Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5540 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב שנת 94 ידני.

לעיתים הסטרטר אינו מיסתובב, תלוי במצב הרוח של הרכב. אני דיי חושד בוודאות כי זו בעיה בסטרטר והוא ניתפס. כאשר הוא כן מיסתובב הוא מניע חלק. איך אוכל לבדוק בוודאות אם זה אכן הסטרטר? מה שכן אני יכול להוסיף אולי לאינדיקציה כללית זה שהמאוורר רדיאטור עובד קבוע עם חצי סוויצ' כבר שנים ומתי שאני בא לתת את הסוויצ' הסופי והסטרטר אינו מיסתובב המאוורר מפסיק לעבוד ואז שאני עוזב את הסוויצ' חזרה לחצי הוא חוזר להיסתובב רגיל. זה דומה למצב שכמו בכל רכב שמניעים עם אורות דלוקים אז האורות מתעממים בעת סיבוב הסטרטר בגלל שכל כוח המצבר עובר לסטרטר. האם מישהו יכול לאמת את טענתי ומסקנותיי?

תודה.

:)
פורסם

בדוק מצבר בעומס וערכי טעינה , עם הכל תקין

לדעתי אתה צריך להוסיף ממסר התנעה לסטרטר .

קרה לי מקרה דומה והוספת ממסר פתרה אותו .

פורסם
בדוק מצבר בעומס וערכי טעינה , עם הכל תקין

לדעתי אתה צריך להוסיף ממסר התנעה לסטרטר .

קרה לי מקרה דומה והוספת ממסר פתרה אותו .

תודה על התגובה.

כיצד מוסיפים ממסר התנעה לסטרטר?

פורסם

קנה ממסר 40A 14VDC

חבר את נקודה 50 (נקודת פיקוד על הסולונאיד היוצאת מהסווטש לנקודה 86 בממסר,ואת נקודה 85 לגוף .

חבר את ה + מצבר על הסולונאיד (מגיע עם כבל עבה מהמצבר) לנקודה 30 של הממסר.

חבר את נקודה 87 לסולונאיד איפו שהייתי נק 50 קודם.

את נקודה 87A (הרגל האמצאית) אל תחבר לשום מקום.

http://www.autoshow.co.il/%D7%94%D7%95%D7%A1%D7%A4%D7%AA%20%D7%9E%D7%9E%D7%A1%D7%A8%20%D7%94%D7%92%D7%91%D7%A8%D7%94.jpg

תמונה להמחשה

פורסם
קנה ממסר 40A 14VDC

חבר את נקודה 50 (נקודת פיקוד על הסולונאיד היוצאת מהסווטש לנקודה 86 בממסר,ואת נקודה 85 לגוף .

חבר את ה + מצבר על הסולונאיד לנקודה 30 של הממסר.

חבר את נקודה 87 לסולונאיד איפו שהייתי נק 50 קודם.

את נקודה 87A (הרגל האמצאית) אל תחבר לשום מקום.

http://www.autoshow.co.il/%D7%94%D7%95%D7%A1%D7%A4%D7%AA%20%D7%9E%D7%9E%D7%A1%D7%A8%20%D7%94%D7%92%D7%91%D7%A8%D7%94.jpg

תמונה להמחשה

נישמע קצת מורכב לאחד כמוני שלא מיתעסק בחשמל רכב. השאלה אם לא אמורה להיווצר בעיה כל שהיא בטווח הקרוב רחוק עם מערכת החשמל ברכב?

כי יש לי גם את האופציה לבצע החלפת סרטר שכבר קיים ברשותי.

פורסם

לא, לא אמורה להווצר שום בעיה. אם תחבר את זה נכון.

הדבר הכי גרוע שיכול לקרות זה שילך הממסר ( אחרי תקופה כמובן )

ולא תצליח להניע. החלפת הממסר אורכת דקות בודדות.

פורסם

לפי המתואר בתמונה ממה שאני מבין בעצם הסטרטר אינו מיבסתובב מכיוון שנוצר מפל מתח נמוך שמגיע מכיוון הסוייצ' או מכיוון בורר ההילוכים כך שהבעיה לא יכול להיות בסטרטר וגם אם אחליף סטרטר זה לא ייתן הרבה כי עדיין הסולנואיד יקבל מתח נמוך המגיע מאותם מרכיבים?

אם כך הדבר מדוע קורה שלפעמים הוא כן מסתובב תקין ולא נוצר מצב קבוע של מתח נמוך?

פורסם

אני יכול לנסות ולחבר ישירות את ה + של הסולנואיד ישירות לקוטב המצבר כדי לקבל אינדיקציה אם הוא תקין והכעיה היא לא בו?

פורסם

אני מאמין שאת סעפת היניקה אני בכל מיקרה ייצטרך להוריד בשביל שתהיה גישה גם אם זה להתקין ממסר, או לחילופין לבצע מתח ישירות לקוטב ה + במצבר מהסולנואיד או אם זה בסופו של דבר להחלפת הסטרטר עצמו. ברגע שקרובים לסטרטר זה כבר לא משנה מה עושים שם, העיקר שיהיה תקין. :)

• תוכן חדש...