Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5206 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קטע מהסרט תעלת בלאומליך שמככבות בו הרבה מכוניות מעניינות מהתקופה בה הסרט צולם.

חדי העין מבניכם יוכלו להבחין ב"גלבוע" עומדת בתצוגה של אוטוקרס. האם מדובר בפרסומת סמויה?

אגב גם סברה יש בסרטון - אולם היא כבר לא יוצרה שנים קודם לצילום הסרט.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
קטע מהסרט תעלת בלאומליך שמככבות בו הרבה מכוניות מעניינות מהתקופה בה הסרט צולם.

חדי העין מבניכם יוכלו להבחין ב"גלבוע" עומדת בתצוגה של אוטוקרס. האם מדובר בפרסומת סמויה?

אגב גם סברה יש בסרטון - אולם היא כבר לא יוצרה שנים קודם לצילום הסרט.

מטורף בגאוניותו. בשעתו קראתי שהסצנות האחרונות צולמו באולפן. נראה שזו (המוקדמת, הרחוב עדיין לא מוצף) צולמה ברחוב ה"אמיתי". בכל מקרה, גם לטעמי יש כאן פרסום סמוי נוסח 1967 (הסברה ספורט מרכזית, יש כרמל מחוץ לאולם התצוגה, והאולם עצמו כמובן).

הנה התמונה ב- 01:27, נראות כאן (משמאל לימין) גלבוע, כרמל (?) 12 (מוסתרת חלקית מאחורי זנב הסוס) וטריומף (ישראלית? כלל לא ברור). מאחר והצילום בוצע בקיץ, אני מהמר על קיץ 1967 (ואז הטריומף 1300 ומיובאת: היו כאלו). לחילופין, הצילום בוצע בקיץ 1968. במקרה כזה הכרמל (פורד) היא פשוט סוסיתא.

Blaumilch 0127.JPG

יוחאי שנער

israelmotorindustry.org

[email protected]

פורסם

בכתוביות בתחילת הסרט כתוב 1969 אז כנראה שזה צולם בשנת 1969.

ממצאים נוספים שמאששים את השערתי הראשונה הן

(האם בכלל היו ניידות מסוג גלבוע במשטרת ישראל?) ומכוניתו של
(טריומף)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

מכוניות מתוצרת אוטוקרס הופיעו בעוד סרטים של אפרים קישון.

בסרט ארבינקא מ 67' מופיעה סוסיתא 12 סטיישן שחורה נהוגה בידי שרגא פרידמן ז"ל, ובחילת הסרט נראה השוטר אזולאי קונס סברה ספורט, וברקע סוסיתא קובייה טנדר של אמפא.

גם בסרט השוטר אזולאי יש לתוצרת אוטוקרס ייצוג מכובד בדמות טריומף 1300 שנהוגה בידי אבנר חיזקיהו ז"ל שנקרא גם כאן עקיבא לבקוביץ, לאחר שהוא עוצר למשמע "חראקות" שבוצעו ע"י טנדר סוסיתא.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אתה מבלבל בין גדעון זינגר לאבנר חזקיהו

ב"תעלת בלאומליך עקיבא לבקוביץ' מגולם ע"י גדעון זינגר

gideonsinger.jpg

אבנר חזקיהו משחק אף הוא בסרט הזה:

250px-Avner_Chiskiyahu.jpg

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

נכון, ואבנר חיזקיהו ז"ל כונה בסרט השוטר אזולאי עקיבא לבקוביץ.

בתעלת בלאומילך כונה אבנר חיזקיהו מר צוקרמן.

פורסם

ממצאים נוספים שמאששים את השערתי הראשונה הן

(האם בכלל היו ניידות מסוג גלבוע במשטרת ישראל?)

זו שאלה מצויינת. שש מכוניות גלבוע מדגם 1968 ושבע נוספות מדגם 1969 עברו רישוי "אזרחי" כשנתיים לאחר רישוי ראשוני. אני מעריך שהגלבוע מעולם לא שירת את צה"ל, ולכן המשטרה היא אופציה רלוונטית. עוד משהו: ארבע מתוך שבע הגלבוע 69 הנ"ל נמסרו למי שנמסרו בספטמבר 1968. הגלבוע בסרט מבהיקה בכחול-לובנה, וזה הניחוש שלי.

Blaumilch 044.JPG

יוחאי שנער

israelmotorindustry.org

[email protected]

פורסם

וכמה מכוניות מסוג גלבוע היו בכלל?

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם
וכמה מכוניות מסוג גלבוע היו בכלל?

ספרתי 398 יחידות מדגם "גלבוע-טריומף" שיוצרו בין פברואר 1967 לינואר 1970, כך ש- 400 הוא קירוב טוב.

לגלבוע הזה קדם כשלון עם מנוע פורד, שיוצר ביחידות ספורות (להערכתי, פחות מעשר), בסוף 1966.

והנה תצלום של הגלבוע טריומף הראשונה, רישוי 741-494, עם סמל חזית ("גלבוע") שלא נראה במכוניות הסדרתיות.

Gilboa 1967.jpg

יוחאי שנער

israelmotorindustry.org

[email protected]

פורסם

לא נראה לי שהיו גילבועות במשטרה?

אני דווקא זוכר אותן עם מנוע פורד... למה כישלון? היתה איזו בעיה מיוחדת? ה- 12 עם מנוע פורד היו מוצלחות מאוד.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

נראה לי שהכמויות שאותן הזכיר יוחאי בהודעתו (וגם הזמן הקצר יחסית שהיו בשירות) מתאימים למצב שהמשטרה/צבא לקחו כמה לבחינה, והחליטו שהדגם לא מתאים לדרישותיהם.

הגלבוע היה כשלון גם עם מנוע הטריומף כנראה בשל מחיר לא אטקרטיבי מול פורד אסקורט המקבילה או ששובינסקי הרוויח טוב יותר ממכירת/הרכבת טריומף.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

לא נראה הגיוני שההפקה צבעה מכונית במיוחד לצורך הצילומים, והאיזרוח המאוחר שלהן מבהיר את העיניין.

פורסם

באותה תקופה כבר הייתי "ילד גדול", ולא זכורות לי ניידות משטרה מסוג "גלבוע". באותה תקופה הניידות לא היו מבוססות על מכוניות נוסעים, אלא על מכוניות גדולות יותר (ויליס, פג'ו J7). המשטרה השתמשה אמנם ברכב פרטי (קונטסה, אסקורט - בשנים 67-70), אך רק כרכב "תנאי שרות" לקציניה. יתכן ש- "אוטוקרס" הצליחה "לדחוף" גם כמה יחידות של "גלבוע".....

מכוניות אלה היו צבועות בכחול כהה אחיד והיו להן לוחויות כפולות - אזרחי "מוסווה" ומשטרתי "רשמי", שהיו מחוברות בברגים עם "אומי פרפר" להחלפה מהירה.

בכל מקרה - ההפקה של "תעלת בלאומילך" היתה יקרה למדי (בוודאי בקנה מידה ישראלי של אותה תקופה), וצביעה לצורך הסרט היתה, מן הסתם, "כסף קטן"....

וסתם קוריוז: באותה תקופה, בהיותי חייל, נסעתי לעתים כטרמפיסט ב-"קונטסה 1300" של דובר המשטרה.

2 מספריה היו: 230-645 או מ-2080 (שהוחלפו לפי מטרת הנסיעה, ואני מקווה שלא אואשם בגילוי "סוד משטרתי"....)

עודד

• תוכן חדש...