Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5181 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה הפכת לרובין הוד?

מותר לגנוב מהעשירים?

לא מבין את ההצדקות שאתה נותן.

עדיף שיעלו את מחיר הליטר ולא יגנבו ליטר.

עובדה שיש גם מוסכים ישרים.

מוסך שלא מצליח לכלכל את עצמו, אז או שיסגור את שעריו או שיחליף יצרן אבל לרמות את הצרכנים... זאת לא הדרך הנכונה.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שלום.

כל מה שאיציק נ כתב הוא במהותו נכון.

הלקוח הוא הפרייאר שמעמיסים עליו הכל.

היבואנים גם לא כאלה נחמדים שנותנים 3 שנות אחריות .

הם כובלים את הלקוח אליהם.

איך שלא מסתכלים על זה 770 ש"ח לשמן + מסנן זה שוד לאור יום.

אני משלם על בסוזוקי שלי -50 ש"ח מסנן מקורי שקונה ברחוב המסגר.

120 על שמן מובייל(סינטטי מלא עולה 200)החלפה 80 (באוטודיפו )

סכ"ה 250 לשמן איכותי +מסנן מקורי.

אז למה לשלם עוד 520?

מה המסקנה?לקנות רכב בן 3 כמו שאני תמיד עושה ולברוח מהמורשה.

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם

לא נותן שום הצדקות לרמאויות של לקוחות, אבל אם באמת מחפשים את שורש הבעיה (בניגוד למה שנהוג בארץ, לחפש את המטבע מתחת לפנס) אז צריך להסתכל גם על מה שקורה מבפנים. לכל מטבע יש 2 צדדים. מאחר ואין כאן מישהו שיבוא להראות גם את עמדת המוסכים, בחרתי לתאר את המצב מבפנים (אינני בעל מוסך, סה"כ עבדתי במוסך מורשה של יבואן מעל 5 שנים).

היצרנים + המדינה פשוט לא נותנים למוסכים להרוויח, נקודה.

לא, זו לא סיבה לגנוב ! אבל צריך להבין ששורש הבעיה נמצא עמוק עמוק בפנים וצריך לטפל בו.

(המסקנה היא שמבחינה כלכלית בחלק לא מבוטל מהמקרים עדיף להיות מוסך מורשה לא ברשת היבואן ולנו כלקוחות עדיף לטפל במוסכים כאלה כי הם יותר זולים ולא פחות איכותיים + חלקם משלמים בעבור תמיכה וגישה למידע מהיצרן, מה שלא פוגע ברמת המקצועיות וכמות הידע בצורה קריטית [על אחת כמה וכמה אם מדובר ברכב משומש] ביחס למוסך מורשה יבואן)

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
אינני בעל מוסך, סה"כ עבדתי במוסך מורשה של יבואן מעל 5 שנים.

אבל צריך להבין ששורש הבעיה נמצא עמוק עמוק בפנים וצריך לטפל בו.

(המסקנה היא שמבחינה כלכלית בחלק לא מבוטל מהמקרים עדיף להיות מוסך מורשה לא ברשת היבואן ולנו כלקוחות עדיף לטפל במוסכים כאלה כי הם יותר זולים ולא פחות איכותיים + חלקם משלמים בעבור תמיכה וגישה למידע מהיצרן, מה שלא פוגע ברמת המקצועיות וכמות הידע בצורה קריטית [על אחת כמה וכמה אם מדובר ברכב משומש] ביחס למוסך מורשה יבואן)

איציק

א. אני יודע ואנחנו גם מכירים מימי אלישרא העליזים שלי (ד"ש מגיורא :shock:)

ב. המוסך צריך להחליט מה הכי נכון ומתאים לו במגבלות העלויות והמיסוי המקומים, אבל חד וחלק אסור לו לגנוב.

מי שגובה עבור 5 ליטר ושם בפועל 3.6 הוא גנב.

מי ש"גונב" שמן יגנוב אותך בעוד דברים ולמוסכים כאלה אסור להתקרב.

אם המוסך לא מצליח לכסות את הוצאותיו אז או שיעלה מחירים (ואז כבר יש לו בעיה מול המתחרים שלו) או שיחליף יעוד בחיים.

גניבה היא פסולה מעיקרה.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
כאשר הכנסתי את הפאביה לטיפול 15000 (בדיוק אותו מנוע כמו שלך), מראש עוד לפני ששאלתי, הם מסרו לי בדיוק מה הולכים להחליף וכמה זה יעלה. המחיר היה בסביבות 580 ש"ח.

בחשבון לא הופיעה ה"שייבה" ושאלתי האם החליפו והיועץ שירות אמר שהם מחליפים שייבה אבל לא מכניסים את זה בחשבון.

בנוסף בחשבון רשום שמן 4 ליטר ולא 3.6 כמו שאמור להכנס.

אפשר לשאול איפה אתה מטפל והאם אתה ממליץ על המוסך?

how it's like to drive :twisted:

פורסם

לגבי התוסף זאת חוצפה הם בכל פעם דוחפים את זה.

אני מתדלק 98 קבוע והם עדיין מנסים לדחוף את השטות הזאת במחיר מופקע ולכן אני מבקש מראש לא לשים תוסף.

כנ"ל לגבי השמן. בדר"כ הם מחייבים על 65 ש"ח לליטר 5W40 יורול.

ניתן להביא שמן מהבית- כנראה זה הדבר הכי חכם לעשות.

ממה שזכור לי לאחר אחד הטיפולים ראיתי בבאגז' חצי בקבוק של שמן. הבנתי שהשאירו לי את היתרה של בקבוק השמן מהטיפול.

בנוסף אני מתמקח ובדר"כ מקבל 6-7% הנחה על כל טיפול.

פורסם
איתמר, עם כל הכבוד טיפול ראשון בקורולה חדשה עולה 300 שקל, בקונצרן צמפיון האחזקה יקרה ואלו הן התוצאות, חכה שתגיע לטיפול יותר גדול הפרשי המחירים עולים ועולים...

אתה חי בסטגימות של תחילת שנות ה 90 או במציאות של 2012? אתה יודע שמחירי החלפים של טויוטה הם מהגבוהים בשוק?

בכל מקרה זו לא הייתה הנקודה שלי.

איתמר, אני חושב שחלק מהבעיה לא נעוץ רק בממשלה אלא בעיקר ביצרנים ושיטת המיסוי והגזל בארץ.

כידוע, היצרנים הם שקובעים ומנחים את היבואנים בארץ איך יראה כל מרכז שירות. תבין שברגע שרכב נכנס למוסך, מטפלים בו כמה וכמה אנשים - וכל אחד מהם עולה כסף למעסיק (!).

בטיפול קטן הרכב\הלקוח בא במגע עם יועץ שירות, מכונאי, מחסנאי, פקידת שירות ולעיתים גם בוחן (לנסיעת מבחן בסיום הטיפול ברכב). תוסיף לזה את עלויות התחזוקה של המקום (שכירות, ארנונה) ועלויות מפגרות נוספות (מדים לכל העובדים, שילוט, פרסום, ארנונה על השילוט וכד') + המיסים שמשלם המוסך (מס חברות, מע"מ, מס הכנסה וכד') ותבין שהרבה לא נשאר לו (ואני רציני לגמרי). כשיצרן מחליט שצריך לשפץ את המוסך בעלות של 1-2 מיליון שח, זה לא מעניין אף אחד מאיפה תביא את הכסף, הם רוצים שתשפץ.

כישראלים, פיתחנו שיטות איך למקסם את הרווחים ואנחנו רואים את זה כל הזמן בכל מיני שיטות "מצליח" כמו זו עם השמן (חיוב על 5 ליטר במקום על 4). דבר כזה שמכניס עוד 60 שח למוסך הוא רווח פוטנציאלי של 1200 שח ביום (20 טיפולים ביום זו לא מילה גסה למוסך שעובד יפה) מה שמכניס לעסק עוד 20-25K שח בחודש.

ארץ אוכלת יושביה, אני ממש לא מאשים את המוסכים.

איציק

הבעייתיות של שוק הרכב מתחילה ביבואנים שגוזלים (חומסים, גונבים, יו ניים איט) מאות אחוזי רווח על החלפים. משם כדור השלג מתגלגל וצובר תאוצה וברור שבסופו של דבר הכל נופל על הלקוח.

הממשלה ומערכת המשפט צריכה לנקוט בצעדים על מנת לעצור את החזירות של היבואנים ולהילחם ביד קשה במוסכים שמפקיעים מחירים מעבר לכך (ראה את המקרה הנ"ל).

מוסכים מורשי יבואן מרוויחים יפה מאוד ושקרן מי שטוען שלא. בעלי מוסך כושלים שלא יודעים לנהל את העסק שלהם הם אלה שבוכים ומאשימים את כל העולם ואחותו.

שבירת המונפול בשוק הרכב הישראלי הוא הצעד הראשון והמתבקש למען צרכנות הוגנת.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אפשר לשאול איפה אתה מטפל והאם אתה ממליץ על המוסך?

אני מטפל במוסך בצפון, לא רלוונטי בשבילך.

נראה לי הדבר הכי חשוב בכל מוסך לברר מחיר "לפני" שמכניסים את האוטו לטיפול. ושיגידו לך בדיוק מה עושים ובאילו חלפים מקוריים או לא מקוריים. אפשר גם להסתכל בפורום לפני טיפול לחפש מחירים, כי אנשים פירסמו מחירים בעבר.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם

הבעייתיות של שוק הרכב מתחילה ביבואנים שגוזלים (חומסים, גונבים, יו ניים איט) מאות אחוזי רווח על החלפים. משם כדור השלג מתגלגל וצובר תאוצה וברור שבסופו של דבר הכל נופל על הלקוח.

הממשלה ומערכת המשפט צריכה לנקוט בצעדים על מנת לעצור את החזירות של היבואנים ולהילחם ביד קשה במוסכים שמפקיעים מחירים מעבר לכך (ראה את המקרה הנ"ל).

מוסכים מורשי יבואן מרוויחים יפה מאוד ושקרן מי שטוען שלא. בעלי מוסך כושלים שלא יודעים לנהל את העסק שלהם הם אלה שבוכים ומאשימים את כל העולם ואחותו.

לצערי הרב, קטונתי מלהתווכח איתך כי אתה מנותק לחלוטין מהמציאות ואתה חושב שהבעיתיות של שוק הרכב מתחילה ביבואנים.

אתה פשוט לא מבין את שורש הבעיה ולכן "נתפס" על היבואנים. חבל.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני אולי לא עוסק (וגם טבילת האש שהייתה לי בתחום לא ממש זכאית להחשב "נסיון") אבל אני מכיר נפשות פועלות בענף ושומע ורואה דברים.

יכול להיות שחסרים לי נתונים או שאני לא רואה את כל התמונה ונתפס רק לחלק אחד במכלול, אבל לפי הבנתי היבואנים רחוקים שנות אור מלהיות טלית שכולה תכלת.

אם לא היבואנים, מי לדעתך הוא שורש הבעייה? היצרנים והמדינה? אני מסכים עם 50% מהתשובה הזו :wink:.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אני אולי לא עוסק (וגם טבילת האש שהייתה לי בתחום לא ממש זכאית להחשב "נסיון") אבל אני מכיר נפשות פועלות בענף ושומע ורואה דברים.

יכול להיות שחסרים לי נתונים או שאני לא רואה את כל התמונה ונתפס רק לחלק אחד במכלול, אבל לפי הבנתי היבואנים רחוקים שנות אור מלהיות טלית שכולה תכלת.

אם לא היבואנים, מי לדעתך הוא שורש הבעייה? היצרנים והמדינה? אני מסכים עם 50% מהתשובה הזו :wink:.

איתמר.

ליצרנים, שרוצים שהמוסכים שלהם יהיו כמקשה אחת בכל העולם יש חלק לא מבוטל בעלויות שלך, כאזרח, אם נכנסת למוסך מורשה.

למדינה שמרוויחה מכל צעד קטן שאתה עושה (עלויות שילוח חלפים, מע"מ, מס הכנסה, מס חברות וכד') וגוזרת קופון על כל שקל שאתה מרוויח (שים לב: "מרוויח", לא "מגלגל").

לרשויות שמרוויחות מכל מילימטר מרובע של שטח (ארנונה) שאתה צריך להשתמש, לחברות הביטוח שצריכות לבטח סחורה בשווי מאות או לא מיליוני שקלים במחסנים של החברות. לחברות עצמן (ליבואנים) שצריכים לספק את החלפים למוסכים + לתת שירות במקרה של החלפת חלק באחריות.

המערכת הזו היא ענקית וכוללת בתוכה מאות אנשים עם בקרה עם בקרה על כל תהליך, כאשר השאיפה היא להיות כמה שיותר טובים ויעילים וזה כולל תמריצים לעובדים, הדרכות וכד' על מנת שבסופו של דבר, הלקוח יהיה מרוצה (שהחלק שהוא צריך יהיה במלאי, שיגיע מהר למוסך ובמידת הצורך שיטפלו בו במהירות כאשר נדרש לממש אחריות על החלק).

לכל הדברים האלו יש מחיר. זאת הסיבה שחלק שעולה בחול 50 יורו, עולה כאלה 150 יורו ולעיתים יותר.

ברור לכולנו שהחזון של היצרנים הוא להרוויח מהחלפים, וברור שכל הסיפור הזה נועד למטרות רווח ולא למטרות שלום או WHATEVER, וברור לכולנו שהיצרנים וגם היבואנים גוזרים קופון שמן על חלפים לתאונות (חלקי גוף\פח של הרכב). אבל בין זה לבין לומר שהיבואנים הם שורש הבעיה, המרחק הוא עצום.

מעניין אם היית יושב אי שם באיזור קבלת ההחלטות של יבואן כלשהו - אם היית מוצא לנכון שיש להוריד במחיר החלפים לאור כל ההוצאות שיש לחברות בסדר גודל שכזה.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
יש סיכוי גדול שבכלל לא שמו לך אפילו את התוסף ,

אני למדתי במוסכים לבקש את כל החלקים הישנים בתוך שקית או קרטון בתוך הרכב ואם זה שמן אז את האריזה ריקה גם כן. טיימינג , מותחנים כל מה שהוחלף תוך הרכב ואפילו פילטרים.

מנסיון אישי שלי יצאת מ UMI ושילמתי על 2 צינורות מים חדשים לאחר כשעה הסתכלתי במנוע והצינורות היו בני כמה שנים חזרתי למוסך והתנצלו וכנראה שהמוסכניק לקח את הצינורות לעצמו .

אסור לסמוך על מוסכים המורשים - לא על המוסך עצמו אלא על הפועלים שיש שם.

אם הפועלים גנבים - הם יגנבו אותך גם כשהם מביאים לך את האריזות והחלקים המשומשים, זו לא בעיה גדולה לאלתר חלק נכבד מהחלפים המשומשים [השיגרתיים] בפח שבתוך המוסך. מה שאומר שאם אין לי אימון במוסך מאיזו סיבה שהיא, אז אני לא מתקרב לשם!

כך או כך, יפה על האומץ לדרוש את החלקים המשומשים.

:idea:בכביש אל תהיה צודק, היה חכם.
פורסם
אם הפועלים גנבים - הם יגנבו אותך גם כשהם מביאים לך את האריזות והחלקים המשומשים, זו לא בעיה גדולה לאלתר חלק נכבד מהחלפים המשומשים [השיגרתיים] בפח שבתוך המוסך. מה שאומר שאם אין לי אימון במוסך מאיזו סיבה שהיא, אז אני לא מתקרב לשם!

כך או כך, יפה על האומץ לדרוש את החלקים המשומשים.

אתה לא צודק , תמיד צריך לדרוש את החלפים המשומשים .

אולי גלום שמן כן יהיה לו , אבל צינורות - טיימינג מותחנים ורצועות וחלפים יקרים יותר לא תמיד יהיו בהישג יד של הפועל הפשוט - וגם כשאתה מבקש את החלפים קשה לי להאמין שמנהל העבודה או הפועל שעובד על הרכב ינסה לגנוב אותך .

בכל אופן - מנסיום אישי שלי שילמתי על חלפים שלא הוחלפו לי במוסך של UMI לפניי כמה שנים ומאז אני לא יוצא ממוסך ללא החלפים שהוחלפו.\

לירן

• תוכן חדש...