Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5674 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר בנפח 1400 גיר ידני.

לרכב הוחלפו בחודשים האחרונים:

1. רדיאטור אורדונז.

2. טרמוסטט 80 מעלות.

3. משאבת מים.

בעמידה, הרכב עולה עד ל92 מעלות, ואז הוונטות נדלקות עד לירידה ל 89 מעלות (סה"כ 15 שניות של עבודה).

בנסיעה, תחת מאמץ, האצה, עליה וכד', הרכב עולה עד ל 95 מעלות.

הפריע לי לחשוב, כי בנסיעה מהירה מחוץ לעיר - כאשר ישנו משב רוח חזק על הרדיאטור, שהוונטות יעבדו.

לכן, הרכבתי מנורת ביקורת בתוך הרכב שדוגמת את היוניט חום שמורכב עד הרדיאטור, (זה שמפעיל את המאווררים).

למי שתוהה לגבי אופן עבודת הביטרון אצלי ברכב, אז זהו, שאין לי ביטרון ברכב - יש לי מזגן מהתקנה מקומית ויוניט חום שיושבת על הרדיאטור.

ראיתי שכאשר הרכב תחת מאמץ, כאשר הטמפרטורה עולה ל 95, הן לא נדלקות.

מסקנתי היא שטמפרטורת נוזל הקירור בתוך הרדיאטור נמוכה מ 92 מעלות, וזה גם מאוד הגיוני, כי משב הרוח מקרר את הרדיאטור.

לגבי החיווי של שעון החום ברכב, אינו בהכרח תקין, ויש לי מספר חשדות אפשריים:

1. טרמוסטט לא מתאים - אין בו קדח למעבר נוזל קירור כשהוא סגור (אטום לגמרי), מה שאולי יכול לשבש את הקריאה של מד החום.

2. יוניט של שעון חום (שדוגמת את החום במנוע) לא תקינה - ואם כך, למה במצב סרק היא מראה קריאה נכון.

חברים -השקעתי בכתיבה של השאלה, על כל הפרטים הרלוונטים.

לכן, מבקש לענות לא בשליפה מהמותן כאילו נשאלה פה שאלה בסגנון YES/NO QUESTION, אלא יותר לכיוון W/H QUESTION.

תודה מראש, ושבת שלום.

שלכם (מלבד בשבתות ובחגים), אריאל.

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

אוקיי, קיבלתי את הודעתך (למרות שהיתה חסרה אות אחת בקוד מנוע, השלמתי אותה פרי ניסיוני ומצאתי את מה שאני צריך) ולהלן הנתונים:

בדגם שלך (306Restyle עם 4 דלתות, גיר ידני מנוע 1400 סמ"ק 75 כ"ס) הגיעה מערכת קירור פשוטה (אין מזגן במקור) עם יוניט ברדיאטור (צדקת במה שאמרת). בדגם זה יש רק מאוורר מנוע אחד בלבד (ולא זוג מאווררים עם 2 מהירויות כמו בכל יתר הדגמים).

הנתונים היבשים:

טרמוסטט מנוע מתחיל להיפתח ב 89 מעלות צלזסיוס. היוניט חום מנוע (המקורי, לפי מה שהיצרן אומר) הוא יוניט "97/92", קרי: מתחיל לעבוד ב 97 מעלת צלזסיוס, מסיים עבודה ב 92 מעלות צלזסיוס. המטרה של היוניט להוריד את טמפ' המנוע מ 97 ל 92, וכמובן לא לרדת מזה (אין פה 2 מהירויות, רק אחת). כמו שאני תמיד אומר, בפג'ו סיטרואן (למעט דגמים חריגים וישנים מאוד) טמפ' הכניסה של מהירות ראשונה של המאווררים תמיד תהיה בין 97 ל 98 מעלות.

בעניין חיווי טמפ' מנוע:

לא מן הנמנע שיש זיוף בקריאת החיישן. הסיכוי שזה החיישן להערכתי האישית הוא נמוך, אך אסור לשכוח ש:

1. החיישן טמפ' מנוע בדגמים אלו הוא לרוב (לא תמיד !) חיישן שמרגיש את טמפ' הבלוק מנוע, הוא לא בא במגע עם מים (צריך להוציא את החיישן בשביל לאשש את החשדות האם מדובר בחיישן טמפ' בלוק או שהוא פיזית נוגע בנוזל קירור).

2. החיישן עצמו ניזון מהארקת המנוע (גוף המנוע) בצד אחד - ובהתאם לכך הוא מוציא התנגדות עם חוט ישיר ללוח שעונים. אם הלוח שעונים עצמו לא מוארק טוב, יש סיכוי לזיוף ומדובר בעניין יחסית שכיח ב 306 אבל לא בדגם שלך אלא בדגמים היותר ישנים.

ליתר בטחון תמיד טוב אם תפתח את נקודת ההארקות של הלוח שעונים ושותפיו (בורג משושה 10 מ"מ שנמצא על גוף הרכב, בתוך תא הנוסעים, מצד שמאל של דוושת המצמד), תנקה היטב את המגעים ותחזיר חזרה ותהדק היטב.

-->> מאחר ומדובר ברכב בן 10-11 שבטח גמא לא מעט קילומטרים, המלצתי היא לנתק את המצבר מהרכב ולנקות ה-י-ט-ב את כל נקודות ההארקה (1. בין המצבר לגוף המנוע\גיר. 2. בין גוף המנוע\גיר לגוף הרכב או בין המצבר עצמו לגוף הרכב, תלוי מה קיים בפועל). בשביל לקבל ביצועים אופטימליים גם ממערכת הטעינה, תמיד טוב לבדוק את מצב החיווט בין האלטרנטור לסטרטר - או במילים אחרות, אם החוטים נראים תקינים לחלוטין אז פשוט לפרק את האום המשושה 13 מ"מ באלטרנטור ואום משושה 13 מ"מ נוסף בסטרטר, לנקות היטב את הסופיות-חוט ולהחזיר חזרה (להדק בזהירות ע"מ שלא יגרם נזק לסטרטר או לאלטרנטור).

אחרי שסיימת עם הכל, חבר חזרה את המצבר (הניתוק נועד למנוע קצרים בזמן העבודה, אסור לבצע טיפולים מהסוג הזה ללא פירוק המצבר).

אגב, בדגם זה סופק אלטרנטור מקורי של 70 אמפר בלבד. לא יודע אם במהלך השנים הוא לא הוחלף (בהחלט ייתכן שהוא עדיין מקורי) אך בכל מקרה לא מדובר בקוטל קנים, עדיף לשמור אותו על ביצועים אופטימליים.

אגב (2), בשביל לוודא האם באמת "עשית משהו" בכל הסיפור הזה של הניקוי מגעים, פשוט תבדוק טעינה ב-2 נקודות, עם רב-מודד, לפני העבודה של הניקוי ואחרי העבודה (נקודה אחת היא על המצבר [קוטב פלוס וקוטב מינוס], ונקודה שניה על האלטרנטור [בין גוף האלטרנטור ליציאת ה + שלו). אם מצאת שלפני הניקוי היה הבדל בין המתח על המצבר למתח של האלטרנטור - ולאחר מכן המתח היה זהה או כמעט זהה לחלוטין, סימן שהצלחת.

תחזור לדווח.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק, שבוע טוב.

תודה רבה על התגובה המפורטת.

חידשתי לי הרבה לגבי הפתיחה והסגירה של יוניט המאווררים, כנראה וישנו זיוף בשעון שבלוח השעונים.

את נושא הארקת המרכב, אבדוק במהלך השבוע.

אגב, לא מזמן התחדשתי ברב מודד של חברה חדשה בשם UNI-T, אחלה מכשיר.

אשוב לעדכן כשיהיה לי תוצאות.

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם
איציק, שבוע טוב.

תודה רבה על התגובה המפורטת.

חידשתי לי הרבה לגבי הפתיחה והסגירה של יוניט המאווררים, כנראה וישנו זיוף בשעון שבלוח השעונים.

את נושא הארקת המרכב, אבדוק במהלך השבוע.

אגב, לא מזמן התחדשתי ברב מודד של חברה חדשה בשם UNI-T, אחלה מכשיר.

אשוב לעדכן כשיהיה לי תוצאות.

שים לב: חיישן טמפ' מנוע הוא החיישן עם התקע הכחול בצד הראש\בלוק, ולא זה הירוק שנמצא למעלה/בצד.

שבוע טוב

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...