בעלותן המדינה משתתפת באופן חלקי בלבד. ולבסוף, בשל היותנו ישראלים (גאים, בלי ציניות!) אין לאלעל סיכוי לחבור לתאגיד תעופה עולמי, שהוא המפתח היום להתפתחות בתחום.

ולבסוף, לבחור חברת תעופה רק על פי רמת השירות זה חשוב אבל גם קצת שטחי. כמו לבחור מנתח לפי נחמדותו, חשוב אבל מקצועיותו חשובה קצת יותר... מדהים אותי שאנשים בוחרים לטוס בכל מיני חברות צרטר קיקיוניות, כאלו שמספיק לשמוע את הטייסים שלהן בשביל להבין שלא הייתי סומך עליהם שיחצו כביש לבד, רק כי הכרטיס זול ב 50$. נראה לי שגם רמת הבטיחות ורמת הצוותים חשובה :lol:

ולשאלתך, ולטובת הגילוי הנאות, אני עובד באלעל, אבל מייצג כאן את עצמי בלבד.

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

עידן - אולי תופתע - אבל לא מעט ישראלים טסים למזרח הרחוק דרך ירדן, אירופה, וגם, למשל, בחברה האובקית דרך טשקנט.

בני היה צריך לטוס לפני מספר שנים לסיאול, לפני שנפתח קו ישיר משם לת"א. תוכנית הנסיעה המקורית היתה דרך אמסטרדם - תחשוב באיזה הארכת דרך מדובר. ד"א - בסופו של דבר הוא טס דרך בנגקוק. אני כלל לא בטוח שהיה מדובר בטיסה יותר קצרה מאשר דרך אמסטרדם, אל היו לה יתרונות אחרים. מראה משהו על מגבלות הטיסה מת"א.

פורסם

אבל מי שיעשה את הקונקשנים זה לאו דווקא אלעל אלא למשל לופטהנזה שיכולים לטוס מעל מה שבא להם.

אם נבטים יפתח ויהיה זול באגרות נחיתה הוא יכול להיות יופי של נמל קונקשנים ממזרח אירופה לאפריקה, מאגן הים התיכון למזרח הרחוק ומהמזרח לאירופה, בדיוק כמו איסטנבול, אתונה או דובאי.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

ממש לא. אין הבדל בין נבטים לבין נתב״ג. מטוס ישראלי לא יוכל לטוס מעל מדינות ערב למזרח.

לחברות זרות אין שום אינטרס לעשות קונקשיין דרך ישראל, נתב״ג או נבטים. קונקשיין עושים בשדה שהוא hub, כלומר שדה הבית של החברה, אליו כל טיסה חוזרת בסופו של דבר, וזה כל הרעיון של קונקשיין, לאסוף נוסעים מהרבה יעדים, לערבב אותם ולפזר אותם הלאה, בדיוק כמו התחנה המרכזית בת״א... לאלעל יש hub אחד-נתב״ג, לחברות גדולות יש כמה.

ואם כבר, נבטים זו דוגמה מעולה להתנהלות העלובה של משרד התחבורה (עוד אחת...). כשעלה הרעיון של העברת מערך התובלה של ח״א לנגב והקמת בסיס תומך ח״א התחנן לשיתוף פעולה עם משרד התחבורה על מנת לחלוק בעלויות ההקמה הגבוהות, תוך הצעה שהשדה החדש יהיה דואלי, צבאי ואזרחי וישמש כשדה חלופי לנתב״ג.

מי סירב בכל תוקף? ניחוש אחד...

והיום, אחרי שח״א מימן את כל הפרוייקט בעצמו קם משרד התחבורה ולוטש עיניים לפרוייקט תוך יללות שהעומס בנתב״ג עובר כל גבול ושיש להקים שדה נוסף בדרום :twisted:

מסכן טום, לאן נחטף השרשור שלו...

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

כל החברות הזרות טסות דרך איראן ודרך עיראק, וזו מגבלה משמעותית מאוד לחברות הישראליות, המנועות מכך. וכן, מצב בו תתבצע נחיתת חרום של רויאל גורדניאן, טורקיש או לופטנזה בטהרן הוא לא תיאורטי. איך ינהגו בנוסע ישראלי? מאמין שבכבוד.

לא כולן טסות מעל אירן ועיראק אז בוא לא נעוות את המציאות ויצא לי לטוס יותר מפעם אחת מהמזרח לאירופה, מבטיח לך שלא עברתי מעל אירן או עיראק.

אתה מאמין שיתייחסו בכבוד אם תנחת באירן? סלמתאק, תטוס אתה עם חברה שטסה משם.

ולבסוף, לבחור חברת תעופה רק על פי רמת השירות זה חשוב אבל גם קצת שטחי. כמו לבחור מנתח לפי נחמדותו, חשוב אבל מקצועיותו חשובה קצת יותר... מדהים אותי שאנשים בוחרים לטוס בכל מיני חברות צרטר קיקיוניות, כאלו שמספיק לשמוע את הטייסים שלהן בשביל להבין שלא הייתי סומך עליהם שיחצו כביש לבד, רק כי הכרטיס זול ב 50$. נראה לי שגם רמת הבטיחות ורמת הצוותים חשובה

כתבת פסקה שאין לי מה לומר עםיה למעט- שטויות

ולשאלתך, ולטובת הגילוי הנאות, אני עובד באלעל, אבל מייצג כאן את עצמי בלבד.

זה פחות או יותר ממצה את הדיון

שי

אין קשר ליהלומים או לא ואתה יכול לחסוך את הפלצנות ולהגיב לגופו של עניין ולא לגופו של אדם למרות שגם אם תתעקש אתה לא אובייקטיבי כמו ששיערתי מראש.

עידן - אולי תופתע - אבל לא מעט ישראלים טסים למזרח הרחוק דרך ירדן, אירופה, וגם, למשל, בחברה האובקית דרך טשקנט.

.

לא מפתיע בכלל ידידי, לכן הדגשתי שאני מדבר על טיסות ישירות ולא קונקשן.

גם ההורים שלי הגיעו פעמיים בקונקשן לביקורים בהונג קונג, פעם אחת קונקשן בירדן ופעם שניה בטורקיה, זה חסך להם המון כסף.

פורסם

אף חברה לא טסה מהמזרח לאירופה דרך איראן או עיראק, אין בכך צורך או הגיון. לא כתבתי שמישהו עושה זאת. כן כתבתי שחברות זרות לא מוגבלות בלטוס כך, תהיה בטוח שהוריך שטסו בגורדניאן למזרח, טסו כך, דרך עיראק ואיראן באותה הטיסה. גם טיסה של טורקיש למזרח בתנאים מסויימים תעבור באיראן.

יחס של כבוד לנוסע ישראלי הנוחת בטהראן - ניסיתי להיות ציני, מסתבר שלא הצלחתי.

אם תעקוב אחרי 'תעופה בחקירה' תגלה שבעשורים האחרונים בהם המטוסים הפכו משוכללים מאוד מחד ואמינים מאוד מאידך עיקר התאונות מתרחשות בשל טעות של הצוות או בשל טיפול שגוי בתקלה מינורית שכשלעצמה לא אמורה לסכן את המטוס. אתה עדיין בטוח שלאיכות הצוות אין משמעות?

נכון, אני עובד באלעל מזה כשנה וחצי. אשמח להתייחסות עניינית לדיון ולא לעובדה הזו. גם אם תניח שאני לא אובייקטיבי, זה לא אומר שהטיעונים אינם נכונים.

לסיום, לא התכוונתי לנהל כאן דיון אישי, לגופו של אדם, אני מתנצל אם הרגשת שאני מוליך לשם, זו ממש לא היתה הכוונה.

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם
אזרחות זרה במקצוע הזה זה נכס יקר מאוד.

בדוק האפשרות להמיר הרשיון האמריקאי לרשיון גרמני. לא להוציא רשיון מאפס.

לדעתי ידיעת גרמנית איננה תנאי. מאמין שכל המבחנים הם באנגלית.

אפשרוײַות בלתי מוגבלות - זה יתרון... תחליט מה אתה רוצה ולך על זה. השמיים הם הגבול...

מטוס מנהלים-זה נחמד בשלב מסויים בחיים, כשאתה לעצמך. ברגע שאתה מתבסס ומקים משפחה זו זוועה. אין לך חיים. הבוס מחליט מעכשיו לעוד שעתיים שבא לו להיות שבוע במלדיבים-יאללה נוסעים. זה עוד מקרה סביר. מה עם מסע עסקים בקירגיסטן או באנגולה לשבוע :?:

שי

בנסיון להחזיר את השרשור הזה לנושא המקורי..למרות שלא מפריע לי הדיון הנוסף כי הוא דווקא מענין 8)

בכל מקרה, לא מדובר בהוצאת רשיון מאפס. ישנה אפשרות להמיר לרשיון אירופאי. אם אני לא טועה ההמרה של הרשיונות עצמם דורשת 15 שעות מינימום לפני מבדק מסחרי + מכשירים. כמובן שאין ממש טעם לעשות את כל זה אם לא עושים כבר על הדרך את התאוריה של הATP, שזה עוד חצי שנה של לימודי קרקע ו-14 מבחנים...

לגבי השפה, אז יש ויש. ישנם בתי ספר ברחבי אירופה ולאו דווקא בגרמניה שמלמדים ובוחנים באנגלית, אבל לצידם יש גם את אלו שעושים זאת בשפות המקומיות. קבלה לדוגמה לבית הספר הרשמי של לופטהנזה דורש גרמנית ברמה גבוהה.

ריבוי האפשרויות הוא בדיוק הבעיה שלי..לא קל לי להניח את האצבע על כיוון אחד משום שאני מעוניין שיהיו לי סוג של ערבונות שמה שאני עושה באמת יוביל אותי לעבודה (בשכר הולם) בתחום במהירות האפשרית ואיזה כיוון שאני לא אבחר, ידרוש השקעה, בדגש על הכספית.

אני כרגע לעצמי - אתה נשמע כאילו אתה מסתיר ממני הצעת עבודה בתחום מטוסי המנהלים ומציל אותי מזה :lol:

ככה שאם אתה יודע על משהו, נא ספר. אין לי שום בעיה לעשות את זה נכון לעכשיו! ולצורך הענין כל עבודה בתחום שתממן את המחייה שלי!

אגב, אכפת יהיה לך להגיד במה אתה עובד באל על או שזה חסוי?

לגבי שאר הדיון -

אני רחוק מלהבין מודלים עסקיים, אבל יודע שזה אפשרי להחזיק חברת תעופה ברווח מדוגמאות שונות בארה"ב, וכן, ארה"ב זה משהו ששונה לחלוטין. יש למי מכם מושג מה קורה בחברות כמו ארקיע וישראייר?

אני מניח שהפתרון או הכיוון שאליו הכל ילך בסופו של יום גם בארץ יהיה בדומה למה שקורה בארה"ב וזו בעצם התמזגות של חברות (או במקרה של ישראל, שלושת החברות המוזכרות לעיל).

למיטב ידיעתי, החברות בוחרות בנתיב הקצר ביותר אל היעד (מבחינת זמן->פחות דלק) וישראל לא בהכרח ממוקמת גאוגרפית במקום אופטימלי לכך (לדוגמה בטיסה לארה"ב, טיסה צפונה לכיוון הקוטב קצרה יותר מ"קו ישר"), כמובן שנכנסים שיקוליים פוליטיים וכספיים נוספים כמו ששי ציין ואני מסכים גם עם אמירתו לגבי הקונקשנים...

• תוכן חדש...