Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5637 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מישהו חשב בכלל בשנות ה 80 שסובארו תוכל לשרוד 30 שנה? כולם אמרו שהמכונית היא זבל ובכל זאת הן נוסעות ונוסעות. מה שחשוב זה שיש מלאי חלקים זמין וגם מזדה 3 תוכל לנסוע בעוד 30 שנה.

רק שהפעם הם לא יחזיקו 30 שנה כי היום יש את תוכנית הגריטה! וכולם ימסרו אותם לגריטה!

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם

או שלא, עם כמות המזדות שיש היום אני בטוח שבעוד 20 30 שנה יהיו כמה משוגעים לרכב שלא יכנעו לגריטה וישמרו עליהן.

פורסם

אחרי שבוע בB4 מודל 07, סיימה הגולף דור 2 את הטיפול במוסך (החלפת דלת בגלל דפיקה).

האמת, שציפתי שהנסיעה של ה-30 ק"מ מהמוסך תהיה סיוט ויקח לי זמן להתרגל אחרי הפינוקים של הסובארו וכו' וכו'. לא האמנתי כמה נהנתי. הכל פשוט, כיפי, קליל. האמת, נהניתי הרבה יותר מה-B4.

כן, גם אני נהנה מהישנים הרבה יותר מהחדשים.

וזה למרות שכל מה שספיידרמן כתב, הוא נכון. חוץ משני דברים: אני נוסע ת"א חיפה פעם בשבוע עם הגולף הר"מ או הוולוו 244. אין לי מושג איפה יש שם עליה, אלא אם הכוונה בתוך חיפה. בשנות ה-70 וה-80 נסעו אין ספור פעמים לסיני כל המשפחה (זה עוד היה ישראל, ואני הייתי ילד) אף אחד לא התרגש יותר מידי. ההיפך נסעו לסיני רק במכוניות - מי העלה אז על דעתו לקחת מטוס לאילת? זה עלה כמעט כמו שיחת טלפון לחו"ל.

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

פורסם
אחרי שבוע בB4 מודל 07, סיימה הגולף דור 2 את הטיפול במוסך (החלפת דלת בגלל דפיקה).

האמת, שציפתי שהנסיעה של ה-30 ק"מ מהמוסך תהיה סיוט ויקח לי זמן להתרגל אחרי הפינוקים של הסובארו וכו' וכו'. לא האמנתי כמה נהנתי. הכל פשוט, כיפי, קליל. האמת, נהניתי הרבה יותר מה-B4.

כן, גם אני נהנה מהישנים הרבה יותר מהחדשים.

וזה למרות שכל מה שספיידרמן כתב, הוא נכון. חוץ משני דברים: אני נוסע ת"א חיפה פעם בשבוע עם הגולף הר"מ או הוולוו 244. אין לי מושג איפה יש שם עליה, אלא אם הכוונה בתוך חיפה. בשנות ה-70 וה-80 נסעו אין ספור פעמים לסיני כל המשפחה (זה עוד היה ישראל, ואני הייתי ילד) אף אחד לא התרגש יותר מידי. ההיפך נסעו לסיני רק במכוניות - מי העלה אז על דעתו לקחת מטוס לאילת? זה עלה כמעט כמו שיחת טלפון לחו"ל.

גולף דור 2 וולוו 244 הן מכוניות כמעט מודרניות (ברטרוספקטיבה עדכנית) שהיו ברמה מעל לממוצע בסקאלה של ההצע בישראל דאז. אני חושב שנסיעה כזו בטריומף הראלד או טנדר ויליס תרגיש קצת אחרת :roll:

פורסם

מישהו באמת רוצה לעמוד בפקק ביום קיץ חם עם רכב ידני שלו גיר שאינו מסונכרן,רועד,מרעיש,ללא מזגן ושכל החום מתא המנוע מוקרן לתא הנוסעים,ללחוץ עשרות פעמים בשעה על קלאץ שמצריך כוחות רבים? YES

מישהו באמת רוצה לתמרן ולחפש חניה עם רכב גדול,כבד ללא הגה כח,ללא מזגן וללא בלמים מתוגברים?YES

מישהו רוצה לעלות ביום קיץ חם את כביש ערד דום עם רכב שיחס המשקל וההספק הוא רבע מהמקובל היום? ללא מאוורר חשמלי לרדיאטור,ללא מערכת קירור סגורה? לא צריך להגזים...

מצד שני מישהו באמת רוצה לנסוע ביום חורף קר וגשום ללא מערכת ABS או אפילו מערכת יעילה להפשרת האדים מהשמשה הקדמית? YES YES YES!

מישהו כאן עוד זוכר שנסיעה מתל אביב לחיפה היתה פרוייקט? שהיו לוקחים סנדוויצ'ים ושתיה לדרך ועושים תחנות?

מישהו זוכר בכלל שיש עליה כלשהי בכביש חיפה תל אביב? (נהגי שנות השישים והשבעים זוכרים זאת..).אני חושב שאתה מתכוון לשנות החמישים.

מישהו זוכר את שריקות ההתפעלות שהיו נשרקות כשמישהו היה מספר שנסע עם רכבו לאילת וחזרה מבלי שיתקע? מישהו זוכר שרבים היו מכניסים את הרכב למוסך לפני נסיעה שכזו כדי לבדוק אם הוא כשיר לה? מישהו זוכר כמה זמן היתה לוקחת נסיעה כזו?

אני זוכר את עצמי בשנות השמונים בפיאט 128 שנת 74' מנוע 1100 ספורט (!) 70 כ"ס שהושתל בה, נוסע בגחמה של רגע לחבר האילתי שלי מרמת אביב בקצת פחות מ 5 שעות. 140 בכביש הערבה. אמנם בלילה (לא היה מזגן) אבל חזרתי (יותר לאט) ביום.

אם כבר קורית תאונה מישהו מעדיף לשבת ברכב משנות השישים או השבעים על פני רכב חדש? פה אתה צודק ב 100%

אם עומדים בפקק,מישהו באמת מעדיף לנשום את מה שרכבי העבר פלטו מהאגזוז? YES ריחו של החופש!

חברים יקרים,מכוניות ישנות זה כיף,כיף גדול אבל הכי כיף כשיש גם רכב חדש בבית. גם כאן אני מסכים

צריך להודות,הרכבים החדשים חסכוניים ויעילים מאד,נוחים ומצויידים באביזרים שקשה מאד לוותר עליהם,חזקים ומהירים,בטוחים ללא שום פרופורציה למה שהיה מקובל בעבר,אמינים מאד (וגם אלו שאנו לא מחשיבים כאמינים מאד הם אמינים פי כמה וכמה מרוב הקלאסיות שהיו מסתובבות כאן לפני עשרות שנים) ואין בכלל מקום להשוואה. נכון. אבל מה עם הסטייל?

It's life, Jim, but not as we know it

פורסם

לא כל רכב ישן נטול מזגן. אם הרכב שופץ כראוי, אין שום בעייה.

רכב ישן מסמל גם תרבות של פעם.

סלילת הכבישים בארה"ב הביאה לפיתוח רכבים נוחים להפליא.

נהגתי לאחרונה בלינקולן קונטיננטל חדישה בפלורידה.

הליידי שלי שאלה בתמימות: "למה זה לא נוח כמו הלינקולן שלך בארץ"?

לך תסביר לה שרכב ששוקל מעל 2 טון לא כל כך מהר מקפץ מכל מהמורה.

הבעייה ברכב חדש שזה מזמן כבר לא תרבות, זה במקרה הטוב מגדל בבל ואוסף של חלקים מכל קצוות תבל, העיקר שיהיה זול.

חכו לרכבים תוצרת סין - עבורי זה טוסטר עם מנוע שיחזיק מעמד כמו טוסטר סיני.

הלינק לפחות מחזיקה מעמד 35 שנה, המאזדה לא תחזיק חצי.

Big-Block - I mean a realy Big, the Bigest

פורסם

אם כל הכבוד למכוניות החדשות ויש הרבה כבוד אני בעל רכב שנת 96 לא רק שהרכב לא נוח אני יושב בריצפה ועושה הרבהה רעש:twisted: איפו שאני עובר.. הרכב דורש טיפולים לעיתים קרובות יותר וכל כמה זמן הולך איזה חלק (: אבל.. עם כל הכבוד הרכב שלי כשיש לו תקלה אני נוסע למכונאי שלי הוא נותן מכה עם פטיש הכל מסתדר. חלקים מאוד זולים יש את כל החלקים בזיל הזול בפירוקיות מרוב שהכל זול אתה מחליף את כל מיכלולי הרכב בלי לשים לב :lol: שלא נדבר על השיפורים והפאן שאפשר לעשות עם רכב ישן ספווילר טמבונים פילטר אגזוז טורבו שמורבו שיפורים בלי סוף חוץ מיזה שאני לא מפחד להחנות את הרכב שלי באיזה מקום כי אני יבקה אם יסרטו לי את הרכב. אני ישמח עוד סיבה ללכת לפחח :-D בקיצור אין כמו רכב ישן עד שמיתיאשים מהתיקונים ועוברים לרכב חדש :lol:

• תוכן חדש...