Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5739 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
טוב אז ככה:

יש עשן לבן ממש בולט, שאני מתניע ,כשהוא קר ולוחץ גז לחמם קצת, יוצאת כמות גדולה מתי שיש שמן, מתי שאין על המדיד, יוצא אבל פחות, ובלי לחיצה על הגז אני יודע שהאוטו עומד מונע יוצא עשן לבן.

המוסך קבע אחרי שהוא העלה את הרכב על ליפט וראה שאין נזילה של שמן ואמר שזו בעיה במנוע

יש נוזל קירור לא חסר אף פעם, אך נהיה לו צבע של חלודה שכניראה קיבל אותו מהרדיאטור

שלום רב !

יש לבדוק חשד של רינגים תפוסים,יש לשקול לעשות פלשינג, בשימוש בפלשינג איכותי יכול לעזור, יש לבדוק בדיקת לחץ הפוך וקומפרסייה תחילה, לפני ואחרי.

כמה זמן אתה סובל מתצרוכת שמן גבוהה?

כמה זמן הרכב מעשן בממדים שציינת?

קרא בבקשה את השרשור הבא:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=345229

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שימוש בשמנים פשוטים ולא איכותיים יגרמו להיתפסות טבעות הבוכנה ולצריכת שמן מוגברת.

הראש מנוע ברכבך הוא עם שימסים (לא מרימים הידראולים) כך שהסיכויים נמוכים לגרימת נזק כלשהו, אם היה לך מרימים הידראולים אז הפלאשינג היה הורס אותם וההוצאות גדולות עבור התיקון.

אם המנוע עבר את ה 180אלף ק"מ אז 100 אחוז שגומיות השסתומים כבר לא גומיות אלא התאבנו להם טוב טוב והאטימה לא מושלמת.

בצע בדיקה:

כשהמנוע בטמפ' עבודה, תאיץ את המנוע בניוטרל על 4.5Kסל"ד קבוע למשך 10 שניות, ובקש ממישהו לבדוק אם יוצא עשן לבן כחלחל מהאגזוז.

אם יוצא עשן הרינגים שחוקים.

בדיקה שניה:

אם בבדיקה הראשונה לא יצא עשן אז בצע בדיקה זו.

תאיץ את המנוע בניוטרל עד ל5Kסל"ד ותרפה מהדוושה, חזור על הפעולה של הלחיצה והרפיה כ5 פעמים במהירות, אתה פשוט מאיץ את המנוע ל 5Kסל"ד ומרפה מהגז לגמרי לפרק זמן קצר ושוב לוחץ(בקיצור לפמפם מהר).

אם במצב זה יצא לך עשן לבן כחלחל אז הגומיות שסומים כבר לא גומיות אלא אבנים.

העיצה שלי היא, שאם בבדיקה הראשונה יוצא עשן(חדירת שמן לתאי השריפה) דרך הרינגים אז תמשוך עם המנוע פשוט דאג להוסיף שמן ובמקביל נסה פלאשינג, ושים לב שלא למלא שמן יותר מדי, אסור לעבור את קו הF במדיד, מצד שני אסור להגיע למצב שהמדיד מתרוקן לגמרי מתחת לקו L.

בין קו L לבין קו F יש לך בדיוק 0.8 ליטר שמן.

אם בבדיקה השניה יוצא עשן, תוכל לשקול רק הורדת הראש מנוע בשביל להחליף גומיות שסתומים, קח בחשבון שיש סיכון שלאחר העבודה המצב לא ישתפר וישאר כמו שהוא כי הבעיה מהרינגים.

פורסם

אז ככה

אתמול קניתי גלון 10 40 של מילי ליקווי ושמתי עד שהיה מספיק שמן (כמעט פול-לפי הוראות יצרן)

נסעתי טבריה-אריאל-רמת גן-ברקן-אריאל-טבריה-כפר עבודה(20 ק"מ מטבריה)

ועכשיו בדקתי שמן ולא חסר טיפה האמנם? איכות השמן הייתה הבעיה פה?אני מקווה שזה אמיתי ולא אגלה שעוד מעט ילך כל ה3 ליטר ששמתי

פורסם

היום אני נוסע שוב מטבריה לאריאל, וכשאחזור הביתה אתן לרכב לנוח שעתיים ואז אבדוק שוב, אם במידה ולא יחסר שמן אני יכול להפסיק לדאוג? ורק להקפיד על שמן איכותי וטיפולים בזמן?

פורסם

מה סוג השמן שהשתמשת בו עד היום?

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם
מה סוג השמן שהשתמשת בו עד היום?

שמו לי שמן 10 40 של סונול במוסך.

אוקי הנה עדכון:

מאז שהוספתי שמן עד כדי שהופיע במדיד על הקו מתחת לאות F, נסעתי 850 ק"מ

עכשיו לאחר 850 ק"מ בדקתי וראיתי במדיד שהשמן מגיע עד ה"0" של ה0.8L (למי שמכיר את המדיד בדגם הנ"ל), המרווח בין ה"0" לקו שמתחת לF הינו בערך מ"מ או 2, מזה אומר? שעכשיו הצריכה טובה?

דרך אגב בהתנעה שהמנוע קר בפארקינג אני לוחץ גז ובסביבות 4 5 סל"ד יוצא עדיין עשן לבן כמו קודם.

אני כבר מבולבל

חשוב לי לציין שבעת החלפת פילטר שמן והשמן במוסך פתחו מכסה שסתומים לבדוק טיימינג אז על הדרך המכונאי אמר שהבעלים הקודמים התעללו ברכב, לא החליפו שמן מלא זמן והיה מלא פיח

מה דעתכם על כל נתונים והעבודות האלה? להחליף מנוע?לשפץ? או שמא שמן איכותי סידר הכל

פורסם

התעלמת מהתגובה שלי ולכן אתה לא מבין.

אמרתי וקרא שוב ושוב עד שתבין, שבין קו ה L לקו הF ז"א מהמינימום עד המקסימום יש לך 0.8 ליטר שמן.

במדיד יש לך קו F, קו 8 קו 0 קו L עליון וקו L תחתון, אז בין התחתון לעליון יש לך 0.8 ליטר.

אמרתי לך לבצע בדיקה על מנוע חם ולא על קר.

אם המנוע מלא בפיח(בוצה) מתחת למכסה השסתומים אז כניראה שכמו שאמרתי קודם שטבעות הבוכנה תפוסות מפיח ולכן הצריכת שמן מוגברת, בצע פלאשינג למנוע רכוש פלאשינג איכותי של BG או STP., או משהו אחר מחברה מוכרת, ועקוב אחרי ההוראות, או שתפנה למוסך.

אני לא חושב שיש לך מה להפסיד, הפלאשינג יכול לעזור.

פורסם

baf123 הבדיקה בוצעה כשהמנוע חם,לאחר שהגבתי עכשיו נסעתי עוד ק"מ ועכשיו סה"כ 930 ק"מ מאז שהוספתי שמ, ועכשיו קמתי בדקתי שמן כשהמנוע קר, ויש מלא עד הקו מתחת לF , אני חושב שהשמן הזול ששמו לי הייתה בעיה, בבקשה אל תגידו שאני טועה לא בא לי להוציא 6000 שקל

פורסם

בקיצור-המנוע אוכל שמן אבל פחות מאז שעברתי לשמן של מולי ליקווי

דברתי עם בעל המוסך והוא אמר שלא צריך בדיקת לחץ הפוך,ולגבי פלאשינג עדיף כבר להחליף מנוע כי זו ההשקעה הכי בטוחה.

אני יודע שזה לא רינגים כי יוצא עשן לבן בלבד, בנוסף עשן לבן יוצא רק בסביבות 4 5 אלף סל"ד

מה דעתכם?איך כדאי להתקדם מכאן?

נ.ב

כיצד תוספים יעזרו או לא בבעיית צריכת השמן הגבוהה?

פורסם

מה זאת השטות הזאת שהמוסכניק אמר לגבי פלאשינג? ברור שיותר משתלם לו להחליף לך מנוע.

פלאשינג ממותג איכותי בתוספת שמן של LM מסוג MOS2 עשה אצלי ברכב יופי של עבודה עם בעייה דומה לשלך.

ממליץ לך לעשות, למרות שקראתי כאן מספיק דיעות שונות משלי לגבי פלאשינג.

חובב מכוניות מושבע. עזבו חובב, שרוף!

פורסם

אתמול הבאתי את האוטו למוסך, נתנו לי מחיר 6000 שח שכולל הרכבת מנוע מייבוא ומשאבת מים וטיימינג מלא פלוס אחריות לחצי שנה על המנוע האם שווה ? ולאחר ההרכבה האם יש דרך לדעת כמה ק"מ עבר המנוע שירכיבו לי? המוסכניק אומר שלא יודעים כמה הוא עשה אני יחכה למסמכים של המנוע החדש אולי יהיה רשום, במידה ולא מה אפשר לעשות?

• תוכן חדש...