Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5564 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מתכוון לרכוש רכב מהשכרה/ליסינג שנתון 2007/2008

איך ניתן לדעת האם "קרעו" את המנוע/גיר ברכב מהשכרה ?

האם הדבר עולה בבדיקת רכב רגילה או שעדיף לבצע בדיקה מקיפה אצל היבואן / מוסך מורשה ?

אני למשל נוסע כ- 35K ק"מ בשנה אבל 90% מהנסיעות בין-עירוניות ולא עובר את ה- 3000 סל"ד

אני מניח שרכב שעשה חצי בעיר דוושה עד הרצפה זה מתכון בטוח לצרות בעתיד

פורסם

באופן כללי, כדאי הרבה יותר לקנות רכב עם עבר של ליסינג או חברה, מאשר השכרה. מכוניות ששימשו בהשכרה החליפו לעיתים ידיים כל יום, והבלאי עצום.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

היי ערן,

בדיקה יסודית במכון בדיקה מורשה יכול לגלות בלאי מואץ של המנוע. לשם הדיוק, בלאי אינו נגרם דווקא מ"קריעת" המנוע אלא בעיקר משינויים באופי הנהיגה. לשם השוואה – רכב שהנוהג בו הדביק את דוושת הגז לרצפה, משך לסל"ד גבוה ועשה את זה כל הזמן, לא בהכרח יהיה במצב רע יותר מרכב בו נהגו שני אנשים, אחד רגוע ואחד אקטיבי. המנוע "מתרגל" לאופי שימוש.

בהצלחה,

גיל מאוויס

שלום,

אני מתכוון לרכוש רכב מהשכרה/ליסינג שנתון 2007/2008

איך ניתן לדעת האם "קרעו" את המנוע/גיר ברכב מהשכרה ?

האם הדבר עולה בבדיקת רכב רגילה או שעדיף לבצע בדיקה מקיפה אצל היבואן / מוסך מורשה ?

אני למשל נוסע כ- 35K ק"מ בשנה אבל 90% מהנסיעות בין-עירוניות ולא עובר את ה- 3000 סל"ד

אני מניח שרכב שעשה חצי בעיר דוושה עד הרצפה זה מתכון בטוח לצרות בעתיד

פורסם

שלום רב ,

ברשותי רנו מגאן 98(יד ראשונה) , עברה 426K , שום תקלה במנוע(חסכונית ואפילו שמן לא אוכל!) אבל כמה שביזבזתי על כל החלקים האחרים(חלקי פרונט) היתי יכול לקנות פעמיים מנוע. לכן על תיסתכל רק על המנוע.

פורסם
באופן כללי, כדאי הרבה יותר לקנות רכב עם עבר של ליסינג או חברה, מאשר השכרה. מכוניות ששימשו בהשכרה החליפו לעיתים ידיים כל יום, והבלאי עצום.

לא מסכים איתך.

רכב מהשכרה עובר בדיקה כל כמה ימים (וגם ניקוי). הבלאי ה"עצום" יכול להתבטא בצמיגים כי כיום הגיר האוטומטי פחות נתון לגחמות הנהגים.

אגב, נדמה לי שרכבים מהשכרה נמכרים עם קילומטראז' נמוך יותר.

וכמו שאמרו כאן: בדיקה תראה הכל.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

תודה על כל התשובות,

לאחר קריאת כמה תוצאות בדיקה באתר הבנתי אכן ניתן בכל מכון בדיקה לקבל מידע גם על המנוע

כוונתי היתה לשאול האם יש משמעות ללכת למוסך היבואן, לשלם קצת יותר ולקבל בדיקה מקיפה של המחשב או שכיום ניתן לקבל תוצאה דומה במוסכי בדיקה כלליים (ואשמח להמלצות למכונים שפאשר לסמוך עליהם בבדיקה ובפירוש התוצאות)

לגבי המשפט של "גיל", לא ממש הבנתי מדוע 2 אנשים בעלי אופי נסיעה שונה משפיעים יותר על רכב מאשר אדם שסוחט את דוושת הגז לעיתים קרובות....

פורסם
מצד שני - ישנה אפשרות לרכב מליסינג (נהג יחיד), שבעליו קרע אותו בכל יום ויום.

מסכים לחלוטין!

באופן כללי, כדאי הרבה יותר לקנות רכב עם עבר של ליסינג או חברה, מאשר השכרה.

בקשר לתרבות רכבים שלא שייכים למשתמש בו בסגנון רכב חברה, ליסינג - אני ממליץ לקרוא כאן:

ממליץ לקרוא את זה: http://www.kvishim.co.il/Articles.asp?id=113

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
היי ערן,

אחד רגוע ואחד אקטיבי. המנוע "מתרגל" לאופי שימוש.

בהצלחה,

גיל מאוויס

אתה מתכוון אחד פסיבי, ואחד אקטיבי. חברות הליסינג וההשכרה תמיד מהצד האקטיבי.

מזל ששמת את המתרגל במרכאות, אחרת מישהו היה חושב שאתה רציני.

בני,

בחלק מהרכבים עם גיר אוטומטי, אפשר להיות על המנתק כל היום. כמו כן, ובפעם המי-יודע-כמה, רכבי השכרה לא נבדקים בכל כמה ימים, אלא למעט פגיעות חיצוניות, שעליהם החברה מרוויחה הרבה מאוד כסף.

פותח השרשור - אלא אם כן יש לך מידע מבפנים על רכב ליסינג, אז הייתי ממליץ לך לרכוש רכב פרטי. לדעתי, חבל לקחת את הסיכון ליפול על רכב עם בלאי גבוה.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=356539

פורסם
אתה מתכוון אחד פסיבי, ואחד אקטיבי. חברות הליסינג וההשכרה תמיד מהצד האקטיבי.

מזל ששמת את המתרגל במרכאות, אחרת מישהו היה חושב שאתה רציני.

בני,

בחלק מהרכבים עם גיר אוטומטי, אפשר להיות על המנתק כל היום. כמו כן, ובפעם המי-יודע-כמה, רכבי השכרה לא נבדקים בכל כמה ימים, אלא למעט פגיעות חיצוניות, שעליהם החברה מרוויחה הרבה מאוד כסף.

פותח השרשור - אלא אם כן יש לך מידע מבפנים על רכב ליסינג, אז הייתי ממליץ לך לרכוש רכב פרטי. לדעתי, חבל לקחת את הסיכון ליפול על רכב עם בלאי גבוה.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=356539

תודה ומכיר את השרשור, רק חבל שהוא לא ממש תפס, יכול היה לתת מידע חיוני וסטטסטיקות מרוכזות על רכבים בשרשור אחד

אגב - אצלי המצב הפוך - הפרטי שלי (של אשתי) לא ממש מטופל בהשוואה לרכב ליסינג שלי שמטופל כמו שעון לפי קילומטראג'. אני מניח שזה קשור יוצר לאופי של העל הרכב ולאו דווקא לעובדה עם הרכב פרטי/ליסינג

לגבי "סיכון ליפול על רכב עם בלאי גבוה" - בשביל זה שאלתי מלכתחילה על המקום המועדף לבצע בדיקה דקדקנית של הרכב.

פורסם

שלום לך,

בתור אחד שעובד באחת מחברות ההשכרה/ליסינג מהמובילות בארץ אני ממליץ לך בחום לא לגעת ברכב השכרה. הן מכאנית והן חיצונית ופנימית (אע''פ התיקונים שעובר הרכב). ליסינג מסיום עסקה עם ק''מ נמוך יכול להוות אופציה ראויה.

• תוכן חדש...