Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5261 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

זקוק לעזרתכם.

אני מחפש רכב חדש, מרווח עם תא מטען גדול ופתוח: מיניוואן או משפחתית גדולה סטיישן, בקיצור יש רשימת דגמים שמעניינת אותי ואני לא נעול על אחד ספציפי.

מה שכן מאד מעניין אותי זה למצוא רכב שהוא כבר יד ראשונה ולא "אפס", השאלה היא איך מוצאים רכב כזה? איפה מוכרים אותם.

הבנתי שהיבואנים מעבירים את הרכבים האלה לדילרים כדי לא לפגוע במכירות הרכבים החדשים?

תודה רבה.

רונין-רוכב ללא אופנוע

פורסם

אז ככה, אתה לא מחפש רכב אתה מחפש מציאה.

תראה, רכבים שישבו שנה במחסן של היבואן ולא נמכרו ועברו להיות "יד ראשונה" מהיבואן יימכרו ביותר זול ממחיר המחירון שכתוב באולם התצוגה, נכון.

אבל! וזה אבל גדול:

1. רכב שהיבואן לא הצליח למכור כחדש - תחשוב מה יהיה איתו שאתה תרצה למכור אותו כיד שנייה, יקרעו אותך. זה חרב פיפיות.

2. ההנחות שתקבל הן לא עד כדי כך מרחיקות לכת - כלומר רכב שמחיר המחירון שלו 120 לא יימכר לך ב-90. ואם כן אז סביר להניח שאם תלך תקנה אחד חדש ולא יד ראשונה מהיבואן אז תקבל אותו גם כן בהרבה פחות מ-120.

3. אל תשכח שחוץ מזה שאתה קונה רכב משומש שרשום על בעלות שאינה פרטית (אולי חלקם נחשבים כפרטי, לא יודע) אתה מאבד גם כמה חודשי עלייה לכביש או שנת מודל לצורך העניין - ככה שאתה צריך להתייחס למחיר שלו כמשומש ולא כחדש - ואם אתה רוצה כבר לקנות משומש - אז יש ביד 2 לא מעט רכבים בני עד שנה מאנשים פרטיים.

בקיצור, אתה חושב שתוכל לבבחור איזה דגם שבא לך ולמצוא אותו במחיר X כחדש - או במחיר X-Y כמשומש יד ראשונה עם 0 ק"מ.

זה ממש לא ככה, רכבים כאלו הם דגמים ספציפים - לא סחירים מסיבה כזאת או אחרת, וגם כנראה שלא תקבל הנחה יפה עכשיו.

בכל מקרה מגרשי חברות הליסינג זה מקום טוב להתחיל איתו כי להם יש הרים של מכוניות עם 0 ק"מ שהם קנו עם הנחה נאה וחלק קטן ממנה אולי יעבור אלייך.

או שתקבל שכל ותלך תקנה את מה שמתאים לך.

פורסם
אז ככה, אתה לא מחפש רכב אתה מחפש מציאה.

תראה, רכבים שישבו שנה במחסן של היבואן ולא נמכרו ועברו להיות "יד ראשונה" מהיבואן יימכרו ביותר זול ממחיר המחירון שכתוב באולם התצוגה, נכון.

אבל! וזה אבל גדול:

1. רכב שהיבואן לא הצליח למכור כחדש - תחשוב מה יהיה איתו שאתה תרצה למכור אותו כיד שנייה, יקרעו אותך. זה חרב פיפיות.

2. ההנחות שתקבל הן לא עד כדי כך מרחיקות לכת - כלומר רכב שמחיר המחירון שלו 120 לא יימכר לך ב-90. ואם כן אז סביר להניח שאם תלך תקנה אחד חדש ולא יד ראשונה מהיבואן אז תקבל אותו גם כן בהרבה פחות מ-120.

3. אל תשכח שחוץ מזה שאתה קונה רכב משומש שרשום על בעלות שאינה פרטית (אולי חלקם נחשבים כפרטי, לא יודע) אתה מאבד גם כמה חודשי עלייה לכביש או שנת מודל לצורך העניין - ככה שאתה צריך להתייחס למחיר שלו כמשומש ולא כחדש - ואם אתה רוצה כבר לקנות משומש - אז יש ביד 2 לא מעט רכבים בני עד שנה מאנשים פרטיים.

בקיצור, אתה חושב שתוכל לבבחור איזה דגם שבא לך ולמצוא אותו במחיר X כחדש - או במחיר X-Y כמשומש יד ראשונה עם 0 ק"מ.

זה ממש לא ככה, רכבים כאלו הם דגמים ספציפים - לא סחירים מסיבה כזאת או אחרת, וגם כנראה שלא תקבל הנחה יפה עכשיו.

בכל מקרה מגרשי חברות הליסינג זה מקום טוב להתחיל איתו כי להם יש הרים של מכוניות עם 0 ק"מ שהם קנו עם הנחה נאה וחלק קטן ממנה אולי יעבור אלייך.

או שתקבל שכל ותלך תקנה את מה שמתאים לך.

תראה,

1. אני רוכש את הרכב לחמש שנים, איך שוק יד שניה יראה בעוד חמש שנים אין לי שמץ של מושג. עובדה את הרכב הנוכחי קניתי לפני חמש שנים כשהשוק שלו ביד שניה היה להיט והיום זה בכלל לא ככה.

2. תשמע אני לא מצפה לקבל הנחה של 30 א"שח, אבל הנחה של 20-15K תספק אותי בהחלט.

3.ובקיצור, אני לא מצפה לבחור דגם שבא לי, בגלל זה ציינתי יש כמה דגמים שמתאימים לי.

רונין-רוכב ללא אופנוע

פורסם

1. שוק היד 2 היום על הפנים בכלל לכל הדגמים, ככה שדגמים לא סחירים את צריך להוריד המוווון. רכבים שנמצאים הרבה בחברות הליסינג (לדוגמא מזדה 3) הם בעלי שוק יד 2 לא טוב.

שוב - רכבים שהיבואן לא הצליח למכור כחדשים גם מקבלים הנחות יפות לפני שהם הופכים להיות יד 1 עם 0 ק"מ וגם לא סחירים ומאבדים המון אח"כ.

2. יכול להיות שתקבל 15-30K הנחה מהמחירון. אולי. אבל אתה תקבל אותם מהמחירון של רכב חדש מהחברה! וזה רכב משומש! ואז יוצא שבערך תשלם מחיר מחירון.

3. איך למצוא רכב יד שנייה עם 0 ק"מ? קודם כל כמו כל רכב תתחיל לחפש ביד 2. יש המון רכבים.

כאן לדוגמא.

המון רכבים מזכיות וכו' בפרטי ו"עלאק" עודפים אצל המודעות מסוחרים.

אחר כך לך ליבואנים ותשאל כמה עולה חדש מהניילונים - תתפלא לראות איזו גמישות תראה.

ותשאל גם בלי בושה אם יש רכבים 0 ק"מ יד ראשונה.

אחרי זה כל הטרייד-אין של היבואנים הם גם מקום טוב לחפש בו (טרייד-מוביל, כלמוביל טרייד, אוטו-סנטר וכו').

וכמובן חברות הליסינג - תתקשר לאלבר/שלמה SIXT וכו' - יש להם מה להציע לך!

אני לא בא לזלזל בך חס וחלילה - אבל אני חושב שזה לא ממש אופציה מדהימה הרכבי 0 ק"מ האלו.

בכל מקרה, לפני שאתה סוגר חובה לבדוק בכמה תקבל חדשה מהניילונים ומה המחיר מחירון לוי יצחק של הרכב שאתה עומד לקנות לאחר הפחתות.

ותחזור לעדכן מה החלטת.

פורסם
1. שוק היד 2 היום על הפנים בכלל לכל הדגמים, ככה שדגמים לא סחירים את צריך להוריד המוווון. רכבים שנמצאים הרבה בחברות הליסינג (לדוגמא מזדה 3) הם בעלי שוק יד 2 לא טוב.

שוב - רכבים שהיבואן לא הצליח למכור כחדשים גם מקבלים הנחות יפות לפני שהם הופכים להיות יד 1 עם 0 ק"מ וגם לא סחירים ומאבדים המון אח"כ.

2. יכול להיות שתקבל 15-30K הנחה מהמחירון. אולי. אבל אתה תקבל אותם מהמחירון של רכב חדש מהחברה! וזה רכב משומש! ואז יוצא שבערך תשלם מחיר מחירון.

3. איך למצוא רכב יד שנייה עם 0 ק"מ? קודם כל כמו כל רכב תתחיל לחפש ביד 2. יש המון רכבים.

כאן לדוגמא.

המון רכבים מזכיות וכו' בפרטי ו"עלאק" עודפים אצל המודעות מסוחרים.

אחר כך לך ליבואנים ותשאל כמה עולה חדש מהניילונים - תתפלא לראות איזו גמישות תראה.

ותשאל גם בלי בושה אם יש רכבים 0 ק"מ יד ראשונה.

אחרי זה כל הטרייד-אין של היבואנים הם גם מקום טוב לחפש בו (טרייד-מוביל, כלמוביל טרייד, אוטו-סנטר וכו').

וכמובן חברות הליסינג - תתקשר לאלבר/שלמה SIXT וכו' - יש להם מה להציע לך!

אני לא בא לזלזל בך חס וחלילה - אבל אני חושב שזה לא ממש אופציה מדהימה הרכבי 0 ק"מ האלו.

בכל מקרה, לפני שאתה סוגר חובה לבדוק בכמה תקבל חדשה מהניילונים ומה המחיר מחירון לוי יצחק של הרכב שאתה עומד לקנות לאחר הפחתות.

ותחזור לעדכן מה החלטת.

אני לא נעלבתי ולא חשתי בזלזול, להיפך מתאים לי סגנון דיבור כזה ישיר וחופשי.

אז זהו שכבר בדקתי כמה עולה מהיבואן חדש, והעניין הוא שגם לא עושים לי שום הנחות וגם קורעים אותי בטרייד אין (כן אין לי בררה אני פשוט חייב טרייד אין).

אני לא יודע, אולי משהוא לא נכון בגישה שלי, אולי זה תחילת שנה ואין להם מבצעים/הנחות, אבל עובדה, ההצעות שאני מקבל מיבואנים הן לא אטרקטיביות וקשיחות.

ד"א לפני כשנתיים כן הצלחתי להוציא לחמי רכב חדש מהיבואן בהנחה מאד יפה, זה אומנם היה רכב מפואר, אבל היי, ההנחה הייתה יותר מ-10% לרכב יד 0.

בקיצור אני רוצה עסקה טובה, הרכבים שאני מתעניין בהם הם לא זולים כלל כ-160-170K, אבל להוציא מחיר משתלם מהיבואנים לחדש יד0 אני לא מצליח.

רונין-רוכב ללא אופנוע

פורסם

אני מכיר מישהו שרכש לא מזמן טויוטה ורסו יד-1 עם 0 ק"מ מחברת ליסינג.

ההנחה לא כל כך מרשימה לדעתי, הרכב נרכש ב-140 במקום 160 (12.5% הנחה).

בתמורה לזה הרכב רשום עם עבר של ליסינג תפעולי (הם אומנם נתנו אישור שהרכב נמכר עם 0 ק"מ, אולי זה יעזור בעתיד).

לדעתי כאשר הרכב ימכר הוא יאבד הרבה מערכו עקב שלוש סיבות:

1. הרכב רשום על שם חברה (גורר הנחה של 15-20% מהמחירון בשוק החופשי).

2. לך תסביר לקונה פוטנציאלי בטלפון את סיפור חייו של הרכב..

3. הרכב איבד שנת מודל אחת ולכן על אף שנרכש בסוף 2011 סביר להניח כי בעת מכירה (בעוד 6 שנים נניח) יחשיבו אותו לשנת 2010 ומשם יתחיל המשא ומתן על המחיר.

אם אתה מחזיק את הרכב למשך 10 שנים, כאשר מחיר המחירון שלו ככל הנראה יהיה 40-50K ש"ח, ההנחה שקיבלת בהחלט תהיה משמעותית כאשר על הרכב שלך ככל הנראה תוכל לקבל מחיר מחירון פלוס/מינוס.

• תוכן חדש...