Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5407 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים, שמי רותם בן 23 מבאר שבע, לאלה שלא מכירים אותי...

לפני כחצי שנה התחדשתי בXSI 106 מבציר 94 בעלת מנוע 1.4, צבע חדש.

האוטו עם מנוע מקורי וגיל חלופי ומטפטף שלא ברור לי מאיפה הביאו. 183000 על מד היקלומטרז'.

חלונות חשמל, מראות חשמל, נעילה מרכזית עם אזעקת ביפר ומרים שמשות- פשוט תענוג.

תמונה מהיום הראשון בחנייה של הבית:

jjdn1hcrjnnn.jpg

פלסטיקה שבורה מסביב ללוח שעונים ולקונסולת המערכת ומתגי המזגן (מחפש כזו בנרות וגם תא כפפות חדש!!!!) :

g4uv1wzmyeh2.jpg

cjvzjhwwotmz.jpg

otmmiohtyl3y.jpg

קניתי אותה במצב לא להיט, והחלטתי לצאת לפרוייקט (לפעמים בלית ברירה) של שחזור ושיפוץ כללי, ואם אפשר לומר יישור קו רציני.

בשבוע הראשון נכנסה לטיפול, הוחלפו פילטרים ושמנים של רואיל פרפל ונוזל קירור של פרסטון.

בטיפול הוחלפו הפלנאץ' מים והתרמוסטט שכנראה לא הוחלף מ94' :), גומיות לציריות וכל מה שדרוש.

החלון הימני לא נפתח כשקניתי את האוטו, והדלת הימנית לא נפתחה עם האזעקה (כפתור). פירקתי את הדלת עם חבר והתחלנו בסידור של העניין,

סודר המנגנון של הנעילה והוחלף הכפתור של החלון והכל תקין :). בנוסף פורק לוח השעונים והוחלפו כל הנורות לחדשות.

jn5jmm0ztfcy.jpg

qn4cmnzjw3dy.jpg

לאחר כשבועיים האוטו התחיל לרעוד (טורים) ולהכבות מסיבות לא ברורות, נגעתי בצמת החשמל באיזור מתחת לסעפת והאוטו חזר לתפקד,

חשבתי שחייב לעשות עם זה משהו, וניגשתי למוסך מורשה פיז'ו בבאר שבע והרכב בילה שם שבועיים בחידוש צמת החשמל.

לאחר שלא נפטרה הבעיה גם אחרי חידוש הצמה (וחשוב לומר שלא חוייבתי אפילו בשקל אחד כיוון שהם לא פתרו את הבעיה), ניגשתי למוסך

של מכר שלי, והתגלתה הבעיה המרכזית, חיישן הצתה (החיישן שיושב מתחת בצד ימין של המנוע ליד סעפת הפליטה), יש לו בעיות במגעים.

הוזמן חיישן חדש, ולאחר בדיקה כללית של כל המחברים במנוע גיליתי שיש צורך בחדשים, על הדרך נעשה פרוייקט החלפת והלחמת מחברים חדשים לרוב המנוע (ביקרתי הרבה בפירוקיות).

הבעיה נפתרה והאוטו מניע ונכבה ללא בעיה, הטורים יציבים והנסיעה טובה.

אחרי כחודשיים התחילו רעשים של חריקות מהסרן האחורי, לא המתנתי יותר מדי ואחרי שבועיים ניגשתי לבחור מספר אחת, יוסי ממוסך גבע בתל אביב, שם קיבלתי הצעה לשיפוץ הסרן,

ולאחר שהורד מהרכב התקשר יוסי ואמר שאין סיכוי לשפץ כיוון שהכל שם הלך, הוזמן סרן מקורי מפירוק והורכב על הרכב, על הדרך עברה הציריה ימנית שיפוץ (וגם התגלתה נזילה בחיבור בין הגיר למנוע).

האוטו על ליפט אצל יוסי במוסך:

zy5y3cyydknz.jpg

בנוסף לכל הבעיות, התחיל להשמע תקתוק מהגלגל הימני בסיבובים בנסיעה, ניגשתי למכון פרונט והוחלפו שני מסיבי גלגל קדמיים+ שופץ מנגנון ההגה (שעשה רעשים בסיבוב ההגה במקום).

הנסיעה באוטו הייתה מעצבנת בתוך הילוכים 2 ו3 כיוון שהגיר לא היה במצב טוב (לאחר בדיקה התגלו חתיכות מתכת שיצאו מפתח ריקון השמן) והחלטתי להחליף אותו כשיהיה לי כסף,

אך למזלי הרע ביום ראשון האחרון, במהלך נסיעה בעיר, ירדתי מפס האטה כנראה בזווית לא טובה, ונשברה לי צירייה ימין (כן כן, זו ששופצה לפני חודש)- היום האוטו יצא מהמוסך, לאחר החלפת גיר+ מחזיר שמן+ צירייה ימין.

תמונות של הצירייה השבורה:

zt3yondumi0t.jpg

jm2dmiz24fhk.jpg

לאחר התחממות הגענו למסקנה אני והמכונאי שלי שאין צורך בתרמוסטט, לכן הוא פורק והמים זורמים במערכת תמיד, כבר חודש שאין שוב את הבעיה.

עד עכשיו הושקעו כסף ומאמצים רבים (יש לציין שזהו הרכב הראשון שלי), למדתי המון, מהחכמים והמבינים בכל המוסכים ברחבי הארץ ובמיוחד מהחבר'ה העוזרים כאן.

הצעד הבא, אישור 15' על הרכב, החלפת צמיגים, קפיצי הנמכה להתנהגות טובה יותר והורדת שן בסרן האחורי.

קצת תמונות מקצועיות שעשיתי לרכב:

199266_1866184889946_1100740183_32217551_1708586_n.jpg

200618_1866185689966_1100740183_32217557_6404284_n.jpg

188302_1866185809969_1100740183_32217558_887646_n.jpg

שלי ושל חבר:

197104_1866185329957_1100740183_32217554_2958177_n.jpg

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גם לי היתה פגו 306 בזמנו כאוטו ראשון וההיסטוריה שלי דומה מאד....אחרי חישובים רבים לדעתי לקחת אוטו חדש מחנות, לקחת הלוואה לשלם את ה 800-1200 שקל בחודש ולחיות עם ראש שקט ולא לשתות קפה כל בוקר במוסך

פורסם

לאחר התחממות הגענו למסקנה אני והמכונאי שלי שאין צורך בתרמוסטט, לכן הוא פורק והמים זורמים במערכת תמיד, כבר חודש שאין שוב את הבעיה.

הכל טוב ויפה, עד המשפט הזה, מדוע בוטל התרמוסטט?, אתה לא פתרת את בעיית התחממות, פשוט בצעת עקיפה זמנית.

למנוע יקח יותר זמן להגיע לטמפ עבודה, צריכת דלק גבוהה יותר וכו'.

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם
הכל טוב ויפה, עד המשפט הזה, מדוע בוטל התרמוסטט?, אתה לא פתרת את בעיית התחממות, פשוט בצעת עקיפה זמנית.

למנוע יקח יותר זמן להגיע לטמפ עבודה, צריכת דלק גבוהה יותר וכו'.

במשך שלושה חודשים האוטו התחמם כל שבועיים. ועל מנת לפתור את הבעיה היה צורך בלפתוח את הפלנאץ'

ולנקות את התרמוסטט, ואז נפתרה הבעיה שוב לשבוע- שבועיים.

אפשר לומר שהוא הוחלף לפחות פעמיים חוץ מה6 שהוא נוקה מחדש. עכשיו חודש בלי תרמוסטט והכל תקין.

מה עושים במצב כזה? איך קשור התרמוסטט לצריכת דלק? הרי שהמשאבה היא מחוברת מכנית ועובדת בכל זמן עם המנוע.

פורסם

אם יורשה לי קצת בציניות לסכם בכמה משפטים את מה שניסית לתאר.

קנית רכב ג'אנק במצב נורא. רוב הזמן הוא במוסכים והטיפול שאתה מכנה אותו שיפוץ ושחזור הוא לא יותר מאשר החייאה עד לפעם הבאה שיגיע למוסך.

עם כל הצער והכאב הרכב גמור.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
במשך שלושה חודשים האוטו התחמם כל שבועיים. ועל מנת לפתור את הבעיה היה צורך בלפתוח את הפלנאץ'

ולנקות את התרמוסטט, ואז נפתרה הבעיה שוב לשבוע- שבועיים.

אפשר לומר שהוא הוחלף לפחות פעמיים חוץ מה6 שהוא נוקה מחדש. עכשיו חודש בלי תרמוסטט והכל תקין.

מה עושים במצב כזה? איך קשור התרמוסטט לצריכת דלק? הרי שהמשאבה היא מחוברת מכנית ועובדת בכל זמן עם המנוע.

האם הונטה שיש לך באוטו מקורית של פגו? אם היא לא מקורית אז זאת הבעיה, הונטה הסינית שמורכבת אצל באוטו כרגע אינה מקררת מספיק, תחליף לונטה מקורית (סביבות 2500 שקל) והבעיה תיפתר

פורסם
האם הונטה שיש לך באוטו מקורית של פגו? אם היא לא מקורית אז זאת הבעיה, הונטה הסינית שמורכבת אצל באוטו כרגע אינה מקררת מספיק, תחליף לונטה מקורית (סביבות 2500 שקל) והבעיה תיפתר

2500 שקלים על ונטה ? למה מה קרה ?!

גם אצלי ביטלתי את התרמוסטט בגלל שכל חודש הוא היה נתקע !

רותם - רואים שאתה אוהב את האוטו , אל תקשיב לכל אלה שמנסים לעצבן עם ביקורות מציקות . בהצלחה בהמשך הדרך ! , ואל תשכח , אם אתה צריך משהו תרים טלפון ואדאג לך (: .

פורסם
2500 שקלים על ונטה ? למה מה קרה ?!

מה שקרה זה דבר כזה

היתה תאונה חזיתית , הונטה המקורית נשברה, ומי שתיקן את הרכב רצה לחסוך כמה שקלים בקניית ונטה תוצרת סין

עכשיו יכול להיות שהיא עבדה מצויין בחודשיים אולי אפילו בשנים הראשונות, אבל כרגע היא לא עובדת טוב, והאוטו מתחמם.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בדקת אם קיימת וונטה תחליפית אבל נורמלית במחיר טוב? לפעמים אתה יכול להשיג את אותו חלף רק בלי הסמל של היצרן והאיכות אותו הדבר. (לא סיני)

אבל כל עוד הרכב שומר על טמפ' עבודה אין בלאי גדול יותר, אולי רק לוקח לו קצת יותר זמן להתחמם, לא?

לדעתי אם החלטת להשקיע, תדחה את ההנמכה והגדלת הג'אנט ותשחזר את מע' הקירור כדי להיות בראש שקט. אחרי שהיא תהייה במצב פיקס תשקיע בשאר. ככה אני הייתי עושה.

הרכב שלך נראה מעולה! הצבע הזה ממש מתאים לה. כל הכבוד על ההשקעה שנתת! תמשיך להשקיע ולא להזניח!

אם יורשה לי קצת בציניות לסכם בכמה משפטים את מה שניסית לתאר.

קנית רכב ג'אנק במצב נורא. רוב הזמן הוא במוסכים והטיפול שאתה מכנה אותו שיפוץ ושחזור הוא לא יותר מאשר החייאה עד לפעם הבאה שיגיע למוסך.

עם כל הצער והכאב הרכב גמור.

לא יודע מה איתך, החלפת פלסטיקים פנימיים זה שחזור של הסלון, החלפת גיר, ציריות ושיפוץ מע' הגה זה שיפוץ המצב המכאני של הרכב. הוא מראש כתב שזה רכב ראשון ושהרכב נקנה במצב גרוע.

"החיאה עד לביקור הבא במוסך" זה טיפול חאפרי ש"העיקר שימשיך לנסוע".

כל דבר אפשר להציג באור שלילי.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
בדקת אם קיימת וונטה תחליפית אבל נורמלית במחיר טוב? לפעמים אתה יכול להשיג את אותו חלף רק בלי הסמל של היצרן והאיכות אותו הדבר. (לא סיני)

אבל כל עוד הרכב שומר על טמפ' עבודה אין בלאי גדול יותר, אולי רק לוקח לו קצת יותר זמן להתחמם, לא?

לדעתי אם החלטת להשקיע, תדחה את ההנמכה והגדלת הג'אנט ותשחזר את מע' הקירור כדי להיות בראש שקט. אחרי שהיא תהייה במצב פיקס תשקיע בשאר. ככה אני הייתי עושה.

הרכב שלך נראה מעולה! הצבע הזה ממש מתאים לה. כל הכבוד על ההשקעה שנתת! תמשיך להשקיע ולא להזניח!

לא יודע מה איתך, החלפת פלסטיקים פנימיים זה שחזור של הסלון, החלפת גיר, ציריות ושיפוץ מע' הגה זה שיפוץ המצב המכאני של הרכב. הוא מראש כתב שזה רכב ראשון ושהרכב נקנה במצב גרוע.

"החיאה עד לביקור הבא במוסך" זה טיפול חאפרי ש"העיקר שימשיך לנסוע".

כל דבר אפשר להציג באור שלילי.

בוא נגיד ואפשר לחסוך 500-700 שקל, האם זה באמת שווה את הסיכון? האם מישהו יכול להבטיח לך שהונטה הלא מקורית שאתה קונה תעשה את העבודה?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ומנגד, אף אחד לא יבטיח לך שביטול תרמוסטט לא יזיק למנוע יאיץ את הבלאי ויעלה את צריכת הדלק.

יש חלפים שנמכרים במחירים זולים יותר מהמקוריים כי אין עליהם את הסמל של היצרן, ולמעשה הם מגיעים מאותו מפעל של החלפים המקוריים.

צריך לברר.

זה קצת כמו מותגים בבגדים. אותה חולצה שבשוק עולה 20 ש"ח, בחנות היא תעלה 200 עם הסמל של טומי הילפיגר.

חוץ מזה, אם הסמל של פיז'ו מרגיע אותך כשהוא על הוונטה, אפשר לנסות למצוא בפירוקיה כזאת וונטה מקורית משומשת, מרכב שעבר תאונה מאחורה למשל, לא?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
מה שקרה זה דבר כזה

היתה תאונה חזיתית , הונטה המקורית נשברה, ומי שתיקן את הרכב רצה לחסוך כמה שקלים בקניית ונטה תוצרת סין

עכשיו יכול להיות שהיא עבדה מצויין בחודשיים אולי אפילו בשנים הראשונות, אבל כרגע היא לא עובדת טוב, והאוטו מתחמם.

מה הכוונה לא עובדת טוב ? או שהיא עובדת או שלא .

בכל מקרה , רוב ה106 עברו קומבינציה בסוויצ' , כאשר הסוויץ' סגור אז הונטה גם נסגרת. ולאוטו לוקח יותר זמן להתקרר.

למה עשו את זה ? כי בטח איזה שמוק חושב שזה גומר את המצבר .

פורסם

תתחדש !

אני גם מכירה את ההרגשה של לקנות רכב במצב, איך נאמר, לא משהו.

והתחלתי לדאוג לדברים המכנים והקוסמטיים בו זמנית וזה מבלבל נורא ואתה תמיד חושב על מה אתה עוד צריך לעשות.

אני מציעה לך, אם אתה מתכנן להישאר עם הרכב הרבה זמן, לדאוג לפרטי המכאניים קודם כל.

אח"כ תחשוב על הנמכה ועוד כל מיני שיפוצים כבדים שהם נטו יופי.

Peugeot 206 1.4 automatic '01

• תוכן חדש...