Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5530 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני זקוק לליטוש והחלפת רפידות אחוריות.

בחברה מציעים לי חלפים מקוריים - אבל המחיר 670 כולל מע"מ !

אצל מוסך אמין מאוד באזור שלי הציעו לי 350 ש"ח לחלפים לא מקוריים אבל לא סיניים (יפאניים ,שהוא טוען שיחזיק אותו דבר כמו המקוריים ואפילו מעבר)

מה כדאי ? והאם כדאי לשלם עוד 300 שקל על רפידות בלמים ?

אשמח לעצתכם !

פורסם

כמה זמן זה יחזיק זה לא העניין היחיד.

יש רפידות שעושות צליל חריקה מעצבן מאוד

יש כאלה שמורידות מלא אבק שחור על הגאנטים

ויש כאלה שאולי מחזיקות מלא זמן אבל לא בולמות.

אגב, ליטוש זה לצלחת, אז זה לא מחיר ל"חלק מקורי" אלא מחיר ל"עבודה"

וזה צריך לעלות אצת שניהם אותו דבר.

אגב לגבי המחיר שהציעו בחברה ל4 רפידות חדשות מקוריות וחריטה ל2 צלחות, לא ייקר 670 כולל

פורסם
כמה זמן זה יחזיק זה לא העניין היחיד.

יש רפידות שעושות צליל חריקה מעצבן מאוד

יש כאלה שמורידות מלא אבק שחור על הגאנטים

ויש כאלה שאולי מחזיקות מלא זמן אבל לא בולמות.

אגב, ליטוש זה לצלחת, אז זה לא מחיר ל"חלק מקורי" אלא מחיר ל"עבודה"

וזה צריך לעלות אצת שניהם אותו דבר.

אגב לגבי המחיר שהציעו בחברה ל4 רפידות חדשות מקוריות וחריטה ל2 צלחות, לא ייקר 670 כולל

הציעו רק ל 2 רפידות אחוריות החלפה בחברה..

פורסם
אני לא יודע איך זה אצלך אבל על כל דיסק יש בדרך כלל 2 רפידות, משני צדדיו. יש מצב שיש לך רק רפידה אחת בכל צד?

האא עכשיו הבנתי..

וואלה לא יודע.. מישהו יודע פה ?

פורסם
אני לא יודע איך זה אצלך אבל על כל דיסק יש בדרך כלל 2 רפידות, משני צדדיו. יש מצב שיש לך רק רפידה אחת בכל צד?

מה? :shock:

תמיד יש לדיסק שתי רפידות, מכיוון שתמיד מחליפים ביחד את הרפידות שעל אותו הסרן, אז מדברים על לפחות שני גלגלים ו 4 רפידות בסה"כ (2 לכל דיסק).

גם בטויוטה זה כך.

פורסם
מה? :shock:

תמיד יש לדיסק שתי רפידות, מכיוון שתמיד מחליפים ביחד את הרפידות שעל אותו הסרן, אז מדברים על לפחות שני גלגלים ו 4 רפידות בסה"כ (2 לכל דיסק).

גם בטויוטה זה כך.

ולשאלתי? :)

פורסם
ולשאלתי? :)

הוא ענה לשאלתך, יש לך לפחות 4 רפידות (2 דיסקים.)

אז אם הוא דיבר על אחוריים ועל 2 "רפידות" כנראה מדובר על תופים וסנדלים.

יש אצלך דיסקים או תופים מאחורה?

פורסם

670 לזוג רפידות זה המון כסף!

האם זה כולל עבודה, אם כן אז אני מניח שמכאן בא המחיר המנופח, טויוטה גובים מחירי עבודה מופרזים.

לדוגמא: בזמנו הייתי צריך להחליף רצועת אביזרים ברכב, בטויוטה רצו בסביבות 700 ש"ח כאשר באוטו-דיפו זה עלה לי 170 ש"ח כולל עבודה. בטויוטה הפקידה אמרה לי שזה הרבה עבודה, בפועל זה לקח 5 דקות!

בכל מקרה אני ממליץ על חליפי, אין עם זה שום בעיה כל זמן שלא בוחרים בהכי זול.

כאשר החלפתי רפידות ברכב המוסכניק אמר שיש לו רפידות סיניות זולות אך שהוא ממש לא ממליץ עליהן מאחר והן עושות רעשים כבר לאחר כמה מאות ק"מ. לבסוף התקנתי רפידות יפניות שהוא המליץ עליהן ואף נתן לי עליהן אחריות בפני רעשים לחצי שנה (באוטו-דיפו) בכדי להראות לי עד כמה הוא בטוח במוצר. מאז עברו 20,000 ק"מ והרפידות לא מרעישות ועדיין רחוקות מהחלפה (בדקתי אותן לפני חודש)!

לגבי חריטה של דיסקים, אני לא ממליץ, המחיר להחלפה שלהם הוא לא יקר ועדיף פי כמה על חריטה.

אני החלפתי ברכב באותו הטיפול רביעיית דיסקים ואת כל הרפידות כולל החלפת נוזל בלמים וסה"כ וצא לי בסביבות 1000 ש"ח.

כל החלקים תחליפיים (אך באיכות גבוהה) ומאותו הסוג אשר משתמשים בו במוסך מורשה טויוטה (כן, גם במורשה טויוטה ניתן לשים חליפי).

אם זה ממש חשוב לך אני יכול בערב לתת לך מחירים מדויקים.

• תוכן חדש...