Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5850 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

ראשית ביצעתי חיפוש בפורום אך כל הנושאים היו ישנים, ולפי מה שהבנתי התקנות לגבי נהג חדש השתנו ב2007.

מהן העברות שעליהן נהג חדש יקבל טסט מחדש/תאוריה/נהג חדש מחדש לעוד שנתיים , או רק משהו אחד מתוך זה?

הבנתי שרק אם הוא מקבל שלילה של 3 חודשים ומעלה..

לדוגמה אם יתפסו אותי 20 קמ"ש מעל המותר , אני אקבל רק דו"ח או שלילה+זימון לבית משפט ולאחר תום תקופת ה"נהג חדש" אני אדרש לטסט ותאוריה מחדש?

תודה מראש.

פורסם

הסתכלתי באתר התעבורה לא החכמתי ממנו במיוחד..

רשום שבגין העברות שבתוספת השלישית הנהג עלול לקבל חידוש רשיון מחדש, העלול הזה מציין שזה תלוי בהחלטת השופט?

מהירות מופרזת נכללת בתוספת השלישית , מהירות של 1 קמ"ש מעל המותר נחשבת למהירות מופרזת?(נניח ואני אקבל דו"ח על מהירות של 15 מעל המותר , מה התהליך שאני יעבור?)

פורסם

קמ"ש אחד מעל המותר לא תקבל אפילו דוח על זה, השופט יתעצל לרשום לך דו"ח. ישנה חריגה "מותרת" בכ-10 קמ"ש מעל המותר

עלול, כלומר תלוי בחומרת המעשה והאם יש לך עורך דין טוב (במידה וחומרת המעשה חמורה)

פורסם

רשום שבגין העברות שבתוספת השלישית הנהג עלול לקבל חידוש רשיון מחדש

אין לי מושג איפה קראת שהוא עלול, בפקודת התעבורה לא מופיע המילה עלול. כפי שכתוב בפקודה, המשמעות היא חד-משמעית.

מתוך פקודת התעבורה:

12א. רשיון נהיגה לנוהג חדש

(א) רישיון נהיגה לנוהג חדש, יהא תוקפו מוגבל לשנתיים.

(ב) רשות הרישוי תחדש את רשיונו של נוהג חדש, אולם אם הוא הורשע באחת מן העבירות המנויות בתוספת השלישית, תתנה רשות הרישוי את חידוש רשיונו בבחינות ובבדיקות שתקבע, ומשחידשה כך את רשיונו אחרי קיום תנאים שהתנתה, יחולו הוראות סעיף זה כאילו הוא רישיון כאמור בסעיף קטן (א).

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אמיר,אתה צודק לגבי פקודת התעבורה.

לפי אתר משרד התחבורה (קישור בסוף).

הימנעות מעבירות חמורות נהג חדש שיורשע בעבירת תנועה חמורה עלול להידרש לעמוד מחדש במבחן נהיגה עיוני ו/או מעשי ו/או בדיקה רפואית - לפי החלטת משרד הרישוי. עד שיעמוד בתנאים אלה רישיונו יישלל, ולאחר מכן הוא ייחשב שוב כ"נהג חדש" למשך שנתיים נוספות.

http://www.mot.gov.il/wps/portal/!ut/p/_s.7_0_A/7_0_40O/.cmd/ad/.ar/sa.subject/.c/6_0_2EA/.ce/7_0_412/.p/5_0_3GO/.d/0?PC_7_0_412_subject=HE_FAQ_15&actionType=browse#7_0_412

לסיכום לפי מה שהבנתי , לא ניתן לדעת מה תיהיה החלטתם.:?

ולכן שאלתי היא ,מה משרד התחבורה מחליט לעשות עם נהג חדש שנתפס במהירות של עד 20 קמ"ש לאחר הפחתה ( למרות ששוטרים לא נוהגים לעצור על מהירויות כאלו) .

מופנה יותר לנהגים החדשים שפה , מישהו קיבל דו"ח על מהירות? היה במצב דומה?

תודה,ומצטער על השאלות המרובות , עבדתי קשה כדי להשיג את הרשיון , ולא רוצה לפול על שטויות(אין כאן צדיק אחד שלא נוסע עד 20 קמ"ש מעל המותר).:oops:

פורסם

לא "כולם" נוסעים 20 קמ"ש מעל המהירות המותרת. מי שעושה זאת לוקח סיכון (מחושב) שיתפס.

כאשר אתה נהג צעיר הסיכון שאתה לוקח בביצוע עבירת מהירות גדול יותר.

נהיגה ב- 20 קמ"ש מעל המהירות המותרת בהחלט מתאימה להגדרה של "שטויות".

עכשיו כשאתה יודע מהו החוק, אל תבצע עבירות העלולות לגרום לשלילת הרישיון.

פורסם

Ukrainian,

בתוספת השלישית לא מופיעות כל העבירות החמורות אלה חלק מהן שהמחוקק מצא לנכון להתייחס אליהן ספציפית.

כשאתר משרד התחבורה כותב "עלול", הכוונה היא שאם תבצע עבירות חמורות, יתכן ותאבד את רשיונך, אם אותן עבירות חמורות מופיעות בתוספת השלישית.

אני מבין שכבר עשית חיפוש ומצאת מה כתוב ב"תוספת שלישית", כך שבעצם יש לך תשובה מה קורה בחריגה מהמהירות עד 20 קמ"ש.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תוכן חדש...