Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5683 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

משאבת מים-488

שמן מנוע סיליניה 10W60- ש"ח 288

חגורת תיזמון-218

מיסב למערכת תיזמון-198

מותחן למערכת תיזמון-387

רצועת אביזרים-224

ווריאטור-1380(אחרי מע"מ)

עבודה-550

 

-------------------

 

מצמד מקורי+מיסב לחץ-1088

ליטוש גלגל תנופה-100

עבודה-800

 

 

המחירים הם לפני מע"מ ולפני הנחה חוץ מהווריאטור העבודה והחלקים עצמם הם ממוסך שחר פיאט בנתניה מוסך מרכזי.

האם מישהו חוץ מליאור קלה:-D מכיר את המוסך הזה??

 

אשמח ליעוץ,כרגע אין לי את הכסף להכל ואני זקוק לקלאץ- אבל טיימינג זה חלק בלתי נפרד מיישור קו לרכב שמסוף 2008 הפסיק לטפל בחברה ואין מסמכים על טיפולים מאז .

 

אז החלטתי כרגע להיות הכי עדין שאפשר עם הרכב כדי לסחוב את הקלאץ כמה שיותר ולטפל בטיימינג קודם ואז שאני ישתחרר כספית אני יפנה אל הטיימינג .

פורסם

לעניין הקלאץ', האם הוא מחליק? מסריח?

יש מקרים שבהם לא כדאי לדחות את הקץ.

חבל להתקע במזג אוויר סוער, הייתי עושה את הטיפול (משלם בתשלומים?) וגומר עם העניין.

M-TECH E46

פורסם

המלצה שלי, אני גם סחבתי החלפה של קלא'ץ, ואז נתקעתי, חיכתי לגרר 3 שעות.. והיה מאד לא נעים.

אם הקלא'ץ מתחיל להיות רך יותר מהרגיל ומחליק, תדע שהגיע זמנכם להיפרד ולהתחדש באחר..

אני לא יודעת מה שוויו של הרכב שלך וכמה אתה מוכן להשקיע בו, אבל אני החלפתי לקלא'ץ משופצר (והוא עשה בעיות על הנסיעה הראשונה) ובגלל שהייתה לי אחריות מהמוסך החליפו לי חדש, ושילמתי כמו על משופצר..

משופצר אם הוא לא טוב- אז הוא מראה גינוני גסיסה כבר על הנסיעות הראשונות (ויש לך אחריות במשך שלושה חודשים) ולכן, לדעתי, אם אתה לחוץ בכסף תעשה אך ורק משופצר..

פורסם
המלצה שלי, אני גם סחבתי החלפה של קלא'ץ, ואז נתקעתי, חיכתי לגרר 3 שעות.. והיה מאד לא נעים.

אם הקלא'ץ מתחיל להיות רך יותר מהרגיל ומחליק, תדע שהגיע זמנכם להיפרד ולהתחדש באחר..

אני לא יודעת מה שוויו של הרכב שלך וכמה אתה מוכן להשקיע בו, אבל אני החלפתי לקלא'ץ משופצר (והוא עשה בעיות על הנסיעה הראשונה) ובגלל שהייתה לי אחריות מהמוסך החליפו לי חדש, ושילמתי כמו על משופצר..

משופצר אם הוא לא טוב- אז הוא מראה גינוני גסיסה כבר על הנסיעות הראשונות (ויש לך אחריות במשך שלושה חודשים) ולכן, לדעתי, אם אתה לחוץ בכסף תעשה אך ורק משופצר..

 

 

 

לדבריך, חבל להשקיע על קלאץ "משופצר" שהוא בעצם בטח מחודש אם עושים אז עושים.

 

לא הקלאץ לא מחליק הדוושת קלאץ עדיין קצת חזקה במידה הצורך ולא רכה האוטו מגיב מעולה ולא חושב שיש החלקה,

זה רק בא ליידי ביטוי בהעברת הילוכית- שמעבירים הילוך אין רעש של גיהוץ אבל אני מרגיש שזה נתקע טיפה ולפעמים צריך לתת דאבל קלאץ כדי שיכנס חלק ,אני לא משתולל עם האוטו וגומע איתו ביום 7 קילומטר בנסיעה עירונית (לא מעל ה40 קמ"ש) מתוכננת נסיעות של 100 K בקרוב פעם בשבוע גג .

 

מה לגבי המחיר? יש יודעי דבר?

פורסם

המחירים זה בגלל הספורט שבענין:?:

כל רכיב נראה פי שניים ביחס לרכבים שאני מכיר (לא מקורי). כמה תעלה רצועה של גץ הגרמנית. ומה יש במותחן שהוא כזה יקר.

פורסם

לא הבנת אותי נכון.

לדעתי כדאי לקנות משופצר, ולא חדש.

מה שאני עשיתי זה שיפצרתי את הקלאץ שלי וזה עלה לי 1,000 ש"ח (אני לא בדיוק זוכרת כמה הייתה עבודה וכמה עלות החומרים) והעבודה לא הייתה תקינה, והקלא'ץ היה מגיב לי רק מאמצע הדוושה, חזרתי למוסכניק והוא החליף לי לקלא'ץ חדש, ובגלל שהייתה לי אחריות לא הייתי צריכה להוסיף כסף על הקלא'ץ החדש.

 

בכל מקרה זה עניין של גישה, לי לא איכפת לקחת חלקים משופצרים זה הרבה יותר זול, ואם אתה מתכוון להחזיק את הרכב במשך לא יותר משנתיים- שלוש, רוב הסבירות היא שלא תצטרך להחליף אותם שוב.

 

אגב, גם אצלי זה היה אותו הדבר, ובאיזשהו שלב היה צריך ללחוץ על הקלאץ ממש בחוזקה או כמה פעמים, וזה החזיק בערך יומיים.. אבל אני נוסעת כ80 קילומטר ביום (ולרוב יותר, ורוב הנסיעה מתרחשת בפקקים של הבוקר).... אז הגיוני שבגלל זה הקלא'ץ נשרף לי יותר מהר. יכול להיות שהקלא'ץ ככה יחזיק לך מעמד, אבל עדיין תזכור שזה לא נעים להתקע. אז עדיף לך לעשות את זה כמה שיותר מהר, כי לך תדע מתי זה יפתיע אותך.

פורסם

ממה שאני הבנתי משופצר זה קלא'ץ בעצם מחודש, לוקחים קלא'ץ ישן מפרקים אותו ומרכיבים מעליו חלקים חדשים (הידע שלי במכוניות הוא די דל, אבל ממה שהבנתי יש שכבה כלשהי של ציפוי שמצפים ובעצם מכינים קלא'ץ כמו חדש)

אפשר לקחת קלא'ץ ישן ששופצר במקום אחר,

אפשר לקחת את הקלא'ץ הנוכחי שלך ולשפצר אותו..

וזה הרבה הרבה יותר זול מקלא'ץ חדש מהקופסה.

פורסם

הבנתי את דברייך,אני מתכוון להישאר עם הרכב לפחות שנה +

ואיני רוצה להיתפשר על האיכות של החלק, אם קלאץ מחודש אכן יתן את אותה תמורה בפחות כסף זו אלטרנטיבה לגמרי לא רעה.

 

אשמח לעוד עצות לגבי המחירים והטיפול מחר בבוקר אני מתייצב במוסך ומתחיל בטיימינג,הקלאץ כרגע יחכה מעט ויבחן על ידי המכונאי במוסך אם יוחלט שמצבו גרוע אני אצטרך למתוח שריר :cry: :cry: (וזה כואב) .

פורסם

בחיים שלי לא שמעתי על קלאצ' מחודש או משופצר.

למיטב ידיעתי מרכיבים תמיד פלטה חדשה שיוצאת מתוך קופסה, עדיף שהיא תצא מתוך קופסה שכתוב עליה VALEO במידה ומדובר בפיאט, או שיהיה כתוב על הקופסא FIAT :-D

 

בכל מקרה לדעתי, הרכיבו לליאת קלאצ' משומש...אני אישית הייתי עובר למוסך מורשה ולא נשאר אצל איזה קומבינטור מגעיל שמרכיב קלאצ'ים משומשים.

 

 

ליאור - ממליץ לך לגשת עם הצעת המחיר הזו למוסך מורשה "פטין" בעכו. הם מומלצים מאוד, אולי גם תשלם פחות.

אני מטפל שם בספייס שלי ומאוד מרוצה - ביצעתי שם יישור קו רציני (טיימינג וכו') ופעם אחת החלפתי גומיות לציריה - מאז לא חזרתי למוסך כי פשוט לא הייתה סיבה :-o .

פורסם

קלא'ץ משופצר עושים גם במוסך מורשה..

לא שמעת על זה אף פעם כי כנראה לא הציעו לך את זה.

כרגע יש לי ברכב קלא'ץ חדש (היות והמשופצר לא היה טוב- כאמור קלא'ץ משופצר כשהוא לא טוב, הוא ישר מראה גינוני גסיסה, ומה אכפת לי שהוא מת? כי הייתה לי אחריות, ואם הוא טוב- הוא טוב מההתחלה)

שמעתי על אנשים שהקלא'ץ המשופצר החזיק להם יותר משבע שנים...

פורסם

שמעתי על אנשים שהקלא'ץ המשופצר החזיק להם יותר משבע שנים...

 

יכול להחזיק גם 100 שנה, השאלה כמה קילומטר הוא עבר ובאיזה צורה הוא ננהג.

ושפצור זאת מילה צבאית, לא הבנתי איך גוף אזרחי משתמש במילה כזאת בתור מונח מקצועי:-D

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

×
×
  • תוכן חדש...