Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5523 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

קניתי לאחרונה רנו כנ"ל מליסינג עם כמעט 200K קילומטרים על השעון. לקחתי לבדיקה והתברר שיש איזו בעיה בגיר - ראשון +שלישי משתלבים קשה. לא בעיית קלאטש - אין החלקה. הוחלף לגיר משומש 2009 על חשבון המוכר. כל השאר בסדר. הכנסתי למוסך להחלפת רצועת טיימינג ומותחן.

כמה ימים אחרי החלפת הטיימינג הופיעה הודעת תקלה "בדוק מזרקים" במקור "check injection" והמנוע נכנס למצב מוגן - לא עולה בסל"ד מעל 3500 - כאילו אין כח. אני יודע שמחשב הבקרה מגביל את כח המנוע כשיש תקלה מסוג זה. לאחר עצירה כיבוי המנוע והתנעה מחדש לאחר כ 20 דקות ההודעה נעלמה והמנוע חזר לעבוד רגיל. לפני ההחלפה לא נסעתי כמעט עם הרכב אבל לא היה שום רמז לשום תקלה. גם בבדיקה לפני הקנייה נתוני המנוע היו טובים מאד והוא הרגיש מאד נמרץ עם הטורבו.

מבקש לדעת האם מישהו נתקל בהודעת תקלה האומרת check injection? כמו שאני מבין יכול להיות שיש באמת בעיה עם אחד או יותר מהמזרקים אבל מטריד אותי שזה קרה מיד אחרי החלפת הטיימינג למרות שהגיונית לא נראה שצריך להיות קשר.

בנוסף אם יש למישהו נסיון בהחלפת מזרקים יהיה מועיל לקבל המלצה על מוסך באיזור נתניה ועלויות.

המון תודה

אבי:oops:

פורסם

לא מדובר בהכרח על בעיה במזרקים עצמם.

כפי שרשם קודמי, יש לגשת למוסך מורשה/מומחה להתחבר לסקנר לשלוף קוד תקלה, לפעול בהתאם.

קרה לי דבר כזה ברכב כזה בעבר, הבעיה היתה סולונואיד חשמלי לא יקר במע' הטורבו.

יכולות להיות בעיות רבות ומגוונות, לאו דווקא בעלי עלות יקרה בתיקון.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אבי שלום

שמי אריה ואני מנהל השרות בקרסו

הפניתי את שאלתך למר דני שיטרית מנהל מרכז השרות המורשה "שיטרית" באשקלון ולהלן התייחסותו אשר בהחלט מחזקת את ההתייחסויות הקודמות:

התראה מסוג זה היא התראה מאוד כללית,שיכולה לנבוע מכמה סיבות :

תיזמון לא במקום,

תקלת מזרקים,

קצר ב unit אור בלם וכו'...

יש צורך להתחבר למכשיר איבחון ולמצוא את מקור הבעיה.

מבחינה כספית בדיקה ראשונית ואיתור תקלה יכולה למנוע הוצאות גדולות ומיותרות.

אני ממליץ להיכנס למרכז שירות מורשה ,ולבדוק ביסודיות באמצעות במכשיר איבחון.

מאחר ותשובתנו מבוססת על נתונים שהועברו לנו מהלקוח ללא שהרכב נבדק בפועל, אין תכן התשובה מהווה משום המלצה, חוות דעת או ייעוץ מחייבים; לפיכך, על מנת לקבוע במדויק את הטיפול ו/או התיקון הנכון ברכב יש להביאו לבדיקה במרכז שירות; המסתמך על המידע המובא כאן עושה זאת באחריותו ועל דעת עצמו בלבד.

המון תודה ושמחנו לסייע.

פורסם

תודה לכולם על התגובות וסליחה על הההתייחסות המאוחרת שלי. אכן בדקתי במוסך עם מחשב דיאגנוסטיקה והתקלה מראה בעייה עם שסתום טורבו. המוסך בו בוצעה הבדיקה הוא גם זה שבעקבות הבדיקה לפני קנייה טיפל בתקלות שנמצאו בה ובאותה הזדמנות גם פירק וניקה את שסתום הטורבו. בכל מקרה התקלה מאז לא חזרה ואוטו נוסע בובה.

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

בחיפוש שערכתי בניסיון לאבחן תקלה במגאן שלי,נתקלתי בפורום המעניין הזה.

ברשותי מגאן 2008 1.5 טורבו דיזל ידנית עם אותה בעיה .

ביצעתי החלפת רצועת טיימינג (+משאבת מים) במוסך שאינו ברשימת המוסכים המורשים . זמן לא רב לאחר מכן החלה לדלוק נורית השרות הצהובה עם ההערה " בדוק הזרקה". בדיקות ביותר ממוסך אחד כולל דיאגנוסטיקה במוסך המרכזי ציינו כי יש לי בעיה במזרק מס' 3.

מאחר ועלות ההחלפה במוסך המרכזי מגיעה לאלפי שקלים!!! ביצעתי החלפת מזרק (מפירוק-מנוע שעבד...) ועדיין התראת התקלה ממשיכה. אני מתרשם שהמכונאי שטיפלתי אובד עצות,כנ"ל אני.

מוזר בעיני שגם במקרה שלי התופעה צצה לאחר החלפת רצועת הטיימינג. יש קשר?

פורסם

אין קשר בין תקלת של מרסס לטיימינג במחשבה ראשונה,:-D אבל אולי בכל זאת אם עשה את העבודה מכונאי שלא מכיר הוא פספס משהו...למה שלא תחזור למוסך מורשה לצורך אבחון??

• תוכן חדש...