Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5653 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,אני רן,אוטוטו 23 והוצאתי רישיון רק לא מזמן,עכשיו בצורה הכי כנה שאפשר אני פשוט לא מבין ברכבים :S

התקציב שלי עומד על רכישה בין 10 ל15 ועל עוד 5 לביטוח ששמתי בנפרד.

עשיתי חיפוש בפורום על סוגי רכבים שונים שהמליצו לי עליהם ולמדתי הרבה , אבל אני עדיין אובד עצות .

הרבה אמרו לי לרכב ראשון ללכת על יפניות ולא אירופאיות ,על מה אתם ממליצים מהניסיון שלכם?

היופי של הרכב לא חשוב לי ,יותר חשוב לי שיהיה אמין וחסכוני .

כמו כן אמרו לי להתרחק ממגרשי טרייד אין ,למרות שמביקור בכמה באזור הדרום דווקא מאוד התרשמתי ,יש מגרש אמין שאתם מכירים?

ועוד דבר אחד אחרון ,נתקלתי בחיפוש בהרבה סיטרואן קסרה מודל 2000 ,2001 וקרוב משפחה אמר לי להתרחק מהרכב הזה אבל פה בפורום קראתי רק ביקורות טובות יחסית ,אז מה אתם אומרים?

פורסם

1. מה הצרכים שלך מהרכב (או מה הצפי שלך) - היכן תסע, כמה תסע, האם לבד או עם אחרים, צרכי מטען וכו'.

2. אם אותם 10-15K כוללים תקציב ל"יישור קו" (טיפול ראשון ברכב) או שיש לך תקציב נפרד לצורך זה?

3. האם יש לך תקציב מספק לתחזוקה שוטפת (לפחוץ 1500 ש"ח לחודש, ואיזה שהוא "ריפוד" למקרה של תקלה חמורה שתצריך תיקון גדול.

תביא בחשבון שכל רכב שתרכוש במחיר כזה יהיה ישן מאד וצפוי לתקלות. אם אין לך התקציב הדרוש והכנסה שוטפת קבועה וותר על התענוג והמתן לימים יפים יותר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עבודה מידי בוקר (6 דקות נסיעה בערך בתוך העיר), נסיעה אחת ל.. מחוץ לעיר עם חברים (מרחק בערך 40 ק"מ)

ושנה הבאה אולי גם לאוניברסיטה..מבחינת תקציב אומנם יש לי כסף אבל לא חשבתי על הטיפול הראשוני לרכב ..הרי לוקחים את האוטו למוסך לפני שקונים לא?! למצוא פגמים וכו'...(כמו שאמרתי אני ממש לא מבין ברכבים,אני מבין שאני נשמע ממש פעור בנושא) ועדיין גם עם חישוב לטיפול ראשוני אין סיבה שלא לקנות פשוט אני אגדיל את התקציב קצת יותר..אני בנאדם עובד כך שלא צריך להיות בעיה

פורסם

לי יש סיטרואן קסרה 99, אני עושה טיפולים בזמן, מקפיד תמיד על מים(ירוקים) ושמן, ואפילו מקפיד לנפח גלגלים פעם בשבוע, ואני בטראומה גדולה מהרכב.

הרכב עבר 230 אלף קילומטר, עובר כבר ראש מנוע בפעם השניה! ולצערי אין כמעט חודש שעובר בלי מבלי שאיזה פלסטיק ישבר.

וכול זה בזמן שאני רואה את הדייהטסו שרייד 2000 ואת המאזדה לאנטיס 97 של השכנים שלי, 2 הרכבים עברו למעלה מ-250 אלף, באחד מתעללים קשות, בשני עושים טיפולים קבועים, ובשניהם לא היה אף פעם תקלה בילתי צפוייה(שלא נגרמה כתוצאה מתאונה)

אז נכון שהסיטרואן לא רואה את הרכבים האלה ממטר מבחינת נוחות, אבל תאמין לי, על הפעם הראשונה שאתה נכנס למוסך, אתה כבר שוכח מהר מכול זה.

פורסם

אמנם תקח את הרכב לבדיקה (במכון בדיקה, לא בכל מוסך) ושם יצביעו על תקלות. חלקן אינו פוסל את הרכב, אבל מצריך טיפול. למשל - צמיגים יבשים או מצבר ישן. תחשוב שרק החלפת 4 צמיגים ומצבר יכלו לך לפחות 1500 ש"ח. ומה עם החלפת שמנים או טיפולים שוטפים אחרים שיתכן שיש צורך לבצע בחודשים הקרובים. יתכן שתמצא רכב שרק הטיפול התקופתי הקרוב שלו יעלה 400 ש"ח, אבל טיפול תקופתי יכול להגיע גם ל-3000 ש"ח ויותר. תחשוב על צורך בטיפולים כגון החלפת שמן מנוע, שמן ממסרה, דיסקיות ורפידות בלמים, רצועות תזמון ואבזרים, מצתים וכד'. אלה טיפולים שיש לבצע באופן שוטף, בדיוק כשם שיש למלא דלק. לפעמים טיפולים אלה לא בוצעו לאחרונה ויש לבצעם בהקדם לאחר הרכישה, והסכום יכול להצטבר לכמה אלפי ש"ח בבת אחת. וכמובן, סביר שתרכוש רכב בן 10 שנים ויותר, ורכב כזה יכול להפתיע בכל רגע עם תקלות שיכולות להגיע עד השבתתו.

מעבר לכך - אתה נהג חדש וצעיר כך שהוצאות הביטוח שלך יהיה גבוהות (ביטוחי חובה וצד ג', לא סביר שתבטח רכב כה ישן במקיף), ויש גם הוצאות רישוי של כ-1000 ש"ח פעם בשנה.

אני אגיד לך את האמת - נראה לי שאם ניתן להגיע מהבית לעבודה וחזרה בתחבורה ציבורית, או אפילו באופניים או על שתיים, עדיף לך לדחות את רכישת הרכב. נראה לי שההוצאות שיגרמו לך על ידי הרכב לא מוצדקות לפי התאור שלך.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בנוגע לשנה הזאת אתה צודק בהחלט (לגבי כדאיות הקנייה) אך שנה הבאה אני עשוי למצוא את עצמי ב7 שנים הקרובות בחיפה ,ירושלים או ת"א אשר נמצאות במרחק של 300 ק"מ מהבית וגם הדרך מהמעונות לאוניברסיטה לא בהכרח יהיה אפשרי ברגל או באופניים.

לגבי התקציב , בהנחה ואני אחליט להמתין עם קניית הרכב,והתקציב יגדל לאזור ה25 -30 (לפי הסתכלות באתר יד שניה מדובר על רכבים 2004 -2005 ),האם גם רכבים בשנתון כזה צפויים לכמות כזאת של טיפולים וכו' לפי ניסיונך?

אגב לגבי ביטוח ,בהנחה שוב ואני ממתין שנה ,ואני מעל גיל 24 ולא נחשב יותר נהג צעיר ,האם הביטוח עדיין יהיה יקר?(עדיין יהיה נהג חדש)

פורסם

אתה מדבר על הסמסטר הקרוב או על השנה הבאה? אם תתחיל ללמוד במרס מדובר בעניין אחד, אם באוקטובר יש לך עוד כ-9 חודשים שבהם תוכל לחסוך לצורך רכישת רכב יותר חדיש ואמין (אם אתה מדבר על 7 שנים אני מניח שמדובר על לימודים הנפתחים באוקטובר, וד"א - הם נמשכים 6 שנים). מצד שני - אם תלמד באוניברסיטה במקום מרוחק סביר שתשכור דירה או חדר במעונות ויהיו לך הוצאות מחיה גדולות, ונסיעה מחיפה לת"א או אפילו ב"ש וחזרה פעם בשבוע בתחבורה ציבורית היא לא אסון גדול כאשר יש לך הוצאות חיוניות אחרות.

חלק גדול מהחברים הלומדים עם בני (בטכניון) מתגוררים מחוץ לחיפה, הם מסתדרים מצויין בתחבורה ציבורית.

פורסם

לגבי השנים באוניברסיטה , זה תלוי במה אתה רוצה ללמוד (מה שאני רוצה מצריך 7 שנים לכל הפחות)

יש מצב אני אשקול את זה .

תודה רבה :D

• תוכן חדש...